@kuvincik tie pohanske ritualy ako popisuje autor ankety sa robia tak ze saman nejaky ti da vypit odvar z nejakych super silnych halucinogennych drog-ok, su to prirodne latky, no aj tak sposobia stav kompletne zmeneneho fungovania cns-si v akejsi hypnoze, kde nasledne s tebou vykonavaju tie ritualy..
tie halucinogenne drogy su salvia divotvorna, LSD, psilocybin, DMT, 2C-B, meskalín a DOM. Hlavnými prírodnými zdrojmi sú psilocybinové huby, ayahuasca, peyotl, kaktus San Pedro
zaujímam sa o šamanizmus aj "prírodné náboženstvá" aj všeličo ďalšie.
nerobím obrady, skôr používam určité techniky, väčšina z nich sa vykryštalizovala bez preberania z externalít.
prečo sa pýtaš?
...všetci mudrlanti ktori sa obavate drogovych ošialov a podobnych somarin, ja som nemyslela toto och obdivujem ludi ktori maju potrebu na všetko reagovať podobnym sposobom... mala som na mysli vieru od srdca a čistu, nie zkorumpovanu nejakymi sektami alebo drogami alebo čím... skor som mala na mysli niečo take, že či si tie obrady robíte vy, čo pri nich robíte, ako sa cítite... tu naozaj nejde o nič iné ako o uprimne pocity zo srdca a o lásku k prírode a k roznym božstvam
boli to máš pravdu, ale Ježiš Kristus sa za nás obetoval pred 2000 rokmi a založil cirkev na Petrovej skale, odvtedy je kresťanstvo hlásane až do dnešných dní....
mojim jedinym ''bohom'' ((aj ked by som to tak nenazivala) je Gaia a odkedy sa z tohto pohladu divam na svet opustili ma obavy, strach a naplnilo sa to vsetko usmevmi, stastim a laskou :happy:
kresťanský Boh je pravý, zjavil sa už niekedy niekomu napr.Budha, vykonal zázraky na zemi ako milovaná nebeská Matka Ježiša Krista Mária?....
uzdravil nejaký falošný boh niekoho na zemi, daj mi príklad...
za kresťanstvom stoja zázraky ako je Fatima, Garabandal, Lurdy atď....
a čo máš ty?...nič...
@zajkousko som pokrstený (lebo vymrdaní kresťania to robia na silu, keď sa človek nevie brániť) ... a som veriaci, myslím si že môj vzťah s Bohom je silno ok, no na cirkev z vysoka toto
krst je dosť od veci v tom že v biblií sa píše kto uverí a pokrstí sa ako môže malé bábo uveriť ako smieška ale je to tzv nasranie do úst zo strany pár náboženstiev lebo si človek nevybral sám ale to vybrali ľudia zaňho dá sa povedať že je to len taký obrad na oko..
@zajkousko neprekrucaj, je to ako so zmluvou podpisanou pod natlakom
cirkev nema na to gule, aby nechala cloveka nezávisle sa rozhodnut, povedzme v jeho 20tke ... pokrstia ta kym este nemas o nicom sajnu a hotovo, vymalovane
a sekta ste .... nevidim rozdiel medzi krestanstvom v prvych rokoch a napr svedkami, ktorych tak radi oznacujete za sektu, pokrytecke ... ale to je z vasej strany dost casto
Ja som pohan už dosť dlho a moc obradov som teda neurobila ale nemyslím si,že človek aby mohol vyznávať vieru,musí robiť obrady tak ako kresťan ked je veriaci nemusí chodiť do kostola... To či bude robiť niekto obrad alebo nie je čisto na ňom ale samozrejme patrilo by sa
ako môžeš takto sám na seba kydať a pritom si pokrstený...
ak nemáš "gule" v cirkvi zotrvať, jednoducho konvertuj na inú vieru nap. islám, alebo buď neveriaci, keď ťa to tak v cirkvi všetko uráža a Boh ti robí zle....
nikto ťa predsa v cirkvi Ježiša Krista nasilu nedrží...
byť pokrstený a žiť s takýmto vedomím nema predsa žiadny význam, mal by si o tom pouvažovať...
