Nezmenili sa tie deti trocha? Nevravim ze ked mam 18 som super dospelak ale ako tak prebieham po albumoch, stale sa neviem rozpomenut ze by som ja alebo ina moja kamaratka mala v 13ke kompletny make-up, prsia D-cka, podpatky a tretieho frajera xD
Áno, už vidím 30 príspevkov, ako sa hral vtedy každý s bábikami, či autíčkami...
Osobne si nemyslím, nejedna moja spolužiačka si tiež vtedy vypchávala kozy, chodila na disky (detské) a popritom si myslela si, aká je dospelá Je to prirodzený vývoj totiž.
A dnes je doba internetu, sex nie je také tabu ako bol kedysi, tak je logické, že ich to zaujima a neboja sa o tom nahlas hovorit.
@2 V (dávnej) minulosti to nebolo o nič "lepšie", skôr ešte horšie. Napríklad moja prababka sa vydávala v 15 a prvýkrát rodila v 16, vtedy bola taká doba...
v trinástich som bola rada keď mi mama dovolila dať si na oči riasenku nie to že by som mala priateľa a nejaký "vzťah" a na podpatkoch neviem chodiť ani v 20tke, nie to v trinástich ale kozy Dečka som mala už vtedy
Aj vtedy som zbierala plyšákov, robila karate, učila sa latino, písala poviedky a spoznala som svoju prvú lásku o 7 rokov staršieho chalana, ktorého milujem a budem milovať stále, aj keď on ma opustil po pol roku a odišiel k pánu bohu.
Asi to bude tým, že som z tej mladšej generácie, ale ja som bola náhodou skoro taká istá ako tie "dnešné".
S výnimkou tých opätkov a vypchatých podprseniek, tiež som naháňala každého chalana a vrcholom zábavy bolo obchytkávať sa vo vlastnoručne postavenom bunkre v lese. A tiež som už začala fajčiť, asi pol roka mi to ABSOLÚTNE nechutilo ale fajčila som, aby som sa mohla baviť so staršími chalanmi. A tiež tie strašné "ožieračky" a podobne... Asi som bola trochu vývrheľ
Našťastie sa to znormalizovalo, hneď na začiatku som si prešla hrozným obodbím puberty a teraz je to fajn
jaaaj vtedy to boli casy.a hlavne prazdniny na dedine u babky...futbal, preteky na bicykloch, skryvacky a plno dalsich veci..a teraz len zeny chlast a trava
Kokso. 13. Prvé stopy na prvých stránkach denníka. Dosiaľ sa na tom rehocem. (A vďaka tomu viem, že kamoška dostala od iných z recesie tangáče. A niektoré sliepky ich nosili bežne. Takže áno, aj vtedy už bola generácia troška zvrátená
Ale inak tie problémy v tom denníku sú vyslovene detské
myslela som si ze punk nikdy nezomiera, strihala som si oblecenie lebo bolo malo rozdrbane, mosila som divne ucesy a v 14tich 2farebne sosovky a ked som presla po chodbe farar ktory ucil nabozenstvo sa modlil a hovoril odid diabol z toho mladika! debil:/ a baby ma balili lebo si mysleli ze som chalan co sa podoba na mansona! jaj to boli vyjebkane casy! co som zo sebou vedela ja porobit!
ked som bol 9-tak tak uz vtedy boli deti dost zmene, si pamätam ako som raz prechadzal okolo prvackej triedy a mal som dost ako tie deti po sebe nadavali a pekne si hovorili
ked som mal 13 tak som urcite nestvaral take veci ake robia teraz 13 rocny krpci, minule mojho 12 rocneho synovca vonku museli kriesit zachranari lebo bol totalne ozraty, ked ho jeho foter domov doniesol ani chodit poriadne nevedel
@Aninkaaa To si vcelku presne vystihla. To si pis, ze sa dnesna mladez sprava trochu inak, ako my, asi by som to mala neutralne nazvat VYSPELOSTOU a v realite svojich osobnych nazorov mi to pride skor ako nezdrava uponahlanost..
Este, ked som bola prvacka na strednej, prihodila sa mi taka vec. Bola som vonku s kamaratkou, isli sme si tak parkom a normalne sme konverzovali. Male decka, asi tak 11 - 12 rokov, sa za nas zrazu zaradili, zacali robit zle, machrovali s cigaretou v ustach a naschval do nas vrazali len tak pre nic za nic. To, ze som jednemu z nich potom ustedrila dvojnasobnu prirucku (kedze tri verbalne napomenutia a prve fyzicke zastrasenie ocividne nepostacovalo) nechame tak, ale ide o princip - ja v ich veku som mala s vtedajsich deviatakov taky respekt, ze az! Vzdy mi prisli velki a mocni a ja mala a bezbranna, hoci sa mi nepacili, nikdy by ma ani len nenapadlo, nieco si k nim dovolit. Ale tieto dnesne deti? Dovoluju si na moj a myslim ze i na vseobecny vkus mojej a starsej generacie az PRILIS vela.
