Ahojte.Chcem sa opýtať,že či aj niekto z Vás holky má mamu,ktorej nemôže nič povedať,lebo to buď nafúkne ako bublinu alebo Vás vysmeje alebo najhoršie..začne Vám do toho miešať náboženstvo a Boha.Som veriaca,ale predstavte si žeby ste sa chceli svojej mam
kristepane, no tak to je dosť zlé, ja si s mamou síce veľmi nerozumiem, hádame sa, ale môžem sa jej zdôveriť alebo na niečo opýtať a poradí mi a nehovorí mi také chujoviny že nepi nefajči nenadávaj a uč sa.. a že nemysli na hovadiny.. preboha veď keby nerozmýšľaš a iba si jak stroj ktorý sa učí tak je z teba nejaký robot bez duše
@lenkaska1 Ono som jej to tolerovala do 18 a teraz keď už konečne bývam s priateľom tak mám spokoj,ale keď mi zavolá tak znova..upratala si? urobila si všetko čo si mala? proste ma len buzeruje a buzeruje..preto jej niekedy ani mobil nezdivhnem,lebo nemám chuť toto počúvať.
presne viem o čom hovoríš. Moja mama je niečo podobné ako tvoja. Je staršia a ona jednoducho vyrastala dá sa povedať v inej dobe a už pred pár rokmi som zistila že jej poriadne nemôžem nič povedať ani sa s ňou poradiť. Ona síce do toho nepletie moc Boha ale aj tak by som bola radšej keby som sa s ňou mohla normálne porozprávať a nie všetko pred ňou len tajiť aby ma nevysmiala.
@mm47 Ako nejde o tú cirkev..to by mi ani nevadilo..akože aj mne sa páči ak si dievča svoje panenstvo zachová čo najdlhšie a nie ako niektoré dievčatá..s prepačením..ešte ani chlpky poriadne na onej nemajú a už v 12 majú sex...o chvíľu to budú robiť aj 6 ročnééé
@ahajaja No asi si môj človek..akože ja jej aj poviem veci..čo sa udejú a tak..akože take sukromne vôbec,ale také bežné..ale ona aj tie bude rozoberať ako nenormálna..ja už normálne len sívam keď si pozerám nejaké filmy kde mama a dcéra sú najlepšie priateľky a hovoria si všetko
@nikussska93 no aj moja mama taká bola, že ma stále buzerovala ale som jej za to vynadala trochu, tak to obmedzila ale to je jaké že nebývaš s ňou a pýta sa či si upratala
@semhamforas No ano..no našťastie už mi volá len raz denne a aj to po 6 večer kedy jej začínajú voľné minúty v sieti Orange takže sa nato môžem psychicky pripraviť
to ti nezávidím. ja mám úplne najlepšiu mamu na svete, že jej hovorím všetko a rada s ňou trávim čas. aj ona ma samozrejme kontroluje a sem tam mi ako malému decku pripomína, čo mám urobiť a tak, ale je to mama predsa
no neviem si predstaviť toto. asi by som sa s ňou skúsila porozprávať.
však aj ja som si vlastne svoj vzťah s mamou budovala dlhšie, nebol odvždy taký.
Nie, moju mamku by chceli všetci moji kamaráti. Všetkých ktorých poznám. Moja mamka je neskutočne kúľ no teraz som ti asi náladu nezdvihla
ale tak... Boh... život sa netočí okolo Boha. To vie aj on sám.
Pokiaľ nemáš sakra zhovorčivú schopnosť a nedokážeš s mamkou hovoriť o náboženstve a bohu, tak neviem čo s tým. Dalo by sa jej to všetko vyhovoriť. ale na to musíš fakt vedieť kecať a kecať. pretože keď ti jej najobľúbenejšia výhovorka je boh, musí byť aj tvoja.
mám takú mamu..a veruže nie je to med lízať..ale ja som dosť pri tej taký trochu diabol a akoby som naschvál robila všetky TIE veci, ktoré mi zakazuje..
ale zasa chápem,prečo mi to všetko zakazuje. ale musí si aj ona uvedomiť, že zákazmi to nikam nevedie..lebo keď budem chcieť, to urobím a nájdem si k tomu cestu..
tvoja mama tak možno bola sama vychovávaná a mama jej robila presne to, čo ona teraz tebe alebo práve naopak a svojim správaním sa na tebe snaží dohnať to, čo bolo jej odopierané a čo jej chýbalo...nie si inak jedináčik? mama sa pravdepodobne o teba len bojí, nechce aby sa ti niečo stalo a berie ťa stále ako to dievčatko, o ktoré sa xy rokov starala a chránila uvedomiť si, že moje decko už nie je decko, býva vždy trošku ťažké...
