Zajtra máme mať v škole nejakú besedu (na ktorú sa tak hrniem, že si nohy idem dolámať :/ ) s nejakými poslancami. Aa profesorka ma vybrala a vraj si mám pripraviť otázky, ktoré im tam budem klásť (no netrafi ma šlak??). Prosím nejaké nápady na otázky (K
@stage ok mudrlant, môžem ti to podať aj ekonomicky..takže vzhľadom na to, že by sa zrušila poslanecká imunita, tým pádom by páni poslanci platili pokuty rovnako ako my ostatní, čiže by stúpol objem financii aj v štátnom rozpočte na strane príjmov, čiže by to mali krásny ficovský sociálny efekt a mohlo by sa viac peňazí rozdeliť medzi nás ľudí, čiže sa pýtam čisto ekonomicky, kedy sa zruší poslanecká imunita?
@Redmoon Hmm, to je fakt obrovský príjem do rozpočtu, ty mudrlant! Keď už sa chceš pýtať na imunitu, tak možno na jej obmedzenie, ale zrušenie? To neurobil nikto na svete. To akoby si sa chcel spýtať, či sa nemôže každý rok vylosovať vláda spomedzi občanov. Ušetrili by sme za voľby a asi by ešte aj všetko fungovalo lepšie ako funguje.
@3 Resp. viac rozkradnut na netransparentnych VVK a podobne. Ale na pokutach od poslancov by policia nevyzbierala dokopy nic v kontexte celkoveho objemu financii v rocnom rozpocte, toto je ten uplne najzbytocnejsi dovod, preco ich rusit. Su na to celkom ine a ovela vaznejsie dovody, ale zase ktory poslanec by takto siel sam proti sebe, ze ano?
ďakujem za všetky názory... hlavne @Stage -mu....ale aj ostatným dik...aspoň 2 si odtialto vyberiem
@Katusqa81 aach no mne sa tam absolútne nechce no ja fakt nič nerobím len čakám kedy v mojom živote príde okamih, že sa stretnem s Ivanom Miklošom hahah
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
No takto z voleja ma napadá napríklad :
1. Aký je v slov.ekonomike pomer súkromného a štátneho sektora a koľko každý z nich zamestnáva
ľudí.
2. Na aké percento sa odhaduje, že stúpne nezamestnanosť a aké kroky chce podniknúť vláda na
zastavenie jej súčasného rastu?
3. Aká sa zvolí alternatíva na dodávky plynu na Slovensko okrem ruského plynovodu?
4. Dokážeme niekedy predbehnúť v ekonomických ukazovateľoch Českú republiku a kedy?
5. Prečo má Slovensko problémy v čerpaní európskych fondov?
6. Prečo vznikajú kauzy tzpu nástenkového tendra, odpredaja emisií, popolčeková kauza v čase
hospodárskej krízy, kedy štát potrebuje každé euro?
Ak chceš, ešte nejaké vymyslím.
@Redmoon To je ekonomická otázka? To je otázka hocijakého obyčajného dôchodcu. A odpoveď je jednoslovná : NIKDY.
preco riesia sloveci take picoviny ako su slovensko-madarske vztahy?ked medzi obycajnymi ludmi su dobre.hlavne ze to riesia.
ako prinutit zamestnavatelov aby suhlasili so zvysovanim miezd?
ale na take otazky aj tak nikto nevie odpovedat
@Katusqa81 aach no mne sa tam absolútne nechce no ja fakt nič nerobím len čakám kedy v mojom živote príde okamih, že sa stretnem s Ivanom Miklošom hahah