podla mna beru drogy ludia aby boli stastny ale bo aby sa citili super..ale clovek sa vie spravit stastnym aj sam bez drog tak s toho usudzujem ze uzivatelia drog su smutne trosky..
Takyto topic to uz je ale nevadi . Trava vobec nie je narocna na peniaze a ani na fyzicky status aleo tom potom V prvom prispevku pises ze ludia uzivaju drogy lebo su smutne trosky a teraz pises ze si sam hulil .
Su dve skupiny ludi, ludia ktori beru lebo utekaju pred nejakymi problemami, ti vacsinou koncia dost zle. A druha skupina, ktori beru drogy "rekreacne", na party, disko, na bytoch atd... (nie tvrde ako herak a piko, vacsinou fajcia travu, mozno sem tam koleso/hriby) ale inak to neriesia. A nemyslim ze by ti ludia boli smutne trosky, lebo o tom to vobec nie je
To je krasne jak kazdy pise ze spravit sa stastnym vies aj sam, ale priklad, chod na diskoteku a druhy vecer chod na tu istu diskoteku s Eckom a povedz mi ze si bol rovnako stastny a ze s ekinou to bolo na picu . To bol ako priklad . Ked sa niekto v piatok najebe jak chudak a potom dve hodiny grca tak to nieje troska hej? A ten co sa v piatok nafajci s dobrou partiou, porozprava, zabavi a ide domov, rano nema opicu tak ten je troska ...
To bol len jeden s pohladov na vec, nemyslel som to nijak ofenzivne.
Lebo sú nešťastní, lebo sa nudia, lebo chcú byť frajeri, lebo chcú zapadnúť do kolektívu, lebo chcú niečo nové vyskúšať, lebo je to zakázané, lebo nemajú kam dávať peniaze, lebo im nezáleží na sebe, lebo im niekto potajomky dal drogu a zostali závislí, lebo hľadajú inšpiráciu... Tých dôvodov je strašne veľa...
vsak trava aj pomaha, dost ludi je takych ktory musia hulit travu aby prezily, to je pravda, co by so dal keby ja so tym clovekom, len si to predstavit ze my bude mati kupovat hulenie =D
no a nie? co vam to preboha da? mne to moze byt jedno, v zivote nic take do seba nedam, a do tych, co nepoznam, sa nestaram, ked si chcu nicit zdravie, prosim.
keby slo o niekoho na kom mi zalezi, tak samozrejme, ze mi to jedno nebude....
Jojo, vy dvaja ste si to paradne zaokruhlili, ale otazka v topicu je ako si mozte vsimnut, ze Preco ludia uzivaju drogy, takze taka odpoved ze 'drogy su picovina' hmm
Tak odpoveď na otázku..prečo ich užívajú? väčšinou preto, lebo aj ľudia v ich okolí ich užívajú a potom, že veď len skúsim a potom sa tie stavy zapáčia a ide to tak ďalej...alebo sa tak niekto snaží zabudnúť na problémy, lebo keď máš stavy, tak všetko sa zdá také jednoduché a problémy sa zdajú byť nepodstatné....len potom..ťažko, ťažko sa vracia späť..
Ja som drogy nikdy nieriesil aby som zabudol na problemy, alebo preto ze by ich ludia v okoli uzivali.. ja si ani nedokazem predstavit ako niekto moze brat drogy ked ma nejaky problem, ved tym sa ti nevyriesi ani prd. a ludia ktori si to nevedia uvedomit su bohuzial slabi : ulaha drog skutocne, ze nie je zahanat a zabudat problemy ... aj ked chapem ze kopec ludi na tom fici prave preto.
Hej, asi tak mongolaci, vsetci davate rozumy ze drogy su na , ale kto to v zivote nevyskusal tak si to nedokaze predstavit, lebo to sa ani neda slovami opisat, to treba proste zazit. Takze darmo sa tu budu 14 rocne deti rozdrapovat ze jak je to picovina ...
