Myslíte si, že je správne mať prvé dieťa po 30 alebo dokonca po 40? Ja som zásadne toho názoru, že matka by mala (ak má také zdravotné možnosti) porodiť svoje prvé dieťa ešte pred dovŕšením 30. roku života. V akom veku si plánujete založiť/ste si začali z
ten tvoj názor vravia lekári a biológovia všeobecne, to je všetkým jasné, ale dnešný svet je iný, treba sa s tým zmieriť, ak sa niekomu nepáči, že ma žena po tridsiatke dieťa, tak je nanajvýš divný...človek by mal mať všeobecne dieťa vtedy, keď je pripravený niesť zodpovednosť aspoň spolovice, tu druhú sa naučí, keď už to dieťa bude mať
Z medicínskeho hľadiska je prvý pôrod po 30tke rizikový. A podľa mňa pravdupovediac v živote ženy neexistuje správny čas na potomkov. Buď ich bude mať počas VŠ - to nie je najšťastnejšie, pokiaľ nemá niekoho, kto by sa jej o dieťa staral. A po výške? Tam zase príde o možnosť praxe, koho potom vezmú niekam robiť bez skúseností po materskej dovolenke?
Ale priznávam, to je len môj čisto subjektívny pohľad. Niekto kto je oveľa viac rodinne založený ako ja, bude zrejme dosť tvrdo oponovať.
nie som zástanca skorého tehotenstva, ale ani toho, ked má niekdo decko v 50-tke.To je už podľa mňa strašne neskoro, ved sa nedožijú možno ani jeho promocií, svadby a podobne.Najlepší vek je asi od 25 do 35 rokov.
Ayreen: nie ze by som bol rodinne zalozeny, ale myslim, ze po skonceni VS mas vseobecne tazke najst si nejaky dobry job (a ci si po VS alebo uz aj po VS+materska je myslim jedno).
no ano, ale materska je velmi vycerpavajuca, a podla mna po skonceni VS mas viac sil, energie a elanu na hladanie a prisposobenie sa praci...ked mas deti, predsalen uz treba brat ohlad na ne, nielen na svoje moznosti...
Vek podľa mňa nerozhoduje..treba mať partnera, u ktorého si si istá, že chceš mať s ním bábo, treba byť ako tak zabezpečná, šak neporodim snad dieťa na ulici, alebo nebodaj by som ho nemala čím živiť..
I keď v poslednej dobe ma začali straašne fascinovať deti a všetko s nimi spojené, ale ja si chcem ešte užívať života, takže počkajú
moaj segra mala dieta v 31 a zije , zije aj to dieta a segru berem ako totalne cool a moderneho cloveka a myslim si ze dieta mat pred 30 je blbost , elbo kym skoncim vysku 25 potom kym si zariadim poriadnu domacnost (lebo aby ma zivil chlap , zabudnite) a praca a mam 30 kym som spokojna a stastna a potom mozem mat deti , lebo chcem aby vyrastali v niecom pokojnom a kludnom
Myslim, ze podla toho ako sa na to zena citi...Ja mam 22 a necitim sa na to ale s mojim snubencom sa o tom rozpravame stale...no myslim si ze take dva roky a moj nazor sa zmeni
"Z čisto medicínskeho hľadiska je optimálny vek na pôrod prvého dieťaťa dvadsať až dvadsaťpäť rokov. Býva vtedy najmenej úmrtí novorodencov aj najmenej samovoľných potratov. Materstvo v mladšom veku znižuje aj riziko rakoviny prsníka."
Môj názor je, že ak chce žena čo najmenej ohroziť seba a aj bábätko, mala by si ,,švihnúť". Neberte ma ale doslovne. V dnešnej dobe je dosť dôležité, aby sme predtým ako sa nám narodí bábo, mali nejakú pevnú zem pod nohami. V mojom podaní to znie asi tak, že dokončím školu, dúfam, že si nájdem nejakú fajn prácu, a potom hurá bábo. Toto všetko plánujem stihnúť do 26-ky, snáď sa to podarí.
