@humencan ty sa radšej správaj ako keby áno, lebo nepotrebujem v tv novinách vidieť ako ťa odvádzajú v putách a kričíš "na birdze mi povedali že moje činy nebudú mať žiadne negatívne následky, peklo neexistuje!"
ano súhlasím, milosrdenstvo Božie je veľmi veľké, pritom stači tak málo, ako ho prijať do svojho srdca a milovať ho.....
ľudia si však volia pohodlný, beztarostný život....
sme generácia, ktorá zažije Druhy príchod Ježiša Krista na zem, bude to obrovský dar Boha Stvoriteľa, kde budu mať ľudia možnosť prijať spasenie a večný život.....
Boh nás prosí aby sme nekomplikovali jeho vieru a Písmo sväté, zamerali sa na modlitbu, ktorá prináša pokoj duše a lásku....
Samozrejme, že hej! V Biblii je jasne napísané, že peklo je miestom oddeleným od neba a je zapálené Božím hnevom (takže nie "len stav duše"). Na 1 dušu v nebi pripadá 33 duší v pekle a v pekle je 10x viac duší ako v očistci (posolstvo od Pána Ježiša írskej vizionárke)
samozrejme ze neexistuje... s tym sa len strasili male deti a hlupy, naivny dospely aby sa spravali dobre..... az za tie starocia vzniklo z toho toto. Zaujima ma ci aj zubna vila(a odobne) bude o niekolko stoviek rokou brane ako skutocnost a ine
@zajkousko to neni zart, prichod krista ospevujes uz peknych par mesiacov a mam pocit, ze v jednej teme si hovoril o 21.12. Kazdopadne ak sa mylim, tak sa ospravedlnujem, to ze si nabozensky fanatik este neznamena, ze ta tu chcem vedome ociernovat
@tommyhot ty asi nie si kresťan, že? Pretože by si vedel, že tu sa jasne interpretuje existencia Božskej Trojice (3 Božské osoby jednej podstaty - preto množné číslo) Otec, Syn a Duch Svätý
@zajkousko ale ved koniec sveta tu už mal byť toľko krát a nikdy sa to nesplnilo čo sa týka tohto tak verím vedcom že to bude až o niekoľko miliárd rokov ked vyhasne slnko
ani nebo ani peklo ani podobné somariny. Duša=psychika=vedomie je funkcia mozgu. Akonahle odumrie ten, tak zbohom. Na nevo veria len slabi jedinci co si to nechcu priznat.
@tommyhot Samozrejme, že si ju nemôže každý interpretovať podľa svojho. Veď Učiteľský úrad cirkvi má poverenú moc od pápeža - zástupcu Krista na zemi - vysvetľovať náuku viery. Všetko je jasné pre toho, kto má vieru a prežíva ju uprostred cirkvi...
ty slon jeden, nerob si z toho dievčaťa srandu, máš dosť rokov aby si chápal podstatu bytia, ak ju nemieniš akcepovať, tak si z nikoho aspoň rebob srandu ...filip
@zajkousko ja sa s ňou poznám nejaký ten čas a plne jej vieru akceptujem, ako ona môj ateizmus. To ju len tak naťahujem, nič proti viere nemám, len to proste nie je nič pre mňa
@zajkousko ja nehovorim o tom co prebrala od koho biblia (kazdopadne stary zakon maju spolocni aj zidia a ten novy uz narozdiel od krestanov neuznavaju.. kto z tychto dvoch skupin sa teda myli a preco?), hovorim o tom co od koho prebralo samotne nabozenstvo. Este aj podobne az rovnake postavy akymi bol kristus existovali napriec celou historiou. Bud teda veris na podobnych mesiasov aj za cias povedzme starych egyptanov (a teda si porusil prve bozie prikazanie), alebo logicky nemozes verit ani v krista, lebo je to rovnaky vymysel aky uctievali spominani stari egyptania.
Cela tvoja viera je nekonzistentnejsia ako teoria velkeho tresku, ktora je vcelku dobre dokazana matematickymi modelmi a meraniami. To len na margo toho, ze si sa opovazil spochybnovat nieco, co je vedecky dokazane s ohladom na vedomosti ktore dnes mame, narozdiel od tvojej viery, ktora dokazana nikdy nebola, nie je, a ani nemoze byt.
Same hovadiny krestanstvo je fanatizmus stvoreny ludmi, ved pre vieru sa zabijalo na kazdom rohu. To co Boh chce je vo vasom srdci a hlave a len vase kazdodenne skutky ukazu ci stedobrym clovekom alebo nie. Takze vas ani vrucne modlenie a odriekanie prazdnych viet do luftu nezachrani takze robte dobre skutky a to staci asi tak
@zajkousko ved jasné že nevedia všetko...to sú ich predpoklady na základe istých pozorovaní..a nie všetci vedci sú neveriaci....veda a viera už dávno nie sú protiklady ako sa to bralo v stredoveku...hovoria o tej istej veci len inými jazykmi
@zajkousko som chodim do kostola aj toto vsetko ale nepaci sa mi ako to v tom kostole funguje to vsetko... ale to je jedno ja tam chodim kvoli sebe a ne sa tam modlit ale popocuvat kazen bo nekedy su fakt dobre a da sa znich vzat priklad. A ja sa zanikoho nemodlim bo nato ze robil chyby mal myslet nech si pika sam....
najväčšia chyba je, že ľudia zabúdaju na druhých, každý myslí len na seba, na svoje pohodlie, len ja, ja....
ako môže potom fungovať láska k blížnemu, pravý kresťam súciti s trpiacimi...
