myslim z internetu.. ja ked sa clovek nachadza niekde blizko mojho bydliska tak sa ho hned snazim vytiahnut von ze to bude ovela priemnejsie ako tu .. a vzdy sa dockam len celeho eposu vyhovoriek alebo dokonca prestane uplne odpovedat ... vela ludi uz bol
možno sa im len nechce ísť von a radšej sedia pri počítačoch
i keď aj ja osobne by som sa nechcel stretnúť s niekým kto mi je nesympatický a to aj ak by mi niekto tvrdil že poďme von lebo to bude lepšie ako cez net... nešiel by som ... nemám za potreby nadväzovať takéto známosti pokiaľ nie som presvedčený, že ja sám to chcem.
tak ak sa nezdam nikomu sympaticky to znamena ze mozem rovno skocit pod trolejbus, lebo takto sa zivot zit neda .. ozaj volaval som aj chalanov na pivo a tam zas tak o sympatie nejde
@tomas spomenul som si na Ralpha z mafie ako Paulie hovoril " nevim jak takovej magor muze vubec neco vedet ale z autama to fakt umi, vubec nechapu proc ale je to proste tak"
Ak je to človek,ktorý mi vyslovene padol nemám problém sa s nim stretnúť,potom sú tu prípady kedy to spravím z nejakej takej zvedavosti. Ale ako nestretávam sa moc takto s ľuďmi,lebo si myslim,že ak si s nimi až tak veľmi nemám čo povedať tu tak von už asi vobec nie,pričom si pripadám byť tichá.
dnes som o tomto mala polhodinovu debatu s jednym znamym! prposte, ze jemu pride nezmyselne, ze sa sniektorymi ludmi bavim a este som ich v zivote nevidela napr ako @bluepanter alebo @whatsername8. Proste som tui na birdzi 5 rokov a z toho niekolko rokov ,,poznam,, tychto dvoch a dalsich a tak... no ale tychto mam na FB a komunikujeme aj tam... a proste nedokazal pochopit, preco sa s nim ivobec bavim, ze ked sme sa nevideli, ze aky ma zmnysel ma komunikovat s niekym koho nepoznam osobne? A ked sme sa za tie roky nevideli, tak akz to ma zmysel? ....
No tak obcas clovek nema cas, alebo to nie je jeho prioritou, proste s niektorymu ludmi z netu sa chcem v idiet s inymi nie ( a tych je prsote viac )
Ja som pár krát neodpísala a teraz to ľutujem. Ale tak ja obvykle už po 2 správach neodpisujem vôbec na nič, takže je to skôr mojim neodpisovacím "syndrómom". Inak sa oveľa radšej stretávam než si z niekym píšem. Síce som omnoho viac nervózna, ale dopisovanie si ma vôbec nebaví, zatiaľ čo osobný kontakt, prechádzka a tak je obvykle fajn.
to je ako v realite keď sa s niektorými ľuďmi zoznámim napr. niekde vonku, že sa poznajú s niekým známym, alebo ja neviem v škole, robote, alebo spolu prehodíme pár slov čojaviem, v obchode alebo v autobuse príležitostne a si rozumieme, tak tiež nezačneme hneď spolu chodiť von, proste sa stretávame tam kde zvyčajne aj naďalej tak náhodilo a niekedy to ostane len v tej rovine a niekedy to tak prirodzene vyplynie že sa skamarátime. a mi to príde podobné tu na birdzi, proste netreba to nasilu posúvať tam, proste už keď si ten človek urobí špeciálne na teba čas a tak, to už je nejaký vyšší stupeň, proste zväčša treba dlhší čas vzájomnej komunikácie a registrovania sa tuná aby sa človek fakt mal chuť stretnúť + sa pridáva to, že je to predsa len internet takže vyšší faktor nedôvery.
to som chcela presne povedat, plus este k tomu z netu. z osobnej skusenosti vidim, ze hrozne vela ludi berie to ze si napiseme par sprav hrozne záväzne. ja mam na nete kopu kamaratov ktorych mam rada, ale s nikym z nich si nepotrebujem pisat vkuse, 24/7 a aj tuto na birdzi ked si s niekym pisem, po 2-3 spravach uz proste neodpisem ak to nie je dolezite. ved pride opat dalsia prilezitost aby sme si napisali, proste ked sa mam k comu vyjadrit tak sa vyjadrim, ak nie tak nie. po nejakom case takehoto "kamaratstva" mi pride v poriadku ist von, preco nie, tiez to netreba silit ale ak je prilezitost tak kludne idem.