my sme s mamou v jednej izbe a nemôžeme sa zniesť..všetko by chcela vedieť a keď som niekde preč volá mi každý deň..niekedy aj viac krát za deň..nikdy by som sa jej nezdôverovala s ničím
s mamkou sa v pohode porozprávam o všetkom...to skôr babka má také názory na život....ale napr. ja by som zas nemohla bývať s priateľom(ktoreho zatiaľ nemám) pred svadbou
musis si ju vychovat, tak ako ja svoju.P nie , ale naozaj. moja uz vie ze mi nesmie volat ked som von, celkovo sa boji mi zavolat lebo vie ze to neznasam. s matkou svoje problemy neriesim. ked vidis, ze to nikam nevedie, tak to s nou neries tiez to je proste zbytocne. akurat od tych namozenskych reci nechce upustit neskutocne ma vytaca, ked s tym zacne.
nie, nepoznam take .. aj ked mame obcas spolu vymenu nazorov, rokmi sa nasa dovera prehlbovala a mala som obdobia, ked som sa nikomu nemohla zdoverit tak, ako mame .. ked som dorastala, zacalo to fungovat aj z jej strany, to mi pomohlo ju lepsie spoznat a chapat /aj ked som nikdy slepo nieco neprijmala a bola som schopna hadat sa do krvi/ , nastastie sme vzdy nasli rozumnu rec, ked nam vychladli hlavy ... vzdy mi velmi pomohla a vypocula ma .. a teraz, ked uz zijem vo vlastnej domacnosti, je to este lepsie pre mna osobne nie je "sme s mamou priatelky" ziaden mytus .. a tesi ma to
@nikussska93 je super, ze si sa odstahovala ... no mamu asi tak vychovavali tiez a si mysli, ze tak je to spravne... podla mna porozpravat sa o tom snou, nepomoze, ona si to musi nejako uvedomit sama, a niekedy sa to nestane nikdy :/ ...
Hlavne na nu nebud moc nastvana, lebo ona za to ,,nemozue" ako hovorim tou vychovou lebo cim viac budes nasrata alebo tak, tak tym viac budes ako ona... asi len ignor a povzniest sa nad to.... a snazit sa byt ina
@nikussska93 to presne znie ako moja mama-az na maly rozdiel,nehovori mi stale ze uc sa,iba sem-tam............nijak to neriesim...proste je to tak a hotovo
Vždy som závidela mojim kamoškám , ktoré hovoria všetko svojim mamám a otvorene sa s nimi rozprávajú či o chlapcoch alebo sexe...Moju mamu by som za nič nevymenila , je úžasná ale predsa vždy keď som jej povedala nejaké moje tajomtsvo tak to už vedela celá rodina a robili si zo mňa srandu..Od vtedy jej nehovorím nič...
Bud rada ze mas mamu ktora sa o teba stara a naucila ta slusnemu spravaniu aspon natolko ze namiesto sprostnych nadavok das radsej .... ako vidis vacsina ludi tu tolko stastia nemala.
@nikussska93 mam doma nieco podobne- aj ked s taykmito vecami by som s ajej nikdy ani nepokusala zdoverit, alebo pytat na radu, lebo by mi to bolo hrozne divne . ale napr jje poviem nieco , tajne , s tym ze sa chcem zdoverit a ona zacne ,,tatino pod sem, toto nie, toto musi prestat, , zasiahni tatino zasiahni .... nieco takymto stylom. tiez ma to vie vzdy dorazit a vtedy si poviem ze uz jej nikdy nic nepoviem
@nikussska93 a v Tvojom pripade je to asi preto ze Tvoja matka nevie ako s Tebou o tom nejako rozumne rozpravat, pripadne je jej to neprijemne lebo odmieta pripustit sama sebe ze uz nie si to male dievcatko a preto jej to moze byt neprijemne, ci?celkovo neviem ako presne su formulovane Tvoje otazky- pytas sa na jej skusenosti s prvym sexom alebo ako?
takéto podobné to mám doma, len bez toho boha chvalabohu a nie že bnepriatelky... len keď druhá strana odmieta komunikovať a potrwebuje pomoc ale odmieta ju lebo si mna vôbec neváži a berie ma nie len ako to čo porodila ale aj že aj hlavou som malá ona... nie odlišná osobnosť... ale vyrieši sa to keď odídem buď na itnrák alebo na čas pracovať.... ponoérka je zlá teta
Ooooch, vďakabohu že mám chápavú a modernú maminku Nezávidím ti teda vôbec... Ja neviem, aké to je, ja môžem mojej mame povedať všetko, rozprávame sa na všetky témy, nestará sa mi do oblečenia a do výzoru (dokonca sa nám páči rovnaký štýl, takže s ňou chodím nakupovať rada) a chápe ma vo všetkom A nie sme veriaci (ufff).
No uprimne, predstavit si to neviem. Ale ani moj vztah s maminou nebol vzdy taky super ako je teraz, tiez to slo tazsie pocas strednej, ale vzdy to bol skor priatelsky vztah ako autoritativny a to urobi vela. A tiez uz spominany generacny rozdiel zavazi...nasa generacia ma povacsine to statie ze ich mamy mali v 20tke, a preto su teraz take ake su. Zatial co sucasna generacia ma mamy starsie minimalne o 30 rokov, a tych 10 rokov je uz dost citit....