Ježiš Kristus nás hlavne v týchto časov veľmi prosí o modlitbu za kňazov, aby dokázali pritiahnuť ľudí k viere, aby poznali nebo a peklo, žiada nás aby sme modlitbou zabránili potratom, aby sa zmiernili dopady vojen, biedy vo svete, hladu, aby mocný tohto sveta nezotročovali slabšie národy, modlidba má obrovskú moc....
nesmieš byť zavretý len pre seba, je to veľmí nebezpečné, staneš sa sebeckým, nenavídeným, lebo nebudeš sa vedieť rozdávať a to si ľudia, ktorí vyznávaju kresťanské hodnotý veľmi rýchlo všimnú...
hrozí ti riziko, závisti, mamonu, pýchy, lakomstva....
nevidíš takých ľudí okolo seba, taký chceš byť ...
Boh obetoval vlastného syna Ježiša Krista na kríži, aby sme boli spasený, daroval nám dar slobodnej vôle a činme preto ako božie deti, veď nás stvoril na svoj obraz....filip
Albigénskí-Katári verili že peklo je vlastne ten smrtelný život a tým peklom trebalo prejsť aby sa človek dočkal zaslúženého osvietenia peklu vládol istý Rex Mundi - Kráľ sveta... To mnoho vysvetľuje mnohý ospevuju Boha ako svetopána v jeho mene robia s tohto sveta peklo... Albigénski na to kápli preto ich musela katolicka cirkev vyvraždiť...
@matiseq@23 Aj Stalin povedal že za to že niektorí za jeho moci skončili v Gulagu si mohli sami že to bola ich slobodná vôľa že sa tam poslali sami lebo chceli keď nechceli sa riadiť jeho príkazmi...
@pomocnik@27 takže božská trojica hmmm to vysvetľuje že tích bohov je viac ako jeden čiže vy kresťania nie ste tak monoteistickí založení naviše tommyhot má pravdu v knihe genesis sa naozaj spomýna mnoho bohov pod pseudonimom Elohim čo posledná hláska him z elohim je hebrejskí množné číslo čiže v knihe genesis sa píše že mnohí bohovia sa podieľali na tvorbe sveta...
@zajkousko@28 zabúdol si aj na poznámku "Ja som boh žiarlivý!" No trochu mi to nezapadá keď je Boh len jeden tak na koho by mal žiarliť keď iných bohov nieto? na vymyslené modli? To potom sám priznáva že tie modli nie sú len vymyslení bohovia ale taká istá entita ako Boh sám a že tých entit mu je mnoho podobných a ešte je to žiayrlivý Boh... Taká vysoká entita a nedokáže ovládnuť také nízke pudy ako je žiarlivosť? Človek to dokáže ale Boh sa toho nízkeho zlozvyku nevie zbaviť?
@zajkousko od cirkvi to bolo cielené lebo albigenskí mali krásné učenie vychádzali v podstate z védického učenia ktoré bolo rozšírené v Indii v strednej Ázii aj u nás Slovanov... Cirkev nikdy nebude súhlasiť z védickými princípmi fungovania sveta je to proti ich hiearchii...
@trash tak ja som ešte chvalabohu skoro nezomrela, myslím skor skusenosti inych ľudi, ale raz, keď som havarovala, auto na srot, ja bez pásu a zranenia, tak sa mi pár noci predtym snivalo, ze som mala zomrieť a byť zatratená, keďže som nebola zmierená s Bohom, ale v tom sne ma anjel smrti ušetril
@sugy1 Nerobila by som si srandu, som ziva a zdravá
A to boli 4 noci za sebou také nocne mory, v prvých trochu som mala zomriet, ale potom som sa zobudila a až stvry sen som bola zachranena a naozaj som prezila...zázrak je to dokonca presne z toho dňa poobede pochadza fotka sochy Panny Márie, na ktorej jej oči vyzerajú ako živé
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Navyše je nezmyselné si myslieť, že nejaká nekonečna entita stvorí človeka aby ho skúšal
ano súhlasím, milosrdenstvo Božie je veľmi veľké, pritom stači tak málo, ako ho prijať do svojho srdca a milovať ho.....
ľudia si však volia pohodlný, beztarostný život....
sme generácia, ktorá zažije Druhy príchod Ježiša Krista na zem, bude to obrovský dar Boha Stvoriteľa, kde budu mať ľudia možnosť prijať spasenie a večný život.....
