@lukaso121@1 To by si ale musel byť výrobca vakcíny istý účinkom pri každom človeku, ale nie je: "Tak ako každá očkovacia látka, ani 2-dávkový cyklus očkovania očkovacou látkou Comirnaty nemusí úplne chrániť každého, kto ju dostane a nie je známe, ako dlho budete chránený." Podmieňuješ určitosť nepreplácania liečby neurčitosťou účinku vakcíny. Podobne by sa to dalo aplikovať aj na fajčiarov - pľúcne ochorenia, obéznych ľudí - kardiovaskulárne ochorenia, narkomanov - psychiatrické liečebne...
@Yoss Nie. Beries to zle. Vecsina ludi v nemocniciach je nezaockovana. Su to sebecki samovrahovia ignoranti. Je mi to jedno pokial to neovplivnuje zodpovednych ludi ktori sa dali ockovat ale pokial nedostanem zravotnu starostlivost v pozadovanej kvalite a v pozadovanom case len preto ze dezolati obsadili nemocnice tak jebat ich. Nech zdochnu na ulici jak socki. Kolko je ludi ktorym nie je odporucana vakcina? Max 5% tak mi tu nerozpravaj tu nezmysli.
@dezolat@4 Nie je to právne možné, nakoľko človeku v ohrození života musí byť poskytnutá pomoc zo zákona, podobne sa poskytuje aj liečba v nemocnici bezdomovcom, ktorí si roky neplatia zdravotné poistenie a nedbajú na svoje zdravie.
ak by neočkovaní neprispievali do poisťovní, teda tých 58 ?lý systém krachne...
a potom, čo tu píšeš, je také ozaj matelkovské ľudské, obyčajne sa to človeku vráti, karma zdarma, môžeš čakať, ty nie si nesmrteľný...
No možno by stálo za úvahu rozdeliť nemocnice pre zaočkovaných a nezaočkovaných, kapacity by boli rozdelené podľa % zaočkovanej dospelej populácie... ale to je dosť nereálne a hlavne nehumánne kedže každý príčetný človek asi vie ako by to dopadlo a ktorá časť systému by padla ako prvá...
Bez ohľadu na to, aké je hlúpe a sebecké sa nezaockovat, nemôžeš tým ľuďom odopierať právo na lekársku starostlivosť, to je neetické. Aj tí najhorší masovi vrazi majú ľudské práva, tie ti nemôžu odoprieť, toto by nikdy neprešlo.
Ale dala by som každému, kto sa nezaockoval, aj keď mohol, fajnú prirážku k zdravotnému poisteniu.
Podpíšem, ale ak tam pribudnú aj tuční, domasedi, fajčiari, nezdravo sa stravujúci, konzumenti alkoholu... A vôbec, všetky ostatné ovplyvniteľné rizikové faktory. Keď už penalizujeme rizikové faktory, tak poriadne! Ruku na srdce, o koľko lepšiu a rýchlejšiu zdravotnú starostlivosť by sme my, so zodpovedným prístupom, mali, nebyť nezodpovedných, sebeckých, lenivých, závislých dezolátov? Vegán s komplikáciami spôsobenými zlým zložením stravy? Pápá. Tučný? Otočiť rovno vo dverách. Vlastne, postavil by som také dvere, že by cez ne tuční ani neprešli. Strata času. Alebo prepadávaciu podlahu. Pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia by sa zmerala výška, vypočítalo BMI a ak by nebolo v norme, spadli by do nádrže so žralokom.
@3kratadost fajciari a konzumenti alkoholu si priplacaju extra dan. A co hovoris je pekne ale to je zdravotne poistenie co na slovensku nemame. My mame zdravotne odvody.
Vskutku nerád sa vyjadrujem k tejto kontroverznej téme ale rád by som, s dovolením, podotkol, že téma odopierania starostlivosti akémukoľvek platcovi zdravotného poistenia je žiaľ výplodom (a teraz budem naozaj expresívny) chorej mysle jedinca, ktorý si ju čo i len dovolí vypustiť z úst - a je jedno, či ide o zaočkovaného, nezaočkovaného, alkoholika alebo človeka v drogovom delíriu. Ako tu už odznelo je to nehumánne, neetické a absolútne neprípustné vo vyspelej spoločnosti v 21. storočí.
