Niektorí ľudia si tým skrátka potrebujú dokázať, že sú viac ako ostatní. Iní to majú zase ako profesionálnu deformáciu zo svojej práce alebo štúdia. Podaktorí to len skrátka z nejakého mne nepochopiteľného dôvodu nedokážu prežiť. Niektorých len baví dodrbávať svet naokolo. A je tu aj pár takých, ktorí to myslia v dobrom - že poučia dotyčného chybujúceho pre jeho vlastné dobro.
ja mám na to strašne alergiu ..Strašne moc ma irituje keď niekto nevie gramatiku a píše ako kokot ..by som zabíjal..Nepoviem nejaké 12ročné deti, okey no..ale tak dospelí ľudia ? ..Však to je hanba pre boha ..
Ale LEN gramatiku riešim väčšinou idiotských diskusiách, kde sa proste nič iné normálne riešiť nedá, prípadne ak je zakladateľ idiot (nie len čo sa gramatiky týka).
Ak je normálna téma, tak na ňu aj normálne reagujem. V prípade mnohých, fakt do očí bijúcich lavínach chýb pripojím aj odstavec o tom.
A opravujem aj také menšie chyby. Proste, ja sa tiež občas pomýlim v zložitejších slovách, ale napríklad pletenie s/z, so/zo, i/y v základných slovách, spodobovanie,.... Hento ma už proste irituje, sorry.
Ale je to pre vaše dobro .
Ale ako píšem, v normálnych diskusiách sa vyjadrujem viac k téme, ako ku gramatike.
(A tuším sa aj v tomto mojom príhovore nájdu nejaké chyby, ale tuším to nie je nič do očí bijúce. Ak nie, tak sorry )
nie v každej, človek sa môže pomýliť, ale keď píše niekto ako totálny debil, pričom sa to nedá ani len čítať, tak to naštve a vyhodí sa to dotyčnému na oči predsa...a diktáty mi nikdy nerobili problém a dodnes ovládam gramatyku na veľmy visokej úrovni
@61michal ,,ved nikdo ňemal rát dyktáti ale tu každí mudruje " toto ma pobavilo to sa Ti podarilo !
inak nielen tu ale aj inde ludia riesia gramatiku- pritom rychle pisanie do dsikuii vobec nehovori o znalosti gramatiky alebo tak ale aj o tom ako clovek ovlada strojopis, a ci sa mu chce po sebe kontrolovat, takze tiez nechapem preco to riesia ak nejde o nejaku vyslovene opakujucu sa chybu a do oci bijucu- ale aj tak podstatny by mal byt text a nie ci je gramaticky spravne napisany -
Chcel by som vidiet ako "grammar nazi" (ci ako sa to pise) ako by ovladali gramatiku ak by boli cez 5 rokov v cudzej krajine a so SJ by neboli vobec v kontakte.
Jazyk je tu pre ludi, nie ludia pre jazyk !! ...napr. mnohe gramaticke pravidla menia vyznam vobec alebo minimalne...vid. slovo mylovat
Mňa zas irituje ak niekto je najväčší majster sveta v gramatike. Ale pri komunikácií s ním zistím že je to absolútny blb s IQ pod 90. Príklad : niekto zdrbe, že napíšeš napríklad slovo Babilon s i a preto si hlupák.
Ale ak mu položíš otázku kedy začala prvá svetová povie 1945 , tak toto je väčší fail ako nevedieť dokonale gramatiku. Milí " grammar police " uvedomte si že ak človek nevie dokonale gramatika je možno, že je o 70% múdrejší v iných veciach ako vy .
