Preco bridz toleruje neonacizmus a pravicovy extremizmus???
v poslednom case sa tu rozmohli ankety o pospolitosti. tak isto niektori ludia na svojich webkach popraguju pravisovi extremizmus a neonacizmus. dokonca som aj nasiel nik, ktori uz v svojom nazve je otvorene neonacisticki. nechapem preco sa tu taketo veci
Ale niekedy je problém určiť hranicu, keď niekto zverejní fotky ako hajluje, alebo nejaké heslá o bielej sile, alebo symbol svastiky (a nepoužije ho v činskom zmysle, kde je to harmónia, ale v nemeckom zmysle, kde je jasné, že je to symbol nemeckej 3. ríše) tak je to jasné. To by sa malo zmazať, hneď ako to admin zbadá.
Ale napríklad anketa:
ANKETA: Išli by ste voliť Slovenskú Pospolitosť ? (hlasuj aj ak nemas 18)
To je už rozpoluplná téma. Tá anketná otázka je otázkou, nie je to výslovne ani propagovanie symbolov alebo myšlienok (čo sa v zmysle zákona považuje za propagáciu fašizmu), anketa "Išli by ste voliť Slovenskú Pospolitosť?" má spravodajský charakter. Je to čosi ako keď napríklad Denník Pravda napíše "šéf Slovenskej Pospolitosti kritizoval Annu Belousovú (Malíkovú) z SNS". Je to propagácia fašizmu, alebo spravodajstvo? Podľa mňa spravodajstvo.
Toto je veľmi ošemetná téma. Anketu o volení tej a tej strany, je to na hrane. A nepáči sa mi to. Ale zas nemôžeme mazať všetko.
Jasnú propagáciu fašizmu odmietame.
BTW: Nemáte pocit, že BIRDZ je naopak príliš tolerantný, otvorený, slobodný, príliš toleruje názory, vyznania, sexuálnu orientáciu a neviem čo všetko. BIRDZ je pravý opak fašizmu, ktorý bojuje proti všetkému inému...
Je táto anketa fašistická? Lebo jedna z možností je Jozef Tiso. Je to propagácia fašizmu?
Ak sa uživateľ zaujíma o históriu a dá si do fotoalbumu fotky všetkých prezidentov od Masaryka, cez Tisa, všetkých komunistických až po Ivana Gašparoviča... Propaguje fašizmus, tým že jedna fotka z nich je Tiso? Alebo je len jeho záľubou politika? Máme mu nechať všetkých prezidentov a jedného jediného zmazať, lebo propaguje fašizmus? Podľa mňa nie. Podľa mňa fotka Tisa nie je žiaden problém.
Problém je v našom slovenskom myslení, my sa pozeráme na všetko ako na biele a čierné, dobré a zlé. Tvárime sa, že buď sme fašisti, alebo všetko spojené s fašizmom je zlé. Nevieme rozlišovať a hodnotiť a škatuľkujeme.
Ak je tu niečo čo propaguje fašistické myšlienky - nenávisť voči skupine ľudí, rasizmus, zabíjanie zdravotne postihnutých, nadradenosť ľudí nad iných ľudí atď - tak to čo najskôr zmizne.
Treba rozlišovať spravodajstvo, diskusiu, rozprávanie sa o kontroverzných témach, a samotné zlo. BIRDZ je možno tolerantný a benevolentný, ale snaží sa robiť poriadok. Nechceme byť ako Pokec, že vás vyhodíme za jedno nevhodné slovo (ktoré možno admin ani nepochopil v kontexte, proste videl, zmazal bez rozmyslu). Snažíme sa, aby tu bola slobodná diskusia o témach, čo trápia mladého človeka, nechceme cenzúru a mazať polovicu tém, iba keď niečo porušuje pravidlá a napríklad je to rasistické či fašistické, či reklamné, či neviem aké, ale porušuje to pravidlá.
