Taaaže robím jednu školskú prácu o droogách.Keďže žijem v prostredí oblklopovanom ľuďmi čo s tým majú skúsenosti po roku čo som s nimi bola a vysúšala drogy si myslím že o tom už viem dosť.O správaní ľudí na drogách o tom keď nedostanú dávku o vzťahoch na
Jediny dovod preco je fajcenie legalne, a drogovanie neleagalne je preto, ze sa fajcenie rozsililo prilis davno a politici boli zavisli na cigaretach a tak si to nikdy nezakazali....
Moj nazor je takyto:
Fajcenie a drogy su to iste. Bud nech je legalne vsetko, nech si kazdy robi co chce, alebo nech su zakazane oboje, cize aj drogy aj fajcenie.
@6 pekny nazor na tie cigarety...ale si predstav co by robila polka slovenskeho naroda zavisla na cigaretach, do tyzdna od zakazu fajcenia tu mas novu revoluciu, a nie neznu, ale riadne tvrdu... zavislost je svina
No ono ak ste videli film dakujeme ze fajcite... preco by vyrabali nieco co by ich zakaznikov zabilo? Ved to by prisli o zisky keby si zakaznikov zabijali predcasne... inak nie ze by som sa s tym plne stotoznil, ale anyway je to pouzitie chladnej logiky a pouzitia faktu ze priamo sa vznik rakoviny nepodarilo preukazat (hlavne preto, ze momentalne nikto presne nevie preco rakovina vznika).
Ale ked ludia fajcia nejako mi to nevadi, ja nefajcim i ked sem tam si nejaku zapalim ale uz dlho nie.
@8 ,9 ze fajcenie neskodi? ...to odkial ste nabrali?... bolo robenych mnozstvo prieskumov na kvante ludi... a ti, co fajcili, zili v priemere ovela kratsie, a boli nachylnejsi na plucne choroby... jasne, mohli za to aj ine veci, ale vy si naozaj myslite, ze ten decht, a 1.600 dalsich skodlivych latok, ktore sa tam nachadzaju neskodia nasmu telu a hlavne plucam? ved ono sa to tam vnutri vsetko zachytava a "rozoziera" to tam... obaja rodicia tuhi fajciari, a ich pluca, ten kasel, to dobre poznam... a navyse ten smrad...
no len nehovorte ze cigarety neskodia..
to akokeby ste povedali ze alkohol prospieva peceni
Robim anketu.. a vidim ze ludia sa nechcu v tejto oblasti vyjadrit?? PRECO??Videla soom vela ievcata beru drogy TVRDE DOGY!a nie iba obcas stava sa to cim dalej tym viac navykove.V dnesnej dobe tu nejde uz len o maruhuanu.Drogy sa daju ziskat llacno a jednoducho.Fetaka lahko spoznat,najmä ked je zima a on ma v ruke flasu s vodou lebo je smädny..Ludia potrebujem zistit o tych co to skusili poprip.beru dorgy aby sa vyjadrili.!!!aa ohladom tej ankety .. nevydarila sa mi lebo som skoro stlacila ENTER mala zniet asi takto:Ake drogy si uz skusal?
murcatko: este raz si precitaj co som napisal a faktom je, ze priamy, jednoznacny dokaz ze fajcenie cigariet sposobuje rakovinu pluc nie je. To je proste fakt. To ci to skodi je uz druha vec. A o fajciaroch mi hovorit nemusis, ja som 4. generacia fajciarov teda obrazne povedane kedze ja nefajcim. A vsetci co fajcili (a nefajcili malo) su uplne v pohode a nemaju nijake tazkosti.
@12 no.. ked idem rano vlakom a pocujem tie nechutne kaslave zvuky, ktore vydavaju povacsinou rozni patdesiatnici, tak si hovorim, ze az tak v pohode asi nie su
@15HEEEY !!! cigarety niesu dobre.. chapem ale myslim ze som to zacala koli tomu aby som dokazala ze je tu mnoho mladych ludi co berie drogy a to nevravim o fajceni !
@16 ale zatial sa ti to velmi dokazat nepodaril no ale je pravda, ze tu su niektori taki, ktori by si za drogy nechali koleno vrtat priaznivci elektronickej hudby, kde ste?
