A na co ti je taka picovina? Neviem, ale podla mna to teda urcite dost skodi organizmu, ake su vedlajsie ucinky? Byt tebou tak nad tym ani nerozmyslam, tych par dni ta aj tak neminie, tak neviem na co to odkladat..
tak mne sa s tym guuglat chcelo, aj tak nemam co robit...
takze je to Syntetický ženský pohlavný hormón zo skupiny gestagénov, ktorý ovplyvňuje druhú polovicu menštruačného cyklu.
Počas užívania lieku sa môžu vyskytnúť nežiaduce účinky, ako žalúdkové ťažkosti, nevoľnosť, zníženie pohlavnej žiadostivosti, poškodenie pečeňových funkcií, sklon k depresiám, poruchy spánku, bolesti hlavy, napätie v prsiach, zmeny telesnej hmotnosti, opuchy, kŕče, kožné alergické prejavy.
Norethisteron je nutné začať užívať na posunutie menšt. cyklu 3 dni pred očakávanou menštruáciou.
Ak by ste užívala hormonálnu antikoncepciu nie je treba užívať aj norethisteron. Samotnou antikoncepciou je možné posunúť cyklus tým, že je budete užívať kontinuálne bez vynechania 7 dňovej pauzy.
vycuc z diskusii:
...Lekarka mi to odporucala, aj vsetky moje zname to dobre znasali. Su to vsak hormony, takze pozor na to. Mne bolo pocas uzivania nejako divne - ani to neviem popisat, akoby som nemala zrazu dost energie. Po niekolkych mesiacoch som ho radsej prestala brat....
...Užívám ho na zastavení krvácení- které způsobil myom- asi 12 dnů, ale potím se, napětí v prsách i v podbřišku, léčitel mi toto nedoporučil brát,snad jen výjimečně...
...Mne lekarka predepsala Norethisteron na upraveni menstruace kdyz mi bylo 16 let. Menstruace se sice casem jakz takz srovnala, ale za pomerne kratkou dobu (2 mesice) jsem pribrala 7 kg a hodne mi vyrostla prsa. Takova nahla zmena byla pro sestnactiletou hubenou holku docela sok! Dnes je mi 22 a az ted po sesti letech se moje telo dava do poradku...
mno vyber si. snazil som sa najst co najpestrejsiu paletu nazorov...
Sabica- papaj kysle, ak chces oddialit menstruaciu....a ak to chces privolat, par dni pred kramami vypi alkohol..ale nie celu flasu staci malo...a kramy by sa mali dostavit kazdu chvilu..ja by som neskusala tie sracky (lieky)..naco by som si zbytocne ublizovala...
Ja som to najskôr nechcela, ale moja mamka ma stále na to nahovára. Proste vychádza mi to na dovolenku a ja v horúčavách mávam problémy keď mám krámy, veľa odpadávam a tak. Ale to je aj pitným režimom. Mne sa to stále nejak nepáči, ja som dosť proti liekom. Zbytočne ničia organizmus.
Ale ďakujem za názor, ale zrejme si ich radšej nevezmem.
noretisteron je v pohode...ale inteligentnejsie riesenie je normalne mat HAK a regulovat podla toho...ale ak nemas HAK (asi teda ne)..Norethisteron je oki...
Sabica: ak mas problemy s pecenou tak by som do tychto chemicky sraciek nesiel. Radsej ak dostanes kramy na dovolneke tak ostat v izbe a pit vela vody a nejak ot o pretrpiet. Ako davat zabrat peceni, ktora aj bez toho ma svoje problemy.
Za doktorkou som bola a povedala, nech si to premyslím, že jednorázovo mi to nemusí až tak ublížiť ako by mi ubližovala pravidelne HAK. Ale stále sa mi to nepáči. mám proti tomu odpor, ale stále rodičia na mňa tlačia aby som si ich kúpila a neviem im to vyhovoriť.
ja som to este nebrala nikdy, ale keby mám ist na dovolenku dakde do zahranicia, tak by som to asi uzila. A čo som pocula od kamosiek, tak to vedlajsie úcinky nemalo, ale neplatí to samozrejme na kazdého.
