Nech idu dopice celí krestania ..... Iba pýtajú peniaze od štátu aj tak su dost bohatý ... unas si farár v dedinke kde je 300 obyvatelov a jeden kostol zbural dom a postavil vilu s posilovnou , priemietacou misnostou za 10melonov.....(skk) A že cirkev nema dost love...
@Roborossen Cirkev otravuje mysel a nie je fer, aby aj z dani ateistov dostavali dotacie svatuskari, co sa klanaju svojej falosnej modle. Stat ma byt prisne sekularny.
Stat tvoria ludia a este stale sa dnes mnohi hlasia ku katolikom, ci evanjelikom. Preto sa im musi mensina prispôsobit.
To sa da povedat tak isto aj o kine, divadle, útulkoch pre psoch... preco by sa mali dávať moje peniaze na to, ked zvierata neznasam a divadlo mi pride vrcholne trapne?
To je síce pravda, ale kresťanstvo je len daľšia sekta (zvana cirkev), a nikto ľudí nenúti pridať sa tam... človek sa narodí a nemá žiadne vyznanie, to iba ostatní ľudia z neho urobia napr. kresťana, moslima a pod.
Mimochodom to sú mi také argumenty... Ja možem povedať že väčšina ľudí používa Orange, prečo ich nepodporuje štát?? potom možem povedať že väčšina ľudí počúva rádio Expres.. prečo ich nepodporuje štát? Alebo väčšina majiteľov aút má škodovky, prečo ich nepodporuje štát? ... a takto by sa dalo pokračovať...
Keď chcú tak velice ovládať svet nech si to skúsia bez podpory, ajták majú nehorázne majetky a pozemky takže myslím že by ajtak vyžili
A ešte jednu vec dodám nechápem prečo sa v školách pod predmetom Náboženská výchova učí Kresťanská cirkev? nieje to odveci ? Keď už tak by mali učiť prehľad rôznych náboženstiev ich podstatu význam a nech si už človek vyberie čo chce a nie dať na výber jednu možnosť...
@martin182 právne uznaných cirkvi je na Slovensku tuším 18 a štát dotuje každú z nich... Takže ani o tom nevieš, ale dane, ktoré odvádzas dotujú napr. Jehovistov
@horox to je tvoj názor, teda že je sekta, (mimochodom aj môj, som nepokrsteny). Ale stovky tisíc ľudí si myslia niečo iné.
Nikto ta nenúti, môžeš byt od narodenia bez vyznania, záleží to od tvojich rodičov, to im sa sťažuj.
Ja len nechápem, prečo sa len ateisti proti tomu tak buria, keď naše peniaze sa pouzivaju na oveľa nezmyselnéjšie veci.
@Roborossen hej to je pravda ale právne uznaných, ale keby si si zrátal všetky tak ich sú veľké desiatky a je len jedna jediná ktorá má nadštandardné podmienky Ale je to perfektný business zatiaľ..
nech si cirkev platia ti co chodia do kostola ... ja mam na salame celu cirkev jaka je velka.. a ani do kostola nechodim tak preco darmozracov zivit z mojich dani?
odluka cirkvy od statu..jednoznacne!! peniaze ateistou vyhadzovat na to fararske vesele divadlo?? preco? a nie len peniaze ateistovm kto chce podporovat cirkev nech to robi z vlastneho mimo dani, peniaze z cirkvy do skolstva, do zdravotnictva atd. kde ich naozaj treba. Dufam, ze sa cirkev prestane na Slovensku podporovat, zmizne, a s nou zmizne aj cela ta maskarada.
@Tenario no ak povazujes ankety na birdz za vierohodne tak prosim
@Freedomko pokial viem tak stat su ludia ,a to sme potom tam ako pisem v prvom mojom komente
ale je mi jasne ze tu na tomto fore sa neda normalne diskutovat, v niektorych veciach sa cirkvi nezatavam, ale preco by sa mala odlucit ked vacsina obcanom(nie ludi na birdzi) sa k nej hlasi
Obyvateľstvo na Slovensku je rozdelené podľa náboženského vierovyznania nasledovne: veriaci tvoria 84,1 %, z toho: rímskokatolícke náboženstvo (68,9 %), evanjelické a.v. (6,9 %), gréckokatolícke (4,1 %), reformovano kresťanské náboženstvo (2 %). Ostatné percentá tvoria alebo občania bez vyznania (13,7 %), alebo u nich nebolo zistené, aké náboženstvo vyznávajú (2,2 %).