@17 ale podotknem ze väcsinou to robia preto z mojich pozorovani co vidim (mna konkretne sa to tikalo len par krat) ze je to preto ze potrebuju toho cloveka zosmiesnit- lebo bud nemaju nanho argument, alebo ich tym co pisal nastval ,pripadne ine varianty- dam priklad- do diskuie napise vedec myslim z oxfordu- ze on mal na zakladke 4 trojky zo slovenciny a este z niecoho ale na tejto skole v odbore ktorý studoval vystudoval s vyznamenaním alebo nieco take a teraz tam pracuje ako vedec- odporcovia ktori sa tesili z Capovicovho navrhu ze detom s priemerom horsim ako 2 nemozu ist na gymnazium sa tam chytili jeho gramatických chyb- ale vobec neriesili podstatu
vieš ono niektoré veci sa dajú prepáčiť..tie čiarky proste niekedy ujdú aj tým lepším povedzme si rovno..ale zase keď niekto píše slovesá s Y alebo nevie rozdiel medzi mI a mY tak a pod. tak ťa až oči bolia z toho
a ludia preco nie ste taky zasadovi napr. na deriváciu tretina nevie co to je druha tretina vie co to je ale nevie derivovat a ten zvysok co to vie nikoho neodsudzuje za to ze to iny nevedia tak co dopekla skacu vsetci s gramatikou i a y su najvacssie faili slovenskeho jazyka inac povedane chujoviny
@nixxina ibaze si zabludila do inej diskusie ale aby som ti v kratkosti odpovedal a ty si myslis ze baba co si to setri pre jedineho je hlupa ?? to nedava logiku
@61michal načo reaguješ s takouto hlúposťou, načo sa ozývaš a snažíš sa byť zaujímavý, založil si diskusiu tak si čítaj a nerýp alebo ti poradím - calm down, take a deep breath and hold it for at least 20 minutes..yehoo
vôbec nechápem tvojej osobe na birdzi, nechápem o čo ti tu ide ale že si fake už dávno bije do očí. A ak máš fakt 21 tak to je prúser dokonca i keď si fake O___o
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
A tá ignorancia niektorých ľudí je proste iritujúca.
(a inak, každému občas ujde právne písanie čiarok, ale úplne ich ignorovať spôsobuje zhoršenú možnosť čítania)
ja opravujem len chyby, ktoré priam kričia aby boli opravené
Ale LEN gramatiku riešim väčšinou idiotských diskusiách, kde sa proste nič iné normálne riešiť nedá, prípadne ak je zakladateľ idiot (nie len čo sa gramatiky týka).
Ak je normálna téma, tak na ňu aj normálne reagujem. V prípade mnohých, fakt do očí bijúcich lavínach chýb pripojím aj odstavec o tom.
A opravujem aj také menšie chyby. Proste, ja sa tiež občas pomýlim v zložitejších slovách, ale napríklad pletenie s/z, so/zo, i/y v základných slovách, spodobovanie,.... Hento ma už proste irituje, sorry.
Ale je to pre vaše dobro .
Ale ako píšem, v normálnych diskusiách sa vyjadrujem viac k téme, ako ku gramatike.
(A tuším sa aj v tomto mojom príhovore nájdu nejaké chyby, ale tuším to nie je nič do očí bijúce. Ak nie, tak sorry )
ked niekto nevie spisovne pisat vo vlastnom jazyku, tak je to kkt a velka hanba
inak nielen tu ale aj inde ludia riesia gramatiku- pritom rychle pisanie do dsikuii vobec nehovori o znalosti gramatiky alebo tak ale aj o tom ako clovek ovlada strojopis, a ci sa mu chce po sebe kontrolovat, takze tiez nechapem preco to riesia ak nejde o nejaku vyslovene opakujucu sa chybu a do oci bijucu- ale aj tak podstatny by mal byt text a nie ci je gramaticky spravne napisany -
Jazyk je tu pre ludi, nie ludia pre jazyk !! ...napr. mnohe gramaticke pravidla menia vyznam vobec alebo minimalne...vid. slovo mylovat
@3 "vet" , " dyktáti" O____o poprosim, toto nie
Ale ak mu položíš otázku kedy začala prvá svetová povie 1945 , tak toto je väčší fail ako nevedieť dokonale gramatiku. Milí " grammar police " uvedomte si že ak človek nevie dokonale gramatika je možno, že je o 70% múdrejší v iných veciach ako vy .
BTW : Ano poťme všeďci pýsať teraz z chibami.
A väčšinou sa to deje vtedy keď človek už nevie s čím zaútočiť, tak zaútočí aspoň na zlú gramatiku oponenta.
@61michal no asi si jediny kto si myslel ze mam naozaj 12 tak koli tebe si ho zmenim