Jackal: to je pravda, že drogy problémy nevyriešia,
ale vieš, keď užiješ drogu tak odrazu akoby žiadne problémy neboli, zabudneš na všetky a cítiš sa tak strašne slobodne, no nebudem ti to opisovať..len som chcela povedať, že niekomu ten chvíľkový pocit stojí zato...je to veľmi nesprávne a nič to v skutočnosti nevyrieši, ale väčšina ľudí, čo siahnu po droge, teda ak nerátam tých, čo to skúšajú z frajeriny, tak väčšina z nich sú naozaj takí, ktorým je už všetko jedno, aj to, že drogy ich môžu zabiť, lebo tú chvíľu, kým sú pod vplivom, sú šťastný...
hehe presne, ved to uuuplne staci akoza je nic ine ku stastiu nepotrebujem som mal sice kolieska 2x v zivote, ale to je taky limit ze maximalne raz za 2 mesiace, aby to bolo zdravotne v pohode
Dnes nám na psychológii profesorka rozprávala, že tvrdé drogy, ale rovnako aj tie slabšie ako je alkohol alebo marihuana môžu až v 60% prípadoch v dospelom veku spôsobiť duševné ochorenia ako napr. schizofréniu alebo paranoju....dúfam, že mňa to obíde
No, poviem ti, ze presne toto aj nam hovori nasa biologikarka a zaroven aj vychovna poradkina, ze ako su psychiatrie plne ludi co hulia travu. Ale to je jedna velka naivita a blbost
Rad vysvetlim ako to je, totiz ak ma clovek vrodenu nejaky psychicku vadu, resp. niekto v jeho rodine (babka, dedko, prababka..) mali psychicku poruchu, a ten clovek si da nejaku psychoaktivnu latku napr LSD/hriby, tak sa mzoe stat ze sa tym ta choroba odblokuje. Pri marihuane sa to nestahva, mozno tak v 1% pripadov, a pri alkohole vobec, to je blbost vazne
Takze ak tvoja mame nie je psychopatka, tak sa nemas coho bat vazne
Kokoz... Ze LSD chvilkovy stav.. No pekne.. Je vidiet ze nevies o com hovoris... Ja som sa z tripu spametaval tyzden.. Tak ale do toho aj kolesa som daval a nose hulil.. Sak bee free...
Ja nechapem tieto 14 rocne deti (bez urazky), co uz tu asi traja napisali velke rozumy o drogach a pritom nevyskusali ani jednu, maximalne si par krat zahulili. Hej LSD je chvilkovy stav tak na 5 - 10 minutiek
Prečo???............Lebo je to asi najlepšia vec na tomto svete...haháááá.......no teda MARIááNKA.......o ostatných drogách sa nevyjadrujem....no možno ešte MDH.....je fajn........a to je vše hm
fuha...to je teraz akoze hrdinske, ze vy viete o com su drogy? NDPC to ma podrz...nikto ma neurazi tym, ze mi povie, ake som decko, alebo nieco podobne, ak som v zivote neuzila drogu ale zaroven ju odsudzujem...a btw, nejakou blbou nahodou uz davno nemam 14...
Nikto netvrdi, ze je to hrdinske vediet o com to je.. tu ide o to, ze ked o niecom neviem.. tak nebudem o tom rozpravat bludy ale budem ticho a nestaram sa..
Wewo SD je podla teba slaba droga????ty si z duba spadol???LSD je uz to horsie co moze byt...a este heroin-to je K***A namotavka..piko je proti tomu nic..
aj mne sa tak zda!! ale ja myslim oboje-vymysla si a este jej aj drbe...
heroin som nemala,ja som typ cloveka,ze vyskusam naozaj vsetko a nebojim sa toho co by mi mohlo byt,alebo ako by to zatazovalo moju psychiku.Poviem si ze nemusim mat vsetko.. ...ale ked sa to boji dat si aj moj frajer,ktory ma za sebou vselico...neviem co je na tom pravdy,ale ze ked si das herak,to ti doplna vsetko...chut na fajcenie,jedlo,pitie,sex...a preto to nechce vyskusat,lebo chce zostat v tom ze sex je lepsi ako H!
piko je horsie???na piku som aj teraz... vlastne od stvrtku minuleho tyzdna,dneskajskom koncim...a uz som schudla 5 kil ale dneska som nasilu nieco jedla..aspom ma neboli brucho a este pojdem aj nasilu nejak spat...lebo od stvrtku som spala max.10 hodin...
Piko ti dodrbe psychiku tak, ze uz nikdy sa to uplne neda nas5 do poriadku.. hacko ta nici skor fyzicky.. pretrpis si tie bolesti na abstaku a uz sa k tomu nemas chut vratit ked si nato spomenies ale na piku chutky ostavaju.. psychicka zavislost je jednoznacne horsia ako fyzicka preto je podla mna piko horsie ako h.. ovela viac ma dodrbalo..
A to ze H doplna chute na... hmm no neviem ale ja ked som si na tom isla tak som si dala jeden puk z cigy a uz som nemohla bolo mi zle.. pricom na P som fajcila az moc vela.. vsak vies ako to je.. a sex nieje lepsi ako h ale nic som nepovedala
nechapem , co je tu na riesenie.. uz len ta "trefna" poznamka ze to davaju smutne trosky.. lol lol a zase lol, kde zijesh? vo svete ucebnic, ktore ponukaju odpovede na spravny zivot? Vzdy ma niekto takyto pobavi..