Prečo ľudia, čo nemali ani pivo idú odsudzovať čosi, o čom nemajú ani poňatia?
To je to isté, ako odsúdiť Boha, pretože sa mi neozval...Alebo lásku, pretože som ju ešte nikdy nemal...
Aj tak, človek si cestu k droge našiel, nájde a aj v budúcnosti nájde vždy, nech sa deje čokoľvek.
Inak, ktosi tu prirovnával fajčenie cigariet k iným drogám, a vravel o tom, že fajčenie má hlbšie korene než iné drogy. Dúfam, že to nebolo myslené vážne..
drogy su vsetky navykove latky, aj cigarety, aj trava napriklad...
a alkohol je preco legalny? aj to je predsa droga...
ale moj nazor nato je taky, ze ci je to legalne,alebo nie, ten kto chce tie svinstva uzivat, ten aj tak bude, aj keby neviem co a ten kto nechce, ten sa k nim aj tak nepriblizi ...
Ono v tom vôbec nešlo o to, či nejakí indiáni žuvali listy koky a ázijci pestovali ópium, ale o to, že tuto, hlavne v západnej spoločnosti sa cigarety veľmi rozmohli ... A určite skôr ako drogy a určite mali širší záber a teda boli aj akceptované ... Nehovoriac o tom, že dlhé roky ľudia nevedeli o ich škodlivosti ...
@25 tak to potom zakazme televiziu, internet, hry, cokoladu a mozme aj nakupovanie pretoze z toho vsetkeho mozu vzniknut zavislosti. Vyborne gratulujem, sme spat v dobe kamennej ak nie este viac vzadu.
Alkoholu a cigariet sa ludstvo nezbavi. Su to prijatelnejsie formy drog ako zvysok. Uz len preto ze maju obrovske lobby a v ludstve ako takom su zakorenene velmi dlhy cas.
Ked drogy tak maximalne dekriminalizovat marihuanu a coffe shopy ako v holandsky ale viac nie. Nech mi nikto nechce nahovorit ze mu piko a dalsie sracky dodavaju "spravny" pohlad na sveta a dalsie podobne chore picoviny. Alebo ze Ecko je len preto ze chce mat dobru naladu a bavit sa, na dobru naladu sa v lekarnach volne predavaju tabletky len si nepamatam ich nazov kazdopadne robia dobru naladu.
Tak zacneme s takymi miernejsimi vecami... Kto skusil Muskatovy orech?? ja osobne som ho skusila a az na to uzitie neprijemnu chut korenia to bolo hm... celkom zabavne.. euforia+stav ako by ste fajcili nejaky skunk.. .. taak podte!
@10 netvrdim,ze neskodi zdraviu,ale nevplyva na moj dusevny a vykonnostny stav.
Ak my chces tvrdit,ze ludia co su zhulení tak su v poho,nemaju problemy s priestorovou orientaciou, ich rozhodnutia su spravne a maju triezvy pohlad na svet tak sa poriadne mylis. Viem co je to byt kvalitne speceny a citit sa ako väzen vo vlastnom tele...proste THC gumuje hlavu,to nepopries a urcite rychlejsie ako decht pluca.
@33 jebnuty? radsej budem zit intenzivny a kratky zivot ako dlhy a nudny nevravim ze som na tom zavysla anize to beriem VYSKUSALA SOM!!dobre takze ty nie... je tu niekto kto to skusiil??
@33 nie,neskusal. Mam skusenosti len s travou a spravil som si svoj nazor.
Tvrde drogy nikdy.
@17 tiez mam rad elektronicku hudbu a ziadne drogy na povzbudenie nepotrebujem. Prave vtedy si tu hudbu vychutnam. Na obycajne popove sracky sa nezabavim,jedine s 2.8 promile v zile.
ja som s nimi prestala . nebolo to lahke ale teraz je o to tašie si dat nejaku drogu zas. Ano obcas na to pomyslim ,že by som si dala no nestoji mi to za to . Viem že som si naozaj uzila a to sa tyka ako pozitívnych tak aj negatívnych pocitov je to tak v rovine . Čo mi to vzalo mi to neskor aj patricne zobralo . Bola som psychycky a emocionalne nevyrovnana co bola naozaj velka zaťaz . A vtedy som si povedala dosť . končím
ja by som povolil vsetky drogy a este by ich aj mohol aspon mesiac rozdavat stat zadarmo...
