jednoznačne áno... vstupom sme viac stratili ako získali si myslím... a keď sme už vstúpili tak ďalšia blbosť bola podľa mňa euro... určite má EÚ aj určité výhody ako napríklad otvorenie hraníc ale fakt viac nevýhod... My, finančne podporujeme štáty kde ľudia zarábajú 3-krát viac... to je fakt proti zdravému rozumu... Štát sa má o svojich občanov starať a nie zobrať im aj to posledné!
Veľké plus je to, že sme získali euro. Má to výhodu v tom, že je to lepšia obchodná mena ako napr. koruna ... prilákame určite viac investorov ako keby sme mali stále korunu + aj otvorenie hraníc je tiež veľké + pre nás - môj názor ...
@puco90 z mojho pohladu sa nam super spolupracuje zo zahranicnymi farmaceutickymi spolocnostami ...a to vsetko by padlo ak by sme odisli z eu...plus niekto tych debilov v nasej vlade musi usmernovat...mozem bez problemov chodit po europe - mozem ist na futbal do londyna,barcelony,mnichova len na obcianku...nemusim menit peniaze vsade platim svojou menou...uroven krajiny isla aj vdaka eu hore ... aky ma zmysel ist proti eu ked mozeme byt sucastou...
euro nie je najvacsou vyhodou ale nevyhodou, spaja krajiny s velmi odlisnymi ekonomikami a neverim ze dlho ako mena vydrzi aj dobuducna, ako vyhodu vidim otvorene hranicie, volny obchod, rychlejsie dobiehanie zapadnych krajin co sa tyka zivotnej urovne, slobodny pohyb po krajinach eu, neobmedzene moznosti prace na europskom pracovnom trhu , no normalne by som mohol EU robit reklamu
No, ja som si nevšimol, že by úroveň na Slovensku stúpla po vstupe do EÚ. Akurát vidím každý deň v telke ako sa rôzny predavači a ešte neviem kto všetko sťažujú, že ľudia nakupujú málo lebo nemajú začo kupovať...
Vystúpiť z EU by mali hlavne také krajiny, ktoré klamú ako napr. Grécko, ktoré kvôli dlhodobému sklamstvu spôsobilo EU problémy a turbolencie.
Myslím si, že vstup SR do EU bola dobrá varianta z hladiska regionálneho rozvoja a dlhodobých investícii. Taktiež sa otvorili aj iné nové možnosti. Keby sme nečerpali peniaze z EF, tak sa tu doteraz hanbíme za niektoré veci, aj keď stále je čo dostatočne doháňať, ale keď cestujem po Slovensku, tak vidím, že rekonštrukciou prechádzajú námestia miest, budovy, školy a rôzne športoviská, rovnako sa z EF čerpajú peniaze na výstavbu mostov, železničného koridoru, nákup nových súprav, ktoré vyradia postupne tie staré smrdlavé OS vlaky atď. Bez EU by sme sa k tomuto dopracovávali ešte roky rokúce.
@herooo31 ehm v porovnani s rokom 2004 zarabame dvojnasobne v tej dobe bol priemerny zarobok okolo 10 000 SK, dnes je to 700 € ... az do zvysenia dph a zrazenia benzinu v tomto roku sme mali ceny na urovni roku 2009
@puco90 My nepožičiavame krajinám priamo, my vkladáme peniaze do mechanizmu ako každá krajina s deficitom. Kvázy Europsky finančný fond si následne bude výhodne požičiavať na trhoch. Do mechanizmu napumpujú peniaze všetci. Hej je trošku nespravodlivé, že slovenská ekonomika je malá a musíme zaplatiť 5Mld, ale stále sme vyjednali menej za súčasnej vlády, ako vyjednal Počiatek, ktorý by nevybavil nič. Budeme tak platiť menej, ale v tomto súhlasím, že na to aká sme malá krajina odvedieme dosť vysokú sumu.