Este lepsie hlasky su, ja si LEN vypijem..omg, alkohol je mnohonasobne skodlivejsi nez trava!!!!!!!!!!! Ale no cooo, ved je tu odkajziva, tak ho tolerujme! nikdy som nevidela, ze by niekto, kto si sem tam pohuli niekoho zmlatil, rozvratil rodinu a spravil so svojich deti socky!!
Je na case sa prebudit a skor sa venovat tomu, aby sa so vsetkych nestali alkoholicke trosky, pretoze v otmto je ta hranica neviditelna. strasne ma mrzi, ze toto nikto nevidi.. je to na zaplakanie.
este by som dodala jednu vec- napriklad MDMA je v pohode, pokial si o tom clovek nacita dodrziava urcite FAKTY, ktore podporuju spravnu cinost tela a dava si pozor na cas brania ( odstupy ) tak nevidim dovod, preco by som mala byt smutna troska a este ktomu jebnuta ked v konecnom dosledku som nacitanejsia nez zakladatel tejto temy.
ps- viem do coho idem, a viem , ze ma to prestane bavit a zaroven viem, ze taky pocit, aky som s tym mala, bol neskutocne krasny! (ale to nepochopi clovek, ktory rozprava o niecom, scim nema skusenost)
a este nieco, na drzovku by som ludom odporucila aby si raz zacas pofajcili travu , nez sa spijali do bezvedomia ..
ja osobne nebrem drogu aby som bola nejako extra stastna alebo newem co..ale pre to lebo to bolo este nevyskusane a nezname...novy pohlad som ziskala na svet...
preto, lebo ludia chcu odburavat stresy... problemy zahodit hlavou, trosku utiect z krutej reality, vyhodit si proste z kopyytka, dobra nalada atd.. ale ja stale vravim, VSETKO S MIEROU
no podla mna ak niekto bere drogy kvoli tomu aby zabudol na problemy tak je troska...ja si davam drogy LEN kvoli tomu aby som sa zabavil...a tym ze si nieco das jak tym vyriesis problemy??odlozis to na par hodin mozno dni a potom to tu je zas tak o com??ako to ze si na tom potom vypestujes zavislost no dobre stane sa ale sak ked to aj zacnem brat tak neni som hadam taky jebnuty ze to budem brat kazdy den ne??ako ked chcete povedat ze sa to neda tak ste smiesny aj s fetom sa da jak aj s ganjou pokial si to vies tak aj zariadit nemusis sa na to voobec tak namotat len staci vedet a ti co potrebuju fetovat kazdy den alebo nebodaj viac ako trikrat do tyzdna su podla mna trosky
Uff moja, uz nehovor ze drogy su dobre.. resp. si to pripomen na dojazde tak po troj dnovej snure.. ja ked som si teraz preciatla ze drogy su dobre az ma naplo.. ale neber to az tak osobne lebo blujem uz dva dni
takmer vsetci si myslia ze s ludi sa stanu trosky ked zacnu brat drogy. Ale zamysleli ste sa uz nad tymi co zacali brat drogy preto, lebo sa z nich stali trosky uz davno predtym?
(1.)...preco si rerozsirovat obzor poznania i za oblast bezneho chapania, ked sa to da??? ...kym si mlady, uzivaj, aby si mal co vnucatam rozpravat ...ked budes stary, vyebes sa nato. bude ta zaujimat rodina, praca, trapne klepy......som nazoru, ze par skusenosti, ale len ak to neprezenies, ta zmeni k lepsiemu. a mozno ta tie trapne klepy potom vobec zaujimat enbudu
heh, to vsak nieje take lahke!!...a co ked ty ako starcek budes sediet na stolicke a tvoje vnucence kivajuc sa na keslach na koleckach budu pocuvat tvoje zufale nadavky na minulost!??!..nezabudaj..ked planujes mat deti vedz, ze sa to na nich odrazy a to nie len fizicky ale aj po psichyckej stranke!!!droga..to nieje skrabanec co zmyzne.. je v tebe zarita navzdy.. jej pismo mas ako krvavi podpis na zmluve z diablom..!!!..
