Sama mám škulky -0,5 (aj to len jedno oko), takže nosím podla potreby. Kedže sú slabé očná mi povedala, že na šoférovanie si ich mám dat, len v tme, alebo šere, keby sa mi zdalo, že nevidím tak akoby som mala. zopár rokov som to neriešila, lebo som videla ok. zo zdravot. dôvodov som dlho nešoférovala, ale viem, že sú situácie kedy by som si za volant bez nich sadať nemala. samozrejme vo vodičáku ich zapísané nemám. tak ma napadlo, ako ste na tom vy, a či ste už pre to mali niekedy konflikt s policajtom. píšte do kometu.
@lui74 áno, na zadnej strane sa značia pomocou kódu, a vraj pokiaľ tam ten kód nemáš a nosíš ich tak je to problém... preto sa pýtam aké skúsenosti majú ostatný a či im už za to niekto pindal, alebo dal pokutu
ja ich tam nemam zapisane, niekedy ich nosim niekedy hej a neriesim to..
ale smiesne je ze ich mam na fotke na vodicaku som si ich zabudla dat dole
a nie je to problem vraj, problem by mal byt ak tam mas zapisane okuliare, nemas ich na sebe a mas nehodu..
ale nie je nikoho povinnost ak zacne nosit okuliare po tom co uz ma vodicak si ho kvoli tomu ist dat prerabat
@burble veď môžeš ich mať, len či by potom v tom niekto nemal potrebu vŕtať, že to nemáš poznačené kódom... chápeš nie že si ich normálne dám a potom niekto bude mať potrebu náhodou robiť z toho problémy
no ja nemám zapísané ani okuliare ani šošovky, nosil som aj okuliare a teraz nosím šošovky... a ešte som nevidel slovenského policajta ako niekomu kontroloval, či má v oku šošovku podľa zápisu vo vodičáku
@lui74 tak v prípade, že má šošovky sa mu isto nebude špárať v očiach, a ani od neho nemôže chcieť aby si ich špinavými rukami vyberal...asi sa skôr predpokladá, že ich ten človek naozaj aj má
@lui74 by si sa divil, ľudia sú rôzny, a už som sa stretla aj s názorom, že hej mám nosiť okuliare alebo šošovky, ale šoférujem bez a keby niečo tvárim sa, že mám šošovky... alebo sa hanbím tak chodím naslepo....
ďakujem všetkým, čo ste sa vyjadrili, nebudem riešiť (vodičák je jediný doklad kde mám normálnu foto a meniť ho nechcem), vidím, že nie som sama takže proste keď bude treba si ich dám a je to
nosim sosovky a nemam tusenia, ci to mam zapisane vo vodicaku.a s okuliarmi soferujem len v nudzovych pripadoch. sestre doktorka do prihlasky zapisovala okuliare aj sosovky..ale ci aj mne si voobec nepamatam. a s kontrolou som sa este nestretla..teda, s kontrolou ako takou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
mne doktorka povedala ze mi tam napise aj sosovky, aby som nemusela nosit nic, ze to mi nemozu kontrolovat.
viem o jednej holke co mala napisane len okuliare a ked prisla na skusky so sosovkami tak ju nepustili
ale smiesne je ze ich mam na fotke na vodicaku som si ich zabudla dat dole
a nie je to problem vraj, problem by mal byt ak tam mas zapisane okuliare, nemas ich na sebe a mas nehodu..
ale nie je nikoho povinnost ak zacne nosit okuliare po tom co uz ma vodicak si ho kvoli tomu ist dat prerabat
ďakujem všetkým, čo ste sa vyjadrili, nebudem riešiť (vodičák je jediný doklad kde mám normálnu foto a meniť ho nechcem), vidím, že nie som sama takže proste keď bude treba si ich dám a je to