@myschka niekde tu by to malo byt, niesom si isty ale uricte som to takto cital, uz sa tym zaoberam dlho priam ma to fascinuje... + chodi na čétéčke serial "přežít" a tam sa do tych stavom dostanu ludia celkom casto, tak mozno aj odtial
sú to subjektívne pocity ľudí, ktoré sa nedajú dokázať... ale je to zaujímavé a chápem, že to ľudia žerú....
niečo také zažívajú ľudia aj na tripe po užití psychedelických drog... pocit, že zomieraš a máš halucinácie.. pokiaľ ide o klinickú smrť - nedostatok kyslíka v mozgu - halucinácie a bludy
videl som dokument v telke, kde to skúmali a pri nejakom konkrétnom druhu mozgu to ľudia zažívali často, tak testovali to tak, že dali v operačnej sále displej s nejakým nápisom tak aby sa dal jasne prečítať... ľudia zase opisovali ten stav, že videli operačnú sálu, ale nápis nevidel ani jeden
Ja som citala ze pri klinickej smrti sa v mozgu mozu vytvarat neviemake latky co sposobia halucinacie v podobe toho bieleho tunela alebo tak.. Ale tiez som niekde citala daco podobne s tou nemocnicou, no niektore veci su nepochopitelne.
@21 "svet, ktorý náš mozog nedokáže vnímať, miesto, kde neexistuje čas ani priestor"
presne takto opisujú ľudia silný psychedelický trip... ako hovorí @23 pri klinickej smrti sa vytvárajú látky, ktoré pravdepodobne stimulujú rovnaké receptory ako psychedelické drogy (podľa mňa to môže byť DMT - ľudský mozog obsahuje látky potrebné na syntézu DMT a dokázali už aj, že v mozgu niektorých zvierať sa DMT vytvára, zatiaľ nevieme akú ma funkciu v tele)
ale neverím tomu, že ide o niečo nadprirodzené.... sám som zažil napr. DMT trip a chápem, že je to NESKUTOČNE presvedčivé a prečo ľudia tomu veria s takým entuziazmom
Veľmi tomu neverím. Verím, že niečo také ľudia zažijú, ale že to je niečo hlbšie ako procesy v mozgu si veľmi nemyslím. Ja som tým bol dosť dlho fascinovaný, aj astrálnym cestovaním, ale v konečnom dôsledku som musel uznať, že takéto veci sú v možnostiach mozgu a aj keď sú dodnes poväčšine poriadne nevysvetlené, nemusia byť nadpozemské i keď ostáva možnosť, že sa nám len to nadpozemské občas snaží prihovoriť našim "jazykom".
koho toto zaujíma tak určite odporúčam knihu od : Raymond Avery Moody - Život po živote....ten chlapík sa tomu dosť venoval a robil výskum na rôznych ľuďoch, čo to zažili....v knihe uvádza len niektoré skutočnosti, ktoré sa dosť často opakovali u tých ľudí....nikomu nevnucuje svoj názor, mne sa kniha veľmi páčila, dá sa stiahnuť aj na uložto.sk
@mariquittka naše mozgy fungujú rovnako, takže ak prebehne rovnaká chemická reakcia a stimulujú sa dve rovnaké receptory v dvoch rôznych mozgoch, pravdepodobne to vytvorí rovnaké halucinácie
a nemyslím si, že mozog má problem vyhalucinovať mŕtvych, ktorých poznáme...
@strejdabob lenže niektorí,potom čo to prežili sa potom úplne zmenia, akoby fakt došli z iného sveta,zmenia spôsob života, prípadne majú zvláštne schopnosti, začnú veriť a pod.
@mariquittka no veď to je to isté aj po psychedelických tripoch... veď nepochybujem, že je to silný zážitok... ale to neznamená, že to je niečo nadprirodzené
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Bolo to zaujimave
Cely zivot pred ocami
(email: mato.bal27@gmail.com)
uved nejaky zdroj ked mas
niečo také zažívajú ľudia aj na tripe po užití psychedelických drog... pocit, že zomieraš a máš halucinácie.. pokiaľ ide o klinickú smrť - nedostatok kyslíka v mozgu - halucinácie a bludy
videl som dokument v telke, kde to skúmali a pri nejakom konkrétnom druhu mozgu to ľudia zažívali často, tak testovali to tak, že dali v operačnej sále displej s nejakým nápisom tak aby sa dal jasne prečítať... ľudia zase opisovali ten stav, že videli operačnú sálu, ale nápis nevidel ani jeden
@noha05 to su veci medzi nebom a zemou, ludia im nikdy neporozumeju
presne takto opisujú ľudia silný psychedelický trip... ako hovorí @23 pri klinickej smrti sa vytvárajú látky, ktoré pravdepodobne stimulujú rovnaké receptory ako psychedelické drogy (podľa mňa to môže byť DMT - ľudský mozog obsahuje látky potrebné na syntézu DMT a dokázali už aj, že v mozgu niektorých zvierať sa DMT vytvára, zatiaľ nevieme akú ma funkciu v tele)
ale neverím tomu, že ide o niečo nadprirodzené.... sám som zažil napr. DMT trip a chápem, že je to NESKUTOČNE presvedčivé a prečo ľudia tomu veria s takým entuziazmom
A vlastne prečo by to malo byť nadprirodzené ?
a nemyslím si, že mozog má problem vyhalucinovať mŕtvych, ktorých poznáme...