Osoba...vyskusal som si par veci co som cel ...i nejake svinstvo co som nechcel(angel dust) ( ....vzdy ma drogy nejako fascinovali...ale nepokracujem v uzivani a ani v tom nemienim pokracovat. obcasny vylet do ekinocountry na parties nepovazujem za zavislost, ale za zdrave uzivanie si na tejto planete o co horsie mozu skoncit ludia, ktory prechlstaju roky?....myslym ze so zdravim rozumom sa da uzivat i s minimalnymi az mizivymi nasledkami
s tymi ekinami tiez opatrne, je to metamfetamin a ten neojebes, ja som bol tiez taky partie boy ale raz som skoro skolaboval a bolo mi 3 dni tak napecko, som doma prelezal s rukou na srdci a odvtedy som stym sekol...Potom este zo 2 mesiace po vysetreniach na echo EKG a tak, lebo mi srdce bilo ako sa mu chcelo raz pomali ticho hned nato rychlo silno.. Keby na tej party len chlastam tak mam na druhy den prinajhorsiom opicu... Ako nechcem ti odporucat sam vies co a ako a okrem ineho ekina je hned 2. naj droga, tak preco nie len je ozaj dost nebezpecna a zautoci ked to najmenej cakas: disappointed:
89. Jj,poznam presne take... Ale na kardiologickom ti nezistili nejake excesivne vykyvy tepu/tlaku,nie?
Lebo toto si podla mna prezival klasicke "anxiety attacks" (fakt neviem najst vhodny preklad pre toto).. ono je to vacsinou o psychike.Ked si co len raz pripustis,ze ti je nejak divnejsie a bojis a zdravie/smrt tak uz sa spusti lavina.
Este statie ze ja mam srdiecko v poriadku, zalezi od genov a predispozicii. Osobne za celu moju historu som sa nestretol s nikym kto by mal po kolieskach problemy so srdcom alebo nieco podobne.
Vtip je v tom,ze ty ani problemy nemas,vsetko si to len namyslas,pripadne ak prave prezivas "anxiety attack" tak mas o nieco rychlejsi tep ale to kvoli tomu,ze si vystraseny.Pochybujem,ze E vie nejak znicit srdce.. Jedine tak po dlhodobom uzivani (ale naozaj teraz myslim DLHOdobom),ze proste tvoj srdcovy sval je uz vysileny z toho neustaleho zrychlovania/spomalovania..
A ja svoje "problemy" by som mal aj bez uzivatia E,proste mam o nieco rychlejsi pulz nez ostatni ludia.
s tou psychikou a pocitom strchu zo smrti mas uplnu pravdu to suhlasim, ked sa to na teba spusti raz tak konec, moze to trvat aj pol roka ale ver tomu ze ecko ma vplyv na srdce, je to metemfetamin a metemfeteminy a amfetaminy takze pikenko su na problemy so srdcom ako stvorene, riziko zlyhania je velmi male ale stat sa to moze, a povedal by som ze Ecko patri do prvej trojky najnebezpecnejcich drog co sa tyka srdca, je tam spolu s pikom a kokainom(crackom) cize vlastne s ostatnymi stimulujucimi drogami
Nygdy...and all...zase na pilu netlacim, mam mieru ...a k tomu srdiecocku, pred troma rocikmi som bol na kontrole EKG a thaak a presiel som na vybornu. chystam sa pre istotu zase ...dufam, ze sa dockam rovnakeho verdiktu ...ale beztask si budem davat pozor......a ta psychika, tak ona ta teta zvladne vsetko pokafrat, alebo sprijemnit...velmi silna pani, to je pravda
MDMA nie je sice piko,ale piko je methamphetamine a to MA (nakonci MDMA ) je methamphetamine,lenze je to nizsi metham. nez piko,preto nie je az tak velmi potentny.
Samozrejme,ze E ma vplyv na srdce ale nie priamy..
Zvyseni pulz a tlak ma na svedomi to,co sa ti deje v mozgu.Mas viac serotoninu,si viac happy a celkovo sa ti zrychluje metabolizmus. Ale E urcite neovlyvnuje priamo srdce.
Ci priamo alebo nepriamo ale srdce to ovplyvnuje... to je jedno ci ta jebne priamo z kolesa alebo ta jebne vdaka kolesu nie? das 4 ecka a tak ti zrychli metabolizmus ze to nezvladnes... Teda niekomu staci jedno niekto da za vecer aj 6,a je to OK... Ja osobne som dal 4 a pol za vecer a bolo to da sa povedat OK(az na ten den po...) a rok nato som dal najskor polku a potom polku z polky takze tristvrte ecka a mal som hentie haluze 2 mesiace... doktori a tak...