vy vlastne ani neviete kto je Boh a prečo je a načo nás stvoril
@zajkousko píšem, že som pokrstený, ale nepraktizujem vieru v tom zmysle, jak si to ľudia bežne predstavujú ... nepotrebujem sa predvádzať pred ostatnými v kostole, ani dodržiavať úchylné pravidlá, ktoré spísali ľudia v Biblii .... Boh napriek tomu vie o všetkých mojich radostiach aj trápeniach a zatiaľ nikdy, keď to bolo na hrane, sa na mňa nevykašľal ... proste ide to aj bez "pánbožkárenia" na omši
pápež František povedal "Kto som ja, aby som vás súdil?"...
ja ťa môj zlatý tiež nechcem súdiť, svoju "Knihu života" napĺňaj dobrými skutkami, rozdávaj lásku a zostaň človekom, takým ako ťa stvoril Boh, dobrým, spravodlivým a tolerantným...
@zajkousko
napriklad Sai Baba robil zazraky... a nebol krestan.. co ale neznamena ze jeho viera (nech uz to bolo cokolvek) nemohla byt pravdiva.. obcas mi rozum stoji ked sa niekto hada o to ktory boh je ten pravy.. ako keby vsetci nehovorili o tom istom len si to inak pomenuju alebo to inak pochopia.. ty ho zrejme vnimas ako osobu ked pouzivas slovo "kto".. pre ineho to moze byt skor "nieco"... pre mna Boh nie je osoba.. nie je to ziadna jedna ohranicena bytost ktora sidli niekde na nebi.. krestanstvo sa mi paci do urcitej miery - do miery pokial ho neposudzujem podla ludi ktori sa k nemu hlasia... rovnako ako ine nabozenstva.. v prirode tiez vidim Boha, ale nie som pohan... skatulkovanie na nabozenstva moze byt pre mnohych obmedzencov len ku skode lebo nevidia pravdu aj inde.. nevedia pochopit o com to cele je..
jeho falosnost nedokazes potvrdit, nepoznal si ho ja osobne tiez velmi neverim.. ale uz som videla par veci ktore by sa dali nazvat zazrakmi a bolo to v situaciach kde sa triky pouzit rozhodne nedali, takze ktovie
Som Pohan ,venujem sa Runám ,ale v rituáloch som začiatočnik,väčšinou skôr robím veci ako ich cítim,ako nejaké stritkné rituály a modlitby podla nejakej šablóny,Ásovia s vami
Ja som sa nedávno začal zaujímať o staro-nórske pohanstvo, Ásatrú.
Osobne som sice neveriaci, ale fascinuje ma filozofia Nórskeho pohanstva, poučenia vo vikingských Eddách či oslavy a rituály. Najmä ma ale zaujal ich pohľad na bohov, kedže niesu neomylní ani dokonalí.
Určite by som sa rád aj zapojil do nejakej lokálnej skupiny pohanov a dozvedel sa viac o pohanských tradíciách.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
tie halucinogenne drogy su salvia divotvorna, LSD, psilocybin, DMT, 2C-B, meskalín a DOM. Hlavnými prírodnými zdrojmi sú psilocybinové huby, ayahuasca, peyotl, kaktus San Pedro
nerobím obrady, skôr používam určité techniky, väčšina z nich sa vykryštalizovala bez preberania z externalít.
prečo sa pýtaš?
môžem zabŕdnuť?
ako si prišiel na to, že tvoj boh je ten pravý, keďže všetci vieme, že pohanské náboženstvá tu boli podstatne skôr?
btw, ja sa k žiadnemu náboženstvu nehlásim
boli to máš pravdu, ale Ježiš Kristus sa za nás obetoval pred 2000 rokmi a založil cirkev na Petrovej skale, odvtedy je kresťanstvo hlásane až do dnešných dní....
môj boh s malým b je určite falošný, ja mám iného Boha s veľkým B.....