Nabádanie na nenávisť voči Rómom chápe BIRDZ za rovnako zlé, ako nabádanie na nenávisť voči Maďarom. Ak je téma, blog, obrázok nenávistný tak zmizne. Ak človek viacnásobne opakuje protizákonnú činnosť na BIRDZi dostáva ban. Mimochodom najviac banov (väčšina banov) ktoré boli udelené za celú dobu BIRDZu boli udelené fašistickým uživateľom, ktorí opakovane pridávali fašistické obrázky a texty a niektorí z nich dokonca urážali a vyhrážali sa uživateľom s tmavšou pleťou.
ja tu provokaciu neonacizmu ci pravcoveho extremizmu nevidim nikde... proste aspon sa tu diskutuje o veciach normalnyvh a potrebnych... proste musi sa o tom rozpravat qaby sa nestalo ze sa prekrutia fakty alebo sa toto povedomie kto bol cim a za koho kopal nevytratilo uplne.....
zakladatel temy - autista ktory nema skusenosti ako to ide v skutocnom zivote ? ...zrob stranku ty, natahaj tam tisice ludi a potom to vsetko cenzuruj ako ti to pojde
Myslim si ze je potrebne diskutovat o veciach aj o fasizme a podobne. Myslim tiez ze BIRDZ netoleruje nijakych extremistov. A to ze sa diskutuje a niekto ma iny nazor je tiez uplne normalne.
A este dodam ze vidiet extremizmus za vsetkym je viac menej na hlavu, treba si udrzat zdravy nadhlad. Lebo blazni boli a budu
No musím súhlasiť že sú tu rozplazený jak riasy na jazere. Pravidelne nájdem vo webkách nejakého nacistu. A nemám na mysli nejaké slovenské vlajky či fotku Tisa vo fotoalbume (aj keď už podľa toho je si myslím zrejmé aké ma názory.) ale naozaj jednoznačne jasné sympatie k nacizmu :p
@tomas no netreba sa pozerat na nadpis temy ale na konkretne prispevky... precital si si tie temy ktore tu boli asi pred tyzdnom, dvomi na temu Sarisske Michalany? kde sa stretlo par sympatizantov Slovenskej Pospolitosti a len sa to tam hemzilo prispevkami typu "deportovat ich do Indie a tam nech si lezu aj po stromoch" alebo "nedavat im socialne davky ale postavit za tie peniaze koncent. tabor a prec s nimi" a podobne... uz si nepamätam ako presne tie prispevky boli ale sak precitaj si sam...
@tomas ano chapem. ale ja som myslel skor to co maju poniektori na webkach...napriklad jeden 15 rocni chalan ma nik..a v nom cislo 88. tak to snad vieme vsetci co znamena. a este ked tam pise daco o bielej rase tak...no chapes co myslim. ze to ma dost prekvapilo. ze..vobec mu islo zrobit nick z cislom 88 , ked..je to povazovane ako..nacisticki symbol. chapem aj druhu vec....ze..toto vsetko co tu je skontrlovat..bi sa nedalo asi ani za rok.je toho tuna uz strasne vela.
@nikeboy@26 a sme tu presne pri tom - prehananie - zrazu cislo 88 je zle. Cislo 666 je diabolske, 13 nešťastné, 88 fašistické a ešte neviem aké...
Ak píše dačo o bielej rase, tak ten text môže byť braný ako rasistický a zmazaný.
Ale ČÍSLO 88 SAMÉ O SEBE NIE JE ZLÉ. Príklad: Ak sa chalan narodil v roku 1989 (to je jeden z troch najčastejších rokov narodenia momentálne na Birdzi), tak si môže spraviť nick, čo ja viem - marek89, ale ak sa narodil o rok skôr a založil by si nick marek88 tak akože už je z neho fašista???
Nevidím dôvod prečo by sme mali zakazovať v nicku kombináciu "88", potom by sme sa dostali do stavu, že by sme mali začať zakazovať ďalšie kombinácie znakov v nicku, napríklad "white" alebo neviem...
@tomas chapem, ved ano..to cislo moze bit rok narodenia. ale 15 rocni?
nie, ale vies...ja som vychadzal z toho co pred casom som zachitil niekde v mediach ako to je na pokeci. tam ze vraj to cislo..ked doticni nema v datume narodenia to dvoj cislie. vraj...mazu alebo rusia. teraz neviem presne. ale ze vraj to kontroluju a cenzuruju. neviem presne. ked mozes tak mi to prosim vysvetli ako to tam vlastne je. dakujem.
ok. ale oni si aj do albomou davaju rozne "take obrazky" . su nejake pravidla vlastne na fotky a obrazki na webkach? okrem erotickich samozrejme.
najskor som bola fakt prekvapena, ze tomas sa tak obsirne (a ze vobec) vyjadril k niecomu co sa riesi na bz ..a pak som si az vsimla, ze je toto tri roky stara diskusia..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@reddwarf55555 nacko....
