Podla mna by to nemalo byt zakonom stanovene. Toto je jednoducho vec o ktorej rozhodujes sam, ci mas 5 rokov alebo ci mas 100 rokov. To, ze ci to rozhodnutie je, alebo nie je spravne je uz druha vec.
Hlavne aby to OBIDVE strany chceli. Potom im podla mna do toho nema co kto kecat, a nech maju aj vekovy rozdiel 50 rokov.
@roborossen 15-ročné decká sú po prvé DECKÁ a po druhé poväčšine sú sprosté a nezodpovedné a myslia si, že už sú na všetko dosť staré a že všetko musia vyskúšať.
zbytočne to nechávať na zákone... skôr keby bola nejaká tá sexuálna výchova na školách a nech to robia tí čo majú rozum hlavne... čiže zákon nič nerieši, keď dakto chce má ho kedy chce...
@Smichi malo by to byť zákonom, lebo 12 ročné decko nevie a bolo by to zneužívané pedofilmi a úchylákmi. Tá hranica tam nieje kvôli 16 ročnému chlapcovi čo sa vyspí so svojou 14 ročnou priateľkou. To je kvôli dospelým ľuďom ktorí by mohli chcieť robiť nemorálne nechutnosti.
@Ink : Preto vravim, ze sa bavime o sexe a nie o znasilneni.
Ked to aj ta 12tka chce, tak nech, je to jej rozhodnutie ze sa chce vyspat so 40 rocnym. To ze ty pre to nemas pochopenie je pochopitelne, ale je to jej rozhodnutie a stat do toho nema co pindat (pokial z toho nie su deti, teda ani vtedy by nemal do toho co pindat [mozno to dieta strasne chcu] ale to uz je zachadzanie do fakt velkych extremov a to uz sa mi nechce nad tym rozmyslat)
@smichi V tom prípade chcem aj trestnoprávnu zodpovednosť od narodenia. Pretože, ak niekto vie, či je pre neho dobré mať sex v 12-tich, tak potom aj vie, aká je hranica medzi tým, čo sa smie a nesmie robiť. A tiež chcem vodičské preukazy a pitie alkoholu a vôbec:
Šak každé dieťa by malo rozhodovať za seba. Volebné právo, možnosť kandidovať do parlamentu atď...
A zase ides do absolutneho extremu, lebo hento su vsetko priklady kedy tie rozhodnutia ovplyvnuju druhych ludi (volebne netreba vysvetlovat, soferovanie moze niekoho zrazit...) alebo zahrnaju narabanie s psychotropnymi latkami. Zakazmi sa toho vela nedosiahne aj tak.
who cares..nech to je ako chce...na zakon nebude hrat ohlad nikto ak nanho nebude chciet brat ohlad..a na tento zakon aj dnes kazdy serie a nikdy to inak nebude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Hlavne aby to OBIDVE strany chceli. Potom im podla mna do toho nema co kto kecat, a nech maju aj vekovy rozdiel 50 rokov.
neverim, ze nejake decko moze byt v 15tich dusevne vyspele na sex..
ja osobne by som hranicnechala na 15tich rokov, pretoze aj tak si kazdy robi co chce..
Som smutny z toho ze az tolko ludi si mysli aby to bolo legalne od 15. 15 rocne deti sa este nemaju co jebat. Opakujem 15 rocne DETI
Nech si jebe kto chce s kym chce, ale nech z tych extremnych pripadov nejsu deti.
Ked to aj ta 12tka chce, tak nech, je to jej rozhodnutie ze sa chce vyspat so 40 rocnym. To ze ty pre to nemas pochopenie je pochopitelne, ale je to jej rozhodnutie a stat do toho nema co pindat (pokial z toho nie su deti, teda ani vtedy by nemal do toho co pindat [mozno to dieta strasne chcu] ale to uz je zachadzanie do fakt velkych extremov a to uz sa mi nechce nad tym rozmyslat)
Ale ináč pätnásť je fajn, ale šestnástka sa mi zdá o trošičku lepšie
Šak každé dieťa by malo rozhodovať za seba. Volebné právo, možnosť kandidovať do parlamentu atď...
A zase ides do absolutneho extremu, lebo hento su vsetko priklady kedy tie rozhodnutia ovplyvnuju druhych ludi (volebne netreba vysvetlovat, soferovanie moze niekoho zrazit...) alebo zahrnaju narabanie s psychotropnymi latkami. Zakazmi sa toho vela nedosiahne aj tak.
15, je tak presne akurát, ale dala by som to na 16.....to už je tak trošku múdrejšie...
a od 16 a vyššie už by ste máloktoré decko udržali
ale tak,mládež je dnes vyspelá...a práve preto,by som zvýšila tento vek z 15 na 17...