Okrem vyššie uvedeného sa nazdávam, že krikľúni, ktorí prichádzajú s touto skvostnou myšlienkou nemajú ani potuchy na akom princípe funguje zdravotné poisťovne. Každý jeden zamestnaný človek odvádza cca 4% z hrubej mesačnej mzdy. Ak do úvahy vezmeme priemernú mesačnú mzdu na Slovensku, tak mesačne zamestnanec odvádza cca 45 - 50 € (tí šťastnejší viac). Živnostník mesačne odvádza 76,44 € , zdôrazňujem minimálne. Zamestnanec pracujúci 45 rokov teda odvedie za svoju pracovnú činnosť zdravotnej poisťovni circa 24 000 €, živnostník minimálne circa 40 000 €. Priemerná výška nákladov hospitalizácie na covid bez pľúcnej ventilácie je na základe výmeru zdravotných poisťovní 1472 €, náklady na hospitalizáciu vrátane pľúcnej ventilácie sú cca 11 245 €. Suma sumárum - priemerný človek si dokáže z odvodov, ktoré za svoj pracovný život odvedie, hospitalizáciu zaplatiť približne 20x vrátane 2x hospitalizácie s nutnosťou pľúcnej ventilácie. Živnostník takmer 40x pričom minimálne 3x s nutnosťou pľúcnej ventilácie.
Post scriptum: Pri zamestnancovi schválne neuvádzam + 10%, ktoré odvádza do zdravotnej poisťovne zamestnávateľ.
Prosím Vás pekne, dokážete mi vysvetliť z akého titulu by teda platcovi zdravotného poistenia mali byť odopreté jeho základné práva? Pretože to, či je, alebo nie je, zaočkovaný, alebo je závislý na omamných látkach, alebo mu len genetika nedopriala dostatočnú hodnotu IQ, nie je argument. Ak to pre Vás argument je, na Slovensku je hneď niekoľko odborných liečební pre psychicky chorých jedincov. Pobyt Vám opäť preplatí zdravotná poisťovňa. Bez ohľadu na to, či ste očkovaný, neočkovaný, alebo ste jednoducho debil - (debil, z odborného hľadiska ľahká duševná zaostalosť s IQ od 50 do 69.
Ono je to úplne jednoduché. Ak chceme mať štátne, ústavou garantované zdravotníctvo, tak treba držať hubu a krok. Ak tu chceme zavádzať kadejaké výnimky, tak poďme smelo dotoho, ale v tom prípade ich zavádzajme dôsledne a na základe dát, nie na základe spoločenských nálad. Poďme si prerátať, ktoré skupiny dobrovoľných ohrozovačov vlastného zdravia majú na svedomí aké výdavky. Historicky. Tí, čo toho majú na svedomí najviac, sa škrtnú zo zoznamu prví.
V tom bode sa už ale môžme na štátne zdravotníctvo rovno vysrať, lebo prestalo plniť svoju úlohu zakotvenú v ústave, a nechať na súkromné zdravotné poisťovne porátať riziká a nastaviť si poistné.
Suma sumáru, som principiálne za. Ale mám taký skrytý pocit, že akonáhle by sme sa tohoto začali držať principiálne (viď. druhý odstavec), mnohým terajším odopieračom zdravotnej starostlivosti pre neočkovaných by to odrazu veľmi rýchlo prestalo byť po vôli. Lebo by ste najradšej, tradične, merali vašim dvojakým metrom, všakže.
@Dokonalygentleman Lebo humannejsie je odopierad zdravotnu starotlivost nahodne. Budeme si hadzat kockami kto ju dostane a kto nie. XD Si ozaj super humanista XD. Tu nejde o peniaze a ci si kto co zaplati. Ide tu o to ze kazdy zdravotnu starostlivost nedostava uz teraz. Tak ci tak su uz ockovany uprednostnovany pred nezaockovanymi ale su za to aby 100% boli uprednostneni zaockovani a neyaockovani az ked na nich zvisi cas.
@dezolat@21 Áno, pane, som humanista. To, čo tu prezentujete je zvrátená logika, ktorá nemá miesto v slušnej spoločnosti. Nebudem však na Vás nevrelý. Vaše vyjadrenia, s plným ohľadom na spôsob Vašej komunikácie, ako i pohľad
na Vaše smutné jazykové kompetencie, ma nútia pohrávať sa s názorom, že azda trpíte určitými osobnostnými problémami. Nebudem Vás teda brať úplne vážne, ak sa na mňa nenahneváte.
@dezolat@17 mimochodom, vážený a ctený pane, stále ma zaujíma ten zvýšený odvod pre fajčiarov a konzumentov alkoholu. Prosím, kde to takto funguje? Alebo máte na mysli zvýšené poistné pri komerčnom poistení ak v zdravotnom dotazníku uvediete, že ste fajčiar?
