Ja to napríklad vo vlaku robím už iba tak že keď ide okolo sprievodca a potom ho dám dole. A nakupujem v malých obchodoch, kde ma na to neupozorňujú a niekedy ani predavačka nemá rúško. V nemocnici samozrejme, alebo ak ste chorý, inak v tom nevidím význam
nechapem preco je ta prva moznost tak negativne/povysenecky/posmesne formulovana
mam v okoli dost ludi, ktorym by mohlo velmi ublizit, ak by sa v ich priamom okoli objavila, tak sa nespravam ako sebecky kokot a rusko nosim
Toto je to najmenej čo môžem urobiť. Včera som cestoval z čr vlakom - väčšina nemala rúško nasadené ani na území Slovenska. Mňa ani vás to rúško nezabije, po chvíli sa dá naň v pohode zvyknúť, prečo s tým máte, ľudia, taký problém?!
@matthewp Vidíš, v Česku nenosia, okrem Ostravy a okolia, v Maďarsku takisto nie, bol som a videl som, nie je vôbec povinné. Len u nás Matovič si myslí že nás bude donekonečna obmedzovať pritom mame menej nakazených
@samuelfghk máme síce menej nakazených, ale stále je ich dosť na to aby si to vyžadovalo opatrenia. A je lepšie mať opatrenia v štýle nosenia rúšok ako opatrenia v štýle zatvorené hranice, alebo podniky
@samuelfghk prečo máš s ruskami taký problém? Btw v Česku a taktiež iných krajinách, ktoré rúška obmedzili ich znova začínajú prikazovať. S čím ťa akože obmedzuje človeče? tiež nemám matoviča v láske ale v tomto má pravdu, radšej prevencia ako reálne obmedzenia.
Nieze sa extremne bojim, ale ano nosim aj kde to nie je povinne
Jednak eventualne vacsinou aj tak pojdem do obchodu alebo do MHD, ked uz som vonku
A jednak mame podstatne viac pripadov ako na jar a vsetci sa spravaju jak chuje a chcu co najviac vydrbat s opatreniami..
v metre, lebo sa to stále musí. aj tak to asi štvrtina idiotov vôbec nedodržuje.
a pozitívne prípady stále pribúdajú, takže očakávam, že sa tie opatrenia opäť sprísnia.
V práci máme rúška povinné a tým, že tam s ním trávim väčšinu času, tak mi to príde také automatické, že koľkokrát idem len tak po vonku s rúškom a len si zrazu uvedomím, že veď rúško by som mať nemusela.
ta prva moznost je dobre pridrbana...
nosim tam, kde treba a obcas zabudnem, ze ho mam a mam ho aj tam, kde mozno netreba. A kedze patrim do ohrozenej skupiny, mam tak trochu aj strach z covidu
Nenosim, pokial sa tomu da vyhnut. Vratil sa mi koli tomu neprijmny ekzem na tvari a som rad, ze sa mi ho podarilo zbavit. Nosil som ho len pre to, ze to bolo povinne, nemam ludi rad a su mi ukradnuti.
za mňa je nosenie rúšok blbosť, rúško nikoho neochráni, všetci na to serú - idem do obchodu/ vlakom... všetci ho majú iba pod nosom alebo na brade... tak načo? išla som do bagetárne - oželiem, že rúško mala na brade, ale že mi tú bagetu zdrapila macatými nechutnými rukami s gélovými nechtami bez rukavíc.... to sa mi fakt nepáčilo korona-nekorona, nechcem aby mi niekto ochytával bagetu .... takže rúško nosím tam, kde musím, rešpektujem to, ale keď vidím, že ostatní na to tiež serú a majú ho pod nosom, tiež si ho dám pod nos... napr. minule som sa viezla veľmi starým vlakom a ak by som si ho nechala na tvári, asi by som naozaj skapala a udusila sa
@salora U astmatikov a epileptikov možno skutočne aj záchvaty. Ak má taký človek sedieť povedzme 4 hodiny vo vlaku alebo 8 hodín v práci, rúško mu viac škodí než pomáha
@samuelfghk moze to stazovat dychanie, to je samozrejme... ale co je zaujimave... od marca do aprila resp. cca do polovice maja to neriesili ani astmatici ci epileptici, povedzme si uprimne - takmer kazdy bol predposrtay z corony a dobre, ze nechodil s ruskom a rukavicami aj spavat... Dnes, ked isli teploty hore a situacia nenabrala take rozmery ako napr. v IT, E alebo aj tu u nas, v BE, zacina mnoho ludi o covide pochybovat a splietat rozne konspiracne teorie.. ale odhliadnuc od toho, pokial viem, prave tieto diagnozy maju na SK uz z nosenia rusok vynimku... btw. apileptici aj astmatici mavaju zachvaty aj bez korony a rusok...
na druhej strane, aj v Azii je mnozstvo astmatikov resp. ludi s chochp, epileptikov a pod., a nosia ruska de facto cely zivot... samozrejme v minulosti z inych dovodov, ako mozno teraz, ale vysledok je v podstate rovnaky. Neviem, ale pokial ma niekto tazku astmu alebo epilepsiu, mal by predovsetkym zvazit napr. tie dlhe cesty... okrem toho vacsina ludi robila cez tu najvacsiu krizu z domu alebo nerobila vobec takze rusky nosili len v najnevyhnutnejsich pripadoch...
