Skratku ""ok"" vymyslel George Washinkton a znamena all correct a kedze sa to cita //ol korekt// skratka je ok -> tak nam to tvrdila nasa ucitelka angliny .... tak neviem
nedava mi ziadny zmysel, preco by to teda nemalo byt AC, ale je to OK. doteraz som nepocul o tom, ze by amerika robila skratky, podla toho, ako sa nieco cita...
cele mi to pripada ako na zaklade: jedna babka povedala...
čítal som že to písali vojaci keď sa vracali s vojny.... vždy napísali koľko s nich zomrelo.... keď nezomrel nikto napísali 0K čo malo znamenať zero killed (0 mrtvých).... odvtedy sa používa staré známe ou kej
To spellovanie vzniklo tuším na nejakej lodi s veľmi módnou posádkou, kt. nevedela, čo od rozkoše..vtedy to bolo kúlové či slangové či aké.(Raz ten článok nájdem!)
@narazuvzdornaa takze cely svet teraz pouziva nieco, co vymyslela nejaka najebana posadka lode? cele to s tym ol korekt je nelogicke a nedava to ziadny zmysel....
netvrdim, ze to tak nemoze byt, lebo to neviem..ale je to proste kokotina
Skratka OK sa vyvinula počas vojny, keď vojaci písali na tabuľku 0 K, teda nula zabitých.
NIE - Ide o veľmi populárny mýtus, podľa ktorého sa 0 K malo písať počas druhej svetovej vojny. Mail posúva túto situáciu ďalej do histórie, počas americkej občianskej vojny. Táto bojová historka je však klamlivá. Historici vybádali pôvod skratky do Bostonu roku 1839 a ide o "oll korrect", čiže "all correct".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
» zaujimavosti.sme.sk/c/4358054/najob...
1./ "Oakley Kelly"
2./ "zero killed"
3./ "ol korekt"
Kazda ma svoj pribeh, ktora verzia bude dalsia?
cele mi to pripada ako na zaklade: jedna babka povedala...
1) Ol Korekt...zevraj to bolo naschval misspelled
2) ze to pochadza z greckeho Ολα Καλά = "Ola Kala" ...was used by scholars to mark their students papers, if they passed with a decent score.
To spellovanie vzniklo tuším na nejakej lodi s veľmi módnou posádkou, kt. nevedela, čo od rozkoše..vtedy to bolo kúlové či slangové či aké.(Raz ten článok nájdem!)
netvrdim, ze to tak nemoze byt, lebo to neviem..ale je to proste kokotina
NIE - Ide o veľmi populárny mýtus, podľa ktorého sa 0 K malo písať počas druhej svetovej vojny. Mail posúva túto situáciu ďalej do histórie, počas americkej občianskej vojny. Táto bojová historka je však klamlivá. Historici vybádali pôvod skratky do Bostonu roku 1839 a ide o "oll korrect", čiže "all correct".
zdroj: » www.hyenoviny.sk/view.php?cisloc...
( clanok linkuje odkaz aj na okaj: » en.wikipedia.org/wiki/Okay... )
4./ "Ολα Καλά" teda "vsetko v poriadku"