@Dokonalygentleman Ano funguje to tak ze ti daju dotaznik a vypises ci si fajciar ci chlastas atd. Ale to sa bavime o poisteni. Na slovensku neexistuje zravotne poistenie. Mozes sa poistit v zahranicnej poistovni. Na slovensku je zdravotna dan. Alebo zravotne odvody. Fajciari a konzumenti alkoholu platia extra dan za kupu cigariet a alkoholu. A stale si mi neodpovedal. V sucastnosti a v poslednych mesiacoch nedostavaju ludia zdravotnu starostlivost lebo nie je dostatok lekarov. Tak ze ako by si to riesil? Kto skor pride ten skor melie? Ci ako teraz to proste nechas na doktorov lebo to nie je tvoja starost?
@dezolat@25 Ďakujem pane, k danému sektoru som v určitom vzťahu, som preto veľmi rád za Vaše poučenie. Obohatili ste ma. Len mi dovoľte podotknúť, že na Slovensku zdravotné poistenie existuje - ide o verejné zdravotné poistenie, ktoré vzniká uzatvorením poistného vzťahu napríklad na základe podanej a schválenej prihlášky. Za predmetné verejné zdravotné poistenie odvádzate odvody.
Poistenie, kde môže dôjsť k navýšeniu poisteného v prípade, že ste fajčiar alebo alkoholik je tzv. komerčné životné alebo rizikové poistenie. V prípade, že ste tuhý fajčiar môže to v niektorých poisteniach znamenať zvýšenie poistného. Nie však v každej poisťovni.
Spotrebná daň za kúpu cigariet a alkoholu na Slovensku platí a je súčasťou kúpnej ceny. Nemá nič spoločné so zdravotným, rizikovým ani životne rizikovým poistením!
Vážený pane, mali by ste sa hanbiť, že ste spojili tri absolútne nesúvisiace témy do jednej a to len preto aby ste podporili svoju tézu o odopretí zdravotnej starostlivosti, pričom ste úmyselne zavádzali diskutujúcich. Ak je toto nový spoločenský štandard, je mi z toho azda i trochu smutno. Láskavo to však ponechávam na Vašom svedomí.
Na Vašu otázku si dovolím odpovedať otázkou. Za súčasný nedostatok lekárov môžu neočkovaní ľudia alebo vládni činitelia systematicky rozkrádajúci štát po dobu tridsať rokov?
Samozrejme ze spotrebna dan nema nic spolocne so zdravotnym postenim lebo ziadne poistenie na slovensku nie je. Je to dan. Ale darmo nieco vysvetlovat dementovi. Rozpravas len nezmysli vytrhnute z reality zaobalene v peknych slovach. Isto by ta Blaha ci Fico brali do strany. Posledny krat chcem od teba odpoved inak uz na teba nereagujem. Dlhodobo nie je dostatok prostriedkov aby dostali vsetci zdravotnu starostlivost. Kto ju ma dostat?
@dezolat pane, aspoň ma označte ak už chcete, aby som Vám odpovedal. Alebo ste si snáď mysleli, že Vašu reakciu prehliadnem, nebudem reagovať, a Vy budete mať pocit argumentačného víťazstva? Alebo som Vám stúpil na tak citlivý otlak nemohúcnosti, že ste od hnevu na označenie jednoducho zabudli?
Nie pane, neskrývam sa za pekné slová. Ja, na rozdiel od Vás, viem o čom hovorím. A hovorím aj to, že ľudia, bez ohľadu na to, či sa dali, alebo nedali, zaočkovať, nesmú trpieť kvôli neschopnosti štátu zabezpečiť zdravotnú starostlivosť. Majú ju dostať všetci. Bodka. A verte, že tu spôsoby sú.
Bolo mi potešením preskúmať Váš inteligenčný rozsah. Prajem príjemný zvyšok večera a čo najmenej opovrhnutia v živote. Máte totiž solídne našliapnuté, pane.
Jop. Suhlasim ze ju maju dostat vsetci no vsetci ju nedostanu. Este ze mame ludi ako si ty ktori nic nerozhodnu nec neviriesia len maju pekne reci. To ludom pomoze. To je ten humanizmus.
