Ahojte, potrebujem súrne pomoc, prosím Vás, včera som odparkovala auto na parkovisku, počas jazdy mi nevyhodilo žiadnu konrolku ani keď som zaparkovala nič som nevidela za sebou, žeby som nehávala olejové stopy. Dnes som prišla na parkovisko a pod mojím a
...tak prečo ju hľadáš na internetovom fóre? súrne pomoci sa hľadajú telefonátmi, realtime chatmi, alebo osobne
"a kvapkalo to z takej ako keby trubičky"
obvykle keď kvapaliny kvapkajú tak je to z trubičiek. a v aute je ich toľko že by si bola prekvapená, čiže táto veta neposkytuje žiadnu užitočnú informáciu
"prosím Vás čo to môže byť ??"
prasknutá/netesniaca trubička, pravdepodobne.
a môže to byť olej, brzdová kvapalina, alebo benzín. lebo to sú všetky technicky voňajúce kvapaliny čo auto obsahuje.
"a čo s tým robiť ??"
dostať to veľmi opatrne do servisu, pokiaľ možno tak radšej odtiahnutím a nie došoférovaním.
co s tym robit? to je akoze seriozna otazka?
no mas 2 moznosti:
1.) zdvihnes auto a zapepis to lepiacou paskou
2.) pojdes do servisu - WOOOW ake necakane !
Inak zaujímalo by ma ako vonia motorový olej, a či je to vôbec tak typická vôňa O__o ...Ale ak to je teda ten olej, tak budeš mať asi najskôr už zlé tesnenie na olejovej vani, alebo zlý olejový filter.
Daj si auto diagnostikovať do servisu, to bude najlepšie riešenie. Určite to ale nie je nič vážne
@Sany29 sisi isty ze ked si parkoval nebolo tam nic predtebou, uz nieraz som videl kde som parkoval ze bola skvrna ale ta uz tam bola predtym ked pises ze hadicka, vsak najdi kam ide alebo hod foto, inak hadicka s olejom tam nieje na tom motore cize olej asi nie, inak servo olej ma podobny vzhlad mas tam posilovac?
Som si na 100% istá, že to nie je z iného auta, pretože som tam stále ja celý jeden deň, keď som tam prišla cez deň, čiže dobrej viditeľnosti nebol tam ani fliačik, včera som sa bola večer prejsť so psíkom a videla som škvrnu vytekajúcu s pod môjho auta. Išla som k tomu a vreckovkou skúsila čo to je, najskôr to bol fakt motorový olej, pretože to bolo hutné, nedalo sa to utrieď a bolo to /v tme/ čierno lesklé/. Pozrela som sa pod auto a tieklo to s tej strednej časti, bližšie ku zadným kolesám, niekde v miestach, kde je olejový filter ... ja som do aut trochu lajk ale keby som chytila vaňu tak to by tieklo z predu nie ? aj tak som nebola v žiadnom takom teréne.
A je tam toho vytečeného hodne, minimálne tie dva litríky áno a na jednom fóre som čítala že takéto množstvo v tak krátkom čase môže vytiecť jedine cez filter
Skontroluj hladinu brzdovej kvapaliny. Ak ti padla dole tak mas niekde puknutu brzdovú hadicku. Ale najlepsie to odskusas tak, ze jeden clovek sa bude pozerat pod auto a druhy pri zapnutom motore slapne na brzdu. Ak ti vtedy vystriekne te kvapalina na zem bude to brzdova hadicka. Popripade kedze je to v zadnej casti to moze byt uz len jedine benzin, kedze olej mas len v predu a predpokladam ze mas predny nahon tak olej sa ti do zadu nema ani ako dostat.
@sany29 cez olejovy filter ti dva litre nevitecu, pretoze ked menis aj olej napriklad, tak vypustis vanu a odkrutis filter, kusok vytecie a vo filtri mas tak max dva deci, nema ti skade tolko vitiect. keby v predu tak este byva na niektorych autach chladenie oleja a ten ma hadicky dve, ale to je v predu pri chladici. brzdova kvapalina nemoze byt cierna ako tu niekto pisal a detto dva litre tam ani niesu. jedine kde je take mnozstvo je olejova vana. ale nenapisala si ci mas servo, servo olej je tmavsi cize sa ti moze podobat na olej. mas tam posilnovac riadenia?
No tak potom sa zrejme kopli na recyklingu v tej rýchlosti lebo mi povedali že majú Polo 96 ročník ale sa mi vidí žehovorili menšie číslo ako je 1,4 tak teraz som mimo veď zajtra uvidím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
...tak prečo ju hľadáš na internetovom fóre? súrne pomoci sa hľadajú telefonátmi, realtime chatmi, alebo osobne
"a kvapkalo to z takej ako keby trubičky"
obvykle keď kvapaliny kvapkajú tak je to z trubičiek. a v aute je ich toľko že by si bola prekvapená, čiže táto veta neposkytuje žiadnu užitočnú informáciu
"prosím Vás čo to môže byť ??"
prasknutá/netesniaca trubička, pravdepodobne.
a môže to byť olej, brzdová kvapalina, alebo benzín. lebo to sú všetky technicky voňajúce kvapaliny čo auto obsahuje.
"a čo s tým robiť ??"
dostať to veľmi opatrne do servisu, pokiaľ možno tak radšej odtiahnutím a nie došoférovaním.
nemáš za čo
no mas 2 moznosti:
1.) zdvihnes auto a zapepis to lepiacou paskou
2.) pojdes do servisu - WOOOW ake necakane !
Daj si auto diagnostikovať do servisu, to bude najlepšie riešenie. Určite to ale nie je nič vážne
1.0 (999 cm³/37kW/50HP)
1.4 (1390 cm³/40kW/54HP)
1.4 (1390 cm³/44kW/60HP)
1.4 16V (1390 cm³/55kW/75HP)
1.4 16V (1390 cm³/74kW/101HP)
1.6 16V GTI (1598 cm³/92kW/125HP)
1.4 TDI (1422 cm³/55kW/75HP)
1.4 TDi (1422 cm³/66kW/90HP)
1.7 SDI (1716 cm³/44kW/60HP)
1.9 D (1896 cm³/47kW/64HP)
1.9 SDI (1896 cm³/47kW/64HP)