ale k téme, ak by som nejako vyriešila problém miliónov spodničiek a absenciu dakoho, kto by ma denne uťahoval do korzetu a bývala by som dakde, kd by mi v tom nebolo teplo v lete a prišla na to, ako si v tom sadnúť a chodiť na záchod, tak by som to nosila
@mielikki ja viem ako v tom chodili na záchod, to oni mali služobné, služobná pribehla s nočníčkom, podsunula jej to pod sukňu, dotyčná len trochu rozkročila nohy a hotovo tak by si si musela zaobstarať aj nejakú slúžku
@mielikki ja som to čítala raz v jednej knihe, kde sa písalo o takýchto veciach ako sa neumývali a dávali si zuby vytrhávať, aby nemali kazy a tak... ale to bolo už strašne dávno...
a tamtú pani (ak to teda bola ona a nie nejaká iná) som aj ja videla, kedysi na PRO7 v tých talkshow bola aj s priateľom? partnerom? manželom?
@ohavnost ale pokiaľ viem, tak v hentej dobe (čo je nejaké 19.st) sa už zvykli umývavať a tak, to sa neumývavali ešte za Ľudovíta XIV a maskovali to voňavkami, nie?
(hoci s tým wc to mohlo hentak trvať i dlhšie, ale žiaľ v žiadnej knihe z tej doby, čo som čítala, to nespomínali
myslím, že má manžela... a deti (ale tie mala predtým, než sa začala hentak sťahovať)
@mielikki ono to tam bolo tak všeobecne zrhnuté, že ako to bolo kedysi...
tak ja si inak neviem predstaviť iný spôsob chodenia na záchod, lebo pokým by som všetky tie spodničky nejak pozdvíhala a ešte či by som sa tam vôbec dostala...
a inak aj nevesty, keď majú takýto nejaký typ svadobných šiat, alebo tam majú kruhy, tak sama sa veru nevyciká a vždy musí ísť niekto s ňou a držať šaty... takto som už aj ja raz asistovala
@mielikki jj, to fakt... veď si to skús predstaviť ako v takých tortovských šatách sa niekto pokúša vopchať do malej kabínky... sesterka jedna dokonca potrebovala až dve osoby na asistenciu
(preto ja raz, raz ak sa budem vydávať budem mať rovné šaty)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
Súhlasím
A čo sa ako takej týka, možno tak na nejaký karneval, alebo ples z 19. storočia, inak asi nie...
chcelo by to poriadny korzet a krinolínu a iný materiál a potom možno by sa to blížilo dačomu z minulost
(a si ma s tým prvým komentárom predbehol
a ak by tu chcel ktosi niečo princezničkové, tak dajme tomu, šesťdesiate roky 19.st a toto
ale... myslím si, že ešte tak ďalších sto rokov dozadu, to by si si vybojovala toľko miesta v MHD, že až
(dobre, už nespamujem obrázkami )
tak ja som najprv narýchlo vzala prvé, čo som našla z 19.st, lebo som predpokladala, že tie šaty kopírujú tú dobu a kašľala som na podobnosť
a vtedy si veru vedeli vydobyť osobný priestor
Stačila by mi rukavička?
@snehovavlocka a vážne hoci na túto to nemá
(kedysi som videla aj videá, nie je to fotošop )
@23 jéj, aké jednoduché, nejaké 13 storočie, najviac
(teda potom ešte v renesancií mali podobné
a tamtú pani (ak to teda bola ona a nie nejaká iná) som aj ja videla, kedysi na PRO7 v tých talkshow bola aj s priateľom? partnerom? manželom?
ale ako povedal etelnair, toto v mode nebolo
(hoci s tým wc to mohlo hentak trvať i dlhšie, ale žiaľ v žiadnej knihe z tej doby, čo som čítala, to nespomínali
myslím, že má manžela... a deti (ale tie mala predtým, než sa začala hentak sťahovať)
iba tak na tú obranu som myslela napríklad
tak ja si inak neviem predstaviť iný spôsob chodenia na záchod, lebo pokým by som všetky tie spodničky nejak pozdvíhala a ešte či by som sa tam vôbec dostala...
a inak aj nevesty, keď majú takýto nejaký typ svadobných šiat, alebo tam majú kruhy, tak sama sa veru nevyciká a vždy musí ísť niekto s ňou a držať šaty... takto som už aj ja raz asistovala
brániť sa rukavičkou?
@ohavnost to fakt? dokelu, že mi nenapadlo sa kedysi na stužkovej opýtať báb so šľahačkovými šatami, ako v tom chodia cikať
(preto ja raz, raz ak sa budem vydávať budem mať rovné šaty)
Nádherné veci. V tej dobe žiť ako vyššia vrstva a takéto vecičky nosiť...
tak buď:
» www.google.sk/imgres?imgurl=h...
» www.google.sk/imgres?imgurl=h...
alebo aj iné kirtle...
no, lekcia č.1
Ale viac sa mi páči šaty v @17. Tie sú podľa mňa ozaj veľmi pekné.
ale neviem... kebyže sa to normalne nosii... aj tak by som si to na seba nedala v tychto časoch v tom musi byť teplo ( myslim v horučavach)
hlavne gotický štýl obliekania ♥♥♥
a hoci, ja som schopná nosiť všetko čo sa týka histórie, okrem kože z mamuta z doby kamennej