@shoshana Však niektorí (teda samozrejme chlapi) si ju idú dať urobiť dobrovoľne, to nie len ako deckám im ju musia robiť (to robia Židia, nie všetci).
@krutafunebracka však jasné, to je iné, ale tak takých chlapov je málo vraj to má výhody, vraj je lepší sex potom ale tak aj tak mi to príde dosť krvilačné... a ja keď sa povie obriezka predstavím si tých malých židovských chlapčekov a islamské dievčatká... a to je zverstvo...
@kolini vravím VRAJ, už ani neviem, kde som to počula... ale vraj si to práve kvôli tomu dávajú muži robiť (prečo iné?)... a jasné, ale tak ty máš obriezku, že vieš, či je lepší sex s predkožkou alebo bez?
@kolini no ja neviem, vraj že sa dá lepšie užiť si sex potom... ja o tom zas toľko neviem, len chápeš, prečo by si to inak dávali robiť? teraz akurát krutafunebracka napísala, že v Amerike si to bežne chlapi dávajú robiť... nevidím v tom potom zmysel... načo by to podstupovali... ale fakt som to viackrát počula, že je lepší sex ja neviem, ja sa nepýtam, u nás na Slovensku to nijak populárne nie je, možno v BA ale inak nie takže neviem sama...
@krutafunebracka hej? fíha. no dobre teda, trochu ma to prekvapilo, že je to až tak obľúbené. veď nech, to je ich vec. pokiaľ mňa nikto neotravuje s tým, aby som si ja dala urobiť obriezku tak sa tým nejako nepotrebujem zaoberať...
@kolini našla som napr. toto ale po internete sú toho tony... nikde som nenašla o tom, či je potom lepší sex ale že je to bezpečnejšie pre život hlavne z hľadiska hygieny a chorôb, všade píšu...
Pre mnoho žien aj mužov je vzhľad obrezaného penisu s neustále obnaženým žaluďom podstatne estetickejší a atraktívnejší. Tiež lepšia hygiena a čistota pôsobí na ženy príťažlivejšie, najmä ak ide o orálny sex. S vedomím pozitívnych aspektov obriezky sa zvýši väčšine obrezaných mužov tiež sebavedomie a zlepší vzťah k ich telu. Ten, kto sa pozitívne vidí, pôsobí atraktívne aj na ostatných ľudí.
Mnohí určite dodajú, že obriezka zväčšuje "výdrž". Mladé dievčatá a ženy sa väčšinou sťažujú na to, že ich partner je príliš "rýchly" a oni svoj orgazmus neprežijú. Muži sú totiž obvykle ľahko vzrušiteľní a dosiahnu teda vyvrcholenie skôr než ženy. Napriek tomu, že sa veľa mužov pracne naučí svoj orgazmus predlžovať, je pre ženu pohlavný akt často neuspokojivý. Na ľahké zníženie citlivosti žaluďa výborne poslúži obriezka, ktorá mužský orgazmus oddiali a tak pripraví pre oboch krajší sex. Okrem toho tým, že nestojí v ceste žiadna predkožka za žaluďom a jeho lem je omnoho zreteľnejší, je pri pohlavnom akte vystavený dokonalejšiemu dráždeniu.
Tiež ženy pri pohyboch penisu vnímajú túto výraznejšiu nerovnosť na jeho povrchu lepším sexuálnym prežívaním. Pocit rozkoše je teda jednak podstatne intenzívnejší, na druhú stranu však lepšie kontrolovateľný.
nehladal som lepsie..len si to prehliadla v tom prvom linku
myslim ze sa radsej naucim oddialovat orgazmus pracne.. ale zatial nemam problemy s takymito vecami takze nad tym neuvazujem a dufam ze ani nebudem musiet..