vsetci fetaci ktori sa nevedia ovladat by boli do tyzdna mrtvy a ostatni normalni co sa vedia kontrolovat a nerobia bordel by prezili a bol by pokoj
samozrejme ty co by pachali nasilne trestne ciny pod vplyvom by dostali gratis jednosmernu letenku na pusty ostrov plny koky nech sa uz uplne predavkuju
ale neznasam jednu vec...ked tu niekto nadava na cigarety, travu, chlast a ine makksie drogy a pritom s tym nema absolutne ziadne skusenosti...
samozrejme ze ked pride rec na tvrde sracky ala heroin a pod. tak to je ina vec
Piko skurvene svinstvo... dostalo ma na dno a na dne stale som... prestala som a aj tak som na dne...
Fet je cely moj svet a to je na zaplakanie... nenavidim samu seba za to ...ale nedokazem prestat
príbeh Vysoko v horách bol chlapec.Ked sa chystal zisť dolu do doliny,stretol tam hada-zmiju ktorí mu vravel aby ho zobral dolu do doliny kde je teplejšie.No chlapec mu vravel že ved je had a že ho poštípe.Ale had mu sluboval a sluboval že ho neuhrizne.Presviedčal ho až do tedy kým chlapec konečne ustúpil.Tak ho teda zobral.Ked už boli v doline a chlapec hada držal v ruke aby ho vyložil had ho uštipol a otrávil.Chlapec mu potom povedal že ved mu slúbyl že ho neuštipne.A had mu nato povedal.Vedel si že som had a aj tak si ma zobral. Atak je to aj s drogami.
@51 ale noo...nebudme zas takii ...drogy patria k zivotu, a neni to zla vec, ale len pre ludi ktori vedia odkial pokial, vedia co robia a co si mozu dovolit.. to neni pre nejakych labilnych slabochov, ktori si raz daju a uz su v tom po usi.
Drogy nemuseli byt sucastou zivota.Len ludia ich zneuzili najme na zisk.pribeh: Ktosi raz rozmislal ,ako zarobit peniaze. Polozil si otazku:Kto by mi ich len znásal? Aha, je tu clovek. Co tak nieco donho dat,co by ho dalo do pohybu,aby konal ako chcem? Co by to bolo, po com by stale tuzil? Droga? To je ono.Staci navyknut cloveka, aby po nej tuzil, a potom mu ju predavat za drahe peniaze.On mi bude znasat peniaze.Ze sa pri tom znici?To ma nezaujma. Na svete su aj taki ludia, ktori ziju zo smrti inych. A len malokto vie odkial pokial.Zvicajne sa do toho dostanu a uz nevedia prestat.
@53 pekne pribehy, ale pozeras sa na to stale len z jednej strany..
niekto zaraba na tom, ze vyraba drogy, niekto na tom, ze vyraba trebars pocitace.. kolko tisic stal tvoj pocitac? dajme tomu, ze stal 15 tisic, ja som si svoj mohol kupit za 2 tisic, staci aby mi tu slapal net a nic viac.. za zvysnych 13 tisic co som usetril si mozem kupovat drogy pri mojom uzivani asi tak 5 rokov.. ty budes mat zazitky z pokecu a z birdzu, ja ich budem mat zo zivota, ked sa na svet pozeram tolkymi aspektami, kolko druhov drog uzivam
pokial budu ludia sprosti, tak budu umierat.. ak by tu neboli drogy, tak by si ti, co koncia na drogach nasli neco ine.. drogy nie su zle, pokial ich nezobere do ruk idiot..ale za to ony nemozu
kolko ludi umre denne v autonehodach? a mame pre to zakazat auta? nie.. pokial vies jazdit, tak si v bezpeci (ak do teba samozrejme nedrbne niekto druhy, ale za to uz nemozes) .. a presne tak isto to mas aj s drogami
