Čaute
Obraciam sa na vás s otázkou, že podľa čoho usudzujete, že má niekto PPP? Iba podľa toho že je "bars chudý" alebo "bars tučný"? Kedy by sa mal nad sebou človek zamyslieť a vyhľadať pomoc?
väčšinou také o nikom neusudzujem, pretože podľa toho ako vyzerá telo človeka to predsa nejde spoznať. /pokiaľ sa nejedná o extrémne prípady ofc/
ide skorej o to, aký máš vzťah k jedlu, jeho prijímaniu a vylučovaniu, čo sa deje na pozadí.
Ťažko. Ten človek si strašne dlho neuvedomuje že má problém.
A ako tu bolo spomenuté pokiaľ to nieje extrém ani to na ňom nevidíš.
Ale ak s tým človekom žiješ v jednej domácnosti vypozorujes z jeho správania že niečo nieje v poriadku.
Napríklad keď ostatní jedia a musí s nimi špára sa dlho v tanieri aby naťahoval čas. Namiesto toho aby sa išiel najesť zvatla žuvačky, pije litre diétnej koly a kávy aby odrbkal žalúdok. Je mu viac zima ako ostatnym, furt sa snaží nejakým spôsobom zamestnať.
Taký človek býva často nervozny, depresívny a placlivy ale toto zistíš ťažko kým s ním nezijes.
@Sypomka suhlasim...clovek trpiaci PPP vyzera nezdravo a zmorene, napr. anorexiu moze mat aj clovek pri sebe(v rannom stadiu)...lahko spoznas ked clovek napriklad neje...taki ludia su unaveni, neprijemni, akoby sa len plazili zivotom...su to prvotne priznaky ktore sa daju velmi lahko vyautovat vetami typu: ,,Len som unaveny," a podobne...treba si vsimat ludi okolo seba...tolko moj nazor, pisem z osobnej skusenosti, kedze sama som clovek lieciaci sa z tejto poruchy
@moonghost nemáš zaco.
Ale každý človek je iný.
Ak máš pocit že s tým má problém niekto blízky určite sa o tom porozprávaj s niekým ďalším. S jeho rodičmi, partnerom alebo tak.
Možno na teba bude zo začiatku riadne nas*any že sa staráš do veci čo nemáš ale časom ho to prejde a bude ti vďačný ver mi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ide skorej o to, aký máš vzťah k jedlu, jeho prijímaniu a vylučovaniu, čo sa deje na pozadí.
A ako tu bolo spomenuté pokiaľ to nieje extrém ani to na ňom nevidíš.
Ale ak s tým človekom žiješ v jednej domácnosti vypozorujes z jeho správania že niečo nieje v poriadku.
Napríklad keď ostatní jedia a musí s nimi špára sa dlho v tanieri aby naťahoval čas. Namiesto toho aby sa išiel najesť zvatla žuvačky, pije litre diétnej koly a kávy aby odrbkal žalúdok. Je mu viac zima ako ostatnym, furt sa snaží nejakým spôsobom zamestnať.
Taký človek býva často nervozny, depresívny a placlivy ale toto zistíš ťažko kým s ním nezijes.
Aj tucni, aj vychudnuti, aj osvaleni, aj celkom priemerni ludia mozu a nemusis mat PPP.
Na internete je hadam dost diagnostickych kriterii a varovnych signalov, tak zacni aspon definiciou choroby, z ktorej niekoho upodozrievas..
Ale každý človek je iný.
Ak máš pocit že s tým má problém niekto blízky určite sa o tom porozprávaj s niekým ďalším. S jeho rodičmi, partnerom alebo tak.
Možno na teba bude zo začiatku riadne nas*any že sa staráš do veci čo nemáš ale časom ho to prejde a bude ti vďačný ver mi.
niekedy mám pocit že je teraz hrozne cool a prejavom superzdravia keď niekto povie že XY rokov som nebol u lekára