1. ze aj ked ma velmi vela nevyhod, predsa len ludia maju slobodu, nemaju vo vela veciach zviazane ruky, maju aku-taku slobodu prejavu, mozu cestovat kam len chcu, pokial neporusuju zakon tak si mozu zit podla svojich prestav
2.rozhodne nie!!! na svete zije 7 miliard ludi a s toho je strasne vela roznym mentalit, v afrike alebo azii alebo kede berieme cely svet tak indiani v strednej amerike, domorodci v afrike, eskimaci na aljaske, maju uz vela generacii do zadu system svojho fungovania nejak urceny-zvacsa ze maju nacelnika, autoritu, stareho vzdelaneho muza ktory ich vie nasmerovat spravnym smerom, v afrike proste ti ludia nemaju v krvi, v genoch nic take ako demokracia, tam jednoducho su skupiny ludi ktore chcu vladnut nejakemu statu regionu a preto sa tam aj vrazdia. JASNA ODPOVED NIE!!!
1, Ani jeden systém nie je dokonalý, ale v demokracii aspoň tak výrazne neprofituje elita a zvyšok nie je zatláčaný...existuje tam nejaká sebakontrola, deľba moci, nejaké pravidlá v súlade s ľudskými právami a v nedemokratickom systéme je jedna zložka moci, ktorá riadi všetky ostatné, či sa im to páči, alebo nie...myslím si, že málo ľudí chce žiť v systéme, kde niečo funguje na princípe, "či sa ti to páči alebo nie bude to po mojom a nebudeš môcť fungovať inak". Existuje a existovalo kopu nedemokratických systémov, ktorý z nich sa osvedčil? Možno okrem tých kultových v amerických arabských a neviemešte akých krajinách...inak bol všade takýto systém zvrhnutý...
2, Nie je, ak by existovala natoľko vyspelá spoločnosť, že by ju prijala a ľudia by neboli sebeckí a nechceli všetko len pre seba a naozaj by to fungovalo tak ako to podľa príručiek má, tak by to bolo fajn...ale takto nebude...
3, Nemohla by, aspoň nie teraz..lebo niektoré krajiny sú zabednené v starom systéme zvykov, nedorazil k nim taký rozvoj, fungujú si po svojom a nastoliť v takom štáte (ktorý za prvé nie je natoľko vzdelaný,aby jej porozumel a za druhé je založený na nejakých hodnotách a tradíciách a nemá dostatok prostriedkov na rozvoj v tomto momente) demokraciu je celkom dosť komplikované a neefektívne podľa mňa
@mrxxx áno, ale nie je to elita tak malého počtu ľudí ako dajme tomu v prípade fašizmu, či?
a je predsa jasné, že keď je niečo v rukách ľudí, nikdy to nebude dobre fungovať...aj tak si ale myslím, že je slobodnejšie a výhodnejšie a lepšie pre obyčajných ľudí žiť v demokratickom, ako nedemokratickom režime...ak si to vezmeš celoplošne
@marleymt na dlhe diskusie, nechce sa mi tolko pisat.. podla mna prave pre obycajnych ludi je lepsi socializmus ako demokracia lebo proste maju istotu ze budu pracovat a budu moct si tym padom ako tak zit, mat byt, mat na jedlo atd.. kdezto v demokracii je to zlozitejsie..
@mrxxx ale v ideálnom socializme možno, ale ten je utopický podľa mňa...nuž ale, ako povieš, ja nie som politológ, tak sa nebudem hádať, ak sa do toho rozumieš viac ako ja
demokracia je taky pojem ale v skutočnosti nie je reálne, aby nejaká skupina bez par milionov eur na kampaň bola zvolená, o akej demokracii hovoríme? šancu dostať sa k moci majú iba dobre finančne zabezpečení. demokracia je vláda hlúpej a nevzdelanej väčšiny v ktorej o otázkach riadenia štátu síce nepriamo ale predsa rozhodujú aj ľudia s IQ hojdacieho koníka.
Nie, napr. v takej Líbyi pred inváziou američanov žili celkom ok, lepšie ako v súčasnosti, média už o súčasnej Líbyi mlčia, demokracia sa nepodarila alebo napríklad také spojené arabské emiráty...žijú aj bez demokracie
Skôr nie, v prípade niektorých štátov to ani nepovažujem za potrebné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
2.rozhodne nie!!! na svete zije 7 miliard ludi a s toho je strasne vela roznym mentalit, v afrike alebo azii alebo kede berieme cely svet tak indiani v strednej amerike, domorodci v afrike, eskimaci na aljaske, maju uz vela generacii do zadu system svojho fungovania nejak urceny-zvacsa ze maju nacelnika, autoritu, stareho vzdelaneho muza ktory ich vie nasmerovat spravnym smerom, v afrike proste ti ludia nemaju v krvi, v genoch nic take ako demokracia, tam jednoducho su skupiny ludi ktore chcu vladnut nejakemu statu regionu a preto sa tam aj vrazdia. JASNA ODPOVED NIE!!!
3. odpoved 2 bola vlastne 2 aj 3..
3
2, Nie je, ak by existovala natoľko vyspelá spoločnosť, že by ju prijala a ľudia by neboli sebeckí a nechceli všetko len pre seba a naozaj by to fungovalo tak ako to podľa príručiek má, tak by to bolo fajn...ale takto nebude...
3, Nemohla by, aspoň nie teraz..lebo niektoré krajiny sú zabednené v starom systéme zvykov, nedorazil k nim taký rozvoj, fungujú si po svojom a nastoliť v takom štáte (ktorý za prvé nie je natoľko vzdelaný,aby jej porozumel a za druhé je založený na nejakých hodnotách a tradíciách a nemá dostatok prostriedkov na rozvoj v tomto momente) demokraciu je celkom dosť komplikované a neefektívne podľa mňa
a je predsa jasné, že keď je niečo v rukách ľudí, nikdy to nebude dobre fungovať...aj tak si ale myslím, že je slobodnejšie a výhodnejšie a lepšie pre obyčajných ľudí žiť v demokratickom, ako nedemokratickom režime...ak si to vezmeš celoplošne
Nie, napr. v takej Líbyi pred inváziou američanov žili celkom ok, lepšie ako v súčasnosti, média už o súčasnej Líbyi mlčia, demokracia sa nepodarila alebo napríklad také spojené arabské emiráty...žijú aj bez demokracie
Skôr nie, v prípade niektorých štátov to ani nepovažujem za potrebné