Jedine ktulhu je ten pravý a jediný boh. Obrady nerobím. Obete si Ktulhu vyberá sám.
ak si neveriaci a nepokrstený nezáviď....
kresťanský Boh je pravý, zjavil sa už niekedy niekomu napr.Budha, vykonal zázraky na zemi ako milovaná nebeská Matka Ježiša Krista Mária?....
uzdravil nejaký falošný boh niekoho na zemi, daj mi príklad...
za kresťanstvom stoja zázraky ako je Fatima, Garabandal, Lurdy atď....
a čo máš ty?...nič...
vieč čo je vlastne cirkev?
cirkev je spoločenstvo ľudí,do ktorého patrí každý pokrstený človek, čiže, ja, ty, on...
takže sam na seba z vysoka toto
cirkev nema na to gule, aby nechala cloveka nezávisle sa rozhodnut, povedzme v jeho 20tke ... pokrstia ta kym este nemas o nicom sajnu a hotovo, vymalovane
a sekta ste .... nevidim rozdiel medzi krestanstvom v prvych rokoch a napr svedkami, ktorych tak radi oznacujete za sektu, pokrytecke ... ale to je z vasej strany dost casto
ako môžeš takto sám na seba kydať a pritom si pokrstený...
ak nemáš "gule" v cirkvi zotrvať, jednoducho konvertuj na inú vieru nap. islám, alebo buď neveriaci, keď ťa to tak v cirkvi všetko uráža a Boh ti robí zle....
nikto ťa predsa v cirkvi Ježiša Krista nasilu nedrží...
byť pokrstený a žiť s takýmto vedomím nema predsa žiadny význam, mal by si o tom pouvažovať...
vy vlastne ani neviete kto je Boh a prečo je a načo nás stvoril
pápež František povedal "Kto som ja, aby som vás súdil?"...
ja ťa môj zlatý tiež nechcem súdiť, svoju "Knihu života" napĺňaj dobrými skutkami, rozdávaj lásku a zostaň človekom, takým ako ťa stvoril Boh, dobrým, spravodlivým a tolerantným...
veľa šťastia...
38
vdaka
toho keby sa drzali vsetci krestania, potom by to bol naozaj raj na Zemi
nie je dolezite byt "spravnym" ale dobrym
napriklad Sai Baba robil zazraky... a nebol krestan.. co ale neznamena ze jeho viera (nech uz to bolo cokolvek) nemohla byt pravdiva.. obcas mi rozum stoji ked sa niekto hada o to ktory boh je ten pravy.. ako keby vsetci nehovorili o tom istom len si to inak pomenuju alebo to inak pochopia.. ty ho zrejme vnimas ako osobu ked pouzivas slovo "kto".. pre ineho to moze byt skor "nieco"... pre mna Boh nie je osoba.. nie je to ziadna jedna ohranicena bytost ktora sidli niekde na nebi.. krestanstvo sa mi paci do urcitej miery - do miery pokial ho neposudzujem podla ludi ktori sa k nemu hlasia... rovnako ako ine nabozenstva.. v prirode tiez vidim Boha, ale nie som pohan... skatulkovanie na nabozenstva moze byt pre mnohych obmedzencov len ku skode lebo nevidia pravdu aj inde.. nevedia pochopit o com to cele je..
ja mám jasný smer a dôvod prečo verím...
držím sa Božieho Slova "Ja som cesta, pravda a život". to hovori za všetko..
a k tomu onému sa nevyjadrujem, neverím na takých falošných prorokov...
» www.saibaba.estranky.cz/...
to je dobra definicia, suhlasim
jeho falosnost nedokazes potvrdit, nepoznal si ho ja osobne tiez velmi neverim.. ale uz som videla par veci ktore by sa dali nazvat zazrakmi a bolo to v situaciach kde sa triky pouzit rozhodne nedali, takze ktovie
Osobne som sice neveriaci, ale fascinuje ma filozofia Nórskeho pohanstva, poučenia vo vikingských Eddách či oslavy a rituály. Najmä ma ale zaujal ich pohľad na bohov, kedže niesu neomylní ani dokonalí.
Určite by som sa rád aj zapojil do nejakej lokálnej skupiny pohanov a dozvedel sa viac o pohanských tradíciách.