Caute, mam problem, ze sa neviem koncentrovat ked sa ucim a jednoducho musim si sadnut za pc a cumiet do fb ci na birdz ako kokot, jednoducho si dat svoju davku. Ucenie ma bavi ak je to predmet, ktory ma zaujima, ale tak dejak do hlavy nedam, ani keby nev
@likjul to nie je zly napad, kedze sa ucim nahlas, vadilo by to ludom tam? xD v kniznici som este nebol (ucit sa) ale urobim vsetko preto, aby som sa mohol ucit efektivne opat..
pred dvoma rokmi som si len precital latku povezdme na 3 strany a v pohode "odbiflovane" napr. taku biolu som odrecitoval
vypni aj mobil,aj pc, uc sa napr polhodinu az hodinu, potom si daj na chvilu pauzu 5min, kukni si co potrebujes ..alebo sa uc niekde von, kym su pekne dni, abo chod do mesta, do kaviarne, do parku, hocikde kde nebudes mat co ine robit a kde nemas pristup na net
Nájdi si nejakú motiváciu a skús týždeň žiť tak, že obmedzíš pozeranie sa na mobil a pc. Alebo len deň, pár dní. A potom to rob častejšie. Samozrejme na začiatku sa nestane zázrak a nebude ťa ťahať ku knihám ale skús začať napr. len nepozerať na obrazovky, rob čokoľvek iné (nemusíš sa hneď učiť) len aby si nešiel za pc. A potom, keď si zvykneš a nebudeš považovať za potrebné ísť na fb a birdz sa začni učiť. A uč sa čo ťa zaujíma. Aj ja som nenávidela niektoré predmety a po čase som na každom jednom našla niečo, pre čo ho mám rada a teraz mám rada všetky predmety (okrem VUMky - zbytočnosť) tak aj toto by si mohol skúsiť nájsť si na každom predmete niečo, vďaka čomu budeš mať daný predmet rád
No neviem ako poradiť...mne pomohlo v maturitnom ročníku, že som si zrušil FB , ale v sústredení mi to nepomohlo vôbec... čítal som však v jednom časáku, že pri výklade učiva sa treba pozrieť na hodiny a povedať si : ,,Dobre, 15 minút budem toho kreténa počúvať, ale keď bude na tých hodinách trištvrte končím...Ak sa fakt z celej vôle započúvaš, na tie hodiny sa už druhý raz nepozrieš :-S
@sprait@mosleyrn8 ono chcem ist na medicinu, som v 3 rocniku na gympli, prvy rocnik som presiel s cistymi 1, druhy uz so mnou isiel dole vodou, lebo som sa vobec neucil, ale vobec, ucil som sa len bio, che a fyz a treti rocnik teraz, uvedomujem si, ze ma nebavi sa ucit predmety ako je dejak, slovina a pod. - predmety ktore ma nebavia a DRAZDIA ma, tak mozno preto sa neviem sustredit, ked sa mam ucit bio, ci che, len si to precitam a viem recitovat... dost sa aj lutujem a hovorim si, ze ak neviem sa naucit posratych 30 stran z dejaku na pisomku, tak sa demotivujem, ze chcem ist na medinu.. pricom tieto predmety su proste otrasne
pokiaľ sa aj ostatní v triede takto k tomu stavajú tak sa ani nečudujem...demotivujete sa navzájom.. možno by pomohlo obklopiť sa ľudmi ktorých tieto predmety bavia ak ešte ostali nejakí
nebude ti to fakt nanič pokiaľ ideš na medicínu, ide len o prehĺbenie všeobecného prehľadu a pravdepodobne ti to nebude na nič, no v budúcnosti (v práci napr.) tiež budeš často musieť robiť zdanlivo neužitočné veci..
sú aj v lekárni nejaké prostriedky na posilnenie pamäte popríp. na zlepšenie sústredenia... neskúšal som tak nebudem vravieť, že to pomôže, ale napr. ginko biloba čaj si ľudia chvália
@unknownboy alebo sa skús učiť naviac. Napr. nájdi si nejaké materiály či časopisy a vyhľadávaj informácie z tých predmetov, ktoré ťa bavia a tým, že sa tomu budeš venovať, ani si nespomenieš na fb
@unknownboy Inak s dejepisom je ľahká pomoc. Pusti si dokument o tom čo práve preberáte a nemusíš sa ništ učiť, lebo si to z toho zapamätáš aj keby si nechcel. To isté aj na literatúre, ak preberáte nejaké dielo, ktoré je sfilmované tak si to pusti, potom si raz prečítaš poznámky a máš.
