v akých situáciách? ako často? aký alkohol? koľko? ak ho piješ za nejakým špecifickým účelom, pomáha to? v čom sa pitie alkoholu osamote a v spoločnosti odlišuje?
bolo obdobie ze aj 2 x do tyzdna som si vecer uplne sam popijal, teraz uz o dost menej mozno raaz za 2 tyzdne.
aky alkohol? 80 percent vodku, 20 percent ked nahodou mam peniaze tak whiskey
kolko?
no raz som vypil 6 deci whiskey sam vecer doma, na druhy den som dokazal vstat a ist do skoly, bezne tak 3-3,5 deci to je tak akurat ze aj to citim ale niesom az uplne opity a dokazem na druhy den vstat a zit.
ako sa pitie osamote a v spolocnosti odlisuje?
pre telo(pecen, mozog hlavne) je samozrejme to iste ci vypijes poldeci sam doma alebo v krcme si pripijes s 20 kamaratmi.. no ked pijes sam doma uz nieco nie je v poriadku, raz za tyzden v piatok vecer si po namahavom tyzdni vyjst s kamaratmi von a trochu si vypit to je o dost ine ako ked sam popijas, to znamena ze uz pre teba alkohol nie je len ako pomocka sa lepsie zabavit ale uz to prerasta do toho ze sa snazis vdaka nemu zabudat na problemy atd, skratka nieco nim riesis nejake problemy, alebo skraatka uz sa ti rozvija zavistlost a mas stavy ze fakt mas obrovsku chut po alkohole tzv. craving..
pivo, len tak, raz za čas. Napríklad k jedlu/učeniu/filmu. Alebo len preto, že som mala chuť. Mimo piva nič nepijem doma sama. (keď už tak, tak s mamou aspoň!
ked ma chyti naval hnevu, raz mesacne, sice sa nasreima casto, ale nie vzdy musim na to pit
u mna sa odlisuje osamote v tom, ze pijem na psychiku, co je dost zle a vedie k zavislosti a v spolocnosti pijem za ucelom zabavy, ked ideme s partiou von, proste nie je to pitie na "nervy"
@tomias toto je velka vyhoda pit sam, ten tvoj posledny bod, ked sa poriadne opijes v partii tak rozpravas hluposti, alebo aj ked nie hluposti tak veci ktore by si za triezva nepovedal, mozes urazat ludi, bit sa, sexualne obtazovat atd atd.. nic s toho nehrozi ak si sam zavrety doma popijas...
@burble uplne si to vystihla, uz sa mi stalo par debiliniek cez net ale tak, kaslem na to ale nie umyselne, ale jednoducho sa stane , ze nieco zle odkliknem..
a alkohol nepovazujem za vyhovorku ked daco poslem niekomu..
no ale traf sa do spravneho ked ti tam vyhodi 1569 poloziek s cislami
@tomias ja napr. postujem super inteligentné statusy, na ktoré som hrdá, len dostávam potom od niektorých nechápavých ľudí vynadané že im spamujem facebook
Keď som sama tak si dám občas pivko, pohárik Absinthu, sladký likér nie za účelom opiť sa, len tak pre chuť, na uvoľnenie.
Ale stalo sa že zopárkrát som si dala alkohol aby som sa opil aby ma to otupilo, lebo som bola v pi*i. Ale toto už nerobievam, je to aj tak na nič nič to nerieši
Pitie osamote a v spoločnosti sa odlišuje, samozrejme vnímam alkohol skôr do spoločnosti na uvoľnenie sa, zábavu ( ale samozrejme zabaviť sa dá aj bez toho )
ak pivo a víno nerátam ako alkohol - sám nevypijem naraz viac než fľašu piva / pohár vína, tak akurát rum s mliekom - skúsil som to po pozretí Amores perros a je to dobrá kombinácia
hej a väčšinou som potom na fb (niekedy pijeme dvaja alebo viacerí cez net a bavíme sa spolu) a aj tak sa chcem nejak socializovať, ale bol som už v štádiu, keď mi opiť sa doma sám prišlo lepšie ako opiť sa vonku s partiou, teraz som zase v štádiu, že alkohol je viac spoločenská droga...
v akých situáciách? : naposledy to bolo, keď som kúpila víno na oslavu, ale všetci sa na mňa vysrali tak som sa zo smútku z neho opila
ako často? príležitostne, veľmi málo (ak nerátam pivo čo si hlavne v teplejších dňoch tak kúpim 1-2x do týždňa keď som v obchode)
aký alkohol? : zatiaľ to bolo len víno koľko? 2-3 poháriky max.