@super teším sa že si mi to oznámil
Ale niekedy je problém určiť hranicu, keď niekto zverejní fotky ako hajluje, alebo nejaké heslá o bielej sile, alebo symbol svastiky (a nepoužije ho v činskom zmysle, kde je to harmónia, ale v nemeckom zmysle, kde je jasné, že je to symbol nemeckej 3. ríše) tak je to jasné. To by sa malo zmazať, hneď ako to admin zbadá.
Ale napríklad anketa:
ANKETA: Išli by ste voliť Slovenskú Pospolitosť ? (hlasuj aj ak nemas 18)
» www.birdz.sk/forum/isli-by-s...
To je už rozpoluplná téma. Tá anketná otázka je otázkou, nie je to výslovne ani propagovanie symbolov alebo myšlienok (čo sa v zmysle zákona považuje za propagáciu fašizmu), anketa "Išli by ste voliť Slovenskú Pospolitosť?" má spravodajský charakter. Je to čosi ako keď napríklad Denník Pravda napíše "šéf Slovenskej Pospolitosti kritizoval Annu Belousovú (Malíkovú) z SNS". Je to propagácia fašizmu, alebo spravodajstvo? Podľa mňa spravodajstvo.
Toto je veľmi ošemetná téma. Anketu o volení tej a tej strany, je to na hrane. A nepáči sa mi to. Ale zas nemôžeme mazať všetko.
Jasnú propagáciu fašizmu odmietame.
BTW: Nemáte pocit, že BIRDZ je naopak príliš tolerantný, otvorený, slobodný, príliš toleruje názory, vyznania, sexuálnu orientáciu a neviem čo všetko. BIRDZ je pravý opak fašizmu, ktorý bojuje proti všetkému inému...
- Tomáš Garrique-Masaryk
- Edvard Beneš
- Jozef Tiso
- Klement Gottwald
- Ludvik Svoboda
- Gustáv Husák
- Václav Havel
- Michal Kováč
- Rudolf Schuster
- Ivan Gašparovič
Je táto anketa fašistická? Lebo jedna z možností je Jozef Tiso. Je to propagácia fašizmu?
Ak sa uživateľ zaujíma o históriu a dá si do fotoalbumu fotky všetkých prezidentov od Masaryka, cez Tisa, všetkých komunistických až po Ivana Gašparoviča... Propaguje fašizmus, tým že jedna fotka z nich je Tiso? Alebo je len jeho záľubou politika? Máme mu nechať všetkých prezidentov a jedného jediného zmazať, lebo propaguje fašizmus? Podľa mňa nie. Podľa mňa fotka Tisa nie je žiaden problém.
Problém je v našom slovenskom myslení, my sa pozeráme na všetko ako na biele a čierné, dobré a zlé. Tvárime sa, že buď sme fašisti, alebo všetko spojené s fašizmom je zlé. Nevieme rozlišovať a hodnotiť a škatuľkujeme.
Ak je tu niečo čo propaguje fašistické myšlienky - nenávisť voči skupine ľudí, rasizmus, zabíjanie zdravotne postihnutých, nadradenosť ľudí nad iných ľudí atď - tak to čo najskôr zmizne.
Treba rozlišovať spravodajstvo, diskusiu, rozprávanie sa o kontroverzných témach, a samotné zlo. BIRDZ je možno tolerantný a benevolentný, ale snaží sa robiť poriadok. Nechceme byť ako Pokec, že vás vyhodíme za jedno nevhodné slovo (ktoré možno admin ani nepochopil v kontexte, proste videl, zmazal bez rozmyslu). Snažíme sa, aby tu bola slobodná diskusia o témach, čo trápia mladého človeka, nechceme cenzúru a mazať polovicu tém, iba keď niečo porušuje pravidlá a napríklad je to rasistické či fašistické, či reklamné, či neviem aké, ale porušuje to pravidlá.