@kolini však jasné, to je na tebe ale tak ako tak na to pozerám, je tam dosť výhod a ja a obriezka? vieš, čo to znamená? odrezanie klitorisu poprípade pyskov ohanbia? čo si sa zbláznil???
tak vyhody zdravotne su..aj sexualne.. nepopieram =D ale vies bolo by mi naozaj blbe aby som ho nosil v boxerkach a suchal si ho o ne =D a tie volne ejakulacie a uchadzanie mocu..nie dik =D
a co by si sa zblaznila bez klitorisu a pyskov? =D
muzska obriezka je v podstate este celkom bezbolestna,..aspon myslim,..ale zenska obriezka je totalny humus,..a sposobuje len problemy,...mnoho zien zomrelo nasledkom obriezky,...je to mrzacenie,a nechapem preco to robia,..preco im to nabozenstvo prikazuje,...je to totalne na hlavu,...a podla mna to porusuje ludske prava,...
@kolini ejakulácie, ok, ale úniky moču? pochybujem... a zvykol by si si
a nieže zbláznila, ale dobre to je napísané v @32 je to mrzačenie žien, veď ja by som už nikdy nemohla mať normálne sex, niežeby mi to až tak chýbalo, ale chcem mať deti a to si toto neviem predstaviť je to úplne choré... a nechutné... prečítal si si niečo o tom vôbec?? veď to je akoby tebe odrezali penis...
V 19. storočí bola v Európe ženská obriezka dokonca uvedená ako účinná liečba hystérie, nymfománie a masturbácie.
Obriezka sa vo väčšine krajín, v ktorých sa praktikuje, robí bez akéhokoľvek umŕtvenia či dezinfekcie. Dievčati sa jedným ťahom vyreže klitoris, poprípade i veľké a malé pysky ohanbia. Rana krváca niekoľko dní a hojí sa niekoľko týždňov. Zákrok spôsobuje rôzne infekcie, neplodnosť, bolestivú súlož, krvácanie, bolesti a dokonca aj AIDS. Všetko sa zhorší po pôrode, keď sa jazva zle hojí a je ešte tuhšia.
Klitoris je totiž u ženy nežiadúci a vulgárny, rovnako ako v niektorých krajinách predkožka u muža. Klitoris až príliš pripomína mužský úd, musí byť preto odstránený, aby bola žena "plnohodnotná".
podla mna je to cele chore, nechutne, zvratene.....
@kolini no teda... to fakt ťa vôbec nepočúva... ja ti neviem poradiť, lebo ja nie som chalan.. možno keby si sa ho viac dotýkal, ja neviem... ale nevrav mi, že fakt máš taký problém s ním
Tak z hladiska hygieny to urcite nie je lepsie,ibaze ak by sa dotycny vobec neumyval. Sex je taky isty a co sa tyka vydrze,ta je tiez taka ista,akurat sa stava,ze obrezany maju menej citlivy zalud,ale to nie je zarukou lepsej vydrze. A predkozka sluzi vlastne na ochranu,takze asi tak. Takze je to vlastne podobne ako so slepym crevom. Ked ho clovek nema,tak to nejako nevadi,ale lepsie je,ak to clovek ma.
k tej hygiene- tak si odrezte usi abi ste ix nemuseli umyvat pravda je, ze obriezka sa robi hlavne z nabozenskix dovodou. hlavne u ortodoxnoix veriacix. zial..toto mrzacenie praktizuju aj na svojix detox. lebo si povedia "mam obriesku, tak moj syn musi mat ties" ale pritom si neuvedomuju ze je to uplna hlupost a zbytocnost robit. a za len tomu decku tym ublizia.
@kolini ja? vôbec nie. len raz som prehlásila, že ľuďom, ktorí nechcú mať deti by som odstrihla genitálie ale tak radikálne to bolo napísané skôr zo srandy, chcela som nasrať inak sa v tom vôbec neangažujem, prečo by som mala? si myslíš, že ja som dajaké zviera a všetkých hryziem do rozkroku či čo?
nie každý si tak pripadá. donedávna som si tak ani ja nepripadala... keď som videla svojich rovesníkov prišla som si práveže nechutne stará ale prišla 18-tka a som dieťa. a noačo
a nato, aby ti nezhnili! či ti to zubár nepovedal??