ak ho piješ za nejakým špecifickým účelom, pomáha to? :keď mi je smutno, áno pomáha
v čom sa pitie alkoholu osamote a v spoločnosti odlišuje? keď niekto pravidelne pije alkohol sám len preto že sa musí opiť, to je už podľa mňa zlé.. v spoločnosti je to skôr tak pre "zábavu" a uvoľnenie sa s kamarátmi
@burble pijem hlavne s ľudmi ktorých poznám, na nejakých akciách, party alebo len oslave prípadne ked sa najdeme viaceri žeby sme si urobili taky večer pri vinku a poklabosili trošku o živote, stane sa raz za polroka alebo aj za rok že to uplne preženiem s alkoholom ale takých situacii je malo, vypijem si hlavne kvôli tomu pocitu uvolnenia že tak z teba opadne stres a si viacej zhovorčivy a ked pijem tak vodku, borovičku alebo vinko, a nikdy nepijem sama je to take že nemáš sa ani s kym porozpravať ani nič tak načo?
Už sa mi pár krát stalo ......keď som bola psychicky úplne mimo tak som raz prišla domov rozrevala sa a vypila pol fľašky rumu ešte podotýkam na úplne prázdny žalúdok keďže som celý deň vtedy nič nejedla...to boli iné srandy vtedy..fu...ešteže je to za mnou.. teraz slopem iba v spoločnosti kde sa pije ..
Čo pijem? Najviac tequilu, čerešňu, malinu, finlandiu..ale keď mám nervy tak do seba kopnem hocičo..
Ako často? Teraz už iba príležitostne, tak raz za týždeň.
Ak za nejakým účelom tak áno. Veď preto to pijem aby mi bolo lepšie alebo niekedy aby som vedela inak zmýšlať ako zvyčajne.
Včom sa rozlišuje? U mňa osobne keď pijem sama tak mi je ešte horšie napr keď mi je smutno. Ale keď mi je smutno a idem von s kamoškami/kamošmi a tam pijem s nimi tak úplne zabudnem a zabávam sa, robím hovadiny atď. A myslím si že človek keď už pije často sám a hlavne tvrdé (víno, pivo, dajaké sladké likéry nerátam) tak už padá do alkoholizmu.
Vtedy, keď mám naňho chuť, ale určite nejde o ožieranie sa, ak si dám niečo, keď som sama doma, buď je to pohár vína, jeden radler...
Nepijem ho za nejakým účelom, asi dvakrát sa mi možno stalo, že som bola strašne na nervy, lebo som sa napr. s niekým pohádala...a či to pomáha? Neviem. Ako kedy.
No, v čom sa odlišuje od pitia v spoločnosti...ľudia väčšinou považujú človeka, ktorý sa ožerie doma aj sám, za alkoholika. Ja súhlasím. Ak fakt na to nemá nejaký pádny dôvod.
v akých situáciách? ako často? aký alkohol? koľko? ak ho piješ za nejakým špecifickým účelom, pomáha to? v čom sa pitie alkoholu osamote a v spoločnosti odlišuje?
Mna ludia povazuju aj tak vacsinou za divnu, cize keby som mala dych od jedneho piva, kazdy by si povedal, aha! Tam to mate! To ma desi najviac. Raz ma oco obvinil ze som opita, lebo som po telefone zle artikulovala (dobre vie, ze odmalicka rozpravam huhnavo a potichucky a zle artikulujem obcas) a toto ja neznasam ked si o mne niekto mysli debiliny na zaklade prehnanych predpokladov. Cize ja si zakladam na tom ze doma nepijem ani pivo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
a nemyslím si, že som alkoholik!
ked mam chut
ako casto?
bolo obdobie ze aj 2 x do tyzdna som si vecer uplne sam popijal, teraz uz o dost menej mozno raaz za 2 tyzdne.
aky alkohol? 80 percent vodku, 20 percent ked nahodou mam peniaze tak whiskey
kolko?
no raz som vypil 6 deci whiskey sam vecer doma, na druhy den som dokazal vstat a ist do skoly, bezne tak 3-3,5 deci to je tak akurat ze aj to citim ale niesom az uplne opity a dokazem na druhy den vstat a zit.
ako sa pitie osamote a v spolocnosti odlisuje?
pre telo(pecen, mozog hlavne) je samozrejme to iste ci vypijes poldeci sam doma alebo v krcme si pripijes s 20 kamaratmi.. no ked pijes sam doma uz nieco nie je v poriadku, raz za tyzden v piatok vecer si po namahavom tyzdni vyjst s kamaratmi von a trochu si vypit to je o dost ine ako ked sam popijas, to znamena ze uz pre teba alkohol nie je len ako pomocka sa lepsie zabavit ale uz to prerasta do toho ze sa snazis vdaka nemu zabudat na problemy atd, skratka nieco nim riesis nejake problemy, alebo skraatka uz sa ti rozvija zavistlost a mas stavy ze fakt mas obrovsku chut po alkohole tzv. craving..