Ahojte. Dnes som tu prvýkrát a to zámerne. Veľmi som nešťatná, lebo som musela ísť na potrat kvoli tomu, že moje dieťatko malo Downov syndrom. Mám 38 rokov a myslím si, že treba mať dieťa vo veku do 35 rokov. Nie z vlastnej viny som nemala dieťa doposial, teraz sa mi to podarilo a aj tak to bolo neskoro. Nie všetky ženy, ktoré dovršia 35 budú mať choré dieťa. Bola som na vyšetrení / odber plodovej vody /, kde boli ženy staršie ako ja a mali zdravé dieťatko, aj keď tiež mali provotné výsledky zlé, tak ako ja.....Asi som mala veľkú smolu, ale myslím si, že ak nietkorá z Váš plánuje do budúcnosti dieťa, nech ho ma čím skor, aby sa nevystavovala riziku tak ako ja......Veľmi trpím a bojím sa, že aj druhýkrát sa mi nepodarí mať zdravé dieťatko...aj keď doktori mi povedali, že mám nádej mať zdravé dieťa.....Má niekto podobný osud ako mám ja? Prosím napíšte mi....nepoznám nikoho, kto by mi vedel pomocť v mojich obavách z budúceho tehotenstva, že akú mám pravdepodbnosť, že sa mi narodí zdravé dieťatko...ďakujem Vám vopred.
ja planujem dietatko tak o tok, cize budem mat 27.
neodsudzujem zeny, ktore maju dieta v neskorsom veku. Len si myslim viac vytrpia - musia mat vacsie nervy a hlavne sa urcite o dieta velmi az velmi staraju a boja sa.
Dnes dievčatá končia stredné školy aj 20 ročné (ak končia 9. ročník a ak im zle vychádzajú roky), vysoká škola denné štúdium 5 rokov + 2-3 roky doktorát. Ak je žena nadaná a študuje, čo je dnes požiadavka, skončí školu ako 27-28 ročná. A nemá nič, okrem školy. Nemá zamestnanie, nemá prax, nemá peniaze ani byt. Pokiaľ nemá priateľa, budúceho manžela, ktorý zarába toľko, že rodinu uživý, tak si ani ako 28 ročná nemôže dovoliť otehotnieť, lebo mi nemala z čoho vychovávať deťa.
Ja som skončila strednú školu a začala pracovať za vtedy 6 000 Sk mesačne. Chcela som lepší život a začala študovať - na externom štúdiu. V štvrtom ročníku som sa vydala. deti ešte nemáme, lebo som pred pár mesiacmi skončila školu. Nezvládla by som školu, prácu a dieťa. Manžel vtedy nezarábal toľkom, aby som mohla nechať prácu a len študovať popr. vychovávať dieťa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ale priznávam, to je len môj čisto subjektívny pohľad. Niekto kto je oveľa viac rodinne založený ako ja, bude zrejme dosť tvrdo oponovať.
Vek podľa mňa nerozhoduje..treba mať partnera, u ktorého si si istá, že chceš mať s ním bábo, treba byť ako tak zabezpečná, šak neporodim snad dieťa na ulici, alebo nebodaj by som ho nemala čím živiť..
I keď v poslednej dobe ma začali straašne fascinovať deti a všetko s nimi spojené, ale ja si chcem ešte užívať života, takže počkajú
decka tak okolo 30 rokov
"Z čisto medicínskeho hľadiska je optimálny vek na pôrod prvého dieťaťa dvadsať až dvadsaťpäť rokov. Býva vtedy najmenej úmrtí novorodencov aj najmenej samovoľných potratov. Materstvo v mladšom veku znižuje aj riziko rakoviny prsníka."
skopcene z age=ShowArticle&ArticleID=2227&SectionID=1" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku www.mamatata.sk">» www.mamatata.sk/index.cfm?Modul...
Takze pilisne odkladanie velmi neprospieva
neodsudzujem zeny, ktore maju dieta v neskorsom veku. Len si myslim viac vytrpia - musia mat vacsie nervy a hlavne sa urcite o dieta velmi az velmi staraju a boja sa.
Dnes dievčatá končia stredné školy aj 20 ročné (ak končia 9. ročník a ak im zle vychádzajú roky), vysoká škola denné štúdium 5 rokov + 2-3 roky doktorát. Ak je žena nadaná a študuje, čo je dnes požiadavka, skončí školu ako 27-28 ročná. A nemá nič, okrem školy. Nemá zamestnanie, nemá prax, nemá peniaze ani byt. Pokiaľ nemá priateľa, budúceho manžela, ktorý zarába toľko, že rodinu uživý, tak si ani ako 28 ročná nemôže dovoliť otehotnieť, lebo mi nemala z čoho vychovávať deťa.
Ja som skončila strednú školu a začala pracovať za vtedy 6 000 Sk mesačne. Chcela som lepší život a začala študovať - na externom štúdiu. V štvrtom ročníku som sa vydala. deti ešte nemáme, lebo som pred pár mesiacmi skončila školu. Nezvládla by som školu, prácu a dieťa. Manžel vtedy nezarábal toľkom, aby som mohla nechať prácu a len študovať popr. vychovávať dieťa.