Pekný večer prajem, včera sa na markíze rozbehla diskusia, či sú ľudia za, aby obchody ostali zavreté nedeľami aj po konci koronakrízy. Som zvedavý, aký názor má na to birdz.
ZAVRIET OBCHODY!!! AJ V SOBOTU!!! PREDAVACKAM PREPLATIME VOLNO A PENIAZE NA TO ZOBERIEME TAK, ZE STRHNEME Z PLATU DOBRE ZARABAJUCIM!!! VLASTNE PREDAVACKY BY VOBEC NEMALI CHODIT DO ROBOTY, LEBO JE TO TAM NAROCNE! PODLA MNA BY SI MAL KAZDY BOHAC ZO DVE-TRI ADOPTOVAT A PLATIT IM LEN TAK!!!!
@3 tak hádam si pochopil, že nie som vôbec fanúšikom tohto názoru, avšak je to ten najčastejší argument ľudí, ktorí s návrhom súhlasia, preto som ho uviedol. Druhý najčastejší je, že aj v Rakusku to tak majú a funguje to a tretí zase, že za kománčov to tak bolo a nikto od hladu neumrel
Nevedel som si to predstaviť vôbec. pred karanténou by som bol rázne proti ale zistil som ze sa v pohode bez toho zaobídem takže je mi to celkom jedno ci to zostane pozatvárane alebo otvorene..
I dont care. Keby chceli tak obchody si zavru, nikto ich nenuti mat otvorene. Osobnee chodim nakupovat kazdy den minimalne pecivo ale kludne by som sa prisposobil aj keby bolo zvrete a je mi to jedno. Obchody by nestratili lebo co by si nakupil cez vykend tak nakupis aj tak skor. A keci ze zamesnanci sa budu mat horise je somarina. Svoj plat budu mat, ked vyjebu ludi tak je to len na ukor efektivnosti, proste ich nepotrebuju a najdu si pracu inde kde budu uzitocni. Naco podporovat ludi co nic nerobia len aby mali plat? Svoj plat si musia zasluzit takze ked su naviac nech idu inde kde budu prsospesni.
A o aké obchody sa jedná? Len o potraviny či aj ostatné? Ponechala by som ich otvorené ale skrátila by som otváraciu dobu. V potravinách som sa cez víkendy nabrigádovala veruže dosť a mať menšie prevádzky otvorené v nedeľu od 7 do 19 mi príde zbytočné, keďže denná tržba bola väčšinou žalostná. Kolegyne predavačky sa nesťažovali, že musia robiť. Skôr nám prekážalo, že po 12tej sme mali dokopy asi tak 5 zákaznikov.
Tak mne to nevadí ...nepovažujem za nutnosť nakupovať denno-denne až do zbláznenia, však si nakúpim raz, dvakrát, trikrát do týždňa a vybavené ...rožky a pečivo aj keď si kúpim v sobotu, tak nestvrdne natoľko, aby som sa musel báť o zuby
Podľa mňa by to malo byť na dobrovoľnej báze, že by si to obchody nejak zariadozvali, źe keď chcú mať otvorené, tak tá predavačka môže nastúpiť akoby "za príplatok", alebo to môže byť miesto pre brigádnikov. Niektoré predavačky by pri svojej výplate boli radi, že si môžu privyrobiť podľa mňa, zakazovať to by im skôr nepomohlo :/
1. Pamatam si este dobu, ked sa predavačky bili o pracu cez vikend. Mozno sa odvetedy situacia zmenila. Ale pochybujem, zvlast, ked sa zvyšovali priplatky.
2. Stale vsak existuje množstvo ludi, ktori chcu pracovat cez vikendy. Napriklad studenti, ktorych neživia rodičia a takto pridu o moznost zarobiť si na svoj život mimo dní, kedy musia chodiť do školy. Bohužiaľ aj takáto skupina obyvateľov je.
3. Vacsina ludi ma tiez volno prave tie vikendy a teda prave vtedy by chceli nakupovať oblečenie či potraviny a obmedziť im tuto možnosť mi pride zvláštne.
4. Aky ma mat dovod privilegovanie/diskriminácia akurat tohto zamestnania to nechapem, ale isto su aj predavači, čo si radi v nedelu viac privyrobia.
5. Cim menej stat do vsetkeho zasahuje, tym lepsie. Nech sa podnikatelia rozhodnú, ci sa im oplati mat v nedelu otvorene, Ved aj tak su uz dost “sankcionovaný” tymi zvýšenými mzdovými nákladmi.
Toto nech je na dohode medzi obchodmi a zamestnancami. Nevidim dovod, aby sa do toho staral stat. Kto nechce pracovat v nedelu, nech si najde iny job. Na to netreba obmedzovat celu krajinu.
Ja som za to, aby obchody zostali zavrete uz navzdy. Cely tyzden. Preco by chudinky predavacky mali chodit do prace? Nepride vam to amoralne, vy hovada?!
Ale ved v poho. Pôjdem si nakúpiť do rakúska abo madarska a dám zarobiť cudzej ekonomike. V decembri budú predavačky revať že nemajú peniaze na darčeky deťom, bo mali mizerné platy, bo žiadne príplatky nič nedostali. A tá veta, že potrebujú oddych a volno je najviac chujova. Kokos jakeby robili 24/7 dakde vo fabrike.
To zase populisti typu Danko, Fico vymysleli takú hovadinu a komunisti sa toho hneď chytajú. Aj keby napísal že plutónium môžu kľudne skladovať v kontajneroch na poliach, tak dostane tisícky srdiečok a poďakovaní, chválospevov atď.
je mi to jedno... kedysi vecierky neexistovali, v SO boli obchody otvorene do 12-tej, niektore len kazdu druhu sobotu a v NE bolo vzdy zavrete... a dalo sa tu v Belgicku je napr. vacsina obchodov otvorena napr. 9 - 12 a 14 - 17 a v SO - NE zavrete... a argument, že si predavačky "zasluzia volno" je uplne mimo... nikdy netrobili ani nerobia 7 dni v tyzdni od rana do vecera... robia na smeny, maju priplatky za weekendy a sviatky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Myslím, že tie normálne by ocenili viac sviatočný príplatok.
Zas proste otázka typu :"Máš radšej modrú nabrúsenú ceruzku ktorá by ti vyjebala oko, alebo radšej dildo do huby, ktorý ti oko nevyjebe?"
aspon 40 hviezdiciek chcem, dik!
2. Stale vsak existuje množstvo ludi, ktori chcu pracovat cez vikendy. Napriklad studenti, ktorych neživia rodičia a takto pridu o moznost zarobiť si na svoj život mimo dní, kedy musia chodiť do školy. Bohužiaľ aj takáto skupina obyvateľov je.
3. Vacsina ludi ma tiez volno prave tie vikendy a teda prave vtedy by chceli nakupovať oblečenie či potraviny a obmedziť im tuto možnosť mi pride zvláštne.
4. Aky ma mat dovod privilegovanie/diskriminácia akurat tohto zamestnania to nechapem, ale isto su aj predavači, čo si radi v nedelu viac privyrobia.
5. Cim menej stat do vsetkeho zasahuje, tym lepsie. Nech sa podnikatelia rozhodnú, ci sa im oplati mat v nedelu otvorene, Ved aj tak su uz dost “sankcionovaný” tymi zvýšenými mzdovými nákladmi.