@hoperpohroma mam dojem, ze ak sa zenam priraduju zvieracie prirovnania, gramatika sa upravuje podla vzoru, ktorym sa sklonuje bezne, cize zena zenY husa husY
@trdelniiiq zeby to bolo husy a nie husi? mozno tak po cesky. gramaticky si to odovodnit neviem, normalne si ma teraz zneistil.. ale ved to je urcite tie husi O.o ci? ja neviem
uz to slovo asi nikdy v pisanej forme nepouzijem teraz
ja sa neriadim pouckami, proste prirodzene viem, kde ma byt ake i/y
@hoperpohroma ako ja viem, ze husi je s jotou ale nebol som si isty tym, ze ak tym zvieracim pomenovanim chces vypovedat o ludskom cloveku, ci sa to i/y nemeni, podobne ako henten priklad so psami
lebo ten som poznal a mal som nejaky tusak, ze podobne je to aj v zenskom rode
@hoperpohroma ty si kedysi zakladala forum kde si si obhajovala to, ze si vo vete "boli pysni ako pavi" napisala pavi preto, lebo sa to sklonuje podla vlastnosti tych ludi ktori boli pysni.. aspon si to tak pamatam, ak nie tak ma oprav
@hoperpohroma vlastne v @5 musi byt v kazdom pripade makke i, to sa ani neda nejak vyargumentovat, to moc spolocne s tvojim pripadom nema sorry nerozmyslala som nad tym,len ako som citala dalej forum tak som si na to spomenula
@zuzanka1010 podobne ja som si to nevšimla, to si všimol frajer, ja nie až neskôr som si to uvedomila, keď som sa na to zamerala, že či si robil srandu
@trdelniiiq hus je podla vzoru kost, tam nebude y muzske podst. mena su zivotne a nezivotne, a ked sa zosobnuje zvieracie podstatne meno na cloveka, sklonuje sa ako zivotne... zensky rod sa nijak takto nedeli pokial viem takze o to najskor pojde
@lilly09 no ano, ja to vsetko viem, len som predpokladal (nespravne), ze ak sa tym pomenovanim pomenuvaju zive bytosti - v tomto pripade zeny - meni sa vzor na zena. prave kvoli tomu rozlisovaniu v muzskom rode som sa doplietol a chcel to aplikovat aj na zensky zjavne mi zacinaju chybat hodiny slovenciny, pretoze sa mi uz pletu vsetky tie rozne vynimky a pravidla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Ja som si to nevšimla, až keď ma na to upozornil chlap
@5 predtym, nez idem niekoho zhadzovat, si overim, ci ho zhodim gramaticky spravne
ale isty si tym mmntalne nie som
uz to slovo asi nikdy v pisanej forme nepouzijem teraz
ja sa neriadim pouckami, proste prirodzene viem, kde ma byt ake i/y
» slovnik.azet.sk/pravopis/slovni...
uff
uz som sa zlakla
lebo ten som poznal a mal som nejaky tusak, ze podobne je to aj v zenskom rode
aj ked slovencina je tak dementny jazyk, ze by ma to zase az tak neprekvapilo
dosli argumenty, co?
» www.birdz.sk/forum/diskuter/...
mozes hladat
aaaha! @hoperpohroma
pocuvaj, ved ty mas normalne lepsiu pamat ako ja O.o a to je co povedat
» www.birdz.sk/forum/veta-v-di...
ale islo o to, ze TI vojaci, TI pavi v muzskom rode to tak funguje, pokial viem, ale ja nic neviem, cize moje argumenty su irelevantne
no ale stale nerozumiem, preco ma byt "vojaci vyobliekani ako pavy" a nie "vojaci vyobliekani ako pavi"
v pripade takych psov by bolo urcite pripustne makke i (vyobliekani ako psi )
a asi to ani nikdy nepochopim, proste neviem, drbnuta slovencina
prosim ozrejmi mi @30
fuck slovak
speak english
how 'bout that?