mozno je skoda, ze volby su za dverami?....vlada nema cas na nejake raznejsie kroky co sa tyka odskodnovania..to nemoze stihnut..teraz ide skor o to kto vecej naslubuje..
ja som len rád. rád, že sa to stalo práve teraz pred voľbami... aspoň prostriedky, ktoré by inak strany premárnili na reklamu, padnú na úžitok ľudu, ktorý to naozaj potrebuje... teraz je skutočne jedno, či to strany mysleli úprimne, alebo len za vidinou nahrabania hlasov (osobne som naklonený skôr tej druhej možnosti, ale to je momentálne jedno - podstatné je, že z toho budú profitovať práve tí, ktorí to najviac potrebujú...
@tomas pochybujem, že ťa niekto len tak poistí, keď bývaš 100 metrov od koryta
Prieskum ukázal že až 68,7% ľudí nie je poistených na živelné udalosti. Vlada sľubila, že bude žiadať z EU o finančú pomoc, ale kedy to bude, nabudúci týždeň su voľby a dneska strany môžu nasľubovať hory doly a ukazovať sa akí sú svetoví, z ministra financií mi je na grcanie....
@eraser no tak ako @ronik16 hovorí - 68,7% ľudí nie je poistených...
a k ľuďom blízko koryta, ako často sú povodne? keď je niečo 1000 ročná voda, tak sa to deje cca raz za tisíc rokov v takej obrovskej miere... samozrejme dom 100 metrov od potoka bude mať vyššiu poistku lebo je rizikovejší, ale určite ho poisťovňa poistí. a keby aj nie, tak 68,7% ľudí nie je poistených, tak to je trochu veľa nie??? keby aj uznám, že poisťovňa časť domov odmietne poistiť, tak koľko? 1% domov??? Viac nie... A opakujem povodne sa nedejú každý rok všade, čiže poisťovne to určite radi poistia...
Lenže tie povodne sú už akoby na ročnom poriadku a zvrchovaní vládcovia obci a miest doslova kašlu na to, aby si prehĺbili koryta riek, stavali ochranne vali a pod.,nedávaju si náklady do rozpočtov na riešenie mimoriadných situácií. Take Tesca a ine nákupné centra, automobilky z toho budu profitovať najlepšie, majú na poistky prostriedky a nadhopdnotiť straty zápričinene povodňou nebude pre ních problém.
tak @ronik16 ono nadhodnotiť straty môže jednotlivec ľahšie ako firma, firma má v účtovníctve presný počet kusov rožkov, cukrov, mliek, ktoré má na sklade, to sa tak ľahko nadhodnotiť nedá... museli by akože nakúpiť viac tovaru (a za ten by museli zaplatiť) aby mali väčšie "zásoby"...
jednotlivec čo má domácnosť, môže skôr nadhodnotiť škody, ako firma, ktorá má všetko v účtovníctve...
na druhej strane poistka má zaplatiť škody, a Tescu je jedno, či všetok tovar čo sa zničil preplatí poisťovňa, alebo či ho preplatia ľudia v nákupoch... takže by som netvrdil, že to je zárobková činnosť, skôr naopak, zatopené Tesco bude mať najbližšie týždne menšie tržby možno, ak ľudia zo zatopených domov budú šetriť... (keď bolo zatopené Tesco, tak aj ľudia na okolí)
@tomas no, s takou určitosťou by som to netvrdil... videl som X ľudí, ktorí sa sťažovali, že boli už v X poisťovniach a všetky ich odmietali poistiť, vzhľadom k tomu že sa nachádzajú v rizikovej oblasti a vzhľadom k tomu, že ich už viackrát vytopilo... bolo to však už relatívne dávno, takže nemôžem sa pod to podpísať...
68.7 percent je zdanlivo dosť, ale treba sa zamyslieť nad tým, že koľko ľudí býva v blízkostí riek ? aké percento tvoria vytopené obydlia ? myslím, že keď sa toto všetko vezme do úvahy, nebude 68.7% až také vysoké číslo...
s tým jedným percentom však asi budeš mať pravdu... je ale ťažké odhadnúť, aká a či vôbec je šanca, že ťa raz vytopí - a následne vypočítať rentabilnosť takéhoto poistenia...
To máš pravdu, účtovníctvo, evidencia ale všetko je zatopené, počítače, faktúry, ja by som dokonca povedal, že v takom Tesku to ani Boh neda do kopy! A ako sa povie po rusky: "Snačala nebilo ničivo, ni pizdy, ni vodky, i skazala Eva Adamovi kušaj jabločko, chuj s tvojim jabločkom pizdu davaj!