Sabica: booze tak zjes par tabletiek no boze... urcite z toho umries. Pecen ma regeneracnu schopnost a ked nebudes pit alkohol tak to bude v pohode..urcite ta tych par tabletiek nezabije a mas pokoj od rodicov a budes mat a j v pohode dovolenku.... ja v tom nevidim problem....a este mas moznost aj uzit si na dovolenke
to Chavez: a ty kramy povazujes akoze za co? Ze zenska je vtedy indisponovana?...Ze zostat na izbe a pretrpiet to bolo pekne...
Pri najhorsom sa budes bavit so stuplikmi cez dovolenku kazdych 5-8 hodin...az take hrozne to nie je...
Faktgood: nie,ale pisala, ze ked su horucavy a ma kramy, tak vela odpadava. Hotelova izba ma vacsinou klimatizaciu a teda nemusi odpadnut nehovoriac o tom, ze tam dostatok vody a nie napr na palzi popripade na inom vylete. I ked to uz zalezi kde a kam by isli. Stacilo pouzit loicke myslenie a nie hend utocit
Faktgood tak ja alkohol nepijem, tak s tým by problém nebol, veď idem v pondelok k doktorovi a ten mi povie ako dopadli testy a ja poviem ako som sa rozhodla...
Ako tampóny meníš častejšie ako 5-8 hodín by som umrela mať tak dlho tampón.
Ale ako tak pozerám chlapi sú proti a baby za Teraz kto z tých dvoch druhov má viac rozumu
Ja som tiež protiiii.... A náhodou v tomto chalanov netreba podceňovať...Sú k ženskému organizmu šetrní(väčšina a ak to nie je na ich škodu) Aj chlap-gynekológ je zväčša lepší ako žena-gynekológ...
Pozri ja mam rad vydobitky doby, ale veci co poskodzuju organizmus (a nech mi nikto nehovori ze posunutie kramov nie je zasah do organizmu) nemam rad a byt tebou by som to nerobil..
Radsej by som hladal nejaky alternativu, mozno tabletky z ktorych by ti nebolo tak na picu a neodpadavala by si. To by som ti radsej radil ist za obvodnou a ta by ta uz poslala kde treba..
To Tommyhot: a tabletky ktore tlmia bolest akoze nie su zasah do organizmu?? milujem chlapov co si myslia, ze vedia viacej o zenskom tele ako samotne zeny..
To Sabina: No to bude asi najlepsie, to s tym doktorom a k tym tamponom..noa? sak jasne ze 5-8 hodin...ved by som to ani nepouzivala keby som to mala menit kazde 2-3 hodky...by sa mi to nechcelo
nechcelo sa mi to vsetko citat aaale ja by som to nebrala na tvojom mieste...minuly rok som chcela a doktorky povedala ze mi to nepredpise ze vela vedlajsich ucinkov to ma a proste nie...aa aj od mamy viem ze teda jej bolo dost zle este aj po navrate z dovolenky taakze myslim ze prezit to cez dovolenku je mensi problem
To Tommyhot: o com to zase trepes?jezis....vies co..prestan chytat cloveka za slovicka..ja nic take netvrdim...toto nema zmysel, nieco poviem a ty to opat prekrutis, neviem ci sa v tom vyzivas, alebo si fakt blby..
Norethisteron som sice nikdy neuzivala, (HAK forever) , ale na tvojom mieste by som to brala. Ked si tak vezmes, na kazdom pripravku, na kazdych tabletkach mas nejake neziaduce ucinky. Jednoducho musi to tam byt, lebo kazdy organizmus je iny. Pred tym, ako nejaky liek pustia na trh, predchadza niekolko rokov sledovania a vyskumov. Neziaduce ucinky sa vyskytuju len v minimalnom pocte pripadov. Mojej kamaratky mama je lekarnicka a sama jej to odporucala. To, ze budes tyzden uzivat nejake lieky ta predsa nezabije. A ked nemozes brat HAK, tak si daj naplaste alebo existuje X dalsich moznosti. Pokial viem, u nas predpis na Norethisteron treba. A na zaver pre vsetkych, ktori si myslia, ze kramy su obdobim ked sa zensky organizmus precistuje a regeneruje mam jednu zaujimavost. Vedci v New Yorku objavili novy druh antikoncepcie pri ktorom zena nemenstruuje. Pre telo je to, naopak, obrovska zataz a trapenie. Tato nova forma ma vsak jeden nedostatok. Pripadne tehotenstvo zena nezisti.
