Voltaire, Salvador Dalí, Gándhí, Jean-Jacques Rousseau, Rosa Parks, Charles Baudelaire, Oscar Wilde.... Je ich moc, kt. mám rada a o kt. čítam či o živote al. priamo ich tvorbu.
Áno, sú to veľmi odlišné osoby.
Generálov, panovníkov úmyselne ignorujem. Boli aj takí, kt. by si zaslúžili spomenúť, ale chcem to nechať na úrovni kultúry a spoločenských otázkach...
@hippiechick máš pravdu. boli aj iní, možno lepší. A tiež mám viac obľúbencov, len ma vždy fascinovala jeho výdrž a vôľa. Nemal ako jediný tieto vlastnosti,avšak využil ich až po úplné vyčerpanie a podľa mňa okrem toho,čo dokázal (to je už teraz myslím jedno akou cestou), toho mohol dokázať ešte viac.
@3skate no nechcem teraz urazit nikoho kto ho mal rad popripade nirvanu .....ale .... nie kazdy ostal zaseknuty vo vyvoji a vela ludom sa pacia aj sucasne hudobne sracky dost na to aby sa vracali do minuleho tisicrocia ...... a ked sa bavime o historickej postave vacsinou myslime niekoho kto tento svet menil politicky , pripadne v oblasti vedy a podobne ......
ale pokial ide o historicku osobnost tak je to Fridrich II a Lord Drakula a este jeden Mathew Karlston (navrhol tank:Matilda MK:2 ktory bol typicky znak Spojencov)
Jednoznačne Nikola Tesla- génius, ktorého stále nikto nepochopil a dlhé roky nepochopí, potom Napoleon Bonaparte, či dômyselný Erwin Rommel. ( pre tých, ktorý sa na mňa vrhnú, že to bol nacista podotýkam, že nebol !! )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Voltaire, Salvador Dalí, Gándhí, Jean-Jacques Rousseau, Rosa Parks, Charles Baudelaire, Oscar Wilde.... Je ich moc, kt. mám rada a o kt. čítam či o živote al. priamo ich tvorbu.
Áno, sú to veľmi odlišné osoby.
Generálov, panovníkov úmyselne ignorujem. Boli aj takí, kt. by si zaslúžili spomenúť, ale chcem to nechať na úrovni kultúry a spoločenských otázkach...
Zo Slovenska a málo hist. : Satinský, Lasica
... a potom ešte Syd Barrett
(...viem...
A prečo? - Lebo boli iní a mysleli.
Môj skromný názor.
jak ze ne =D skoro po celom svete =D
sak veda to je .... ako sa zastrelit a predavkovat sa zaroven =D
ale tak rada by som skočila na kávu aj s Katarínou II. Veľkou alebo kráľovnou Viktóriou
Moja obľúbená historická postava je Ľudovít Štur.