Čavte, ja by som sa len chcela opýtať jednú vec...teda nie je to problém ani..ale neviem prečo ale často sa stretávam s tým že mi vykajú...a príde mi to smiešne..vôbec by som nepovedala že vyzerám a určite ani nvyzerám na viac rokov...prosto vyzerám jak h
Inak ja mám podobný problém, ale z trochu iných dôvodov. Kopa ľudí mi vyká len preto, že som už oficiálne dospelá a len ťažko sa dajú presvedčiť, aby mi tykali. Vraj to je slušnosť, ale mne to tak strašne lezie na nervy
no tak nie kazdy vie, ze kolko mas. A pradavacka by mala skor vykat ako tykat si myslim, nas zakaznik nas pan. Na skole ak ti tykaju smiesne I ked na strednej to je normalne. Mne sa tiez stalo, par krat, ze mi niekto tykal. Aj ja tykam hocikomu pokial ho nepoznam i ked ma priblizne tolko rokov kolko aj ja. Niekto proste nema rad, ze mu niekto tyka.
A co mozes povedat? Nic jednoducho bud na to rada alebp sa skus s tym zmierit.
si vezmite takú anglinu, niečo také ako vykanie tam neexistuje, jedine nejaké oslovenia, hovoriť v množnom čísle mi príde také blbé no :-d už aj mne vykajú ale nič si z toho nerobím
ja mam 13 a sestrine kamosky (9 rokov) mi tiez vykaju ako babke. Neviem ci ti vykaju len dospeli alebo aj deti. Detom povies aby ti nevykali uplne v pohode: ved mi nevykaj!!! S dospelimi nemam skusenosti takze netusim treba to skusit na niekom s kym sa nestretavas casto (keby to vypalilo zle)
hehe si pamätám, že naposledy si odomňa pýtali občiansky pri kúpe cigariet, keď som mal 11-12 rokov ale somnou sa to tiahne celý život matka mi hovorila, že bol problém prihlásiť ma do škôlky, bo somk bol moc veľký, aby som nebil ostatné decká. alebo keď som prišiel ako prvák na strednú, tak spolužiaci mi s odstupom času vraveli, že si mysleli, že prišiel asi nejaký bývalí, už zmaturovaný študent alebo v mekáči, čo makám, tak tam je asi 120 zamestnancov. to bolo celý mesiac: ,,tipni si, koľko má rokov!" alebo ,,veríš, že tento tu má 16?" a tak...
aj mne vykaju to je normalne. najviac ma nastve ked mi moj dvanastrocny sused vyka, ja mu vzdy vysvetlim ze kamosko tykaj mi ja mam len petnast. a minule som sa smiala lebo mi zavykal a hned n ato" aha prepac, mam ti tykat lebo ty mas len petnast" tak som mu hned pripomenula ze ked budem mat o mesiac sestnast tak to stale plati lebo on by bol schopny mi zas ezacat vykat
no ja si ani neuvedomujem či mi niekto vyka alebo tyka.
len si pamätam , že tento rok na kupku mi jedno male dievča (asi 3 roky) povedalo teta ale chapem. vekom. keby mi povie niekto 8 ročny teta tak by som sa asi aj zlakla
@18 nuz mne zalezi ako kto, ale v podstate mi to az tak nejako nevadi pokial mi niekot tyka ved koniec koncov nie som tak stary... a tykanie je aj tak neformalnejsie a potom aj orzhovor je taky uvolnenejsi podla mna...
ale čo vás ondí an tom tykaní? však je to oveľa prirodzenejšie. samozrejme, keď mi začne nejaký hajzel nejak pohŕdavo na mňa hubu otvárať (môže byť aj starší) tak sa mi to samozrejme nepáči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Proste povedz, že ti môžu pokojne tykať a ak chceš, prezraď im aj vek. Niečo typu: "Pokojne mi tykajte, mám len 12"
A co mozes povedat? Nic jednoducho bud na to rada alebp sa skus s tym zmierit.
A nič som si z toho nerobila, zvykla som si
minule sa spoluziaka pytala profesorka po prichode z WC:
-to ste sa uz aj vratili?
a on:
-vsak som tam bol sam
len si pamätam , že tento rok na kupku mi jedno male dievča (asi 3 roky) povedalo teta ale chapem. vekom. keby mi povie niekto 8 ročny teta tak by som sa asi aj zlakla
Ja to nechápem, čo jej to bude dobré ...