Hej ale ja mám pocit, že náplaste sú hodne drahé... je tu niekto kto vie asi koľko stoja?
A ja mám hodne blbý organizmus, ja mám zo všetkého nežiadúce účinky... Ale aj tak bojím sa, nedávno sa mi upravil cyklus a nechcem mať zas to, že tri mesiace nič a potom dostanem a zas mešká... bojím sa to riskovať.
Faktgood: nechytam ta za slovicka, ale podla vety: "a tabletky ktore tlmia bolest akoze nie su zasah do organizmu?? milujem chlapov co si myslia, ze vedia viacej o zenskom tele ako samotne zeny.." to vyznie tak ze tabletky co posunu kramy su mensie zlo, nez tabletky co tlmia bolest
...ja som brala tie tabletky...asi 2x....úplne v pohode...ja osobne som nemala žiadne vedľajšie účinky...niekto mi tvrdil ževraj podaktorí mávajú pocit ,,nafúknutého,, brucha....ale inak v poho..
tak ako to tu čitam o norethisterone je to tu rôzne xi ved sto ľudi sto chutí my s priateľom ideme na dovolenku a tiež premýšľam, či si to mám vziat nikdy som to nebrala tak preto a neužívam ani HAK neviem čo mám teda spravit, na niektoré lieky som alergická tak tu je ten naj problém ale veď pozrem si zloženie a uvidím, čo by ste mi poradili,hm? diky
Ja takisto tieto tabletky idem skúsiť tento rok po prvý krát, a myslím si, že je lepšie to skúsiť, ako keby si sa mala potom zle cítiť, ved dovolenka má byť predsa pekná...
a najmä, ak máš počas krámov stavy, že odpadávaš a podobne...
neboj sa ich skúsiť, jeden krát sa ti určite nemôže nič stať, ved ak by si zacítila nejaké problémy( ktoré by už v pohode neboli), vysadila by si ich.
dúfam, že tvoje prázdniny sa vydaria ( ja idem do toho tiež po prvý krát, tak držím prsty, akokoľvek sa rozhodneš
ascorutin nieje na oddialenie menstruacie , ale na zmiernenie krvacania pri ochoreniach krvotvorby trombocytov ..-- krvnych dostidciek napr. pri trombocytopeniii, alebo inych ochoreniach krvotvorby
ja som tiez minuly rok brala norethisteron,pretoze my vynechavali a doktor my ich chcel upravit aby som mavala pravidelne kazdy mesiac.. no mozem povedat ze som s tymi tabl. nemala ziadne problemy .. a zhanam ich aj teraz bez sa my nechce ist pre recept je to taka kravina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A ospravedlňujem sa, že mi vytvorilo dvakrát diskusiu, nechtiac som dala obnoviť stránku a je tu dvakrát.
takze je to Syntetický ženský pohlavný hormón zo skupiny gestagénov, ktorý ovplyvňuje druhú polovicu menštruačného cyklu.
Počas užívania lieku sa môžu vyskytnúť nežiaduce účinky, ako žalúdkové ťažkosti, nevoľnosť, zníženie pohlavnej žiadostivosti, poškodenie pečeňových funkcií, sklon k depresiám, poruchy spánku, bolesti hlavy, napätie v prsiach, zmeny telesnej hmotnosti, opuchy, kŕče, kožné alergické prejavy.
Norethisteron je nutné začať užívať na posunutie menšt. cyklu 3 dni pred očakávanou menštruáciou.