divne mi pride ak si s niekym zacnem pisat a piseme si ja neviem tyzden v podstate vkuse (co sa mne nestava prakticky nikdy, lebo ma fakt nebavi dokola si s niekym niekedy aj nasilu pisat, len aby sme si pisali), a ten clovek potom po mne chce aby sme isli von, ved si rozumieme. netreba to silit jednoducho.
v tomto mam velmi rada twitter, mam tam desiatky super kamosov z ktorymi sa poznam dlho, ale malokedy si piseme len tak, co sme robili a co sme mali na ranajky. jednoducho ak vidim ze niekto s mojich kamosov tweetol nieco zaujimave tak zareagujem a velmi casto to vyusti do niekolko hodinovej konverzacie. potom sa ale zase nemusime par dni kontaktovat a je to uplne v poriadku.
Poznám takého osobne, ale príde čas, kedy konečne výjde von, je to taký pc maniak, nie že by sa bál komunikovať a pod. Ja by som skúsil ešte dať si s ním videohovor, že ako by reagoval a keď nevydá, tak kašľať na takého človeka.
ja trávim pri pc veľa času ale vonku strašne chcem chodiť a stále aj idem, a tiež mám rovnaký problém, aj keď si myslím že možno ide o sympatie niekedy, jednoducho ak mi je niekto proti srsti vonku s níím nechcem ísť
Niektorí ľudia s tým majú problém. Tiež som taký býval a tiež občas chcem vycúvať, ani neviem prečo. Niektorí ľudia majú problém so socializovaním. Síce teraz som na tom oveľa lepšie.Možno pre to, že som zistil, aké je to byť ten, ktorý je stále odmietaný.
Lebo každý je na internete inakší ako v realite a všetci túto pravdu o sebe vedia (možno existuje pár výnimiek, ktoré potvrdzujú pravidlo). A keď toho človeka dlhodobejšie nepoznáš cez internet, tak sa ani nedivím, že ten dotyčný potom nechce ísť von. Napr. ja som takto s kamarátom písala 5 rokov...a až po 5tich rokoch sme sa stretli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
i keď aj ja osobne by som sa nechcel stretnúť s niekým kto mi je nesympatický a to aj ak by mi niekto tvrdil že poďme von lebo to bude lepšie ako cez net... nešiel by som ... nemám za potreby nadväzovať takéto známosti pokiaľ nie som presvedčený, že ja sám to chcem.
ale ja s tým problém nemám. nie som povrchný aby som riešil vzhľad abo čo.. pokecat sa dá s kým kolvek.
@tomas spomenul som si na Ralpha z mafie ako Paulie hovoril " nevim jak takovej magor muze vubec neco vedet ale z autama to fakt umi, vubec nechapu proc ale je to proste tak"
@dconan to si vystihol uplne
No tak obcas clovek nema cas, alebo to nie je jeho prioritou, proste s niektorymu ludmi z netu sa chcem v idiet s inymi nie ( a tych je prsote viac )
to som chcela presne povedat, plus este k tomu z netu. z osobnej skusenosti vidim, ze hrozne vela ludi berie to ze si napiseme par sprav hrozne záväzne. ja mam na nete kopu kamaratov ktorych mam rada, ale s nikym z nich si nepotrebujem pisat vkuse, 24/7 a aj tuto na birdzi ked si s niekym pisem, po 2-3 spravach uz proste neodpisem ak to nie je dolezite. ved pride opat dalsia prilezitost aby sme si napisali, proste ked sa mam k comu vyjadrit tak sa vyjadrim, ak nie tak nie. po nejakom case takehoto "kamaratstva" mi pride v poriadku ist von, preco nie, tiez to netreba silit ale ak je prilezitost tak kludne idem.
divne mi pride ak si s niekym zacnem pisat a piseme si ja neviem tyzden v podstate vkuse (co sa mne nestava prakticky nikdy, lebo ma fakt nebavi dokola si s niekym niekedy aj nasilu pisat, len aby sme si pisali), a ten clovek potom po mne chce aby sme isli von, ved si rozumieme. netreba to silit jednoducho.
v tomto mam velmi rada twitter, mam tam desiatky super kamosov z ktorymi sa poznam dlho, ale malokedy si piseme len tak, co sme robili a co sme mali na ranajky. jednoducho ak vidim ze niekto s mojich kamosov tweetol nieco zaujimave tak zareagujem a velmi casto to vyusti do niekolko hodinovej konverzacie. potom sa ale zase nemusime par dni kontaktovat a je to uplne v poriadku.
plany aby mu to vychadzalo, len kvoli tomu aby s tebou isiel von ...