@19@mielliki Co, Aj Teba nechcel Riško, ale Janko, lenze Janko bol hrozny a Ty si lubila iba Riska? A NAVIAC Tvoje najoblubenejsie ihrisko prechadzalo dvojmesacnou rekonstrukciou a Ty si nechapala, ZA CO mas toho tyzdnoveho zaracha, lebo si meskala domov zvonku len 20 minut? A svet bol hrozny a nespravodlivy, lebo matikar Ti dal na polrocnom trojku, i ked si bola presvedcena, ze tam mas znamky na omnoho lepsie ohodnotenie a tie priklady si proste len NESTIHLA?
jasné, že hej. akurát sme si nevypchávali kozy a nechodili na podpätkoch. ale chlapov sme naháňali jedna radosť, chlastali sme krabicové víno, čo nám chodili kupovať starší chalani alebo píč vodku, fajčili sme lahké malborky a na ústach sme nosili stráááášne veľa priesvitného lesku, lebo to bolo sexy a celú dospelosť sme zaklincovali tým, že sme sa strašne voňavkovali, aby to z nás nebolo cítiť a o deviatej sme kvasili už doma
@flussica ja som nemeškávala, známky ma nejak neto, najhoršie som mala dvojku, nikto ma nechcel a ja som sa chcela znova stretnúť s jedným zo základky (ja som bola na osemročnom ktorý sa odsťahoval kdesi do kelu (do toho si domysli rozplývačné myšlienky a potom, po asi siedmich rokoch, keď som dotyčného znova zbadala, tak to bola reakcia: Preboha!!!
A náhodou, ja som sa vtedy ešte niekedy hrávala s barbinami
hmm to som si už aktívne hľadal dievčatá na pokeci Samozrejme mi nešlo o žiaden sex boli to dobré časy...stalo sa vtedy pár veci(zlé) ktoré mi pomohli nájsť seba samého. Zhruba v tom čase som sa rozhodol že chcem byť lepší a začal som na sebe pracovať aktívne som čítal jednú knihu za druhou a začal športovať i bojovať o lepšie známky v škole. Jednoznačne aj keď to nebolo vtedy ľahké dosť podstatne to sformovalo moju osobnosť takže som za tie roky vďačný
Ja som sa v trinástich prvý krát opila a začala fajčiť .. takže si myslím že som sa výrazne ( bohužial ) nelíšila od dnešných trinásť ročných .... až na to že podpätky mi sú neznáme do dnes a s make upom to tiež nepreháňam
Fuj, načo sa machlíš, to je ešte hnusnejšie. Aj podpätky, nechápem, ako sa v tom dá chodiť pri krajnici. A to sa potrebuješ akože chváliť ceckami alebo čo? Máme to brať ako inzerát?
no pamätam si to..haluzne casy puberty.. s naj kamoskou sme nahanali chalanov, davali im prezyvky, traposili a strasne sa na vsetkom smiali..samozrejme prve cool fajcenie a prve lasky..sladky vek bezstarostny..az na to ze som vtedy vyzerala uplne strasne mam na to obdobie pekne spomienky
ja som bola v 13 strasna svina- bola som tucna, rozmaznana, povysenecka, spravala som sa ako majitelka sveta...vdakabohu, ze tie casy su uz prec...hanbim sa, ked si na to spomeniem....
jooj bola som zatazena na vsetkych kapelach co leteli a dookola chodili na musicboxe ... Cele dni som travila s jednou kamaratkou, chodili sme do aidi, prejst sa po hlavnej, tazky ulet bol ist na koncert ktory bol na hlavnej ulici (samozrejme ze zdarma, boli sme triezve, bolo tam kopec dospelakov s detickami), divali sme sa po 14-15 rocných chalanoch, 16 rocni boli velmi stari!!!, najviac som sa doma nudila medzi 6-7 hodinou, ked nesiel musicbox, ale TVNasa, vysvivali sme si obe dokonalu svadbu, rozmyslali, koho by sme pozvali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Osobne si nemyslím, nejedna moja spolužiačka si tiež vtedy vypchávala kozy, chodila na disky (detské) a popritom si myslela si, aká je dospelá Je to prirodzený vývoj totiž.
A dnes je doba internetu, sex nie je také tabu ako bol kedysi, tak je logické, že ich to zaujima a neboja sa o tom nahlas hovorit.
S výnimkou tých opätkov a vypchatých podprseniek, tiež som naháňala každého chalana a vrcholom zábavy bolo obchytkávať sa vo vlastnoručne postavenom bunkre v lese. A tiež som už začala fajčiť, asi pol roka mi to ABSOLÚTNE nechutilo ale fajčila som, aby som sa mohla baviť so staršími chalanmi. A tiež tie strašné "ožieračky" a podobne... Asi som bola trochu vývrheľ
Našťastie sa to znormalizovalo, hneď na začiatku som si prešla hrozným obodbím puberty a teraz je to fajn
Ale inak tie problémy v tom denníku sú vyslovene detské
ked som mal 13 tak som urcite nestvaral take veci ake robia teraz 13 rocny krpci, minule mojho 12 rocneho synovca vonku museli kriesit zachranari lebo bol totalne ozraty, ked ho jeho foter domov doniesol ani chodit poriadne nevedel
Este, ked som bola prvacka na strednej, prihodila sa mi taka vec. Bola som vonku s kamaratkou, isli sme si tak parkom a normalne sme konverzovali. Male decka, asi tak 11 - 12 rokov, sa za nas zrazu zaradili, zacali robit zle, machrovali s cigaretou v ustach a naschval do nas vrazali len tak pre nic za nic. To, ze som jednemu z nich potom ustedrila dvojnasobnu prirucku (kedze tri verbalne napomenutia a prve fyzicke zastrasenie ocividne nepostacovalo) nechame tak, ale ide o princip - ja v ich veku som mala s vtedajsich deviatakov taky respekt, ze az! Vzdy mi prisli velki a mocni a ja mala a bezbranna, hoci sa mi nepacili, nikdy by ma ani len nenapadlo, nieco si k nim dovolit. Ale tieto dnesne deti? Dovoluju si na moj a myslim ze i na vseobecny vkus mojej a starsej generacie az PRILIS vela.
A náhodou, ja som sa vtedy ešte niekedy hrávala s barbinami
Ale inak som bola nadchnutá chovateľstvom
Mladez je fakt na zaplakanie
boli sme strelene