@kolini no však preto som to napísala - čo nepoužívaš to nepotrebuješ
vidíš a mne stále hádajú 13-14 rokov výnimočne viac... alebo zase úplne že oveľa viac tak či tak ďaleko od pravdy. ale tak to je bežné, ja som tiež teta pre malé deti, lebo som veľká, to tak neber mne sa deti aj zdravia dobrý deň (a to fakt vyzerám na 14).
no tak to máš potom asi viac šťastia ako rozumu a dobrú techniku čistenia zubov
@kolini tak aj mňa sa pred rokom jeden týpek pýtal, že kde som vysokej alebo niečo v tom zmysle, viem, že plietol čosi o tom že mám tak 23 rokov, ale už neviem, bol strašne opitý...
ja viem tiež komunikovať! len som maličká. veď čo je dobré, toho veľa nenarastie ale tak sa mi stalo že som sa zakecala s jednou babou a nejako prišlo na vek a ona mi povedala že vzhľad klame, preto odhaduje ľudí podľa reči a povedala mi, že mi podľa toho ako rozprávam tipuje 24 (a to som mala vtedy 17)... ale proste ja aj do tváre vyzerám proste mladučko...
tak kefka by sa mala meniť po 3 mesiacoch ale tiež nechápem ľudí, čo tak rozdrbávajú kefky... ja mám tiež zdravé zúbky (síce teraz sa mi zapáli ďasná, ale to preto, že mi rastie zub a tlačí na ostatné) a si aj dosť potrpím na dobrú kefku a pastu to je tiež dôležité, nie nejaké shity kupovať...
no,nechcem nic hrozne pisat,ale moj chalan ju ma urobenu (ked bol maly chlapec,zo zdravotneho hladiska) a najprv som si myslela,ze mi to bude nechutne a teraz to berem uplne normalne... aj preto,lebo viem,ze on za to nemohol,ze mu ju urobili...
a je pravda,ze zalud sa viac sucha o slipy,ale tym sa len lepsie nauci hned sa nevzrusit a ten samovolny unik mocu-pekna hovadina
a okrem toho,zevraj chalani,co maju predkozku,tak ze IM sa tam zachytava vsetko,a ked si to poriadne neumyvaju,tak to zevraj hrozne zapacha....
hmm,tak uz viem,co tym encianom myslel Rytmus v jednej pesnicke...
ten obcasny mimovolny unik mocu sa pise v tom clanku,ja som si to z hlavy nevytvoril
a ked sa tak zamyslim (uhnite idem hybat rozumom) tak ono to je sexualna vyhoda viac pre zenu kedze z toho ze to muzovi znecitlivie zalud tak z toho nemoze mat taky pozitok ako predtym =D
a ked si ho chalanisko umyva denne zo dva krat a hlavne v sprche ci pred aktom milovania tak by Encian nemal byt problemom =D
@68 diki...ty jediná si mi odpísala poriadne...mimochodom ja ju mám tiež a verte mi, že som ju nechcel...a z vlastných skúseností viem, že mimovoľný únik moču nehrozí !!
aj ja ju mam a len sa smejem co tu sa pisu za blbosti.. absolutne ziadne problemy som nezaznamenal a ani ma to nijak neobmedzuje... a je pravda ze je to hygienickejsie... aaa co sa citlivosti tyka, tak je trosku oslabena ale nie tak ze si po nom klepnem kladivom a nic necitim.. je to v pohode a ani holky sa nestazovali... zatial..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
povedz aspoň 3 dôvody!
je lepsi sex potom? =D to si odkial ziskala tuto informaciu?
viem ze si ho musia castejsie umyvat kedze nemaju predkozku tak sa im skor na zalud nachytaju sprostosti a necistoty =D
neviem preco..asi su lenivi si davat dolu predkozku pri moceni..
ale logicky nevidim dovod preco by mal byt lepsi.. ibaze im predkozka nepada..inac fakt nechapem preco =D
krutim nechapavo hlavou =D
» wanda.atlas.sk/muzska-obriezka...
» www.diva.sk/zakazane-ovocie...
