Ahoj. Potrebujem pomôcť. Často sa mi stáva, že chytím veľmi depresívne stavy, akoby mi pracovali myšlienky, cítim ako do mňa ide negativita a dosť sa trápim, neviem čo s tým, dostávam to zo seba tak, že si občas ubližujem. Stáva sa mi to najmä keď som sam
@targaryen
má to u teba nejakú objektívnu príčinu? Teda vieš, prečo sa tak cítiš, čo ťa trápi ? Lebo také "spleeny" alebo " blues" nálady máme občas každý.. väčšinou ale vieme určiť, prečo sa tak cítime...Ak to máš zjavne bez príčiny a trvá to dlhší čas, asi by bolo najlepšie vyhľadať dobrého psychoterapeuta... my na výške máme napr. psychologičku, čo rieši výber povolania, ale viem, že zvyknú pomáhať aj s citovými, psychickými problémami
@targaryen Si nájdi nejakú partu skvelých ľudí, pri ktorých nebudeš mať čas sa zatvárať v izbe a myslieť negativne na všetky veci prípadne nejaké aktivity ktoré ťa dostatočne zamestnajú .. Ja sám to nerobím ale odporúčam
@gabriell123 áno, viem príčinu, nenávidím byť sama, mám strach že prídem o ľudí vôkol seba, alebo ma trápy niečo čo niekto povedal v ten deň, viem si totiž brať veci dosť k srdcu, cítim takú beznádej a zúfalstvo a trvá to už dlhšiu dobu to áno
Mala som to podobne...vlastne ešte občas aj mávam. Mám to aj zdedené,vyskytuje sa to v rodine nejak eh...
ja som sa dala na cvičenie,jedz vela ovocia,chodievaj na slnko,ak lubiš tak aj na tury,do hor,vychadzky,plávať...hlavne nebyť zavretý doma to je najhoršie...
o ubližovaní tiež viem svoje,myslím,že by si mala vyhodiť alebo aspoň niekde z očí si dať všetky tie veci,ktorými sa to dá preč,nájsť si niečo čo ťa v tom vie zabrzdiť...viem,že je to ťažké,ale dá sa to. Fyzická bolesť vie prehlušiť tú psychickú ale..
@targaryen musíš prestať jesť mäso, v mase sa ukladajú hormony strachu, nešťastia, paniky a všetkého keď sa zviera zabíja a ešte počas života s ním zlé zaobchádza, a nedajú sa tepelne zlikvidovať, čiže keď uvaris mäso, nepomôže to, u niektorých ľudí sa to môže prejavovať tak ako u teba... Teraz sa tu všetci domna pustite, ale toto je moja overená rada.... Skús prestať jesť mäso a po chvíli to prestane...
neviem či to to pomôže ale keď som mala ešte obdobie že som nemala takmer žiadnych blízkych kamarátov a trčanie doma mi fakt nerobilo dobre išla som sa zavrieť do knižnice, strašne ma to tam ukludňovalo, ale v takom dobrom zmysle...
a pohyb pomáha fakt veĺmi
@targaryen kde spoznať iných ludí ako pri danej aktivite ? ak niet nikoho kto by tie veci robil s tebou z tvojich blízkych
inak @13 má v niečom pravdu.
