Ahojte, tí čo ste už robili vodičák Chcel by som vedieť za čo policajti najčastejšie vyhadzujú pri skúškach - zajtra mám skúšky, tak na mňa prvý krát prišiel taký stres
nedá sa to generalizovať, niektorí vyhadzujú aj za "neplynulú jazdu" a niektorí až fakt za výrazné zlyhania a mňa nevyhodila policajtka ani za zaradenie sa do pruhu, ktorý bol v protismere jazdy
tak na mojej skúške 2 týždne dozadu boli 2 policajtky
jak začali menovať za čo všetko by nás vyhodili
- nesmieš počas slalomu prerušiť jazdu ani dotknúť sa kužela
- nesmieš zacúvať krivo (predstav si že sú tam steny garáže), nesmieš sa dotknúť ani zvaliť kužel (kamarátka zvalila, prišli k nej že to bolo strašné a papa na ďalšom termíne)
-nezabudni si zapnúť svetlá, pas, prípadne nastaviť zrkadlá a dávaj smerovky včas
- na ceste nesmieš ísť stále na dvojke (za to ťa nevyhodia ale budú si ťa doberať)
- musíš dodržovať ich inštrukcie o smere jazdy a tak celkovo (ak neposlúchneš, si vyhodený, radšej sa ešte raz opýtaj)
-musíš fakt dávať pozor na všetky semafory, značky o prednosti v jazde,stopky, obmedzenia rýchlosti (kamarát nešiel 40 ale 47 - vyhodený bez ľútosti)
- keď skoro zastavíš, radšej si daj do jednotky, pre istotu, lebo budete mať ťažké auto a samozrejme pred križovatkou vždy do dvojky
-keď ti zdochne, nevadí, nevyhodia ťa, len si ťa budú doberať
-keď budeš na križovatke, prosímťa, tvár sa aspoň že sa pozeráš na všetky strany, aby videli, že si obozretný, ak prejdeš prednosť v jazde len tak, že sa nepozrieš, asi ťa vyhodia
-tiež sa pozeraj do späťáka keď pôjdeš z jedného pruhu do druhého
-a keď nevieš ktorá je pravá a ľavá, napíš si to na ruky kamarátka tak mala a to bolo jediný raz, kedy sa ta policajtka aj zasmiala lebo inak bola strašne nepríjemná
zavisi. ja aj ked som mala vyslovene kokota policajta ze hrozne neprijemny a chcel ta znervoznit, tak ma vyhodil celkom opravnene, ono vletiet do krizovatky nie je uplne koser teda skor mu asi vadil oze som nedala prednost
ale pak na druhy pokus mam nza to ze ma mohol vyhodit keby chcel lebo napr sla som ku kruhaca a skoro som don vletela a nevsimla som si iduce auto a instruktor ma zabrzdil, fizel sa tvaril ze ni
@coleshepter neísť na dvojke? ja som mal zaradenú štvorku akonáhle som dosiahol 50 km/h a na skúške som jazdil asi 3 minúty raz mi zdochol motor ale pohoda..
@igorv tak hej, bolo tam jedno dievča čo sa smialo na tom, že kto by šiel furt na dvojke a sama nebola potom schopná preradiť, tak jej to policajtka dala vyžrať
ja som nemohla ísť viac ako trojkou, tiež som šla veľmi krátko a vychytala som úsek s prácami na ceste, čiže tak
ja som siel ked bola snehova kalamita a neboli ani odhrnute bocne cesty, vsade poladovica a vedenie zakazalo policajtom nas brat po kadejakych ulickach, tak sme jazdili po par hlavnych cestach
najlepsie bolo ale na cvicisku, kde bol taky lad, ze som zabrzdil a este som isiel par metrov dopredu to bola teda fakt zabava obchadzat kuzele v tychto podmienkach
@manzus potom je o šťastí aj každá jedna jazda po absolvovaní vodičáku. BULLSHIT. Skúšky sú o tom, že máš predviesť, že dokážeš viesť motorové vozidlo sám. Že nespôsobíš škodu a podobne. Ak by to tak aj fungovalo, tak by bolo menej debilov, nehôd a mŕtvych na cestách...
@igorv Jedna jazda ti stačí a máš vodičák v kapse, nejaké ľahké nie ? Riadenie auta sa nenabiflíš, musíš praxovať, no a za tých x hodín v autoškole sa to nenaučíš nikdy, moc malo času na naučenie niečoho tak dôležitého.
Súhlasím s tebou že tie "skúšky" ktoré pozostávajú z nabifleného testu, cvičiska naučeného naspamať a jednej jazdy 10 kilometrovej.