@mosleyrn8 dik za reagovanie
ono my sme trieda, kde vacsina spoluziakov prechadza ledva so 4 na konci sk. roka... tak sa ani necudujem, vsetky predmety maju v pici, chodim na seminare z bio a che, su tam ludia s ktorymi sa predbiehame kto je "mudrejsi" ta ma motivuje napr. na seminarky sa ucit o dost viac ako nam je dane
ale napr. ten dejak.. to je na picu
odpoj sa od netu ale tak ja aj ked som dala vsetky tieto rozptylovace prec tak som si nasla nieco ine alebo sla proste spat a neucila som sa nikdy vobec takze vpodstate aj ja chcem poradit ale uz je to asi celkom jedno
mam rovnaky problem....a na vysokej je to este horsie jak kedykolvek predtym vzdy ked sa zacnem ucit uz po minute sa mi tak chce spat, jak keby som rok nespala a vypne mi cely mozog ...total poruchy sustredenia a ja neviem ako to napravit :ehm:
skus si rozdeiť učivo na menšie celky... napríklad po 3 stranách...alebo tak nejako... a zakaždým ako si prečítaš tieto strany...zopakuj si to...a potom znova prečítaj a potom na takých 5-15 min. niekde preč...(ten pc alebo kuchyňa..) a potom znova dalšie 3 strany s tým že si prečítaš aj tie čo si sa naučil pred tým... u mňa to napríklad fungovalo a rovno pri dejepise...(keďže tiež mám problém s tym že vkuse pozerám seriály cez net alebo na pc trávim dosť vela času...) alebo mne ešte pomáhalo.. večer si to 2-3 krát prečítať a ráno o 4-5 budík a učiť sa.. by si neveil ale funguje to aspoň u mňa to fungovalo v 1. ročníku...teraz to už nie je 2xnajlešie (lenivosť je zlá vec)*... ale fungovať to fungovalo
Ja to riešim tak, že mám net cez LAN kábel, tak proste ten kábel odpojím a je to, prestanem zbytočne strácať čas na nete.
Ja zas sa snažím pozornosť si držať aj tak, že čítam nahlas, navyše som si stiahla stopky z internetu a tak sa snažím to prečítať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
pred dvoma rokmi som si len precital latku povezdme na 3 strany a v pohode "odbiflovane" napr. taku biolu som odrecitoval
Knižnica je na to fakt super. Už tá atmosféra ťa núti sa učiť.
dakujem za komentare
nebude ti to fakt nanič pokiaľ ideš na medicínu, ide len o prehĺbenie všeobecného prehľadu a pravdepodobne ti to nebude na nič, no v budúcnosti (v práci napr.) tiež budeš často musieť robiť zdanlivo neužitočné veci..
sú aj v lekárni nejaké prostriedky na posilnenie pamäte popríp. na zlepšenie sústredenia... neskúšal som tak nebudem vravieť, že to pomôže, ale napr. ginko biloba čaj si ľudia chvália
ono my sme trieda, kde vacsina spoluziakov prechadza ledva so 4 na konci sk. roka... tak sa ani necudujem, vsetky predmety maju v pici, chodim na seminare z bio a che, su tam ludia s ktorymi sa predbiehame kto je "mudrejsi" ta ma motivuje napr. na seminarky sa ucit o dost viac ako nam je dane
ale napr. ten dejak.. to je na picu
@sprait ja robim pre predmety kt. ma bavia, max
Ja zas sa snažím pozornosť si držať aj tak, že čítam nahlas, navyše som si stiahla stopky z internetu a tak sa snažím to prečítať...