prosim hlavne rady od bab.. vcera som o to prisla no bolo to v pohode..len ma trapi to ze.. velmi ste potom krvacali?A neposunul s avam kvoli tomu cyklus ja by som to mala dostat uz tento vikend..ale aj tak mam nepravidelnu tak neviem.rozmyslala som z by
no ja som nekrvacala vôbec cyklus som mala posunutý kvôli tomu že vtedy som začala brať tabletky takže u gynekologa som bola pred tým ale nemal by to byť problém ak ste mali ochranu a tak
Ta krv je uplne normalna a nielen sex ovplyvnuje tvoj cyklus...mozu ti meskat lebo si mala silny emocionalny zazitok ci stres takze neboj.ale na tvojom mieste by som gynekologa navstivila uz len koli zdraviu ved ked zacinas pohlavne zit je to viac ako nutnost aby si zostala zdrava.
Hej hej.. tam sa chystam ist..ale nvm.. s mamou asi nie. a keby ze si chcem dat antikoncepciu.... sice nemam vazny vzat ale.. ..je to velmi zasah do organizmu?.. ked mam 16 a uz teraz to zacnem brat..lebo istota je istota..
ku gynekologovi by si mohla zajst... ber to tak, ze je to hlavne o tebe a tvojom zdravi... a budes mat po tom dobry pocit, ze je vsecko v poriadku ... a to krvacanie je u kazdej baby individualne.kazda mame iny organizmus a aj inak kazda na vsetko reagujeme...to je normalne
krvacat budes lebo ti prejebal panensku blanu a kramy sa ti zrejme posunu teda skor urcite a krvacat mozes este aj 2 aj 3 krat pri sexe podla toho ako mas silnu blanu. Takze nen stres hlavne fajci kokot zdar!
ahoj určite zájdi ku gynekológovi. prečítaj si na nete, aké sú možnosti antikoncepcie, resp. aspoň o tabletkách vo všeobecnosti. /ja mám napr yadine, tak aby si orientačne vedela čo to je / no gynekolog ťa na prvom vyšetrení prezrie, aj dole, aj sono /ja som k nemu prvýkrát tiež šla ako "nepanna" / - len pozrie preventívne, či je všetko v poriadku. nemusíš sa vôbec obávať, je to úplne normálne. môžeš si rovno vypýtať lieky - mne pomáhajú tlmiť bolesť počas menštruácie, tiež je spoľahlivá pravdepodobnosť, pomohli mi na pleť /akné/.. proste pomohli ale najlepšie by bolo, keby ti gynekolog vzal krv, podľa toho najlepšie určí, ktoré budú vyhovovať tebe. môže sa stať že sa naprvýkrát "netrafí".. /nestáva sa často/
no a obavy nemusíš mať.. mne raz meškali 2 týždne, a to som nebola tehotná
pokiaľ si nedával dole roztrhnutý kondom, tak je všetko ok
je fajn, že sa zaujímaš o antikoncepciu, a vrelo odporúčam. táto čo mám ja, aj keby sa náhodou stalo /na 0.001%../ že otehotniem, dieťatku tie lieky neublížia
tak prekonaj sa, a choď kľudne aj sama
/so mnou bola sestra.. a myslím,že ako 16 ročná môžeš kľudne ísť aj s mamou, aj jej vysvetliť, že chceš lieky.. - pretože tie niečo stoja, neviem či máš nejaký vlastný príjem takže kvôli čisto praktickým dôvodom ju kľudne zasväť.
ja som krvácala pri prvom aj pri druhom sexe, ale prežila som. Cyklus sa mi tiež posunul, lenže opačným smerom, než väčšine báb - prišli mi o týždeň skôr
Ku gynekológovi určite choď, antikoncepcia je v pohode, len sa treba trafiť do tej správnej, ktorá ti sadne
netrap sa netreba ist ku gynekologovi....krv je uplne normalna a menstruacia ti nechodi presne pretoze nejes pravidelne nezdravo sa stravujes alebo velmi sa stresujes hlupostami staci klud ale tak v tvojom veku ak si mala menstruaciu nedavno(prvu)tak je to normalne ale najlepsie by boli tabletky(antikoncepcia)ak uz budes u toho gynekologa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
@6 Keď ste mali gumu, tak by si teoreticky nemala byť tehotná, síce je pravda, že občas sa kondóm pretrhne.
no a obavy nemusíš mať.. mne raz meškali 2 týždne, a to som nebola tehotná
pokiaľ si nedával dole roztrhnutý kondom, tak je všetko ok
je fajn, že sa zaujímaš o antikoncepciu, a vrelo odporúčam. táto čo mám ja, aj keby sa náhodou stalo /na 0.001%../ že otehotniem, dieťatku tie lieky neublížia
tak prekonaj sa, a choď kľudne aj sama
/so mnou bola sestra.. a myslím,že ako 16 ročná môžeš kľudne ísť aj s mamou, aj jej vysvetliť, že chceš lieky.. - pretože tie niečo stoja, neviem či máš nejaký vlastný príjem takže kvôli čisto praktickým dôvodom ju kľudne zasväť.
držím palce! j.
/nie pravdepodobnosť..sry
@0 no dufam ze to bolo podla tvojich predstav
ze ti zahral cosi od Shakespeara =D
Ku gynekológovi určite choď, antikoncepcia je v pohode, len sa treba trafiť do tej správnej, ktorá ti sadne