Psychonaut
no tak daj top 3, podla mna je urcite v top 3, ta tabulka je vychytana ale tam mas len psychycku harmoniu a zavislost nie nebezbecnost.. Herak je urcite menej nebezpecny ako pirula, podla tej tabulky by clovek povedal ze das hacko a skapes.. Tam ide len o to ze sa rychlo nanho namotas... Napriklad ja sa teraz bojim dat piko aj ecko, ani lsd by som nedal, herak asi jedine... Jedine coho sa bojim je ta zavislost prave preto ani TEN momentalne neriesim...
Nygdy: to nie je psychicka ale fyzicka Physical - fyzicka (vid slovnik). a nie harmonia ale poskodenie harm - poskodenie.
Takze zavislost / fyzicka skodlivost (pre telo)
Tak isto, ked hovoris o koleckach ze 4 - 6 za vecer, pre boha to ako?? Tomu nevravim prave zodpovedna konzumacia, za vecer max 1 - 2 a staci to bohate. Samozrejme, ak niekto ich papa kazdy tyzden tak mu nestaci 1 - 2. Jasne ze ked si niekto jebne za vecer 6 kolies, ze potom moze velmi lahko skolabovat.
pracoval som v Irsku tristvrte roka a moji znami co som sa tam zoznamil, typci z ciech, prvu pirulu dali piatok po robote a poslednu nedelu a za vikend ich padlo na jedneho oklo 16, takze na moje 4 sa to nechyta, a 4 sa daju, ved ja som to dal na hodokvase prvu som dal ale o 8 vecer a poslednu o 5 rano, nie naraz takze zodpovedna konzumacia len na dojazdoch sa mi to zratalo, som 2 dni nedal nic dobrucha...
A o tom heraku som presvedceny, to so srdcom nema nic, jedine za das toho extremne vela a znizi sa ti tlak aj pulz, jedina droga ktoru moje telo bez protestov prijima
Herak ti brutalne nici imunitu a cely organizmus, clovek nic neje, je vycerpany, rozjebany a oslabeny. Dostane potom zapal pluc alebo chripku a umre na nu. Sice to plati o ludoch co ficia na nom uz dlhsie ale je to takto. Keby bol herak taky v pohode tak by ho riesil kazdy .
K tym bobulkam, tak stymi ludmi co si ich dali za noc 16 by som sa rad porozpraval, museli byt dost v pohodicke, vobec nevypatlani
Inak to som nemyslel nijak osobne s tymi bobulkami, ak vravis ze od 8 do 5 tak to je spoko . Ale presne ako vravis, vlastne, cim viac kolies da clovek za vecer tym su horsie dojazdy, lebo zasoby serotoninu uz ked su raz vycerpane a das si znovu bobulu a uz nie je z coho, to je veeelmi zle na mozocek A hladiny serotoninu sa regeneruju mesiac - dva, u niekoho menej, u niekoho viac, da sa pomoct aj vitaminmi/pripravkami, ale ze 16 kolies na jedenho cozee
ja hovorim o jednorazovom uziti, proste ked das raz extazu a raz herak tak skor ta jebne z pirule ako z heraku... a jasne ze ta herak dojebava a nici ti imunutu ked si nanom zavisli a davas ho kazdy den, ale vies si predsavit ze by si daval pirule kazdy den mesiac vkuse? ou man
ty chlapci z ciech boli dost vypatlany, dokonca zenaci s detmi, uplny konec, som rad ze som z tade vypadol lebo davali veci ktore zrovna ja nemusim, stimulanty, ked nebolo piko, snupali koks ked nebol koks tak piko a pirule boli stale, jedine sem tam som brcko s nimi odpalil a isiel domov, s nimi sa nedalo normalne bavit, som rad ze uz som na Slovensku so svojimi...
