Už dlhšie pozorujem "nenávisť" medzi jednotlivými štýlmi hudby. Ako príklad použijem punk a hip-hop (s tým sa stretávam najčastejšie). Prečo nemože prejsť pankáč okolo hip-hopera bez toho, aby naňho niekto kričal, že vyzerá ako debil? A naopak samozrejme.
no ja pocuvam rock a nemam rad elektronicku hudbu ale nemam nic proti tomu ked ju ludia pocuvaju a hadam kazdy kto ju pocuva nefetuje...ale zas nemam rad emo lebo su to retardi s malymi mozockami
pretože ľudia sú sebeckí a myslia si, že štýl, ktorý si vybrali oni je najlepší. Všetko ostatné je horšie a nemá to na svete čo hľadať. (Podľa nich, nie podľa mňa)
lebo medzi detmi je to uz raz tak. naopak zreli ludia chapu, ze vyzor a oblubena hudba nie je dovodom na prerusenie alebo nevytvorenie vztahu medzi ludmi
Kazdopadne ked sa niekto oblecie otrhany ako socka a smrdi ako dvojtyzdnove ponozky, tak co si o takom pomyslite?
A zase ked si nejaky 40 kilovy hop hop da na seba 2oj metrove tricko a siltovku, ktora je 4x vacsia ako hlava, tiez vyzera ako dement. Nemam nic proti inym stylom, ale ked sa niektori obliekaju ako debili, tak nech sa necuduju, ze reakcia okolia je taka aka je.
@8 lenže debilné oblečenie je to podľa teba, no podľa nich nie. Podľa nich je debilné to tvoje oblečenie. Ľudia sú skrátka neschopní pochopiť to, čo sa ich priamo nedotýka
pretoze punkeri su vacsinou alkaci, v pochybnnych podnikoch, s IQ2, ktorych jediny ciel je vyvolat sarvatku a nepokoj. lebo ONI su punkeri a IM patri svet, lebo predsa PUNKS NOT DEAD!
hip hoperi su zas _velki sefovia_ pred ktorymi sa musi posrat cely svet, lebo maju handry site v cine za 99999 SKK a sto kilo retzi a su tazki pani. a kto sa im pozre do oci tak toho rozbiju na kasu, lebo oni su proste pani zemegule.
a zvacsa su to ludia, na okraji spolcnosti, ktori ziju (akoro stale) na ulici a tvaria sa aki maju tazky zivot, a zavidia vsetkym ktori nepracuju manualne, a odsudzuju ich... ak niekto robi vo firme alebo za kompom a zataba 75k mesacne, tak to je pre nich uplny looser co nic nevie a najradsej by ho zbili a zakpali do zeme, lebo to je - SLUSAK. a slusakov treba zajebat, lebo len ten stokat co zije cely zivot vo vyklenku a capuje bonga len to je ten spravny zivot a ten vie o zivote najvaic.
pretoze len ked sa 12 hodin denne lopotis s lopatou tak len to je podla nich skutocna praca. zaspali dobu troska ludia ale nevadi. hlavne ze pocuvaju od kontajnerovych raperov co "ziju na ulici" velmi mudre reci o zivote, ako ich bil tatko a vyrastali na sidlisku. (koho z vas nebil tatko, a kto z vas nevyrastal na sidlisku? - mestskych ludi myslim samozrejme)
to su proste zebraci co v zivote nic nedokazali, polka z nich je na piku a hraju sa na nieco, ze respekt a retaze a picoviny, ale realne ludske hodnoty, radost zo zivota, spravit neico pre druheho a tesist sa z toho.. to oni maju tazko v pi*i. hlavne ze mame to pikenko vsakze.
nevravim ze vsetci su taki, zdaleka nie, sam mam velmi dobrych kamaratov ktori si pocuvaju muzicku hopec a tak a su super, idu ted na vysku atd. ale to je nie velmi velke percento.