Každopádne je to lepšie riešenie ako priamo požičať, ako to bolo v prípade Grécka, čo sme odmietli a spravili dobre. Bolo potrebné vytvoriť stabilizačný mechanizmus aby sa štáty dokázali vklude revitalizovať a aby sa tu udržiavala stabilita, či už po stránke meny alebo celkového stavu.
@puco90 Barroso bol v tom tiež namočený keď nastal problém s Gréckom. Oni dobre vedeli, že tam niečo nesedí. Ale je sranda, že roky sa tam klamalo a nič sa nedialo. Ja som pôžičku grécku nepodporoval a nepodporila ju ani SR, ale Fico ju podporoval, lebo on sa bál, že už sa nenatlačíme niekomu do zadku a už nás nebudú mať radi a bude to akože hanba, blbosť. Prečo by sme mali podporovať zlodejinu ? Radšej naliať peniaze do stabilného mechanizmu ako požičať priamo niekomu. Ja by som proste krajiny, ktoré klamú a nezodpovedne hospodária s kapitálom vylúčil z EU, ale vieš, kto vie čo komu bolo slúbené za určité kroky. Do najvyšších miest a bočný obchodov bežný človek nevidí.
hrabe? prečo by mala byť únia zlá? kvôlil poľnohospodárskym normám? to je chyba ich upadajúceho systému - zasadiť, počkať na zničenie úrody, pýtať od štátu náhradu. úžasnééé, to aj ja tak chcem... krásnym príkladom toho čo je tam možné je ten... neviem ako sa volá, ten pán "neviem čoho" čo je teraz na súde za podvody čo si ten zámok postavil - z dotácií na neexistujúce hospodárstvo. takže tak...
a uvedomte si jednu krutú vec - svet ma nejaké Slovensko na špičke *****! čo samotná zmôže nejaká mimoriadne zaostalá a iba 5miliónová krajina? Normálne ma toľko ľudí jedno mesto. Bez EU bol problém sem dostať nejaký normálny tovar sa schopné ceny - nikto nemá záujem o taký minitrh akým je Slovensko. S bezcolnou zónou je to už omnoho lepšie, ale stále veľa podnikov nemá záujem (hlavne elektronika a oblečenie - "-pre aký trh to bude?; - 5mil; -pýtame sa na krajinu, nie jedno mesto; -veď to je celá krajina; -nemáme záujem") A že prečo Slovensko potrebuje dovážať? Lebo veda a výskum u nás už prakticky ani neexistuje takže všetko nové musí k nám najskôr prísť z inej krajiny.
haha... to ma rozosmialo.... neplnoleté decká a ty si až rok plnoletý... to fakt ten pravý človek sem napísal... si už veľký gratulujem ti... keď si myslíš, že to znamená aj to že si inteligentný tak sa mýliš, ale to v živote zbadáš...
@aguri500 táto anketa nehovorí za nič, možno za pár ľudí, ktorí majú pomýlené priority a neuvedomujú si ďalekosiahlejšie dôsledky zotrvania Slovenska v EU.
@puco90 ako pokorný príslušník časti obyvateľstva na úrovni spoločenského odpadu, kľačiac na kolenách, pekne prosím urodzeného pána, o udelenie ich vysoko ceneného hlasu v tejto ankete: » www.birdz.sk/forum/mas-nazor... ďakujem.
ach jaj, ludia su neinformovani, nemaju ani sajnu co sa deje okolo, (len typicky slovensky frflu a stonu) a potom trepu blbosti typu: Bez EU a eura nam bolo lepsie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Myslím si, že vstup SR do EU bola dobrá varianta z hladiska regionálneho rozvoja a dlhodobých investícii. Taktiež sa otvorili aj iné nové možnosti. Keby sme nečerpali peniaze z EF, tak sa tu doteraz hanbíme za niektoré veci, aj keď stále je čo dostatočne doháňať, ale keď cestujem po Slovensku, tak vidím, že rekonštrukciou prechádzajú námestia miest, budovy, školy a rôzne športoviská, rovnako sa z EF čerpajú peniaze na výstavbu mostov, železničného koridoru, nákup nových súprav, ktoré vyradia postupne tie staré smrdlavé OS vlaky atď. Bez EU by sme sa k tomuto dopracovávali ešte roky rokúce.
