Cim viac materialne zalozeny ateista zijuci a riesiaci najma peniaze a hmotne nepotrebne hluposti tym sa smrti boji viac ako duchovne zalozeny clovek rozmyslajuci a patrajuci, meditujuci o otazkach zmysle,vzniku a zaniku zivota,vesmiru, pricin a dosledkov, vsetko toto vyborne vysvetluje buddhizmus, to je samo o sebe ziadne nabozensvo ale zlozita filozofia o zivote (nie len ludskom pozemskom). Samotny zakladatel (BUDDHA-OSVIETENY).bol princ z kralovskej velmi bohatej rodiny, ale ked prisiel na to ze samotny zivot vobec nie je neviem aky super-vsetko co sa narodi,zostarne,ochorie,zomrie.okamzikov ked sa clovek citi fakt dobre prijemne je minimum a tiez pominu a su nenavratne prec. TAK sa Buddha vzdal vsetkeho hmotneho a odisiel z palaca hladat odpovede na otazky o zivote.ludia sa smrti boja preto,lebo je to prirodny instinkt, rovnako ako chut na jedlo,spanok,sex..toto vsetko su cinnosti po ktore prispievaju k tomu aby zivočich,clovek,druh,zil dalej. Taky isty instinkt je aj strach zo smrti,zivocich chce,musizit
Iba rokmi zaujimania sa o duchovne hodnoty (nebyt debilny, nic nepripustajuci ateista), premyslania o spominanych otazkach ohladom zivota sa moze clovek uplne prestat bat smrti. Co sa tyka toho ze po smrti je stav totozny s tym aky bol pred narodenim,to nie je vobec iste,tvoj duch,dusa mohla byt v ino tele ktore uz zomrelo a presunula sa do tvojho terajsieho tela,len si to nepamatas.cely vesmir, zem, zvierata, zivot, clovek, vsetko to ma nejaky vyssi vyznam,system o ktorom mi nic nevieme,netusime.(ja to rad nazyvam Boh). Dalek napr. DALAJLAMA hovori ze mysel cloveka ma 8 urovni a po smrti nemoze uplne cela len tak zaniknut, ved to je aj fyzika,zakon zachovania energie.. No a po smrti prechadza mysel, dusa , do hlbsej urovne..
@zajkousko buddhizmus nie je nabozensvo ale filozofia. Buddhizmus narozdiel od islamu,krestanstva,zidovstva, nekaze a neprikazuje ako clovek ma a ako nema zit. Buddhizmus je Cesta ako byt na tomto zivote a aj vo vsetkych dalsich vyrovnany,spokojny, stastny.
@orolbielohlavy v pohode, nemôže mať každý rád každého, o tom sú osobnosti @zajkousko to je mi jedno čo, koho, kam privádza, len neodsudzuj ľudí pre veci, ktoré sú vlastnému každému jednému
Podla mna nevedia co ich caka. Kazdy sa boji niecoho, co tam bude. Niekto sa boji to, ze tam bude nic, niekto neba, niekto pekla, niekto reinkarnacie..
@zajkousko Buddha nie je nikdy nebol ani boh ani bozi syn ani bozia prateta,ani bozia neter. V Buddhizme vobec nie su ziadny-ziaden boh,bohovia... Buddha dosiahol ako prvy clovek stav absolutneho pokoja,vyrovnania.. A dalsie stovky milionov ludi uz 2500 rokov sa snazia nasledovat jeho ucenie aby sa im lepsie, spokojnejsie zilo. Je dokazane akurat to ze Jezis kristus existoval,zil,vsetko ostatne su nedokazane legendy. Kludne to mohol byt paranoidny schizofrenik s iq 200. Mal paranoju ze je boži syn a bol super inteligentny lebo dokazal sialenymi sposobmi poblaznit stovky milionov ludi po dobu 200 rokov.
@zajkousko clovek sa nerodi z voli bozej ale z voli(ci skor nadrzanosti) pricom je muzov kokot v zenskej pici,nasledne vytriesknu spermie a tie postupne smeruju k vajicku, su ich miliony no nakoniec vajicko oplodni iba jedna.
@zajkousko takže v @9 píšeš, že neveriť v boha je ťažký hriech, ktorý ti neodpustí ani kňaz, či čo, ale v @28 , že nejakému ježišovi je to úplne jedno, či veríš alebo nie keby to bol hriech, tak by mu to až tak jedno nebolo, nie?
Niekedy si myslím že ľudia čo proste nechcú zomrieť vymýšľajú kktiny ktorým potom aj sami uveria len aby si nemuseli pripustiť že po smrti je koniec.