Boh nás prosí aby sme nekomplikovali jeho vieru a Písmo sväté, zamerali sa na modlitbu, ktorá prináša pokoj duše a lásku....
filip
nie, nie, to bude krutý žart od teba ...filip
nikto nevie presny príchod Ježiša Krista na zem, takú s prepáčením "hovadinu" som nemohol napísať...
k tomu@26 dobre poznám Bibliu a hlavne 10-toro Božích prikázaní, kde v prvom bode je jasné napísané...Nebudeš mať iných Bohov aby si sa im klaňal.....
a to je pre mňa smerodatné .......filip
ano moja zlatá, ale toto je diskusia o pekle a nie konci sveta...
podľa Biblie existuje nebo a peklo a je otázka či veríme v peklo......
ak si ateistka, tak máš pravdu vedci vedia všetk .........filip
@zajkousko ok, v tom pripade mam pre teba 2 otazky:
1) preco sa ludia "klanali" aj bohu aj kristovi?
2) preco krestania prebrali mrte vela postav (samotneho krista) a tradicii od pohanov, ktori mali tych bohov neurekom?
...inak ešte budeš mať šancu uveriť
pomocnik ti to jasne napísal je Trojjediný Boh Otec, Syn a Duch svätý...
Biblia je zložená z 33 evanielii apoštolov, a tí nič od nikoho nepreberali ........
a k pápežovi, prečítaj si jeho životopis, budeš veľmi prekvapený je to tak jednoduché...
A nakoniec ti poviem, kto chce prijať Božie nilosrdenstvo do svojho otca hlada spôsobi a kto nie hľada dôvodi ako to nepochopiť ...
a vedz, že každy raz na to príde, že Boh existuje a pre mnohých bude neskoro a padne práve do toho horúceho pekla...
ale to je každého vec, že j ........filip
ty slon jeden, nerob si z toho dievčaťa srandu, máš dosť rokov aby si chápal podstatu bytia, ak ju nemieniš akcepovať, tak si z nikoho aspoň rebob srandu ...filip
ako veriaca by si mala poznať že Boh všemohúci je Alfa a Omega, On je začiatok i koniec....
vedci doposiaľ 100% nedokázali vznik vesmiru a ani nedokážu, lebo neveria v Boha....filip
to už radšej Pokémoni
Cela tvoja viera je nekonzistentnejsia ako teoria velkeho tresku, ktora je vcelku dobre dokazana matematickymi modelmi a meraniami. To len na margo toho, ze si sa opovazil spochybnovat nieco, co je vedecky dokazane s ohladom na vedomosti ktore dnes mame, narozdiel od tvojej viery, ktora dokazana nikdy nebola, nie je, a ani nemoze byt.
modlíme sa aj za takých čo tie dobré skutky nerobia a potrebuju milosrdenstvo Božie, ale to nemôžeš pochopiť, lebo nie si kresťan .......filip
a kto je bez viny?...
najväčšia chyba je, že ľudia zabúdaju na druhých, každý myslí len na seba, na svoje pohodlie, len ja, ja....
ako môže potom fungovať láska k blížnemu, pravý kresťam súciti s trpiacimi...
Ježiš Kristus nás hlavne v týchto časov veľmi prosí o modlitbu za kňazov, aby dokázali pritiahnuť ľudí k viere, aby poznali nebo a peklo, žiada nás aby sme modlitbou zabránili potratom, aby sa zmiernili dopady vojen, biedy vo svete, hladu, aby mocný tohto sveta nezotročovali slabšie národy, modlidba má obrovskú moc....
nesmieš byť zavretý len pre seba, je to veľmí nebezpečné, staneš sa sebeckým, nenavídeným, lebo nebudeš sa vedieť rozdávať a to si ľudia, ktorí vyznávaju kresťanské hodnotý veľmi rýchlo všimnú...
hrozí ti riziko, závisti, mamonu, pýchy, lakomstva....
nevidíš takých ľudí okolo seba, taký chceš byť ...
Boh obetoval vlastného syna Ježiša Krista na kríži, aby sme boli spasený, daroval nám dar slobodnej vôle a činme preto ako božie deti, veď nás stvoril na svoj obraz....filip
musím sa hanbiť, že take niečo sa dialo za vlády francúzskeho kráľa Filipa II,
áno, cirkev v mene Boha robila takéto zverstvá
ale pevne verím, že každý človek čo zomrie v mene viery v Spasiteľa je spasený....
filip
heh, si ma rozosmial
a ako sa mi máš .....filip
A to boli 4 noci za sebou také nocne mory, v prvých trochu som mala zomriet, ale potom som sa zobudila a až stvry sen som bola zachranena a naozaj som prezila...zázrak je to dokonca presne z toho dňa poobede pochadza fotka sochy Panny Márie, na ktorej jej oči vyzerajú ako živé
Vieš ty vôbec, že Ratzinger nemohol za to, že bol v mladosti v Hitlerjungend ? Tam musel byť každý jeden Nemec, či chcel, alebo nie.
A ty tu táraš nezmysli.