Riadenie auta je dôležítá vec, a mnohí si ani neuvedomujú že čo za stroj ovládajú a čo môže spôsobiť. Skúšky na vodičák by mali byť tažšie nechs a vodič čo najviac naučí atď. Tucet kamošov vrátane mňa vraveli s vodičákom vruke že sa im tažko jazdí a že im to moc nejde.A sa mi zdá že ma viac naučili moji spolujazdci s ktorými som jazdil v aute v keď som mal 17 ako môj inštruktor.
@manzus Naučiť nie. Ale dokázať, policajtovi, že na to máš sa dá. To ako s tým potom ľudia nakladajú je ich vec. Problém je, že keď niekde nabúrajú väčšinou si to odnesú aj nevinný ľudia. Najhorší sú jazdci, čo sa boja šoférovať, čo si neveria, nemajú skill a sadajú za volant raz za uhorský rok. Nie žeby ja som jazdil denne, veď auto ani nemáme...
@manzus spolužiačka teraz spravila vodičák (november) a bojí sa sadnúť za volant. A že sadne len vtedy keď nebude premávka. Tak akože why the fuck ten vodičák robilť??!
@tosom záleží to hlavne od charakteru policajta. U mňa na skúškach sme mali dvoch - ja som našťastie dostal toho dobrého . Jazdu som mal dokopy 3 a pol minúty aj so státim pri banke, lebo vyberal peniaze Keď sa vrátil do auta, zaznelo len : "Gratulujem, ste vodič, môžete opustiť vozidlo!"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
jak začali menovať za čo všetko by nás vyhodili
- nesmieš počas slalomu prerušiť jazdu ani dotknúť sa kužela
- nesmieš zacúvať krivo (predstav si že sú tam steny garáže), nesmieš sa dotknúť ani zvaliť kužel (kamarátka zvalila, prišli k nej že to bolo strašné a papa na ďalšom termíne)
-nezabudni si zapnúť svetlá, pas, prípadne nastaviť zrkadlá a dávaj smerovky včas
- na ceste nesmieš ísť stále na dvojke (za to ťa nevyhodia ale budú si ťa doberať)
- musíš dodržovať ich inštrukcie o smere jazdy a tak celkovo (ak neposlúchneš, si vyhodený, radšej sa ešte raz opýtaj)
-musíš fakt dávať pozor na všetky semafory, značky o prednosti v jazde,stopky, obmedzenia rýchlosti (kamarát nešiel 40 ale 47 - vyhodený bez ľútosti)
- keď skoro zastavíš, radšej si daj do jednotky, pre istotu, lebo budete mať ťažké auto a samozrejme pred križovatkou vždy do dvojky
-keď ti zdochne, nevadí, nevyhodia ťa, len si ťa budú doberať
-keď budeš na križovatke, prosímťa, tvár sa aspoň že sa pozeráš na všetky strany, aby videli, že si obozretný, ak prejdeš prednosť v jazde len tak, že sa nepozrieš, asi ťa vyhodia
-tiež sa pozeraj do späťáka keď pôjdeš z jedného pruhu do druhého
-a keď nevieš ktorá je pravá a ľavá, napíš si to na ruky kamarátka tak mala a to bolo jediný raz, kedy sa ta policajtka aj zasmiala lebo inak bola strašne nepríjemná
ale pak na druhy pokus mam nza to ze ma mohol vyhodit keby chcel lebo napr sla som ku kruhaca a skoro som don vletela a nevsimla som si iduce auto a instruktor ma zabrzdil, fizel sa tvaril ze ni
ja som nemohla ísť viac ako trojkou, tiež som šla veľmi krátko a vychytala som úsek s prácami na ceste, čiže tak
najlepsie bolo ale na cvicisku, kde bol taky lad, ze som zabrzdil a este som isiel par metrov dopredu to bola teda fakt zabava obchadzat kuzele v tychto podmienkach
Súhlasím s tebou že tie "skúšky" ktoré pozostávajú z nabifleného testu, cvičiska naučeného naspamať a jednej jazdy 10 kilometrovej.
Riadenie auta je dôležítá vec, a mnohí si ani neuvedomujú že čo za stroj ovládajú a čo môže spôsobiť. Skúšky na vodičák by mali byť tažšie nechs a vodič čo najviac naučí atď. Tucet kamošov vrátane mňa vraveli s vodičákom vruke že sa im tažko jazdí a že im to moc nejde.A sa mi zdá že ma viac naučili moji spolujazdci s ktorými som jazdil v aute v keď som mal 17 ako môj inštruktor.