pretože chcu svoje problemy zakryt vhodnym predmetom ako su drogy... myslia si že svet bude krajši..ale pochopia že je pekny na par minut možno hodin... a potom po čase.. už nie je pekny..lebo potrebuješ drohu ako chlieb... nemaš za čo nakupovat... robiš veci, ktore predtym sa ti hnusili.. prosto si padol na dno.... a tvoji "priatelia" su tebe podobny.... je to smutnee ale je to tak..vela chlapcov v tomto meste lubi fetovat .. citujem nemenovaneho rapera
ta dookola omielana veta ze z drog je clovek rychlo stastny a ze to nie je stale a ze ma hladat ine "normalne" cesty ku stastiu - to je sporstost. preco ked je niekto cely zivot nestastny lebo mu to inak okolnosti neumoznuju si nemoze dat davku stastia ked sa k nej nijak inak nemoze dostat, naco si vkuse predlzovat zivot ked pre niektorych je to uplne zbytocne a drogy su dobrou a prijemnejsou cestou k jeho ukonceniu
Nygdy- tvrdis ze herak je jedina vec ktoru tvoje telo bez protestov prima ? pochybujem ! ked si sekol s kolesami potom co si mal aritmiu srdca co je normalne ked sa to prezenie tak si kurva neser do huby a nevrav ze vykrivas H
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
105 komentov
Su dve skupiny ludi, ludia ktori beru lebo utekaju pred nejakymi problemami, ti vacsinou koncia dost zle. A druha skupina, ktori beru drogy "rekreacne", na party, disko, na bytoch atd... (nie tvrde ako herak a piko, vacsinou fajcia travu, mozno sem tam koleso/hriby) ale inak to neriesia. A nemyslim ze by ti ludia boli smutne trosky, lebo o tom to vobec nie je
To je krasne jak kazdy pise ze spravit sa stastnym vies aj sam, ale priklad, chod na diskoteku a druhy vecer chod na tu istu diskoteku s Eckom a povedz mi ze si bol rovnako stastny a ze s ekinou to bolo na picu . To bol ako priklad . Ked sa niekto v piatok najebe jak chudak a potom dve hodiny grca tak to nieje troska hej? A ten co sa v piatok nafajci s dobrou partiou, porozprava, zabavi a ide domov, rano nema opicu tak ten je troska ...
To bol len jeden s pohladov na vec, nemyslel som to nijak ofenzivne.
Blessed love.
nikdy viac..
tráva je droga ale nepovažujem ju za drogu. nie som na nej závislá ale sem tam si dám. a alkohol je vlastne škodlivejší ako grass..
a ten názor, čo si povedal ty, to úplne vystihol.
keby slo o niekoho na kom mi zalezi, tak samozrejme, ze mi to jedno nebude....
takze...kludne si fetujte aj nadalej
Miroo: hej, su picovina, zaokruhlime to
ale vieš, keď užiješ drogu tak odrazu akoby žiadne problémy neboli, zabudneš na všetky a cítiš sa tak strašne slobodne, no nebudem ti to opisovať..len som chcela povedať, že niekomu ten chvíľkový pocit stojí zato...je to veľmi nesprávne a nič to v skutočnosti nevyrieši, ale väčšina ľudí, čo siahnu po droge, teda ak nerátam tých, čo to skúšajú z frajeriny, tak väčšina z nich sú naozaj takí, ktorým je už všetko jedno, aj to, že drogy ich môžu zabiť, lebo tú chvíľu, kým sú pod vplivom, sú šťastný...
viem, ja viem, že je to nesprávne...
Ale zase musim povedat, party je party
Rad vysvetlim ako to je, totiz ak ma clovek vrodenu nejaky psychicku vadu, resp. niekto v jeho rodine (babka, dedko, prababka..) mali psychicku poruchu, a ten clovek si da nejaku psychoaktivnu latku napr LSD/hriby, tak sa mzoe stat ze sa tym ta choroba odblokuje. Pri marihuane sa to nestahva, mozno tak v 1% pripadov, a pri alkohole vobec, to je blbost vazne
Takze ak tvoja mame nie je psychopatka, tak sa nemas coho bat vazne
je to nasmiech niektore komentare co su tu.. nieco precitate, pocujete a hned si myslite, ze viete o com su drogy ale irl skusenosti nemate..
Pussycat33
Mala si extazu aj koleso ?
Hmm.. ti este mamka nepoevdala, ze je to to iste?
Nikto netvrdi, ze je to hrdinske vediet o com to je.. tu ide o to, ze ked o niecom neviem.. tak nebudem o tom rozpravat bludy ale budem ticho a nestaram sa..
aj mne sa tak zda!! ale ja myslim oboje-vymysla si a este jej aj drbe...
heroin som nemala,ja som typ cloveka,ze vyskusam naozaj vsetko a nebojim sa toho co by mi mohlo byt,alebo ako by to zatazovalo moju psychiku.Poviem si ze nemusim mat vsetko.. ...ale ked sa to boji dat si aj moj frajer,ktory ma za sebou vselico...neviem co je na tom pravdy,ale ze ked si das herak,to ti doplna vsetko...chut na fajcenie,jedlo,pitie,sex...a preto to nechce vyskusat,lebo chce zostat v tom ze sex je lepsi ako H!
piko je horsie???na piku som aj teraz... vlastne od stvrtku minuleho tyzdna,dneskajskom koncim...a uz som schudla 5 kil ale dneska som nasilu nieco jedla..aspom ma neboli brucho a este pojdem aj nasilu nejak spat...lebo od stvrtku som spala max.10 hodin...