Pane, to je ale skvelá správa, že už súhlasíte, že zdravotnú starostlivosť majú dostať všetci! Pred pár hodinami ste totiž iniciovali petíciu proti poskytnutiu zdravotnej starostlivosti nezaočkovaným, pričom ste sa na ich adresu vyjadrovali prinajmenšom hanlivo. A hľa, toľká názorová obmena. Ešteže je svet plný ľudí, ktorí si stoja za svojim názorom
"Nie pane, neskrývam sa za pekné slová. Ja, na rozdiel od Vás, viem o čom hovorím. A hovorím aj to, že ľudia, bez ohľadu na to, či sa dali, alebo nedali, zaočkovať, nesmú trpieť kvôli neschopnosti štátu zabezpečiť zdravotnú starostlivosť. Majú ju dostať všetci. Bodka. A verte, že tu spôsoby sú."
No tak teda ctený pane aké? Situácia je pomaly zúfalá, ako zachránime slovenské zdravotníctvo? Máte aj nejaký plán na ktorého realizáciu nebolo už pred piatimi rokmi neskoro?
@dezolat@35 prežila by tak deň-dva, kým by ju vlastníci stránky nezmazali kvôli tomu že je extrémisticko-pravicová. a nikto by si ani len neuvedomil tú iróniu.
ja osobne nevidím nič kontroverzné na otázke či sa pridať k fašizmu, alebo či protestovať proti fašizmu.
ak ty na tom niečo kontroverzné vidíš, tak máš asi fašistické sklony.
@dezolat@3kratadost Ja by som vyslovene nepreplácal nikomu poistné, kto si dovolí jesť čo i len pikantné jedlo.
Inak ako fakt, keby bolo po vašom, chudák @torpedo8 platí do zdravotnej (tvárme sa chvíľku, že za torpyho neplatíme zdravotú my zamestnaní) 5k mesačne bez nároku na ošetrenie.
@Karlotiskot Ako zdravotne poistenie nie je vobec take drahe. To co mi teraz stahuju z platu ako dan keby som si platil sam v medzinarodnej zdravotnej poistovni tak mam poistku taku ze keby nieco tak do tyzdna ma operuju najlepsi lekari na svete. Mimo kovid samozrejme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
a potom, čo tu píšeš, je také ozaj matelkovské ľudské, obyčajne sa to človeku vráti, karma zdarma, môžeš čakať, ty nie si nesmrteľný...
Ale dala by som každému, kto sa nezaockoval, aj keď mohol, fajnú prirážku k zdravotnému poisteniu.
Okrem vyššie uvedeného sa nazdávam, že krikľúni, ktorí prichádzajú s touto skvostnou myšlienkou nemajú ani potuchy na akom princípe funguje zdravotné poisťovne. Každý jeden zamestnaný človek odvádza cca 4% z hrubej mesačnej mzdy. Ak do úvahy vezmeme priemernú mesačnú mzdu na Slovensku, tak mesačne zamestnanec odvádza cca 45 - 50 € (tí šťastnejší viac). Živnostník mesačne odvádza 76,44 € , zdôrazňujem minimálne. Zamestnanec pracujúci 45 rokov teda odvedie za svoju pracovnú činnosť zdravotnej poisťovni circa 24 000 €, živnostník minimálne circa 40 000 €. Priemerná výška nákladov hospitalizácie na covid bez pľúcnej ventilácie je na základe výmeru zdravotných poisťovní 1472 €, náklady na hospitalizáciu vrátane pľúcnej ventilácie sú cca 11 245 €. Suma sumárum - priemerný človek si dokáže z odvodov, ktoré za svoj pracovný život odvedie, hospitalizáciu zaplatiť približne 20x vrátane 2x hospitalizácie s nutnosťou pľúcnej ventilácie. Živnostník takmer 40x pričom minimálne 3x s nutnosťou pľúcnej ventilácie.
Post scriptum: Pri zamestnancovi schválne neuvádzam + 10%, ktoré odvádza do zdravotnej poisťovne zamestnávateľ.
Prosím Vás pekne, dokážete mi vysvetliť z akého titulu by teda platcovi zdravotného poistenia mali byť odopreté jeho základné práva? Pretože to, či je, alebo nie je, zaočkovaný, alebo je závislý na omamných látkach, alebo mu len genetika nedopriala dostatočnú hodnotu IQ, nie je argument. Ak to pre Vás argument je, na Slovensku je hneď niekoľko odborných liečební pre psychicky chorých jedincov. Pobyt Vám opäť preplatí zdravotná poisťovňa. Bez ohľadu na to, či ste očkovaný, neočkovaný, alebo ste jednoducho debil - (debil, z odborného hľadiska ľahká duševná zaostalosť s IQ od 50 do 69.
Ďakujem za pozornosť.
