Hmm, pokial nevidim co sa tam deje vo photoshope tak neviem ti povedat.
No raz sa mi stalo ze som mal vrstvu a na nej som mal nastavene rozne efekty vrstiev. A ked som to ukladal do jpeg tak mi to cele akosi splinuly tie efekty do jednej ciernej gule.
Ako sa to mohlo stat vobec nepochopim, snad niekto caroval.
No opravil som to tak ze som do vrstvy "zatavil" styli vrstiev a potom uz islo normalne ukladat bez neakeho pocarovania ( to co vidis, to dostanes)
Tak to bol len jeden pripad, mozno to tak mas mozno nie.
ako už bolo napísane, treba zmenit na začiatku asi ten mod na RGB. inak ako to znamená, že vyzerá úplne inak? lebo ak ide o kvalitu, tak to sa nastaví aj pri ukladaní.
nieco podobne som riesil aj ja a to mam CS4 ext. stava sa mi to ked pracujem s jemnou farbou, teda ked nastavujem svetelnym efektom slabe krytie a pod.... vysledne PNG bolo tmavsie a bez detailov oproti PSD.
Hmm, podla mna to v cmyku nebude chyba, ked je obrazok v cmyku alebo sa skonvertuje do cmyku tak zmeny väčšinou ani nespozorujete. Maximalne moze byt mensia farebna "uprava" obrazku
@Tenario Nepovedal v akom smere sa meni obrazok po jeho ulozeni tak je zbytocne uvazovat kde moze byt chyba.
niekde pri ukladaní zaškrtni "neprikladať farebný profil (don"t include color profile)" alebo niečo také, to by mohlo pomôcť, ak ide o tú rozdielnu farebnosť
@midnight ale kde niekde ? :/ :/ uz ma to dost stve ..robim s tym uz asi dve hodiny a nijaky vysledok ...dokonca to iste nastavenie je aj v CS4 neviem ci sa to navzajom zdiela alebo co ... ach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
No raz sa mi stalo ze som mal vrstvu a na nej som mal nastavene rozne efekty vrstiev. A ked som to ukladal do jpeg tak mi to cele akosi splinuly tie efekty do jednej ciernej gule.
Ako sa to mohlo stat vobec nepochopim, snad niekto caroval.
No opravil som to tak ze som do vrstvy "zatavil" styli vrstiev a potom uz islo normalne ukladat bez neakeho pocarovania ( to co vidis, to dostanes)
Tak to bol len jeden pripad, mozno to tak mas mozno nie.
Vela stastia.
1. režim obrázku: RGB/CMYK
2. formát
3. štýly vrstiev/dynamické efekty -> musíš to zjednotiť s vrstvou (najjednoduchší spôsob je vytvoriť čistú vrstvu a zlúčiť ju s tou zefektovanou
(ja viem, nepovedal som nič nové, len som zhrnul tie tri body do jednej správy )
@Tenario Nepovedal v akom smere sa meni obrazok po jeho ulozeni tak je zbytocne uvazovat kde moze byt chyba.
Rozdiel je cca takyto:
niekde pri ukladaní zaškrtni "neprikladať farebný profil (don"t include color profile)" alebo niečo také, to by mohlo pomôcť, ak ide o tú rozdielnu farebnosť
neviem či to pomôže, ale možno áno.
ak toto nezabralo, tak ti viac asi nepomôžem.
To bude robit urcite ukladanie obrazka v CMYK modeli do jpg
Skonvertuj to do modelu RGB
Ak maš CS4 cesta je image/mode/RGB color