Čaute, viem, že tu nie ste lekári ani odborníci, ale predsa len možno sa tu nájde niekto s podobným problémom. Už na sebe dlhšie pozorujem veľkú nesústredenosť, únavu a veľmi veľa vecí som začala zabúdať. (koment)
Občas sa s niekým bavím a v polke rozhovoru vypnem, alebo mi kamaráti alebo frajer hovoria o niečom, o čom sme sa bavili predtým a ja si ten rozhovor vôbec nepamätám. Toto skúškové som prešla úplným zázrakom. Teraz nedávno som bola na bežnej preventívnej prehliadke a výsledky som mala všetky dobre, ale plánujem sa tam zastaviť ešte raz.
Nejaké odporúčania? Skúsenosti? Ja už si prídem ako blázon.
@staphylococcus Vieš čo aj u mňa, lebo potrebujem skúškové dospať väčšinou, ale toto trvá už asi tak od leta cca Takže sa na nemôžem vyhovárať na školu
viem o čom píšeš, ja si týmto prechádzam od asi 14. 15.teho roku života kedy som to začal na sebe sledovať ..
zo skúsenosti som prišiel na to že mi mozog automaticky sám selektuje čo chce nasávať a čo práve nechce, ja to tak mám s pozornosťou aj, s kamošom keď som bol naposledy som mu to popisoval a krutil nadomnou hlavou pretože on to má uplne opačne a nasáva všetko čo vidí a počuje .. ja tak prirodzene rozoznávam čo je pre mňa zaujímavé a čo nie (deje sa to podvedome čiže veľmi nad tým kontrolu nemám) dokážem vypnúť naozaj pv strede rozhovoru a myšlienkami zabludiť aj inam .. netuším čím to je resp. neviem kde to a v čom to má pôvod ale viem čo mne konkretne na tieto veci začalo pomáhať ...
1. začal som piť kávu - zlepšila sa mi sústredenosť + krátkodobá pamäť
2. každé ráno beriem ginko tablety - trošku sa mi pamäť zlepšila
3. bral som aj korejsky ženšen ale teraz som si od neho dal chvilku pauzu, tam išlo skor o to že po nom som mal viac energie a byval osm menej vyčerpaný
alkohol priliš nepomaha tomuto, skôr to zo skusenosti kazí ...
na druhej strane pomáha trošku aj cvičenie a hlavne ak človek nie je pod stresom, viem že u každého je to inak ale mne teda pomáha na tieto veci toto
a hlavne treba sa pravidelne stravovať (lebo niektori ludia sa pravidelne nestravuju) a pravidelne a dostatočne piť vodu (ja to sem tam totiž zanedbavam a možno je to aj tým)
@melancholik Ďakujem za rady, ginko už mám objednané, tak mrknem aj na ženšen! Kávu pijem, ale vody málo, to je pravda.
Inak, aj toto sa mi stáva, teraz ako som ti išla odpísať, tak som napísala úplne odveci slovo - namiesto "voda", som napísala "vôbec" To sa mi stáva veľmi často aj pri rozprávaní. Neviem, už možno hľadám problém a symptóm aj tam kde nie je, ale už neviem čo mám robiť
@mariquittka !!! Čítam a naozaj jediný problém v mojich výsledkoch bol zápal v tele (lekárka hovorila, že možno som len prechodila nejakú chorobu, lebo akoby ten zápal bol už na ústupe, ale ja som sa necítila vôbec chorá)!! Ďakujem, idem si to naštudovať!
cvič pamäť, sudoku, krížovky, karty...žiješ pre jeden deň, tvoja myseľ sa nezaťažuje čo bude zajtra, treba ju "zobudiť"...
zrejme si prežila neskutočne prekrásne detstvo, kedy si dostala, ako sa vraví všetko pod nos, nepotrebovala si rozmýšľať čo bude ako bude, žila si vo svojom svete...
ak to nie je pravda potom hľadaj pomoc u odborníkov a tí na to určite prídu...
