teda, to je pre tých, ktorí majú povinné čítanie.. neviem ako vy, ale my máme vždy úplne oldschoolové knižky... bavia vás? neviem, prečo nám nedajú niečo modernejšie, čo by si školské osadenstvo možno aj prečítalo...
No ja som ich sice vela z tej povinnej literatury neprecitala, ale strasne ma bavilo Ked bacik z chocholova umrie A celkom aj Svejk, len toho bolo dost vela.
@6 kto povedal že to musí byť súmrak.. ja nenávidím súmrak.. šak je plno súčasných autorov, ktorý píšu rovnako dobre ako v tí v minulosti.. nepovedala som, že to musí byť súmrak alebo harry potter
@lovelyk chcem ťa špeciálne upozorniť na @chiflada , je to nebezpečná osoba pohybujuca sa po forach s tyčou v ponožke! a robí ňou dievčatkám nepekné veci!
povinne citanie ? nikdy som nic povinne necital a prezil som aj teraz na VS mam texty co by som mal citat a nejak mi to moja zasadovost precitat nedovoli
o 2O rokov sa budú (možno) učiť to čo sa píše teraz, teraz sa to nepotrebuješ učiť lebo to všetko počuješ a vidíš z médií ... ale nikde ti nepôjde reklama na že prečítajte si starinu Mor ho ! ...
povinne sme museli čítať Otca Goriota a to aj tak polovica mala z netu obsah..... a potom Peter a Lucia...... to som čítala.... pekná knha.... inak povinné čítanie nemáme.....
Lebo by ste sa s veľkou pravdepodobnosťou k takým knihám iným spôsobom v živote nedostali, napriek tomu, že majú čo ponúknuť. (Aj keď menší upgrade by bodol, ale teraz bez urážky, pochybujem, že by si tam ty konekrétne vedela dosadiť niečo hodnotnejšie.)
vsetko sa da, kym je to pisane vo vetach...vo chvili, ked mi niekto da slavy dceru, kde jeden vers mozem precitat desatkrat a aj tak ho nepochopim, tak...dakujem pekne...:/
no ako ja neviem, ale ja to čítam.. ma to vcelku dosť baví zatim sme aj tak mali len Antigonu a Hamleta a toho Hamleta som už aj tak dávnejšie čítala ale mne je to jedno, ja to prečítam..pre niečo nám to musia dávať čítať ...(som rýchlo písala a som napísala namiesto čítať, šťať
ale tak ja chcem sa vyznať v literatúre, preto to čítam
ale ohľadom toho, že by mohli sa dávať čítať aj novšie knihy, tak proti Matkinovi a Hvoreckému by som nenamietala lenže či by im etiketa dovolila nám dávať takéto veci čítať
jezis ja som akurat dnes docitala Hamleta mohli by dat citat radsej nieco co rozvija u citatelov samostatne myslenie na dnesnu spolocnost sa uz nemozem pozerat
@yolis A myslíš že koľko žiakov tie knihy aj reálne číta?
Ale inak tak celkovo:
1. Myslím že z tých kníh o ktorých sme sa učili by sa dalo vybrať more zaujímavejších než to, čo sme mali v povinnom čítaní.
2. Aj to, že sú v povinnom čítaní také drísty ako tam občas sú, má vplyv na to, že sa mnohým deckám čítať nechce. Vezmite si takého Harryho Pottera - bol z toho veľký boom, deti to zaujalo, začali (aspoň niektoré) čítať aj ďalšie knihy. Ak by si deti museli povinne prečítať niečo, čo ich zaujme, tak je väčšia šanca že si potom prečítajú aj to, čo je teraz v povinnom čítaní. Takto si posťahujú obsahy z referaty.sk alebo niečoho podobného a povinného čítania sa ani nedotknú...
3. Niekedy je možno jediný problém v tom, že deti nútia čítať knihy, ktoré naozaj v tom veku nie je šanca pochopiť (napríklad dodnes mi nedošlo prečo mi niekto ešte na ZŠ strčil do rúk Malého Princa, ktorý sa síce tváril rozprávkovo ale vzhľadom na to, že som netušila o čom tá kniha má byť, dodnes k nej nemám nejaký úžasný vzťah - aj keď to je pravdepodobne výborná kniha)
Knihy zbožňujem, dokonca som sa donútila prečítať niečo z povinného čítania, ale pri niektorých knihách som to proste po niekoľkých stranách vzdala s konštatovaním, že toto naozaj nie...
Povinné čítanie je neefektívna blbosť. Nikto nebude čítať to čo sa mu nepáči. Ja som si z povinného prečítal Na západe nič nové, Malého princa a ešte asi dve na ZŠ ale to si už nepamätám čo bolo.
lebo ke´D sa učíš o medzivojnovej literatúre,čo chceš asi čítať?
prečítaj si to predtým ako to je povinné a bude ťa to baviť. tak som to robila ja napríklad... napríklad ja som zatiaľ všetko čo bolo povinné prečítala... aj ke´D s niektorými knihami to bol boj...