@targaryen Tak aj z toho mála kamarátov ( ja ich mám tiež málo ale zaručene dobrých ) obvolaj zoznam a nejaký sa už určite nájde ktorý by na nejakú aktivitku skočil s tebou Ja taktiež sedim doma už skoro týžden max do lidlu si idem nakúpiť aby som nezahynul ale treba sa mať rád a ja sa ľubim dosť na to aby som si neubližoval Pretože ak už človek siahne na seba tak tam niečo nieje v poriadku.. Nesúdim, radím .. tak ale je vidieť, že ťa to trápi a nechceš to robiť, takže skutočne je treba sa vyvarovať takýchto stavov Niekedy je aj celkom super ponoriť sa do hudobného sveta a íst si zabehať alebo niečo také Už aj keď sama ale nieje nad to počúvať obľúbenú muziku a popri tom vykonávať nejakú činnosť Určite to aspoň skús a nezabudni tlačiť na kamošov/ky a ono to pôjde neboj
PS: Maj sa rada pretože len tak človek dosiahne podstatne lepšie výsledky vo všetkom =P
@pep4n ďakujem za dobré rady asi sa moc nemám rada, pretože, ma na základnej škole aj strednej trocha šikanovali, dosť veľa ľudí o mne v živote pochybovalo a mala som smolu jak v priateľstve tak v láske, teraz sa síce aspoň v láske karta obrátila, akonáhle ta osoba je troška vzdialené, pohlcujú ma myšlienky
pokúsim sa s tým niečo spraviť lebo naozaj veľmi chcem, nechcem sa takto cítiť, len potrebujem nájsť vec, kde naberiem toľko sili aby som to dokázala zdolať
každopádne ešte raz ďakujem za rady skúsim si z toho niečo vziať
@targaryen Jasné... vždy je to tak že sa nájde niekto na škole kto nesadne väčšej partii a už nasledujú spomínané šikany a iné. Posmešky neboli ničím výnimočným ani v mojom prípade Ale podľa toho čo ti piše hore, Máš 20 život pred sebou, Zmrdov zo školy za sebou.. vôbec sa neser s tým že ti niekto povedal že ty v živote nedosiahneš nič lebo toto lebo hento. To vôbec nieje pravda a ak si toto človek uvedomí, tak sa mu oveľa lepšie existuje a ak sa niečomu venuje a tých aktivít môže byť samozrejme viac, či už pohybových , vzdelávacích etc. tak si človek rozvíja svoju osobnosť a tým "rastie" Áno spočiatku to možno vyzerá ťažké ale vieš koľko NIE zažiješ ešte v živote ? Mám 20 a zatiaľ som sa stretával taktiež z negatívnymi vecami v živote , no vždy prídu aj tie pozitívne
@targaryen
možno by bolo pre teby dobré ozaj si nájsť nejakú pravidelnú aktivitu, hobby, lepšie, keď tam zoberieš aj nejakú svoju blízku kamošku, kamoša, aby si sa zo začiatku necítila sama, kým sa začleníš do partie...
ale naozáj odporúčam nejakú fyzickú aktivitu,skús nejaký športový klub... skôr odporúčam ozaj nejakú náročnejšiu fyzickú aktivitu, po ktorej si taká fyzicky unavená, že už sa tvoje myslenie zúži len na základné myšlienkové pochody....a pri športe sa vyplavuje aj veľké množstvo endorfínu, hormónu šťastia...
inak ja keď mám zlú náladu a je vonku znesiteľné počasie, tak idem behať...a bežím, až kým mi sily stačia...len pozor, aby si sa na začiatku nepresilila, tka radšej preto choď do nejakého športového klubu, kde máš trénerov
a keď už si doma, tak sa snaž zamestnať niečím, na čo sa dokážeš plne sústrediť... napríklad ja rada kreslím.. a môžeš si pri tom do slúchatiek pustiť nejakú príjemnú hudbu, aby si sa cítila uvoľnene
nečítala som všetky komenty...mám len jednu radu
sedenia u psychiatra a nie psycholótga
tam v skupinkách sa zabavíte a hlavne sa pozhovárate, každý povie prečo tam je a čo by chcel zmeniť a pritom sa niečim aj zabavíte
môj oco tam chodil dva mesiace a pomohlo mu to
čo bolo - bolo...na tom už nič nezmeníš....decká sú občas zákerné...neuvedomujú si, čo svojimi slovami môžu spôsobiť...stavila by som sa však, že tvoji bývali spolužiaci by na teba už dneska reagovali úplne inak... čo takto sa tak pozrieť i sama na seba? začni stavať na svojom sebavedomí, mysli trochu pozítvne a venuj sa tomu, čo ťa baví...energie máš zdá sa dosť, tak ju namiesto ubližovania si premeň na niečo užitočnejšie...a hlavne - nauč sa žiť sama so sebou....poznám ľudí, ktorí kedysi každý môj problém odbili radou - " choď von a nájdi si kamarátov"...tak ako radili, tak aj žili...boli to spoločenskí ľudia, ktorí mali kamarátov k dispozícii skoro nonstop....nič však netrvá večne...po čase mi títo ľudia prekvapivo sami chodili v depkách vyfňukávať, akí sa cítia opustení...jednoducho kým ich mal kto "baviť" - bolo dobre...keď však ostali čo i len na pár hodín sami - nastal problém, lebo zrazu nevedeli čo so sebou....