u mna sa odlisuje osamote v tom, ze pijem na psychiku, co je dost zle a vedie k zavislosti a v spolocnosti pijem za ucelom zabavy, ked ideme s partiou von, proste nie je to pitie na "nervy"
2 ked mam
3 pivo, vino, palenka
4.podla objemu
5. hej, flasa ostane prazdna
6. ziadne konflikty, ziadne trapasy, ziadna pritulnost
a alkohol nepovazujem za vyhovorku ked daco poslem niekomu..
no ale traf sa do spravneho ked ti tam vyhodi 1569 poloziek s cislami
@mrxxx no ja som vesely ked som opity.
nemyslim, ze tam davam nejake chujoviny skor normalne veci
a ja im na to, nech si zrusia odber odomna ked sa hanbia si ma vymazat
inak to robi aj moja kamoska, 1000 statusov o tom aky bol pergektny vecer, ze nikdy nezabudne
Ale stalo sa že zopárkrát som si dala alkohol aby som sa opil aby ma to otupilo, lebo som bola v pi*i. Ale toto už nerobievam, je to aj tak na nič nič to nerieši
Pitie osamote a v spoločnosti sa odlišuje, samozrejme vnímam alkohol skôr do spoločnosti na uvoľnenie sa, zábavu ( ale samozrejme zabaviť sa dá aj bez toho )
@piter09 no tak vino je ked si das ale 2 litre
takých, že som doma sama a mám chuť na alkohol, prípadne mi je smutno.
- ako často?:
to sa rôzni. niekedy hádam každý deň počas týždňa, inokedy týždne nasucho.
- aký alkohol?:
pivo, víno
- koľko?:
podľa chuti. pivo tak 0,5-1,5l, víno... no, pohár/dva... ale som schopná stiahnuť aj fľašku.
- ak ho piješ za nejakým špecifickým účelom, pomáha to?:
ako kedy. špecifický účel je, že chcem uspokojiť svoju chuť na alkohol alebo sa uvoľniť, obveseliť. zväčša to funguje.
- v čom sa pitie alkoholu osamote a v spoločnosti odlišuje?:
podľa spoločnosti. v zásade tým, že mi toho samej ostane viac.
ako často? príležitostne, veľmi málo (ak nerátam pivo čo si hlavne v teplejších dňoch tak kúpim 1-2x do týždňa keď som v obchode)
aký alkohol? : zatiaľ to bolo len víno koľko? 2-3 poháriky max.
ak ho piješ za nejakým špecifickým účelom, pomáha to? :keď mi je smutno, áno pomáha
v čom sa pitie alkoholu osamote a v spoločnosti odlišuje? keď niekto pravidelne pije alkohol sám len preto že sa musí opiť, to je už podľa mňa zlé.. v spoločnosti je to skôr tak pre "zábavu" a uvoľnenie sa s kamarátmi
tolko vela vina pijem malokedy..to uz fakt len ked sa idem opit z vina, potom je hlavne s nicim nemiesat, lebo zle dopadnem
ja vacsinou len jednu flasu vypijem, ked idem pit vino tak z chuti
Čo pijem? Najviac tequilu, čerešňu, malinu, finlandiu..ale keď mám nervy tak do seba kopnem hocičo..
Ako často? Teraz už iba príležitostne, tak raz za týždeň.
Ak za nejakým účelom tak áno. Veď preto to pijem aby mi bolo lepšie alebo niekedy aby som vedela inak zmýšlať ako zvyčajne.
Včom sa rozlišuje? U mňa osobne keď pijem sama tak mi je ešte horšie napr keď mi je smutno. Ale keď mi je smutno a idem von s kamoškami/kamošmi a tam pijem s nimi tak úplne zabudnem a zabávam sa, robím hovadiny atď. A myslím si že človek keď už pije často sám a hlavne tvrdé (víno, pivo, dajaké sladké likéry nerátam) tak už padá do alkoholizmu.
aj prave teraz..
Vtedy, keď mám naňho chuť, ale určite nejde o ožieranie sa, ak si dám niečo, keď som sama doma, buď je to pohár vína, jeden radler...
Nepijem ho za nejakým účelom, asi dvakrát sa mi možno stalo, že som bola strašne na nervy, lebo som sa napr. s niekým pohádala...a či to pomáha? Neviem. Ako kedy.
No, v čom sa odlišuje od pitia v spoločnosti...ľudia väčšinou považujú človeka, ktorý sa ožerie doma aj sám, za alkoholika. Ja súhlasím. Ak fakt na to nemá nejaký pádny dôvod.