Pre mnoho žien aj mužov je vzhľad obrezaného penisu s neustále obnaženým žaluďom podstatne estetickejší a atraktívnejší. Tiež lepšia hygiena a čistota pôsobí na ženy príťažlivejšie, najmä ak ide o orálny sex. S vedomím pozitívnych aspektov obriezky sa zvýši väčšine obrezaných mužov tiež sebavedomie a zlepší vzťah k ich telu. Ten, kto sa pozitívne vidí, pôsobí atraktívne aj na ostatných ľudí.
Mnohí určite dodajú, že obriezka zväčšuje "výdrž". Mladé dievčatá a ženy sa väčšinou sťažujú na to, že ich partner je príliš "rýchly" a oni svoj orgazmus neprežijú. Muži sú totiž obvykle ľahko vzrušiteľní a dosiahnu teda vyvrcholenie skôr než ženy. Napriek tomu, že sa veľa mužov pracne naučí svoj orgazmus predlžovať, je pre ženu pohlavný akt často neuspokojivý. Na ľahké zníženie citlivosti žaluďa výborne poslúži obriezka, ktorá mužský orgazmus oddiali a tak pripraví pre oboch krajší sex. Okrem toho tým, že nestojí v ceste žiadna predkožka za žaluďom a jeho lem je omnoho zreteľnejší, je pri pohlavnom akte vystavený dokonalejšiemu dráždeniu.
Tiež ženy pri pohyboch penisu vnímajú túto výraznejšiu nerovnosť na jeho povrchu lepším sexuálnym prežívaním. Pocit rozkoše je teda jednak podstatne intenzívnejší, na druhú stranu však lepšie kontrolovateľný.
nehladal som lepsie..len si to prehliadla v tom prvom linku
myslim ze sa radsej naucim oddialovat orgazmus pracne.. ale zatial nemam problemy s takymito vecami takze nad tym neuvazujem a dufam ze ani nebudem musiet..
neuvazovala si nad obriezkou ty? =D
tak vyhody zdravotne su..aj sexualne.. nepopieram =D ale vies bolo by mi naozaj blbe aby som ho nosil v boxerkach a suchal si ho o ne =D a tie volne ejakulacie a uchadzanie mocu..nie dik =D
a co by si sa zblaznila bez klitorisu a pyskov? =D
zakazal by som akekolvek nabozenstvo
a nieže zbláznila, ale dobre to je napísané v @32 je to mrzačenie žien, veď ja by som už nikdy nemohla mať normálne sex, niežeby mi to až tak chýbalo, ale chcem mať deti a to si toto neviem predstaviť je to úplne choré... a nechutné... prečítal si si niečo o tom vôbec?? veď to je akoby tebe odrezali penis...
V 19. storočí bola v Európe ženská obriezka dokonca uvedená ako účinná liečba hystérie, nymfománie a masturbácie.
Obriezka sa vo väčšine krajín, v ktorých sa praktikuje, robí bez akéhokoľvek umŕtvenia či dezinfekcie. Dievčati sa jedným ťahom vyreže klitoris, poprípade i veľké a malé pysky ohanbia. Rana krváca niekoľko dní a hojí sa niekoľko týždňov. Zákrok spôsobuje rôzne infekcie, neplodnosť, bolestivú súlož, krvácanie, bolesti a dokonca aj AIDS. Všetko sa zhorší po pôrode, keď sa jazva zle hojí a je ešte tuhšia.
Klitoris je totiž u ženy nežiadúci a vulgárny, rovnako ako v niektorých krajinách predkožka u muža. Klitoris až príliš pripomína mužský úd, musí byť preto odstránený, aby bola žena "plnohodnotná".
podla mna je to cele chore, nechutne, zvratene.....