Neviem aky vztah mas k drogam ale ktori normalny clovek by ich bral.Preco si myslis ze su neni zle.Nejako ti pomohli? Ty si napisal ze drogy su neni zle pokial ich nezacne brat idiot.A ty druhy co su neni idioti preco ich zacali vlastne brat.Ved normalny clovek drogy nezacne brat ani v malich mnozstvach lebo vie ze tam je riziko ze to moze byt aj horsie a vie ze drogy pôsobyli vzdy len zlo. Tak preco ich teda berie? . Vzdy su tam dôvody.Ake?Su to dôvody hlavne vyskusat drogu. A preco ju chce skusat? Lebo clovek ma tendenciu vyhybat sa problemom a vydina drog ze mu pomozu nejako riesit problemi a uniknut z reality ho k tomu laka.Keby bol clovek trochu usylovnejsi a staval sa prekazkam zoci voci,nikdo by ich nebral ani v malich mnozstvach ani velkych. A kazdy kto berie iba stipku drogy nieje normalny, alebo nevie co drogy posobyli posobia a budu posobyt, ze vdaka drogam su nasilia vrazdy choroby rozbyjanie rodin samovrazdy atd.A to ze ich niekto berie zo srandy? Tak taky clovek v poriadku neni urcite. Mozno keby su neni drogy a tym by nebol umozneni ani ten prijemny zazitok,ludia by riesili problemi zodpovednejsie.Ale drogy tu su a clovek si pomocou nej zlachcuje zivot aj ked si ho roby tazsim.
djkenny mylis sa fajcenie neni horsie ako droga naprikal marihuanovy joint viac skodi ako 5cigariet....ale tak co vyskusat treba vsetko ved zijeme len raz nee? a ten kto to nechce vyskusat tak nech neskusa
vačšina ludí vyskušala cigi a chlast, potom je to o niečo menšia skupina čo skusila travu, ešte menšia skupina zašla dalej na pervitín a ečko pripadne lsd a potom najmenšia skupina heroin ,socialne slabší toulen a milionary kokain, davka stoji okolo 100 eur.. Hriby žeru jak huliči tak i všetci ostatný...
Revolucion to teda fakt vystihol =D Ja len dodam ze kazdy nech si bere co chce ide o to aby mal kontrolu nad drogou a nie droga nad nim!! Nekto si uz newie predstavit zivot bez cigaretky nekto bez chalstu travy pika atd... Myslim ze rekreacne uzivanie akejkolvek drogy kto sa naco citi kto na co ma nie je zle no zavislost nikto nevie kedy sa vyyvnie.
smiechy. ze trava nici mozgove bunky.. nici ..ale len skunky 100 percentne indiky.. ach.. kkt o tom viete a trepete tu o tom skusal som uz vsetko Meskalin, koks, piko, extazu, LSD, hriby, marihuanu na ktorej mam teraz velku psychicku zavyslost ale co uz .. Na ucinky meskalinu sa nepametam lebo som to miesal s tripom a kolesami ale ludia co to mali so mnou vraveli ze z toho mali stav skorej speek ako halucinacie kedze meskalin je halucinogen ( KAKTUS ) ... Koks, no tak to bolo nieco neuveritelne..citil som sa jak nad clovek.. ze vsetko ovladam vsetko som stihal mal som plno energie.. a dobre sa na to chlasce. mal som to zatial len raz pretoze je to moc drahe.. ale ked sa naskytne prilezitost preco nie ? Pervitin.. Pfuu.. prvy x co som to mal neviem citil som k tomu odpor... potom presol rok dalsi, prislo leto a bum... kazdy weeks sfukany jak blazni... tazko sa od toho odvyka velmi tazko, stav je taky ze stale by ste len snorili po okoli, velke zrenice, zrychleny tep, fialove pery, tiky v sanke, zakusovacky vase oci snimaju 8D strasna nechut k jedlu a neda sa zaspat.. a ten dojazd je na tom najhorsi. :/ .. keby nezacnem hulit kazdy den tak som tu teraz neni... Extaza ... Tak s nou som si uzil vela zazitkov kedze som ju aj neaky ten cas predaval.. velmi dobra vec euforicka taktiez aj speed.. dobre na zurky kde sa chcete vyblaznit a odreagovat... mate vela energie vsetkych mate radi a tak no.. confused:SD... moja najoblubenejsia