Tak to bude aj s poisťovňami, chuj s vašimi škodami, ďenky davaj!
V slovenskom preklade kolko dáš za škody, tolko dostaneš do vačku!
Nemusim byt poistny agent aby som vedel, ze poistovna sotva poisti proti povodni nehnutelnost pri brehu rieky. Odskodnene budu maximalne tie domy, kde tu povoden nikto necakal co je asi 20 percent celkovych postihnutych oblasti.
Zvysok je odkazany na statne milodary a pomoc spoluobcanov.
tak za tych 25 milionou eur tak postavia....jeden most? alebo aj prijazdovu cestu? ved skody budu po povodniach vyse 500 milionou eur, a oni idu z 25 milionmy sa tvarit ako boly stedry a ako pomohly. radsej to ani nekomentujem, staci ked politiku preberame v skole a hadame sa v skole .
KDH nepotrebuje predvolebnú kampaň, pretože vedia že väčšina veriacich ich bude voliť, preto. ale nie sú to žiadni anjelikovia. dobrí ludia totiž do politiky nechodia.
Ak zoberie niekomu strechu nad hlavou tak politika je to posledné na čo si spomenie a o týždeň väčšina možno ani voliť nepôjde.
@tomas Ja neviem ty si odkiaľ prišiel. Ty nevieš ako to na Slovensku chodí s poisťovňami či už zdravotnými alebo komerčnými??? Veď to je furt tak že ak treba platiť tak žiadny problém, ale ak ti treba vyplatiť odškodné tak sa nedaj bože domôcť svojich peňazí. Inak so zdravotnými poisťovňami by bolo treba tiež urobiť rýchly proces ako s cigánmi. Veď do nich idú neskutočné peniaze a človek príde do nemocnice a nevie či je v nejakej poľnej nemocnici alebo na Slovensku. Nikdy nepochopím načo sa platia zdravotné odvody a keď príde k najhoršiemu tak ťa nemá kto ošetriť pokiaľ si ešte nezaplatíš z vlastného vrecka. Ak nezaplatíš tak na operáciu ti pošlú nejakého patológa a nie chirurga.
Inak už keď sa tu bavíme o odškodnom za povodne. V Česku dajú ľuďom na východe krajiny každému po 30 000 Čk ako odškodné.
@pa3cek hmmm k tym odskodnym v cesku.. pre tych ludi u ktorych su skody u niektorych viac ako 10 tisic eur... im tych 1000€ ledatak na mesiac zaludky nakrmi nic ine... ja osobne ti poviem .. rieka poprad sa tesne pred popradom vyliala zaliala cele pole no krasa, ked voda prisla do mesta bola na urovni mostov co je o 5 metrov vyssie ako zvycajne rieka tecie ... ja ked som to zbacil povedal som si ufffffff
poznam rodinu v oblasti kezmarku.... 10 rokov im trvalo kym splatili vsetky dlhy a zacalo sa im darit... opravili dom a zacali sa usmievat lebo sa im zacalo zit lepsie... prisla voda a zobrala im vsetko.... radsej mohlo splachnut ciganov ako tychto slusnych pracujucich ludi
no tak videla som reportaz kde starostka nejaka vravela, ze minuly rok ked mali povodne, ci pred dvoma im slubili, ze ich odskodnia a nedostali ani cent, az teraz sa o to zacali zaujimat... takze asi tak nejak to bolo
@tomas Ja ti len prajem aby si mal len dobré skúsenosti s poisťovňami, ale ja poznám x prípadov pri ktorých sa bolo treba ešte súdiť s poisťovňami aby dotyčným vyplatili odškodné a poniektorý aj tak neuspeli a hlavná vec že boli spokojný že majú všetko poistené.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Inak trochu ma to prekvapuje, nemali by takéto veci platiť poisťovne, alebo to len ja si všetko poisťujem a iní ľudia nie?
ale inak k teme len nech politici pomozu sami zhrabavaju peniaze od statu na ktore vsetci ludia dru tak nech im v tazkych chvilach pomozu :/
@tomas pochybujem, že ťa niekto len tak poistí, keď bývaš 100 metrov od koryta
Prieskum ukázal že až 68,7% ľudí nie je poistených na živelné udalosti. Vlada sľubila, že bude žiadať z EU o finančú pomoc, ale kedy to bude, nabudúci týždeň su voľby a dneska strany môžu nasľubovať hory doly a ukazovať sa akí sú svetoví, z ministra financií mi je na grcanie....
