Poznáte nejaký zaručený spôsob ako sa zbaviť akné alebo tomu predchádzať?
Nevravím, že to je môj problém, ale z času načas sa mi stáva, že sa mi nejaký pupák na tej tvári spraví a chcel by som sa ho čo najrýchlejšie a najestetickejšie zbaviť alebo tomu ešte lepšie predvídať...
Práve som sa vrátila od kozmetičky = jediný spôsob, ktorý mi aspoň ako-tak zaberá. Ale samozrejme tam musím chodiť poctivo a pravidelne. Plus antibiotika Dalacin pomôžu, ale krátkodobo.
Vyzerám jak muchotrávka od jedenástich, takže som vyskúšala asi všetko, čo existuje.
Jediné šťastie je, že som baba, takže si môžem dovoliť mejkap. Ktorý celkom fajn zakryje
@Jakub489 Je overené, že niektorí ľudia majú akné z potravín a čokoláda je jedna z najčastejších príčin. Ja mám už 19 a ešte stále mám problém odolať chipsom, ktoré mi už od pätnástich vedia z tváre narobiť kadečo.
Na zakrytie môžeš skúsiť Dermacol, ten si kúpiš v lekárni bez predpisu, ale musíš si vybrať správny odtieň, aby si nevyzerala ako zo solária
Nie som za to, aby chalani nosili mejkap, no ak je to strašné, čo sa estetiky týka, pomôžu aj ostatným ak si ho dajú. V dnešnej dobe je mejkap priam neviditeľný(samozrejme, stále sú prípady, čo si ho roztrú po uši a vyzerá to ako maska, keďže to neťahajú až ku krku, no ale čo narobíme)
A na prevenciu máš rôzne prípravky, buď choď do lekárne, tam ti poradia, za dermatologičkou ak je to už fakt mizerné a myslím si, že keď prídeš do drogérie, tak ti tiež radi pomôžu. Zväčša tu predávajú ženy a tie sa v tom vyznajú.
Sú to na to čistiace vody, gély, peny, mlieka a kadečo. Aj v mužskej kozmetike.
Garnier,Vichy, Clean and Clear, Nivea a kopec ďalších.
ja ďakujem Bohu že som od toho oslobodený už mám 15, inteligenciou a myšlienkami som už z puberty von, výškou som tiež už z puberty von a NIKDY som nemal ani jedinú známku akné vraj to mám po mame a ona to má po otcovi (jej otcovi, mojom dedovi, samozrejme slight_smile:
ja som mala tiez problem s akne...ted pouzivam na cistene protizapalovu pletovu vodu Clearskin z avonu (ma vysoky obsah alkoholu) a ak sa mi naaahodou chce vyhodit nejaka vyrazka dam si na noc krem duac a rano je po problem,e
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Vyzerám jak muchotrávka od jedenástich, takže som vyskúšala asi všetko, čo existuje.
Jediné šťastie je, že som baba, takže si môžem dovoliť mejkap. Ktorý celkom fajn zakryje
A si ho vytlač
a ten Garnier pure active .... aj mne pomaha
A čo na to pomáha, každému niečo iné, skús google. Ale keď je to len z času na čas, nejako extra (kozmetičkou) by som to neriešila.
Na zakrytie môžeš skúsiť Dermacol, ten si kúpiš v lekárni bez predpisu, ale musíš si vybrať správny odtieň, aby si nevyzerala ako zo solária
Nie som za to, aby chalani nosili mejkap, no ak je to strašné, čo sa estetiky týka, pomôžu aj ostatným ak si ho dajú. V dnešnej dobe je mejkap priam neviditeľný(samozrejme, stále sú prípady, čo si ho roztrú po uši a vyzerá to ako maska, keďže to neťahajú až ku krku, no ale čo narobíme)
A na prevenciu máš rôzne prípravky, buď choď do lekárne, tam ti poradia, za dermatologičkou ak je to už fakt mizerné a myslím si, že keď prídeš do drogérie, tak ti tiež radi pomôžu. Zväčša tu predávajú ženy a tie sa v tom vyznajú.
Sú to na to čistiace vody, gély, peny, mlieka a kadečo. Aj v mužskej kozmetike.
Garnier,Vichy, Clean and Clear, Nivea a kopec ďalších.
Končím, práve som zistila, že zniem príliš múdr
Prečo mám pocit, že ťa to ešte len čaká?
Akonáhle mi Aknelot dojde a vynechám čistenie tak sa mi okamžite na ksichte vyhodia jebáky...skúšal som všetko, ale toto je jediné čo mi fakt pomáha.
Fakt odporúčam vyskúšať, kedže ten mne naozaj pomáha.
ja som skusala aj tu vodu Clearskin ale vzdy som sa z nej este viac vyhadzala tak ju uz radsej nepouzivam