droga... vela mi dala ... pochopil som vela veci a vnimam svet uplne inak.. odporucam zezrat to v lese ... stav je asi taky ze jak keby ste sa na seba pozerali z pohladu tretej osoby ... vnimate farby, hudbu a vsetko uplne inak. a neodporucam na to chlastat bo potom ste vygumovany a nic si nepametate. :/ ... Hribyky... ojooooj.. dalsi halucinogen ktory velmi oblubujem.. ale len raz za cas.. bo potom z toho moc jebe. najlepsie dat to vonku kde mate okolo seba vela priestoru na blaznenie, neodporucam na bytove akcie bo potom ten bad trip ... :/ pfuu.. a stavy su dost podobne tripu.. No a nakoniec Marihuana... kurim uz 5 rokov z toho najaktivnejsie poslednych 10 mesiacov.. kazdy den zhuleny jak doga ... ten kto hovori ze marihuana neni navykova tak je na omyle.. tiez som to niekedy tvrdil ale nie je to tak.. ta psychicka zavyslost je neuveritelna .. aj keby som nechcel tak si toho sluka denne musim upiect ... bez toho to nejde.. a ak ano tak na druhy den som uplne vykrizovany.. ale tak co uz.. ked je s kym a je za co tak preco nie ? sprosty som zatial neni nic tomu nenasvedcuje ani znamky v skole ani nic. ... len tolko som chcel..
@rainbowchick Ja som skusal toto LSD a rozne zluceniny kyseliny lysergovej chemicky je LSD derivat kyseliny lysergovej je to dietamid kyseliny lisergovej presnejsie,MDMA-Extaza,Pervitin,Benzodiazepiny,Antipsichotika vsetky mozne,Antiepileptyka,Psylocibin cize Lysovhlavky,Mescalin cize Lophophora Williamsy to je kaktus,PCP-Anjelsky Prach,Morfium,Heroin,Fentanyl,Rozne Amfetamyni,Syntetycke Opiaty,Kokain,Kodein este kym sa dal zohnat,Barbyturaty ako Rohypnol ale ten je uz tiez nelegalny.Asi vsetko co slape Pravdaze aj travy Hasis Hasisovy olej ten je Top.Salviu,Durman,Muchotravky Cervene.Bohuzial dost rokov som bol na drogach tazko zavisly ak ta nieco zaujima rad odpoviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
osobne by som nechcel dievca co bere drogy ci ich bralo...
Jediny dovod preco je fajcenie legalne, a drogovanie neleagalne je preto, ze sa fajcenie rozsililo prilis davno a politici boli zavisli na cigaretach a tak si to nikdy nezakazali....
Moj nazor je takyto:
Fajcenie a drogy su to iste. Bud nech je legalne vsetko, nech si kazdy robi co chce, alebo nech su zakazane oboje, cize aj drogy aj fajcenie.
Ale ked ludia fajcia nejako mi to nevadi, ja nefajcim i ked sem tam si nejaku zapalim ale uz dlho nie.
Take THC pekne gumuje mozog a clovek je z neho uplne ,,iný,,.
no len nehovorte ze cigarety neskodia..
to akokeby ste povedali ze alkohol prospieva peceni
Marihuana
Lieky(tramal,diazepam...)
Chemicke rozpustadla(toluen,aceton)
Muskatovy orech
huby
LSD
extaza
Pervitin
Heroin
kokain
Ine......
tak sory
To je to isté, ako odsúdiť Boha, pretože sa mi neozval...Alebo lásku, pretože som ju ešte nikdy nemal...
Aj tak, človek si cestu k droge našiel, nájde a aj v budúcnosti nájde vždy, nech sa deje čokoľvek.
Inak, ktosi tu prirovnával fajčenie cigariet k iným drogám, a vravel o tom, že fajčenie má hlbšie korene než iné drogy. Dúfam, že to nebolo myslené vážne..
a alkohol je preco legalny? aj to je predsa droga...
ale moj nazor nato je taky, ze ci je to legalne,alebo nie, ten kto chce tie svinstva uzivat, ten aj tak bude, aj keby neviem co a ten kto nechce, ten sa k nim aj tak nepriblizi ...