Ak by ste užívala hormonálnu antikoncepciu nie je treba užívať aj norethisteron. Samotnou antikoncepciou je možné posunúť cyklus tým, že je budete užívať kontinuálne bez vynechania 7 dňovej pauzy.
vycuc z diskusii:
...Lekarka mi to odporucala, aj vsetky moje zname to dobre znasali. Su to vsak hormony, takze pozor na to. Mne bolo pocas uzivania nejako divne - ani to neviem popisat, akoby som nemala zrazu dost energie. Po niekolkych mesiacoch som ho radsej prestala brat....
...Užívám ho na zastavení krvácení- které způsobil myom- asi 12 dnů, ale potím se, napětí v prsách i v podbřišku, léčitel mi toto nedoporučil brát,snad jen výjimečně...
...Mne lekarka predepsala Norethisteron na upraveni menstruace kdyz mi bylo 16 let. Menstruace se sice casem jakz takz srovnala, ale za pomerne kratkou dobu (2 mesice) jsem pribrala 7 kg a hodne mi vyrostla prsa. Takova nahla zmena byla pro sestnactiletou hubenou holku docela sok! Dnes je mi 22 a az ted po sesti letech se moje telo dava do poradku...
mno vyber si. snazil som sa najst co najpestrejsiu paletu nazorov...
Sabica- papaj kysle, ak chces oddialit menstruaciu....a ak to chces privolat, par dni pred kramami vypi alkohol..ale nie celu flasu staci malo...a kramy by sa mali dostavit kazdu chvilu..ja by som neskusala tie sracky (lieky)..naco by som si zbytocne ublizovala...
Ale ďakujem za názor, ale zrejme si ich radšej nevezmem.
A keď nie, tak pi veľa veľa vody, papaj veľa veľa citrónikov a príjemnú dovolenku
to Chavez: a ty kramy povazujes akoze za co? Ze zenska je vtedy indisponovana?...Ze zostat na izbe a pretrpiet to bolo pekne...
Pri najhorsom sa budes bavit so stuplikmi cez dovolenku kazdych 5-8 hodin...az take hrozne to nie je...
Ako tampóny meníš častejšie ako 5-8 hodín by som umrela mať tak dlho tampón.
Ale ako tak pozerám chlapi sú proti a baby za Teraz kto z tých dvoch druhov má viac rozumu
Pozri ja mam rad vydobitky doby, ale veci co poskodzuju organizmus (a nech mi nikto nehovori ze posunutie kramov nie je zasah do organizmu) nemam rad a byt tebou by som to nerobil..
Radsej by som hladal nejaky alternativu, mozno tabletky z ktorych by ti nebolo tak na picu a neodpadavala by si. To by som ti radsej radil ist za obvodnou a ta by ta uz poslala kde treba..
To Sabina: No to bude asi najlepsie, to s tym doktorom a k tym tamponom..noa? sak jasne ze 5-8 hodin...ved by som to ani nepouzivala keby som to mala menit kazde 2-3 hodky...by sa mi to nechcelo
A ja tiež nemám rada zásahy do organizmu a ani iné lieky. Od mala ma doktori napchávajú liekmi...
A inak veď aj HAK je zásah do organizmu a chlapom to vyhovuje
A aj môj priateľ sa o mňa stará a šetrí ma a tiež s tým nesúhlasí...
A ja mám hodne blbý organizmus, ja mám zo všetkého nežiadúce účinky... Ale aj tak bojím sa, nedávno sa mi upravil cyklus a nechcem mať zas to, že tri mesiace nič a potom dostanem a zas mešká... bojím sa to riskovať.
a najmä, ak máš počas krámov stavy, že odpadávaš a podobne...
neboj sa ich skúsiť, jeden krát sa ti určite nemôže nič stať, ved ak by si zacítila nejaké problémy( ktoré by už v pohode neboli), vysadila by si ich.
dúfam, že tvoje prázdniny sa vydaria ( ja idem do toho tiež po prvý krát, tak držím prsty, akokoľvek sa rozhodneš