Predstavte si život o 100 rokov, nehľadiac na to, že už mnohí nebudeme žiť. Zamyslite sa ako veľmi sa zmení. Čo nové očakavate, o čom viete, že nastane? Chceli by ste žiť o 100 rokov? Čo okrem nás ešte zanikne? Čo by ste zanechali vy budúcej generácii?
Asi budú mať problémy v súvislosti so znečistením a vyčerpaním zdrojov planéty.
Asi už nebude toľko voľne žijúceho zverstva a nedotknutá príroda, ale ľudia podľa mňa budú praktickejší a tolerantnejší neš sme dnes my.
Bud sa to tu uplne rozjebe vsetko uz a budu sa ludia zabijat na kazdom kroku alebo budu uplne zrobotizovany alebo vznikne nieco nove ako myslim system ktory bude spravny a konecne bude na tomto svete lepsie no moznosti je vela
tomu čo teraz napíšete stejnak neuveríte, iba ak nejaký skutoční kresťania, ktorí sa tu nachádzajú...
žijeme posledné časy podľa Biblie podľa, Zjavení Jána a starozákonníka Daniela, čoskoro príde 3. svet. vojna, na scéne sa objaví "mierotvorca" - tzv. antikrist, ktorí pod rúškom humanizmu a spravodlivosti nastoli celosvetový mier, bude to mať však jeden háčik, s mierom príde aj jednotná celosvetová vláda, armáda, bankovníctvo, ekonomika a čo je zdrvujúce aj náboženstvo, kresťanstvo bude takmer vymazané a kto sa bude k nemu hlásiť, bude nafľaku zabitý...
táto krutovláda bude trvať našťastie krátko, potom bude nasledovať 2. príchod Ježiša Krista, ktorý plameňmi z neba zničí všetko zlé na zemi a svojim dychom zničí diabla a hriech naveky...
Boh nám dá Nové nebo a Novú zem, kde už nebude smrti, bolesti a tí čo uverili v Trojjediného Boha budú žiť naveky....
takže birdzu dávam skutočne už len krátky čas....
Chcem verit, ze nebudeme uplne v riti, ale ze sa zredukuje svetova populacia, cast ludi bude zit mimo Zeme (nejaka univerzita na Mesiaci bude rovnako popularna na Birdzi ako teraz Brnicko), sice cast zemskeho povrchu bude neobyvatelna v dosledku extremneho oteplenia + stupnutia hladiny oceanov. Ale budeme mat nejaky fajny socializmus, kde kazdy bude mat dost zdrojov na prezitie, ciste energie (jadrove + bio), budeme tazit asteroidy, cesty a budovy budu pokryte solarnymi panelmi a algae reaktormi, budeme jest maso sticky pestovane v laboratornych podmienkach a budeme transhumans s bionickymi organmi a neuropocitacmi.
Som citala privela SciFi na zakladke, neviem to vidiet inac nez ruzovo
@antifunebracka
tak ono to je rozdiel, kto to povie, keby to on vyhlásil do sveta, ľudstvo by mu uverilo...(ale to mu slobodomurári nedovolia)
keď to poviem ja na birdzi, nikoho to ani nepohne.....
ale čoskoro sa ukáže kto mal pravdu....
@Savvym
Super tema! Ked sa mi narodili dcera (2014) a syn (2016), kazdemu som priala, aby sa dozili v zdravi 100 rokov.
V tom kontexte ma napadajú rozne myslienky s ich buducnostou.
Ako bude vyzerat svet v ich starobe, ked pozru fotky a videa z detstva, aky im bude pripadat tento svet...
Ako bude pripadat ich detom, vnukom? Mozno nieco na sposob mojej praprababky, ktora na fotke v sepiovom style z r. 1902 sedi v snurovacich cizmach a klobuku v prutenom kresle po navrate z Ameriky.
K navrhom, ako moze vyzerat. Obavam sa, ze to bude viac na figu ako skvele (a to sa povazujem za realistu so sklonom k optimizmu).