Na Slovensku je registrovaných 18 cirkví a náboženských spoločenstiev. Medzi najpočetnejšie cirkvi patria: Rímskokatolícka cirkev(68,9%), Gréckokatolícka cirkev (4,1), Evanjelická cirkev augsburského vyznania (6,9).
som zvedavý, koľko by bolo veriacich, keby sa odlúčila cirkev od štátu a mala by sa živiť len z milodarov vyzbieraných v kostole. to by sa tí "veriaci" rýchlo spamätali.
som za pretože mám dojem, že katolícka cirkev už má tak veľa majetkov... mám pomaly dojem že by sa hodila taká druhá, no slabšia reformácia... pretože ja nepotrebujem chodiť do kostola ak sa chcem pomodliť/vyspovedať,keďže podľa biblie je Boh všadeprítomný... inak som ateista.. respektíve si vravím ak aj Boh existuje, človek by mal žiť tak aby nič neľutoval a nenechať si do toho kecať...
ako tu už bolo spomínané: Cirkev by mala žiť z tých svojich milodarov a nie od štátu dostávať peniaze, ktoré by sa pre skvalitnenie života hodili viac v zdravotníctve/školstve... kto chce prispievať nech daruje 2% zo svojej dane a nenúti ma "násilne" platiť niečo, čo ide úplne mimo mňa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Vyzerá že máš dosť útočného materiálu a nikto proti tebe nemá šancu.
Go on!
"To jak keby ste hrusky a jablka spocitavali"
To sa da povedat tak isto aj o kine, divadle, útulkoch pre psoch... preco by sa mali dávať moje peniaze na to, ked zvierata neznasam a divadlo mi pride vrcholne trapne?
Tak neviem, co je tolko ludi proti tomu.
To je síce pravda, ale kresťanstvo je len daľšia sekta (zvana cirkev), a nikto ľudí nenúti pridať sa tam... človek sa narodí a nemá žiadne vyznanie, to iba ostatní ľudia z neho urobia napr. kresťana, moslima a pod.
Keď chcú tak velice ovládať svet nech si to skúsia bez podpory, ajták majú nehorázne majetky a pozemky takže myslím že by ajtak vyžili
A ešte jednu vec dodám nechápem prečo sa v školách pod predmetom Náboženská výchova učí Kresťanská cirkev? nieje to odveci ? Keď už tak by mali učiť prehľad rôznych náboženstiev ich podstatu význam a nech si už človek vyberie čo chce a nie dať na výber jednu možnosť...
@horox to je tvoj názor, teda že je sekta, (mimochodom aj môj, som nepokrsteny). Ale stovky tisíc ľudí si myslia niečo iné.
Nikto ta nenúti, môžeš byt od narodenia bez vyznania, záleží to od tvojich rodičov, to im sa sťažuj.
Ja len nechápem, prečo sa len ateisti proti tomu tak buria, keď naše peniaze sa pouzivaju na oveľa nezmyselnéjšie veci.
Potom nepotrebuje štát, iba boha, ako píše @Freedomko
@Freedomko pokial viem tak stat su ludia ,a to sme potom tam ako pisem v prvom mojom komente
ale je mi jasne ze tu na tomto fore sa neda normalne diskutovat, v niektorych veciach sa cirkvi nezatavam, ale preco by sa mala odlucit ked vacsina obcanom(nie ludi na birdzi) sa k nej hlasi
Na Slovensku je registrovaných 18 cirkví a náboženských spoločenstiev. Medzi najpočetnejšie cirkvi patria: Rímskokatolícka cirkev(68,9%), Gréckokatolícka cirkev (4,1), Evanjelická cirkev augsburského vyznania (6,9).
som zvedavý, koľko by bolo veriacich, keby sa odlúčila cirkev od štátu a mala by sa živiť len z milodarov vyzbieraných v kostole. to by sa tí "veriaci" rýchlo spamätali.
ako tu už bolo spomínané: Cirkev by mala žiť z tých svojich milodarov a nie od štátu dostávať peniaze, ktoré by sa pre skvalitnenie života hodili viac v zdravotníctve/školstve... kto chce prispievať nech daruje 2% zo svojej dane a nenúti ma "násilne" platiť niečo, čo ide úplne mimo mňa...
Skvelá vec! Viete koľko ľudí sa im odhlasuje z cirkví?
Prečo si myslíte, že bol za pápeža zvolený Nemec? Aby sa zvýšilo povedomie a záujem.