@marcello1111 Eeeeh, to si nemyslím, že je môj prípad, detstvo som mala síce krásne (hoci som nedostala všetko pod nos), no neskončilo sa v lete, ale už o niečo dávnejšie Vlastne celkovo sa moja životná situácia nezmenila už pár rokov, ak to myslíš takto @pubertslatinocelny Dnes majú tuším ešte voľno
@padfoot
ja som tiež mala zápalov viac a počas toho som cítila ako mimo reality, som si aj myslela, že či nemám schizu, už OK, aj keď pamäť už nemám ako som mala, ale to bude vekom a aj tým, že sa mi nechce
Je možné, že tvoj mozog proste zlenivel... Prestaň si napríklad všetko zapisovať, skús sa začať proste spoliehať na svoju pamäť. Obmedz používanie mobilu/PC na úplné nevyhnutnosti. Začni čítať knihy alebo hrať šach, proste začni namáhať mozog čo najviac. Ak môžem odporučiť knihu, Digitálna demencia presne hovorí o týchto veciach a ako sú z veľkej časti ovplyvnené/spôsobené nadmerným používaním technológie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Nejaké odporúčania? Skúsenosti? Ja už si prídem ako blázon.
zo skúsenosti som prišiel na to že mi mozog automaticky sám selektuje čo chce nasávať a čo práve nechce, ja to tak mám s pozornosťou aj, s kamošom keď som bol naposledy som mu to popisoval a krutil nadomnou hlavou pretože on to má uplne opačne a nasáva všetko čo vidí a počuje .. ja tak prirodzene rozoznávam čo je pre mňa zaujímavé a čo nie (deje sa to podvedome čiže veľmi nad tým kontrolu nemám) dokážem vypnúť naozaj pv strede rozhovoru a myšlienkami zabludiť aj inam .. netuším čím to je resp. neviem kde to a v čom to má pôvod ale viem čo mne konkretne na tieto veci začalo pomáhať ...
1. začal som piť kávu - zlepšila sa mi sústredenosť + krátkodobá pamäť
2. každé ráno beriem ginko tablety - trošku sa mi pamäť zlepšila
3. bral som aj korejsky ženšen ale teraz som si od neho dal chvilku pauzu, tam išlo skor o to že po nom som mal viac energie a byval osm menej vyčerpaný
alkohol priliš nepomaha tomuto, skôr to zo skusenosti kazí ...
na druhej strane pomáha trošku aj cvičenie a hlavne ak človek nie je pod stresom, viem že u každého je to inak ale mne teda pomáha na tieto veci toto
Inak, aj toto sa mi stáva, teraz ako som ti išla odpísať, tak som napísala úplne odveci slovo - namiesto "voda", som napísala "vôbec" To sa mi stáva veľmi často aj pri rozprávaní. Neviem, už možno hľadám problém a symptóm aj tam kde nie je, ale už neviem čo mám robiť
@mariquittka !!! Čítam a naozaj jediný problém v mojich výsledkoch bol zápal v tele (lekárka hovorila, že možno som len prechodila nejakú chorobu, lebo akoby ten zápal bol už na ústupe, ale ja som sa necítila vôbec chorá)!! Ďakujem, idem si to naštudovať!
zrejme si prežila neskutočne prekrásne detstvo, kedy si dostala, ako sa vraví všetko pod nos, nepotrebovala si rozmýšľať čo bude ako bude, žila si vo svojom svete...
ak to nie je pravda potom hľadaj pomoc u odborníkov a tí na to určite prídu...
@pubertslatinocelny Dnes majú tuším ešte voľno
ja som tiež mala zápalov viac a počas toho som cítila ako mimo reality, som si aj myslela, že či nemám schizu, už OK, aj keď pamäť už nemám ako som mala, ale to bude vekom a aj tým, že sa mi nechce