Sťažujte sa... čože je to prečítať? Keď budete mať nájsť tam všetky symboly, štylistické prostriedky, paralely a neviemčo a napísať o tom niekoľko strán odborného textu, potom sa sťažujte
na západe nič nového, osudy dobrého vojáka švejka (vďaka patrí profesorke A.O.) otec goriot, hlava XXII (konzultácia s A.O.)
inak ja neviem, ale povinné čítanie sa týka väčšinou určitej literárnej témy, svetová lit po 1. sv. vojne, a keď sa dohodnete s profáčkou tak nemusíte čítať (pre mňa) nezaujímavé dielko peter a lucia. alebo živý bič...môžte čítať to, na čom sa dohodnete, v rámci toho literárneho úseku (aspoň u nás sa to dalo)
nikdy som ziadnu neprecital, vzivote som neodovzdal iny ako stiahnuty referat, zmaturoval som, som na vyske a popri tom robim... som rad ze som nestratil tolko casu upln nepodstatnymi debilinami ako je povinne citanie..
v živote som prečítal tri knihy z povinného čítania, jedna bola na základke, Z poľovníckej kapsy, to bolo tuším v šiestom ročníku alebo tak nejako, také príjemné porozorprávočky, druhá Moliérov lakomec, lebo téma znela vtipne, ale asi od desiatej strany som bol vyslovene znechutený a dočítal som to len aby som mohol "fundovane" vyhlásiť že je to gýčový brak, a tretia bola antigona, pretože sme z nej MUSELI napísať referát na tému "Antigona ako antická hrdinka", a na tom som si sgustol lebo som ju mohol zdrbať ako oportunistickú alibistku, ktorá si snahou pochovať svojho brata len chcela zabezpečiť teplé miestočko v raji, alebo ako tomu gréci hovorili...
@lovelyk ááno, preberá sa svetový realizmus, podme si precitat niečo z roku 2008... alebo romantizmus.... a co by si cakala?? tak asi primerane teme, nie??
povinné čítanie je prost blbosť...ja som za celý moj život prečítala povinne Peter a Lucia , Malý Princ.. inak nepovinne čítam úplne všelico a celkovo mam rada čítanie..
ale sorry, čítať niečo ako "Drak sa vracia" , "Mamka Postková" a "Živý Bič" tak to jedine predtým ako sa pojdem obesit aby som si nahnala dost pochmurnu naladu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Tie dedinské záležitosti sú naozaj blbosti.
@chiflada dobrý nápad!
ty dievča očúvaj ma sem.... (hmmm
nie!tyč nepojde za mreže! tyč je mreža!
a ty si si to zle prečítal ti to zopakujem
fxx-hovado
chiflada-zákon
chapenzi?
tyč nemôže byť mreža. mreža je mreža
to račej Maca Mlieča
prípadne ešte možno Da vinciho kod, by mohol byt zaujimavy , to by som si možno prečital, keby to bolo povinné
ale mreža sa sklada z tyčí !
ty kdo ti je hovado?!
nie. tyč je výnimočná! mreže sú mreže. za nimi bude tyč sedieť. vieš čo? zavoláme si znalkyňu tyčí @mizoyka prosím poď nás rozsúdiť!
fxx.
a mimochodom ! @mizoyka dnes mala byť posledná časť,kde je? :/
Či akože by si chcela na povinné čítanie Meg Cabotovú a učiť sa do toho o baroku?
Alebo ako.
A ja som povinné čítanie vždy čítala. Častokrát ešte predtým, než bolo povinné.
A je to len dobre, keby nebolo povinného, tak decká neprečítajú už ani knihu z edície Moje prvé čítanie.
ale tak ja chcem sa vyznať v literatúre, preto to čítam
ale ohľadom toho, že by mohli sa dávať čítať aj novšie knihy, tak proti Matkinovi a Hvoreckému by som nenamietala lenže či by im etiketa dovolila nám dávať takéto veci čítať
Ale inak tak celkovo:
1. Myslím že z tých kníh o ktorých sme sa učili by sa dalo vybrať more zaujímavejších než to, čo sme mali v povinnom čítaní.
2. Aj to, že sú v povinnom čítaní také drísty ako tam občas sú, má vplyv na to, že sa mnohým deckám čítať nechce. Vezmite si takého Harryho Pottera - bol z toho veľký boom, deti to zaujalo, začali (aspoň niektoré) čítať aj ďalšie knihy. Ak by si deti museli povinne prečítať niečo, čo ich zaujme, tak je väčšia šanca že si potom prečítajú aj to, čo je teraz v povinnom čítaní. Takto si posťahujú obsahy z referaty.sk alebo niečoho podobného a povinného čítania sa ani nedotknú...
3. Niekedy je možno jediný problém v tom, že deti nútia čítať knihy, ktoré naozaj v tom veku nie je šanca pochopiť (napríklad dodnes mi nedošlo prečo mi niekto ešte na ZŠ strčil do rúk Malého Princa, ktorý sa síce tváril rozprávkovo ale vzhľadom na to, že som netušila o čom tá kniha má byť, dodnes k nej nemám nejaký úžasný vzťah - aj keď to je pravdepodobne výborná kniha)
Knihy zbožňujem, dokonca som sa donútila prečítať niečo z povinného čítania, ale pri niektorých knihách som to proste po niekoľkých stranách vzdala s konštatovaním, že toto naozaj nie...
» www.birdz.sk/webka/james144/...
Povinné čítanie je neefektívna blbosť. Nikto nebude čítať to čo sa mu nepáči. Ja som si z povinného prečítal Na západe nič nové, Malého princa a ešte asi dve na ZŠ ale to si už nepamätám čo bolo.
prečítaj si to predtým ako to je povinné a bude ťa to baviť. tak som to robila ja napríklad... napríklad ja som zatiaľ všetko čo bolo povinné prečítala... aj ke´D s niektorými knihami to bol boj...
inak ja neviem, ale povinné čítanie sa týka väčšinou určitej literárnej témy, svetová lit po 1. sv. vojne, a keď sa dohodnete s profáčkou tak nemusíte čítať (pre mňa) nezaujímavé dielko peter a lucia. alebo živý bič...môžte čítať to, na čom sa dohodnete, v rámci toho literárneho úseku (aspoň u nás sa to dalo)
ale sorry, čítať niečo ako "Drak sa vracia" , "Mamka Postková" a "Živý Bič" tak to jedine predtým ako sa pojdem obesit aby som si nahnala dost pochmurnu naladu...