Nezavidim,mamka ma akurat problem s tym ked ide do roboty a ked sa vrati niesom doma-vraj jej mam pisat LISTOK s tym,kam idem a s kym,lebo moji kamarati su vrahovia a uchylaci ktory okrem ineho jazdia opiti v aute-a ja s nimi samozrejme
Potom ked nechodim na cas domov,staci ked meskam 7 minut a uz pocuvam len kde som bola,ci nemam hodinky,bla bla.
Chvala bohu na sex mi mama nehovori nic,len nech si davam pozor.
A este ju (aj otca) az prehnane zaujma s kym sa stretavam,viem ze mi chcu dobre lebo sa boja,ale mne to vazne uz niekedy lezie na nervy
ja nebývam s mamou už rok a tiež mi každý den volá...dakedy aj dva razy ale mne to nevadí.. tiež sa pýta,či som upratala, čo máme navarené len frajer si zo mna robí srandu, že po roku som furt ako decko... Ale čo sa týka teba, nemyslím,že s tým niečo urobíš.. raz ked budeš závislá na sebe nie na nej, jej možeš povedať ako ťa to sralo
moja mama mi hoci vsetko zakazuje a hovorí uč sa na take veci ostatne mas este cas a ja som to čo zakazovala robievala za jej chrptom a doma som sa pred nou zacala chovat milo slusne ako keby som ju pocuvala a nič nerobila stoho , tak od vtedy mi nič nezakazuje nestara sa do mojho zivota ale ja som pochopila načo boli jjeej zakazi len pre moje dobro a mala pravdu ... v tvojom prípade ja by som sa ucila a robila co káže viem je to v tej dobre dost blbe ale rob co kaze a ona potom povolí a bude sa s tebou chciet rozprávat o všetkom možnom čo ta caka v zivote nebooj ja som tiez krestanka a som nato hrda ona ti chcela len tym povedat ze zanedbavas krestanstvo a spravas sa zle ... vela stastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
a ano, aj moja mama je taka, aj ked nie az v takej krutej miere
Vela stastia ale ti zelam
...tiež úspešne odolávam.
no neviem si predstaviť toto. asi by som sa s ňou skúsila porozprávať.
však aj ja som si vlastne svoj vzťah s mamou budovala dlhšie, nebol odvždy taký.
Bože, ďakujem ti za moju matku
ale tak... Boh... život sa netočí okolo Boha. To vie aj on sám.
Pokiaľ nemáš sakra zhovorčivú schopnosť a nedokážeš s mamkou hovoriť o náboženstve a bohu, tak neviem čo s tým. Dalo by sa jej to všetko vyhovoriť. ale na to musíš fakt vedieť kecať a kecať. pretože keď ti jej najobľúbenejšia výhovorka je boh, musí byť aj tvoja.
ale zasa chápem,prečo mi to všetko zakazuje. ale musí si aj ona uvedomiť, že zákazmi to nikam nevedie..lebo keď budem chcieť, to urobím a nájdem si k tomu cestu..
a priateľka s ňou nikdy nebudem! a ani nechcem..
Boh vám dal skrze ňu život, prejavuje vám lásku, je obetavá, a hlavne sa o vás bojí....
niet obetavešej lásky....
spomente si len koľko dennodene zomiera mladých ľudí, pri autohaváriach, samovraždach, neliečiteľných chorobách ........
a vaša matka žije s vami, ju boli srdce za to že vy trpíte, nečudujte sa preto že vás kontroluje, napomýna.........chce vám len dobre ...
raz príde deň, keď aj vy budete mať svoje deti a vedzte, že budete takí istí a možná, že ešte aj prísnejši...........filip
@zuzanne112 nespominala ti nahodou tvoja mama niekedy, ze so mnou NESMIES spat?
Hlavne na nu nebud moc nastvana, lebo ona za to ,,nemozue" ako hovorim tou vychovou lebo cim viac budes nasrata alebo tak, tak tym viac budes ako ona... asi len ignor a povzniest sa nad to.... a snazit sa byt ina
počkaj, ono sa to zmneí časom, musíš sa sňou rozprávať
V druhom rade,nájdi si chlapca staršieho ... odsťahuj sa ...
V treťom rade,potom zabudni na mobil ,internet a nedaj jej tvoju adresu
PS : Ďakujem za super maminku ♥
Potom ked nechodim na cas domov,staci ked meskam 7 minut a uz pocuvam len kde som bola,ci nemam hodinky,bla bla.
Chvala bohu na sex mi mama nehovori nic,len nech si davam pozor.
A este ju (aj otca) az prehnane zaujma s kym sa stretavam,viem ze mi chcu dobre lebo sa boja,ale mne to vazne uz niekedy lezie na nervy