Piko ti dodrbe psychiku tak, ze uz nikdy sa to uplne neda nas5 do poriadku.. hacko ta nici skor fyzicky.. pretrpis si tie bolesti na abstaku a uz sa k tomu nemas chut vratit ked si nato spomenies ale na piku chutky ostavaju.. psychicka zavislost je jednoznacne horsia ako fyzicka preto je podla mna piko horsie ako h.. ovela viac ma dodrbalo..
A to ze H doplna chute na... hmm no neviem ale ja ked som si na tom isla tak som si dala jeden puk z cigy a uz som nemohla bolo mi zle.. pricom na P som fajcila az moc vela.. vsak vies ako to je.. a sex nieje lepsi ako h ale nic som nepovedala
Este lepsie hlasky su, ja si LEN vypijem..omg, alkohol je mnohonasobne skodlivejsi nez trava!!!!!!!!!!! Ale no cooo, ved je tu odkajziva, tak ho tolerujme! nikdy som nevidela, ze by niekto, kto si sem tam pohuli niekoho zmlatil, rozvratil rodinu a spravil so svojich deti socky!!
Je na case sa prebudit a skor sa venovat tomu, aby sa so vsetkych nestali alkoholicke trosky, pretoze v otmto je ta hranica neviditelna. strasne ma mrzi, ze toto nikto nevidi.. je to na zaplakanie.
este by som dodala jednu vec- napriklad MDMA je v pohode, pokial si o tom clovek nacita dodrziava urcite FAKTY, ktore podporuju spravnu cinost tela a dava si pozor na cas brania ( odstupy ) tak nevidim dovod, preco by som mala byt smutna troska a este ktomu jebnuta ked v konecnom dosledku som nacitanejsia nez zakladatel tejto temy.
ps- viem do coho idem, a viem , ze ma to prestane bavit a zaroven viem, ze taky pocit, aky som s tym mala, bol neskutocne krasny! (ale to nepochopi clovek, ktory rozprava o niecom, scim nema skusenost)
a este nieco, na drzovku by som ludom odporucila aby si raz zacas pofajcili travu , nez sa spijali do bezvedomia ..
adiueee
Co ty o tom vies...
To je len zaciatok.. ten je pekny no to co pride potom ...
poznanie, co dokaze rozum a telo zazit na drogach, pomoze tento grc znasat lepsie
suhlasim s tym ze len pre zabavu...ale to s tymi ,,troskami,, je to podla mna diskutabilne..
no niektori prestavaju mat kontrolu sami nad sebou..a psychicky to nezvladnu.
Uff moja, uz nehovor ze drogy su dobre.. resp. si to pripomen na dojazde tak po troj dnovej snure.. ja ked som si teraz preciatla ze drogy su dobre az ma naplo.. ale neber to az tak osobne lebo blujem uz dva dni
ked si v tom najlepsom,ty si spomen,nie je ti dobre???nie si stastna?nezabavas sa?
ale nemyslela som ze ked to z teba uz zacne vyprchat...to uz dobre neni,to je pokuta ktoru treba zaplatit za to ze si si to do seba vobec dala.
tak som to myslela..
Ked pise tak sa stale rozobera preco nam tak nemoze byt stale a bez nicoho.. a na dojazdoch kazdy nadava to je normal
.. co si navaris, to si nastrelis..
To bol vtip ale je dobre ze nestrielas
nic v zlom, nebrat osobne
s tymi ekinami tiez opatrne, je to metamfetamin a ten neojebes, ja som bol tiez taky partie boy ale raz som skoro skolaboval a bolo mi 3 dni tak napecko, som doma prelezal s rukou na srdci a odvtedy som stym sekol...Potom este zo 2 mesiace po vysetreniach na echo EKG a tak, lebo mi srdce bilo ako sa mu chcelo raz pomali ticho hned nato rychlo silno.. Keby na tej party len chlastam tak mam na druhy den prinajhorsiom opicu... Ako nechcem ti odporucat sam vies co a ako a okrem ineho ekina je hned 2. naj droga, tak preco nie len je ozaj dost nebezpecna a zautoci ked to najmenej cakas: disappointed:
Lebo toto si podla mna prezival klasicke "anxiety attacks" (fakt neviem najst vhodny preklad pre toto).. ono je to vacsinou o psychike.Ked si co len raz pripustis,ze ti je nejak divnejsie a bojis a zdravie/smrt tak uz sa spusti lavina.
A ja svoje "problemy" by som mal aj bez uzivatia E,proste mam o nieco rychlejsi pulz nez ostatni ludia.