@Lefferia ano a ja sam patrim do ohrozenej skupiny. Samozrejme, ze nosenie ruska nie je nic prijemne, najma pokial je teplo, ale je to to najmenej, ked si ho nasadaim, aby som neohrozil ludi okolo seba resp. aby prenasaci nenakazili mna, ked uz je niekto blizko vedla mna a kychne alebo zakasle.
@limetkajaja predstavil som si a prisiel k záveru, že výnimky sa nájdu vždy vo všetkom a takýto argument, ktorý si práve strelila môže napísať len človek, ktorý reálne protiargument nemá len negatívny subjektívny postoj, ktorý ti neberiem. Rúška majú zmysel aj keď ho v spoločnosti nosíš možno len ty, viz. Ázijské krajiny. Osobne som si zažil dôsledky obmedzení, ktoré sa ma významne dotkli a je veľa ľudí, ktorým to uškodilo ešte viac (teraz myslim hlavne po ekonomickej stránke). Pre rešpekt k týmto ľuďom si to rúško dávam, aby sa táto situácia znova nezopakovala, avšak respektujem fakt, že sa.najdu ludia, ktorým aj tato maličkosť vadí. Peace
@matthewp no, ja si myslím, že to rúško naozaj neochráni mňa, ani iných ako fakt - bavlnené rúško je ešte menej efektívne ako to ,,chirurgické'' a ani to neslúži ako 100% ochrana, fakt č.2 - nie, rúško druhých ani mňa neochráni ak ho bude nosiť 1 človek a zvyšok nie, fakt č.3 - nie, rúško ma neochráni, lebo viem ako ho ľudia používajú - áno, dajú si ho na tvár, predtým ho poriadne ochytali a ochytali aj všetko ostatné a ochytajú aj seba, väčšina ľudí nosí rúško ani nie čisté ... ak je niekto naozaj chorý a naozaj sa bojí, bohužiaľ, korona nevymizne, nech si zabezpečí respirátor a nech naozaj nosí rukavice a pokiaľ nemusí, nech sa ľuďom vyhýba ... ale svet zastaviť nemôžeš, bohužiaľ, je to tu, bude to tu, prídu aj iné vírusy, treba to akceptovať - mňa sa obmedzenia tiež významne dotkli, ale tým, že budeme nosiť rúška sa šíreniu vírusu proste nezabráni - to je môj názor, rúško je pre mňa len psychickou útechou a ochranou .... ak je to dané a nakázané, ja nie som hulvát a budem to rešpektovať a nosiť to, aj keď s tým nesúhlasím a nepáči sa mi to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
mam v okoli dost ludi, ktorym by mohlo velmi ublizit, ak by sa v ich priamom okoli objavila, tak sa nespravam ako sebecky kokot a rusko nosim
Jednak eventualne vacsinou aj tak pojdem do obchodu alebo do MHD, ked uz som vonku
A jednak mame podstatne viac pripadov ako na jar a vsetci sa spravaju jak chuje a chcu co najviac vydrbat s opatreniami..
a pozitívne prípady stále pribúdajú, takže očakávam, že sa tie opatrenia opäť sprísnia.
nosim tam, kde treba a obcas zabudnem, ze ho mam a mam ho aj tam, kde mozno netreba. A kedze patrim do ohrozenej skupiny, mam tak trochu aj strach z covidu
na druhej strane, aj v Azii je mnozstvo astmatikov resp. ludi s chochp, epileptikov a pod., a nosia ruska de facto cely zivot... samozrejme v minulosti z inych dovodov, ako mozno teraz, ale vysledok je v podstate rovnaky. Neviem, ale pokial ma niekto tazku astmu alebo epilepsiu, mal by predovsetkym zvazit napr. tie dlhe cesty... okrem toho vacsina ludi robila cez tu najvacsiu krizu z domu alebo nerobila vobec takze rusky nosili len v najnevyhnutnejsich pripadoch...
@Lefferia ano a ja sam patrim do ohrozenej skupiny. Samozrejme, ze nosenie ruska nie je nic prijemne, najma pokial je teplo, ale je to to najmenej, ked si ho nasadaim, aby som neohrozil ludi okolo seba resp. aby prenasaci nenakazili mna, ked uz je niekto blizko vedla mna a kychne alebo zakasle.