Kradlo sa vždy, ale nie len na strane politikov.
Každopádne je to humus najväčšieho kalibru staviať na katastrofách biznis.
a k ľuďom blízko koryta, ako často sú povodne? keď je niečo 1000 ročná voda, tak sa to deje cca raz za tisíc rokov v takej obrovskej miere... samozrejme dom 100 metrov od potoka bude mať vyššiu poistku lebo je rizikovejší, ale určite ho poisťovňa poistí. a keby aj nie, tak 68,7% ľudí nie je poistených, tak to je trochu veľa nie??? keby aj uznám, že poisťovňa časť domov odmietne poistiť, tak koľko? 1% domov??? Viac nie... A opakujem povodne sa nedejú každý rok všade, čiže poisťovne to určite radi poistia...
Lenže tie povodne sú už akoby na ročnom poriadku a zvrchovaní vládcovia obci a miest doslova kašlu na to, aby si prehĺbili koryta riek, stavali ochranne vali a pod.,nedávaju si náklady do rozpočtov na riešenie mimoriadných situácií. Take Tesca a ine nákupné centra, automobilky z toho budu profitovať najlepšie, majú na poistky prostriedky a nadhopdnotiť straty zápričinene povodňou nebude pre ních problém.
jednotlivec čo má domácnosť, môže skôr nadhodnotiť škody, ako firma, ktorá má všetko v účtovníctve...
na druhej strane poistka má zaplatiť škody, a Tescu je jedno, či všetok tovar čo sa zničil preplatí poisťovňa, alebo či ho preplatia ľudia v nákupoch... takže by som netvrdil, že to je zárobková činnosť, skôr naopak, zatopené Tesco bude mať najbližšie týždne menšie tržby možno, ak ľudia zo zatopených domov budú šetriť... (keď bolo zatopené Tesco, tak aj ľudia na okolí)
68.7 percent je zdanlivo dosť, ale treba sa zamyslieť nad tým, že koľko ľudí býva v blízkostí riek ? aké percento tvoria vytopené obydlia ? myslím, že keď sa toto všetko vezme do úvahy, nebude 68.7% až také vysoké číslo...
s tým jedným percentom však asi budeš mať pravdu... je ale ťažké odhadnúť, aká a či vôbec je šanca, že ťa raz vytopí - a následne vypočítať rentabilnosť takéhoto poistenia...
To máš pravdu, účtovníctvo, evidencia ale všetko je zatopené, počítače, faktúry, ja by som dokonca povedal, že v takom Tesku to ani Boh neda do kopy! A ako sa povie po rusky: "Snačala nebilo ničivo, ni pizdy, ni vodky, i skazala Eva Adamovi kušaj jabločko, chuj s tvojim jabločkom pizdu davaj!
Tak to bude aj s poisťovňami, chuj s vašimi škodami, ďenky davaj!
V slovenskom preklade kolko dáš za škody, tolko dostaneš do vačku!
Zvysok je odkazany na statne milodary a pomoc spoluobcanov.
Ak zoberie niekomu strechu nad hlavou tak politika je to posledné na čo si spomenie a o týždeň väčšina možno ani voliť nepôjde.
@tomas Ja neviem ty si odkiaľ prišiel. Ty nevieš ako to na Slovensku chodí s poisťovňami či už zdravotnými alebo komerčnými??? Veď to je furt tak že ak treba platiť tak žiadny problém, ale ak ti treba vyplatiť odškodné tak sa nedaj bože domôcť svojich peňazí. Inak so zdravotnými poisťovňami by bolo treba tiež urobiť rýchly proces ako s cigánmi. Veď do nich idú neskutočné peniaze a človek príde do nemocnice a nevie či je v nejakej poľnej nemocnici alebo na Slovensku. Nikdy nepochopím načo sa platia zdravotné odvody a keď príde k najhoršiemu tak ťa nemá kto ošetriť pokiaľ si ešte nezaplatíš z vlastného vrecka. Ak nezaplatíš tak na operáciu ti pošlú nejakého patológa a nie chirurga.
Inak už keď sa tu bavíme o odškodnom za povodne. V Česku dajú ľuďom na východe krajiny každému po 30 000 Čk ako odškodné.
poznam rodinu v oblasti kezmarku.... 10 rokov im trvalo kym splatili vsetky dlhy a zacalo sa im darit... opravili dom a zacali sa usmievat lebo sa im zacalo zit lepsie... prisla voda a zobrala im vsetko.... radsej mohlo splachnut ciganov ako tychto slusnych pracujucich ludi