(tento post bol napisany na zaklade realnej skutocnosti a skusenosti)
a mzote ma zabit ze to neni pravda a teraz sa kazdy bude ohanat ze to tak nie je....ale ved ti interpreti co tu na slovensku hraju.. ved to je dekadencia spolocnosti. a fanusikovia su na par vynimiek, na tej istej urovni...
pretoze u nas v kosiciach je to tak dam ti zivy priklad park pri žsr stretavala sa tam rozna zmes ludi emo hh punk vselico mozne , ak si tam bola tak mozno vies o com hovorim kazdy boli podeleni po skupinkach no ked potrebovali zapalit cigu sli aj k tej druhej skupinke neriesim to pretoze ja to nikdy ani nevyriesim , podla mna su to trapny kktkovia co nevedia respektovat este ostatnych ludi, lebo sama o sebe si myslia ze su nieco viac, a pri tom su to este taki ťuky ťuky adolescenti
@9 mas pravdu, neviem pochopit, co je take cool na tom, ked clovek smrdi jak hovno a vyzera ako najvacsia socka, fetuje okenu cez chleba a hra sa na big boss-a.
páči sa mi tvoj názor. lebo mas pravdu.vlastne cely ten koment je fasa napisal si to co som si myslela ale niektore veci proste nedokazem napisat, sformulovat. a je to podla realnej skutocnosti, napriklad ja medzi pankacov chodim a viem ako tu tam u nich chodi. Ale nie vsetci su rovnaki no..ja sa napriklad chystam po gymnaziu na vysku sediet 16hodin za kasou by ma vazne nebavilo. este raz fasa koment =D
Co tu riesite punkerov a hopkacov .... to je uplne jedno kto co pocuva a ako sa oblieka hlavne je ako sa sprava, co kona .... tych sialenych nackov treba dakam poslat lebo robia iba hambu.
@skingirl takze z psychonautovho fasa komentu je ti uz jasne, preco nemoze prejst pankac okolo hip-hopera? pretoze jedni su alkoholicke socky a druhi velki sefovia? no ved preco nie, skini su zas ozrate hovada, ktore sa biju na futbale, technaci su vypatlani fetaci, zivme v sebe tie predsudky aj nadalej
@18 opat si vobec nepochopil pointu, ale mne to nevadi. Ja nemam nic proti hudbe - hip hop, ci punk. Ide tu o ludi a o charakter. no zjavne ostatni pochopili, tak skus si to este raz precitat.
@tikalok , no kedze som si pozrel tvoje "Last.fm" uz je mi jasne preco reaguejs tak ako reagujes . Ale ja vobec nehadzem vsetkych do jedneho vreca, sam som povedal ze mam super kamosov co ficia na punku aj hope a su v pohode, len to je mizive percento, si nebol este v zivote vonku a nevidel si tych ludi ako sa spravaju ? (a vyzeraju - ale povedzme ze vyzor nie je dolezity). Len vyvolavat konflikty, cely den chlastat a picovat na svet okolo seba. Takto to asi v zivote daleko nedotiahnu.
A keby robili len to, mozem to mat v pici, ale ked v noci o 1 ked idem domov pride ku mne nejaky sjety punker a da mi noz na krk tak to uz mi kurva jedno nie je
citat z predchadzjuceho postu @10 "nevravim ze vsetci su taki, zdaleka nie, sam mam velmi dobrych kamaratov ktori si pocuvaju muzicku hopec a tak a su super"
Ja viem ze pocuvas punk, a ja ti to neberiem, ani ta neodsudzujem pre boha, ved ta ani nepoznam. Urcite si super chaln, ktory asi vyklady s punkermi vonku nerozbia (aspon dufam). Ale snad sa mi podari ti konecne vysvetlit, ze mozno Ty si prave ten jeden z mala.