... a NEFUKAJ uz tolko do toho ohna, bo ta ten diabol co ho spominas posadne
s tou psychikou a pocitom strchu zo smrti mas uplnu pravdu to suhlasim, ked sa to na teba spusti raz tak konec, moze to trvat aj pol roka ale ver tomu ze ecko ma vplyv na srdce, je to metemfetamin a metemfeteminy a amfetaminy takze pikenko su na problemy so srdcom ako stvorene, riziko zlyhania je velmi male ale stat sa to moze, a povedal by som ze Ecko patri do prvej trojky najnebezpecnejcich drog co sa tyka srdca, je tam spolu s pikom a kokainom(crackom) cize vlastne s ostatnymi stimulujucimi drogami
tento isty grafek je aj na wikipedii.
Ecko urcite nepatri do prvej trojky, teda aspon podla mojho nazoru, a doteraz nazbieranych informacii .
Samozrejme,ze E ma vplyv na srdce ale nie priamy..
Zvyseni pulz a tlak ma na svedomi to,co sa ti deje v mozgu.Mas viac serotoninu,si viac happy a celkovo sa ti zrychluje metabolizmus. Ale E urcite neovlyvnuje priamo srdce.
Ci priamo alebo nepriamo ale srdce to ovplyvnuje... to je jedno ci ta jebne priamo z kolesa alebo ta jebne vdaka kolesu nie? das 4 ecka a tak ti zrychli metabolizmus ze to nezvladnes... Teda niekomu staci jedno niekto da za vecer aj 6,a je to OK... Ja osobne som dal 4 a pol za vecer a bolo to da sa povedat OK(az na ten den po...) a rok nato som dal najskor polku a potom polku z polky takze tristvrte ecka a mal som hentie haluze 2 mesiace... doktori a tak...
Psychonaut
no tak daj top 3, podla mna je urcite v top 3, ta tabulka je vychytana ale tam mas len psychycku harmoniu a zavislost nie nebezbecnost.. Herak je urcite menej nebezpecny ako pirula, podla tej tabulky by clovek povedal ze das hacko a skapes.. Tam ide len o to ze sa rychlo nanho namotas... Napriklad ja sa teraz bojim dat piko aj ecko, ani lsd by som nedal, herak asi jedine... Jedine coho sa bojim je ta zavislost prave preto ani TEN momentalne neriesim...
Takze zavislost / fyzicka skodlivost (pre telo)
Tak isto, ked hovoris o koleckach ze 4 - 6 za vecer, pre boha to ako?? Tomu nevravim prave zodpovedna konzumacia, za vecer max 1 - 2 a staci to bohate. Samozrejme, ak niekto ich papa kazdy tyzden tak mu nestaci 1 - 2. Jasne ze ked si niekto jebne za vecer 6 kolies, ze potom moze velmi lahko skolabovat.
"Herak je urcite menej nebezpecny ako pirula"
Tomuto co si napisal snad neveris ani ty sam .
A o tom heraku som presvedceny, to so srdcom nema nic, jedine za das toho extremne vela a znizi sa ti tlak aj pulz, jedina droga ktoru moje telo bez protestov prijima
K tym bobulkam, tak stymi ludmi co si ich dali za noc 16 by som sa rad porozpraval, museli byt dost v pohodicke, vobec nevypatlani
Inak to som nemyslel nijak osobne s tymi bobulkami, ak vravis ze od 8 do 5 tak to je spoko . Ale presne ako vravis, vlastne, cim viac kolies da clovek za vecer tym su horsie dojazdy, lebo zasoby serotoninu uz ked su raz vycerpane a das si znovu bobulu a uz nie je z coho, to je veeelmi zle na mozocek A hladiny serotoninu sa regeneruju mesiac - dva, u niekoho menej, u niekoho viac, da sa pomoct aj vitaminmi/pripravkami, ale ze 16 kolies na jedenho cozee
ja hovorim o jednorazovom uziti, proste ked das raz extazu a raz herak tak skor ta jebne z pirule ako z heraku... a jasne ze ta herak dojebava a nici ti imunutu ked si nanom zavisli a davas ho kazdy den, ale vies si predsavit ze by si daval pirule kazdy den mesiac vkuse? ou man
ty chlapci z ciech boli dost vypatlany, dokonca zenaci s detmi, uplny konec, som rad ze som z tade vypadol lebo davali veci ktore zrovna ja nemusim, stimulanty, ked nebolo piko, snupali koks ked nebol koks tak piko a pirule boli stale, jedine sem tam som brcko s nimi odpalil a isiel domov, s nimi sa nedalo normalne bavit, som rad ze uz som na Slovensku so svojimi...
106: tak isto s pikom nemozes porovnavat ostatne drogy..a robis to