1. pride vojna, po kt. nezostane kamen na kameni a nove usporiadanie sveta si netrufam odhadnut
2. ekologicke problemy
3. Zem nie je nafukovacia a jej zdroje nie su neobmedzene - z toho plynuce problemy
4. vyvoj umelej inteligencie
5. snaha o vyuzitie dostupneho vesmiru
premnozia sa imigranti mozno ich nakoniec bude viac ako povodnych europanov, stupne kriminalita, teroristicke utoky budu coraz castejsie, slnieckari si stale budu mliet svoje, elektronika bude snad aj v hajzelpapieri tiez si myslim ze pride 3. svetova vojna dovtedy ,kde sa dost budu pouzivat atomove a biologicke zbrane. no a po nej mozno aj ludstvo zanikne alebo prezije len par sto alebo tisic ludi a sa to tu "trosku" preriedi
@biker610i
elektronika v hajzelpapieri Uz sa vidim, ze ako babka 99,999% technickych vynalezov nebudem vediet pouzivat. Zaostavam uz teraz...
Vramci realistickeho optimizmu verim, ze biologicke zbrane v takej podobe ako existuju dnes nikto nepouzije, lebo su tazko cielitelne a mozu sa lahko vymknut z pod kontroly (mutacie atd). Ale kedze ludstvo je blbe ako tago, jeden nikdy nevie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Asi už nebude toľko voľne žijúceho zverstva a nedotknutá príroda, ale ľudia podľa mňa budú praktickejší a tolerantnejší neš sme dnes my.
@Diehard @Squat
žijeme posledné časy podľa Biblie podľa, Zjavení Jána a starozákonníka Daniela, čoskoro príde 3. svet. vojna, na scéne sa objaví "mierotvorca" - tzv. antikrist, ktorí pod rúškom humanizmu a spravodlivosti nastoli celosvetový mier, bude to mať však jeden háčik, s mierom príde aj jednotná celosvetová vláda, armáda, bankovníctvo, ekonomika a čo je zdrvujúce aj náboženstvo, kresťanstvo bude takmer vymazané a kto sa bude k nemu hlásiť, bude nafľaku zabitý...
táto krutovláda bude trvať našťastie krátko, potom bude nasledovať 2. príchod Ježiša Krista, ktorý plameňmi z neba zničí všetko zlé na zemi a svojim dychom zničí diabla a hriech naveky...
Boh nám dá Nové nebo a Novú zem, kde už nebude smrti, bolesti a tí čo uverili v Trojjediného Boha budú žiť naveky....
takže birdzu dávam skutočne už len krátky čas....
Som citala privela SciFi na zakladke, neviem to vidiet inac nez ruzovo
tak ono to je rozdiel, kto to povie, keby to on vyhlásil do sveta, ľudstvo by mu uverilo...(ale to mu slobodomurári nedovolia)
keď to poviem ja na birdzi, nikoho to ani nepohne.....
ale čoskoro sa ukáže kto mal pravdu....
zrejme neveríš v Boha, potom sa ti nečudujem...
nikto ťa nakoniec nenúti...
veriť znamená byť presvedčený o svojom konaní...
Super tema! Ked sa mi narodili dcera (2014) a syn (2016), kazdemu som priala, aby sa dozili v zdravi 100 rokov.
V tom kontexte ma napadajú rozne myslienky s ich buducnostou.
Ako bude vyzerat svet v ich starobe, ked pozru fotky a videa z detstva, aky im bude pripadat tento svet...
Ako bude pripadat ich detom, vnukom? Mozno nieco na sposob mojej praprababky, ktora na fotke v sepiovom style z r. 1902 sedi v snurovacich cizmach a klobuku v prutenom kresle po navrate z Ameriky.
K navrhom, ako moze vyzerat. Obavam sa, ze to bude viac na figu ako skvele (a to sa povazujem za realistu so sklonom k optimizmu).
1. pride vojna, po kt. nezostane kamen na kameni a nove usporiadanie sveta si netrufam odhadnut
2. ekologicke problemy
3. Zem nie je nafukovacia a jej zdroje nie su neobmedzene - z toho plynuce problemy
4. vyvoj umelej inteligencie
5. snaha o vyuzitie dostupneho vesmiru
elektronika v hajzelpapieri Uz sa vidim, ze ako babka 99,999% technickych vynalezov nebudem vediet pouzivat. Zaostavam uz teraz...
Vramci realistickeho optimizmu verim, ze biologicke zbrane v takej podobe ako existuju dnes nikto nepouzije, lebo su tazko cielitelne a mozu sa lahko vymknut z pod kontroly (mutacie atd). Ale kedze ludstvo je blbe ako tago, jeden nikdy nevie.