mimochodom podľa toho čo píšeš v poslednom komentári - dávaj si pozor, aby si sa nestala na priateľovi plne závislá, lebo časom to vo vašom vzťahu nemusí robiť dobrotu
@pep4n@gabriell123@lintu@biancadetolle dakujem vam za vase rady, cenim si to a naozaj sa pokusim si z nich nieco vziat, snad sa coskoro dam dokopy lebo vazne, som mlada, mam zivot pred sebou a vazne nechcem skoncit zle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a ked sa s tym nevysporiadas sam, je tu este oddelenie psychiatrie.
má to u teba nejakú objektívnu príčinu? Teda vieš, prečo sa tak cítiš, čo ťa trápi ? Lebo také "spleeny" alebo " blues" nálady máme občas každý.. väčšinou ale vieme určiť, prečo sa tak cítime...Ak to máš zjavne bez príčiny a trvá to dlhší čas, asi by bolo najlepšie vyhľadať dobrého psychoterapeuta... my na výške máme napr. psychologičku, čo rieši výber povolania, ale viem, že zvyknú pomáhať aj s citovými, psychickými problémami
ja som sa dala na cvičenie,jedz vela ovocia,chodievaj na slnko,ak lubiš tak aj na tury,do hor,vychadzky,plávať...hlavne nebyť zavretý doma to je najhoršie...
o ubližovaní tiež viem svoje,myslím,že by si mala vyhodiť alebo aspoň niekde z očí si dať všetky tie veci,ktorými sa to dá preč,nájsť si niečo čo ťa v tom vie zabrzdiť...viem,že je to ťažké,ale dá sa to. Fyzická bolesť vie prehlušiť tú psychickú ale..
všeobecne môj problém je že fakt nechcem byť sama
a pohyb pomáha fakt veĺmi
inak @13 má v niečom pravdu.
PS: Maj sa rada pretože len tak človek dosiahne podstatne lepšie výsledky vo všetkom =P
pokúsim sa s tým niečo spraviť lebo naozaj veľmi chcem, nechcem sa takto cítiť, len potrebujem nájsť vec, kde naberiem toľko sili aby som to dokázala zdolať
každopádne ešte raz ďakujem za rady skúsim si z toho niečo vziať
možno by bolo pre teby dobré ozaj si nájsť nejakú pravidelnú aktivitu, hobby, lepšie, keď tam zoberieš aj nejakú svoju blízku kamošku, kamoša, aby si sa zo začiatku necítila sama, kým sa začleníš do partie...
ale naozáj odporúčam nejakú fyzickú aktivitu,skús nejaký športový klub... skôr odporúčam ozaj nejakú náročnejšiu fyzickú aktivitu, po ktorej si taká fyzicky unavená, že už sa tvoje myslenie zúži len na základné myšlienkové pochody....a pri športe sa vyplavuje aj veľké množstvo endorfínu, hormónu šťastia...
inak ja keď mám zlú náladu a je vonku znesiteľné počasie, tak idem behať...a bežím, až kým mi sily stačia...len pozor, aby si sa na začiatku nepresilila, tka radšej preto choď do nejakého športového klubu, kde máš trénerov
sedenia u psychiatra a nie psycholótga
tam v skupinkách sa zabavíte a hlavne sa pozhovárate, každý povie prečo tam je a čo by chcel zmeniť a pritom sa niečim aj zabavíte
môj oco tam chodil dva mesiace a pomohlo mu to
mimochodom podľa toho čo píšeš v poslednom komentári - dávaj si pozor, aby si sa nestala na priateľovi plne závislá, lebo časom to vo vašom vzťahu nemusí robiť dobrotu