Nabádanie na nenávisť voči Rómom chápe BIRDZ za rovnako zlé, ako nabádanie na nenávisť voči Maďarom. Ak je téma, blog, obrázok nenávistný tak zmizne. Ak človek viacnásobne opakuje protizákonnú činnosť na BIRDZi dostáva ban. Mimochodom najviac banov (väčšina banov) ktoré boli udelené za celú dobu BIRDZu boli udelené fašistickým uživateľom, ktorí opakovane pridávali fašistické obrázky a texty a niektorí z nich dokonca urážali a vyhrážali sa uživateľom s tmavšou pleťou.
Počet chýb : 9 !
Nájdi si ich sám !
Anne Frank Army never stop lets go
Unholy flow, bro, edge of the death blow
All out war, time to grow, recognize your real foe
A little girl’s hopes and dreams, stomped by secret nazi police
You can choke a hope to death but the memory lives
Died in concentration camp, mass grave for the children
Anne Frank, one blood, one voice of the millions
Dark feelings, cause it’s growing stronger today
Hate killings, neo Nazis hunting their prey
Look the other way, pretend you don’t see it no more
Racist crimes pay while you justify them you whore
It’s not a coffee-shop dispute, hardcore, real war
Human rights activists get shot at their own doors
Stop sleeping and ignore, waiting more but what for
Fight is raw, blood is getting spilled, wounds are still sore
Blood’s getting spilled, kids are killed, damage done
Another crying mom, another son, stabbed by Nazi scum
We all may be so different, but the game is still the same
Stand as one, enough of pain, put the end to racist shame
Vandalized synagogues, burning crosses in the night
Religious fascist radicals, burning infidels alive
The shit of same type, the shit we must fight
Know your enemy, recognize the darkness from light
Sad sight, can’t slide, shine bright, stay tight
Fuck preachers of hate crimes, don’t believe their fucking hype
Fuck this shit, it’s lie – no matter black or white
Might makes right, unite, we"re standing worldwide
I don’t listen fascist idiot no matter what you say
We’re Anne Frank Army and we’re here to fucking stay
Better pray to your gods, don’t you know our name is legion
Kids of any color, any nation and religion
Keep kicking fiction, we’ll kick your empty casket
Get blasted, now we gonna see how long you lasted
We"re faster, no remorse for fencewalking whores
We’ll feed the hounds of Satan with the David Duke’s swollen corpse
Incubator hens, you look at life through TV lens
You never gathered the remains of your slaughtered friends
You smile and shake the hands of racist friends-you walk the fence
And I don’t give a damn what you are mumbling in your defence
Another politician tries to revise the past,
we gonna gag him with his lies and we must stand fast
It’s not a test, it’s a battle for survival
Bash the fash, hang Nazi criminal, lock up the Holocaust denier
Spread the lies, litter minds – it"s a plot that you got, slut
But history can’t be rewritten cause it lives in blood
You forgot – we did not! You fucking rot!
Someday we’ll find a way to get your motherfucking mouth shut
We want your guts and everybody’s who supports you
You’re nothing but an enemy and I would laugh when hurt you
Ak píše dačo o bielej rase, tak ten text môže byť braný ako rasistický a zmazaný.
Ale ČÍSLO 88 SAMÉ O SEBE NIE JE ZLÉ. Príklad: Ak sa chalan narodil v roku 1989 (to je jeden z troch najčastejších rokov narodenia momentálne na Birdzi), tak si môže spraviť nick, čo ja viem - marek89, ale ak sa narodil o rok skôr a založil by si nick marek88 tak akože už je z neho fašista???
Nevidím dôvod prečo by sme mali zakazovať v nicku kombináciu "88", potom by sme sa dostali do stavu, že by sme mali začať zakazovať ďalšie kombinácie znakov v nicku, napríklad "white" alebo neviem...
nie, ale vies...ja som vychadzal z toho co pred casom som zachitil niekde v mediach ako to je na pokeci. tam ze vraj to cislo..ked doticni nema v datume narodenia to dvoj cislie. vraj...mazu alebo rusia. teraz neviem presne. ale ze vraj to kontroluju a cenzuruju. neviem presne. ked mozes tak mi to prosim vysvetli ako to tam vlastne je. dakujem.
ok. ale oni si aj do albomou davaju rozne "take obrazky" . su nejake pravidla vlastne na fotky a obrazki na webkach? okrem erotickich samozrejme.
takze ahaaaa vsetko vporadecku