Ono v tom vôbec nešlo o to, či nejakí indiáni žuvali listy koky a ázijci pestovali ópium, ale o to, že tuto, hlavne v západnej spoločnosti sa cigarety veľmi rozmohli ... A určite skôr ako drogy a určite mali širší záber a teda boli aj akceptované ... Nehovoriac o tom, že dlhé roky ľudia nevedeli o ich škodlivosti ...
Alkoholu a cigariet sa ludstvo nezbavi. Su to prijatelnejsie formy drog ako zvysok. Uz len preto ze maju obrovske lobby a v ludstve ako takom su zakorenene velmi dlhy cas.
Ked drogy tak maximalne dekriminalizovat marihuanu a coffe shopy ako v holandsky ale viac nie. Nech mi nikto nechce nahovorit ze mu piko a dalsie sracky dodavaju "spravny" pohlad na sveta a dalsie podobne chore picoviny. Alebo ze Ecko je len preto ze chce mat dobru naladu a bavit sa, na dobru naladu sa v lekarnach volne predavaju tabletky len si nepamatam ich nazov kazdopadne robia dobru naladu.
Ak my chces tvrdit,ze ludia co su zhulení tak su v poho,nemaju problemy s priestorovou orientaciou, ich rozhodnutia su spravne a maju triezvy pohlad na svet tak sa poriadne mylis. Viem co je to byt kvalitne speceny a citit sa ako väzen vo vlastnom tele...proste THC gumuje hlavu,to nepopries a urcite rychlejsie ako decht pluca.
Tvrde drogy nikdy.
@17 tiez mam rad elektronicku hudbu a ziadne drogy na povzbudenie nepotrebujem. Prave vtedy si tu hudbu vychutnam. Na obycajne popove sracky sa nezabavim,jedine s 2.8 promile v zile.
Hej, ty si evidentne z nejakej protidrogovo aktivistickej organizácie ...
Inak nevyslovuj tu takto nahlas takéto úžasné myšlienky, najprv si to daj patentovať, aby na tvojej genialite nezarobil niekto iný ako ty ...
vsetci fetaci ktori sa nevedia ovladat by boli do tyzdna mrtvy a ostatni normalni co sa vedia kontrolovat a nerobia bordel by prezili a bol by pokoj
samozrejme ty co by pachali nasilne trestne ciny pod vplyvom by dostali gratis jednosmernu letenku na pusty ostrov plny koky nech sa uz uplne predavkuju
ale neznasam jednu vec...ked tu niekto nadava na cigarety, travu, chlast a ine makksie drogy a pritom s tym nema absolutne ziadne skusenosti...
samozrejme ze ked pride rec na tvrde sracky ala heroin a pod. tak to je ina vec
Fet je cely moj svet a to je na zaplakanie... nenavidim samu seba za to ...ale nedokazem prestat
niekto zaraba na tom, ze vyraba drogy, niekto na tom, ze vyraba trebars pocitace.. kolko tisic stal tvoj pocitac? dajme tomu, ze stal 15 tisic, ja som si svoj mohol kupit za 2 tisic, staci aby mi tu slapal net a nic viac.. za zvysnych 13 tisic co som usetril si mozem kupovat drogy pri mojom uzivani asi tak 5 rokov.. ty budes mat zazitky z pokecu a z birdzu, ja ich budem mat zo zivota, ked sa na svet pozeram tolkymi aspektami, kolko druhov drog uzivam
pokial budu ludia sprosti, tak budu umierat.. ak by tu neboli drogy, tak by si ti, co koncia na drogach nasli neco ine.. drogy nie su zle, pokial ich nezobere do ruk idiot..ale za to ony nemozu
kolko ludi umre denne v autonehodach? a mame pre to zakazat auta? nie.. pokial vies jazdit, tak si v bezpeci (ak do teba samozrejme nedrbne niekto druhy, ale za to uz nemozes) .. a presne tak isto to mas aj s drogami
Mal som:
Cannabis Indica, Cannabis Sativa, Psilocybe, Stropharia, Lophophora Williamsii, Salvia Divinorum, Nicotiana Tabacum (uzivam najcastejsie, cca 20x za den)
Chystam sa na:
Catha Edulis, Erythroxylon Coca
PRIRODA RULEZ!