Pre istotu sa nechajte spáliť aby ste neskončili vo večnej temnote v ktorej budete počuť len hlas svojho večného vedomia.
@zajkousko pravda je len jdna, a to, ze zajo je najvacsi retardpod slnkom. vlastne nie, este mame donalda trumpa, ale je to velmi tesne!
ak boh aj niekedy existoval, tak kvoli tebe sa stal ateistom
@zajkousko heh, povysenecky prijebany retard s iq 35 ktory nevie nic ine nez kritizovat a odsudzovat ludi.
Vazne, keby si vyznaval akekolvek nabozenstvo, uz len kvoli tebe by som s nim nechcela mat nic spolocne.
Je mi z teba na grcanie, a tvojmu bohu tiez. povedal mi to vcera vecer cez skype.
je to pekna blbost porovnavat stav pred narodenim a po smrti no ale tak prave preto ze nic nebude proste keby sme to seci tak brali ze "sao co nevadi ze nic nebude sak ani predtym nic nebolo" tak by sa teraz v momente pol sveta zasamovrazdilo lebo maju zivot na kkt
@zajkousko to bol ten tvoj boh, vcera na skype
a este mi povedal, ze maju pre teba v pekle specialne miestecko kde ta budu az do konca vesmiru jebat do riti dildom s priemerom pol metra
jediné racionalne vysvetlenie je že veria na život po živote ... preto sa boja stavu ktorý príde potom ... boja sa že budu potrestaní alebo že budu žiť horší ,,život,, ... ja na život po živote neverim a myslím si že to bude (teda nebude vlastne) také ako pred narodením, čiže nebudem mať čím vnímať realitu, moje zmysli a mozog prestanú existovať preto zanikne aj moja ,,duša ,, no a preto sa smrti nebojím ...ja sa bojím iba bolesti počas života ... tá je nepríjemná
inštinkt prežitia je silnejší ako strach zo smrti. Strach zo smrti je inštinkt ale i strach z neznámeho. Pretože nevieme čo je po smrti. Môžme veriť a dúfať v hocičo čo nás po smrti čaká ale istotu nebudeme mať nikdy.
Kebyže som bol v štádiu, keby som už umieral, tak po smrti, by som chcel vidieť, ako sa cítia tí najbližší. Chcel by som vidieť, ako sa cítia iní, keď im oddíde blízka osoba.
@boolean ano presne preto a tu a teraz prisaham, ze v tom budem pokracovat, pokial mi cas, sily a zdravy rozum dovolia! @zajkousko cmuq, ty konsky falus
a prečo sa svätci smrti nebáli?? dokonca boli ochotný položiť a obetovať svoj život??? Lebo mali vieru, žili najlepšie ako vedeli... nestrachovali sa o materiálne, ani o to čo a ako bude, lebo vedeli, že Boh sa o nich postará..
Ten kto verí, a má čisté svedomie, by sa podľa mňa obávať nemal
kvôli tomu, že nevedia kedy príde, nevedia čo ich čaká a nevedia čo bude po smrti a či niečo bude a nemajú moc to ovplyvniť.....len so sakramentskou istotou vedia, že raz tá chvíla príde......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
@zajkousko to je mi jedno čo, koho, kam privádza, len neodsudzuj ľudí pre veci, ktoré sú vlastnému každému jednému
Pre istotu sa nechajte spáliť aby ste neskončili vo večnej temnote v ktorej budete počuť len hlas svojho večného vedomia.
ak boh aj niekedy existoval, tak kvoli tebe sa stal ateistom
Vazne, keby si vyznaval akekolvek nabozenstvo, uz len kvoli tebe by som s nim nechcela mat nic spolocne.
Je mi z teba na grcanie, a tvojmu bohu tiez. povedal mi to vcera vecer cez skype.
a este mi povedal, ze maju pre teba v pekle specialne miestecko kde ta budu az do konca vesmiru jebat do riti dildom s priemerom pol metra
Up like Donald Trump
ale ty musis mat vazne poriadne nizke iq ked si myslis ze som kon
hm, asi si nepochopil, prečo som to spravil, až prídeš na to, potom vymažeš ten svoj...
Kebyže som bol v štádiu, keby som už umieral, tak po smrti, by som chcel vidieť, ako sa cítia tí najbližší. Chcel by som vidieť, ako sa cítia iní, keď im oddíde blízka osoba.
@zajkousko cmuq, ty konsky falus
Ten kto verí, a má čisté svedomie, by sa podľa mňa obávať nemal
proste tá blbá istota a neznámo.....