1. zachraňujeme krajiny, ktoré mali takú životnú úroveň o ktorej sa nám ani nesnívalo
2. v budúcnosti tu bude multikulti mor
3. nijaké riešenie cigánskeho problému pre nich nie je dostatočne humánne
4. likvidácia slovenského priemyslu a poľnohospodárstva
5. nemôžeme si v EU ani prdnúť, všetko je to len ich diktát
to je len špička ľadovca
Spolupracovať so zahraničnými spoločnosťami by sme mohli aj keby sme mimo EU.
Každopádne je to lepšie riešenie ako priamo požičať, ako to bolo v prípade Grécka, čo sme odmietli a spravili dobre. Bolo potrebné vytvoriť stabilizačný mechanizmus aby sa štáty dokázali vklude revitalizovať a aby sa tu udržiavala stabilita, či už po stránke meny alebo celkového stavu.
1. tato kriza nebude vecna a mozno aj my raz budeme potrebovat pomoc...
2.s tym suhlasim ale za to si moze kazda krajina sama...
3.cigansky problem by sa neriesil ani keby sme neboli v EU...mali sme moznost vidiet...
4. zalezi od konkretnych podnikov...
5.je to dobre ze je to tak , nasa vlada nemoze robit to co v 90tych rokoch...a radicova si po hlave skakat nenecha
co sa tyka obchodovania zo zahranicnymi spolocnostami tak pokial nie si v obraze tak je to zbytocne riesit jedno je vsak fakt euro nam otvorilo cestu.
@tenpatic vystup urcite nie ale keby bolo daco ako peticia za vyhodenie grecka tak idem do toho....
tam su zamestnania kde 20r nic nerobis a maju mesacne 2 000euro a nadavaju ze im znizuju platy...
a uvedomte si jednu krutú vec - svet ma nejaké Slovensko na špičke *****! čo samotná zmôže nejaká mimoriadne zaostalá a iba 5miliónová krajina? Normálne ma toľko ľudí jedno mesto. Bez EU bol problém sem dostať nejaký normálny tovar sa schopné ceny - nikto nemá záujem o taký minitrh akým je Slovensko. S bezcolnou zónou je to už omnoho lepšie, ale stále veľa podnikov nemá záujem (hlavne elektronika a oblečenie - "-pre aký trh to bude?; - 5mil; -pýtame sa na krajinu, nie jedno mesto; -veď to je celá krajina; -nemáme záujem") A že prečo Slovensko potrebuje dovážať? Lebo veda a výskum u nás už prakticky ani neexistuje takže všetko nové musí k nám najskôr prísť z inej krajiny.
Niekomu to pomohlo , niekomu uskodilo a niekoho to vobec nezasiahlo len ma potrebu byt zaujimavy.
1. No to závisí od okolností, ak nás bude niekto ošklbávať zvonka + zvnútra ako doteraz tak hádam aj áno
2. Nemože za to každá krajina sama, podpísali sme aj Lisabonskú zmluvu, sme v ich rukách
3. Cigánsky problém sa bude dať riešiť len vtedy, ak nebudeme v EU (všelijakí humanistickí chuji) a bude u nás vôľa.
4. To nie že od konkrétnych podnikov, oni totálne devastujú náš priemysel a poľnohospodárstvo
5. Radičová je jednou z x panákov a pritakávačov, i keď súhlasím, že radšej Radičovú, ako takého Fica
Euro sa rozpadne a za ním hneď EU.
Pekne nech si každá krajina hospodári sama a ak tak strašne niektoré krajiny chcú, nech sa aj spoja a vytvoria federáciu.
Toto nemá dlhú budúcnosť.
Ale osobne si myslim, že EU je podnik ešte tak na zhruba 10 - 15 rokov a potom sa rozpadne.
Je to rakva pre národy a výbušný kotol.
ďakujem.
...nejdú mi tsky tak musím takto (ach)
inak sa v politike nevyznam ale toto je jasne ze vzdy to tu tak bolo aj bude