=D v poriadku len som zartoval.. ved s cim by sa muzske osadenstvo potom hralo?
preco kastracii? =D ved plodnou by si zostala
uvazujem o tom..
a na co mi je?
obcas mi zasalutuje a potom si lahne a spi.. snazim si s nim vylepsit vztah ale nerozumiem mu
dotykat? to nemyslis vazne?! ja sa svojho tela v ziadnom pripade nebudem dotykat.. fuj!
ty si zacala =D
odstranovanim mojho penisu =D
precitaj si poslednu vetu ktora je vlastne otazkou v tomto prispevku cislom @26
alibistka =D
idem do chladnicky...
a čo chceš v tej chladničke?
amen.. boh s tebou =D
pretoze si zla uchylna teta =P
a ked ta tak volaju tak asi nieco na tom bude nie? =D
bol som si zrobit rozky s maslom, cibulou a solou nech mam sviezi dych rano..
pretoze sa angazujes v odstranovani genitalii ako vidim =D
no kazdy si pripada mlady.. a niektorym ani vek nic nehovori =P
umyt si pred spanim zuby? naco?
nie každý si tak pripadá. donedávna som si tak ani ja nepripadala... keď som videla svojich rovesníkov prišla som si práveže nechutne stará ale prišla 18-tka a som dieťa. a noačo
a nato, aby ti nezhnili! či ti to zubár nepovedal??
tak s tymi genitaliami suhlasim.. je to logicke
ja ked som mal 15 tak jedna teta povedala svojmu syncekovi co na mna zazeral ze..paci sa ti ujo? dost som bol prekvapeny =D
a pani zubarka mi moje zubky pochvalila.. ze ich mam super zdrave a pekne..
a kamaratka mi povedala ze nechape ako mozem mat tak biele zuby =P =P
vidíš a mne stále hádajú 13-14 rokov výnimočne viac... alebo zase úplne že oveľa viac tak či tak ďaleko od pravdy. ale tak to je bežné, ja som tiež teta pre malé deti, lebo som veľká, to tak neber mne sa deti aj zdravia dobrý deň (a to fakt vyzerám na 14).
no tak to máš potom asi viac šťastia ako rozumu a dobrú techniku čistenia zubov
tak mne hadali ludia co sa so mnou rozpravali vzdy cca 3 roky viac nez mam
pred troma rokmi sa ma pytal jeden chalan ze kam chodim na vysoku =D
ono to je hlavne vyskou..ale asi viem aj komunikovat
kebyze mam viac stastia ako rozumu tak som velmi stastny clovek =D
a technika umyvania zubov je taka ze kruzim kefkou po zuboch..
nechapem mojich rodicov co mi vycitaju ze po polroku je moja kefka stale v rovnakom stave..
kedze oni si tie zuby drhnu az maju za mesiac rozmlatenu kefku a stetiny..
ja viem tiež komunikovať! len som maličká. veď čo je dobré, toho veľa nenarastie ale tak sa mi stalo že som sa zakecala s jednou babou a nejako prišlo na vek a ona mi povedala že vzhľad klame, preto odhaduje ľudí podľa reči a povedala mi, že mi podľa toho ako rozprávam tipuje 24 (a to som mala vtedy 17)... ale proste ja aj do tváre vyzerám proste mladučko...
tak kefka by sa mala meniť po 3 mesiacoch ale tiež nechápem ľudí, čo tak rozdrbávajú kefky... ja mám tiež zdravé zúbky (síce teraz sa mi zapáli ďasná, ale to preto, že mi rastie zub a tlačí na ostatné) a si aj dosť potrpím na dobrú kefku a pastu to je tiež dôležité, nie nejaké shity kupovať...
a je pravda,ze zalud sa viac sucha o slipy,ale tym sa len lepsie nauci hned sa nevzrusit a ten samovolny unik mocu-pekna hovadina
a okrem toho,zevraj chalani,co maju predkozku,tak ze IM sa tam zachytava vsetko,a ked si to poriadne neumyvaju,tak to zevraj hrozne zapacha....
hmm,tak uz viem,co tym encianom myslel Rytmus v jednej pesnicke...
.........sorry,ked som vam nejako narusila debatu
no pekne
ten obcasny mimovolny unik mocu sa pise v tom clanku,ja som si to z hlavy nevytvoril
a ked sa tak zamyslim (uhnite idem hybat rozumom) tak ono to je sexualna vyhoda viac pre zenu kedze z toho ze to muzovi znecitlivie zalud tak z toho nemoze mat taky pozitok ako predtym =D
a ked si ho chalanisko umyva denne zo dva krat a hlavne v sprche ci pred aktom milovania tak by Encian nemal byt problemom =D