Ono je to úplne jednoduché. Ak chceme mať štátne, ústavou garantované zdravotníctvo, tak treba držať hubu a krok. Ak tu chceme zavádzať kadejaké výnimky, tak poďme smelo dotoho, ale v tom prípade ich zavádzajme dôsledne a na základe dát, nie na základe spoločenských nálad. Poďme si prerátať, ktoré skupiny dobrovoľných ohrozovačov vlastného zdravia majú na svedomí aké výdavky. Historicky. Tí, čo toho majú na svedomí najviac, sa škrtnú zo zoznamu prví.
V tom bode sa už ale môžme na štátne zdravotníctvo rovno vysrať, lebo prestalo plniť svoju úlohu zakotvenú v ústave, a nechať na súkromné zdravotné poisťovne porátať riziká a nastaviť si poistné.
Suma sumáru, som principiálne za. Ale mám taký skrytý pocit, že akonáhle by sme sa tohoto začali držať principiálne (viď. druhý odstavec), mnohým terajším odopieračom zdravotnej starostlivosti pre neočkovaných by to odrazu veľmi rýchlo prestalo byť po vôli. Lebo by ste najradšej, tradične, merali vašim dvojakým metrom, všakže.
na Vaše smutné jazykové kompetencie, ma nútia pohrávať sa s názorom, že azda trpíte určitými osobnostnými problémami. Nebudem Vás teda brať úplne vážne, ak sa na mňa nenahneváte.
Poistenie, kde môže dôjsť k navýšeniu poisteného v prípade, že ste fajčiar alebo alkoholik je tzv. komerčné životné alebo rizikové poistenie. V prípade, že ste tuhý fajčiar môže to v niektorých poisteniach znamenať zvýšenie poistného. Nie však v každej poisťovni.
Spotrebná daň za kúpu cigariet a alkoholu na Slovensku platí a je súčasťou kúpnej ceny. Nemá nič spoločné so zdravotným, rizikovým ani životne rizikovým poistením!
Vážený pane, mali by ste sa hanbiť, že ste spojili tri absolútne nesúvisiace témy do jednej a to len preto aby ste podporili svoju tézu o odopretí zdravotnej starostlivosti, pričom ste úmyselne zavádzali diskutujúcich. Ak je toto nový spoločenský štandard, je mi z toho azda i trochu smutno. Láskavo to však ponechávam na Vašom svedomí.
Na Vašu otázku si dovolím odpovedať otázkou. Za súčasný nedostatok lekárov môžu neočkovaní ľudia alebo vládni činitelia systematicky rozkrádajúci štát po dobu tridsať rokov?
Nie pane, neskrývam sa za pekné slová. Ja, na rozdiel od Vás, viem o čom hovorím. A hovorím aj to, že ľudia, bez ohľadu na to, či sa dali, alebo nedali, zaočkovať, nesmú trpieť kvôli neschopnosti štátu zabezpečiť zdravotnú starostlivosť. Majú ju dostať všetci. Bodka. A verte, že tu spôsoby sú.
Bolo mi potešením preskúmať Váš inteligenčný rozsah. Prajem príjemný zvyšok večera a čo najmenej opovrhnutia v živote. Máte totiž solídne našliapnuté, pane.
"Nie pane, neskrývam sa za pekné slová. Ja, na rozdiel od Vás, viem o čom hovorím. A hovorím aj to, že ľudia, bez ohľadu na to, či sa dali, alebo nedali, zaočkovať, nesmú trpieť kvôli neschopnosti štátu zabezpečiť zdravotnú starostlivosť. Majú ju dostať všetci. Bodka. A verte, že tu spôsoby sú."
No tak teda ctený pane aké? Situácia je pomaly zúfalá, ako zachránime slovenské zdravotníctvo? Máte aj nejaký plán na ktorého realizáciu nebolo už pred piatimi rokmi neskoro?
"Vskutku nerád sa vyjadrujem k tejto kontroverznej téme"
ja osobne nevidím nič kontroverzné na otázke či sa pridať k fašizmu, alebo či protestovať proti fašizmu.
ak ty na tom niečo kontroverzné vidíš, tak máš asi fašistické sklony.
Inak ako fakt, keby bolo po vašom, chudák @torpedo8 platí do zdravotnej (tvárme sa chvíľku, že za torpyho neplatíme zdravotú my zamestnaní) 5k mesačne bez nároku na ošetrenie.
To by potom nemali preplatiť liečbu aj tým, čo kvôli zanedbaniu preventíviek sa dostali do štádia choroby kedy vyžadovalo nákladnú liečbu.