@13 skoda...som si to rozmyslel, mal som napisany uz taky text ako psychonaut...ale myslim ze to napisal uzasne a vsetko vystihol. Neviem co skaces, nenapisal nic, co by ta malo urazit, jedine zeby si bol jeden s tych spominanych IQ2 chlapikov...
ehm, nie som chrobacik.. ja ta chapem, ludia su taki aj onaki. neberiem ti tvoj pohlad na vec a sam dobre viem, aki su niektori "punkaci", ktori poznaju akurat sex pistols, piju cuco, valaju sa v blate, proti tomu nic nemam, ked si vybrali taky sposb zivota, nech si ho ziju. ked uz dojde k ohrozovaniu inych ludi, tak to samozrejme v poriadku nie je. ale nemam rad, ked si niekto vytvara nazor len na zaklade negativnych skusenosti s takymito podivnymi individuami. pre mna znamena punk nieco uplne ine a to by bolo na dlho..
proste existuje velmi vela ludi, ktori su takymi "dusevnymi punkacmi" a clovek by to do nich ani nepovedal. su to skveli ludia, bohuzial ostatni si nazor na punk vytvaraju vyhradne zo skusenosti s tymi "negativnymi" punkacmi, ktori na nich zle zaposobili ci uz svojim vyzorom, alebo spravanim.
len som chcel povedat, ze ak je punkac, ci posluchac punku dobry clovek, vobec to nemusi byt nejaka vynimka, jeden z mala.
ja dufam, ze to plati aj pre ostatne styly, skupiny ludi atd.
@tikalok som rad ze sa konecnec chapeme. suhlasim s tym co si napsial, ja som vobec netvrdil ze vsetci su taki (aj som to niekolko krat zdoraznil) a ako si mal aj moznost v mojich predchadzjucich prispevkoch si precitat, pisal som ze ty k takym typom urcite nepatris. ja nerozlisujem ludi na zaklade toho aku pocuvaju hudbu, ze punkeri su kokoti a nepunkeri nie su kokoti.
Ak je niekto kokot tak moze pocuvat aj sum mora a stale to bude kokot.
O tych dusevnych punkacoch, ja mam presne takeho kamarata co pocuva hip hop, v zivote by si nepovedal donho, noramlny chalanisko, ziadne o 10 cisel vacsie handry a funguje si a hlavne je to super clovek. A to sa mi pocita. A ne ze vsetci ste kokoti lebo punk je super a kto nepocuva punk toho podme dojebat.
Cize sme viac menej mysleli to iste, ale zo zaciatku si to zobral trosku zhurta, bo si si myslel ze ja som asi nejaky presmazeny piker alebo co... .
Este k tvojmu prispveku @13 ja som ani pismenkom nespomenul ze moja hudba by bola ta super alebo co, kazdy si pocuva to co sa mu paci a tak to ma byt.
ja budem mat len takú malú poznámku mimo témy... konečne sa v jednom fóre našli aspon dvaja ludia čo spolu dokážu DISKUTOVAŤ a nie sa hádať, urážať atd...to sa mi ráta
precitaj si moj blog o hip-hop mozno ti pomoze....a preco? Lebo su to primitivy jak medzi pankermi tak i medzi hip-hopermi....asi si tu vsetcia myslia teda vsetci ma tu v minulosti presviedcali, ze vraj nosim siroke gate a siltovky a tak skoro ma jeblo Vsetci si myslia, ze hip-hop je o veciach XXXXXL coz je ale iba u deti zvacsa...vacsina posluchacov rapu nosi normalne gate, tricka, mikiny a ani neviete, ze pocuva rap...ale tak primitivom to nevysvetlim
lebo na Slovensku je to tak...zijeme si tu zatvoreni v strede europy...vsetci rovnaka rasa, podobne nabozenstvo, podobne zvyky. Uz len ked sa v meste objavi cernoch tak nanho ludia pozeraju ako na zjavenie. A hups, zrazu k nam dosiel milion rozdielnych stylov bez toho aby sme my slovaci boli na ne pripraveni, lebo sa nedokazeme akceptovat navzajom ze ja som sice taky, ale ty si iny a ja ti do toho nemam co kecat.
Kazdy ma pravo na styl. V pohode pokecam s ludmi co pocuvaju hip-hop, punk, rock, rnb, dokonca pokecam aj s EMO. No len vtedy ak aj ta druha strana respektuje moj styl.
Nemam vyhraneny jeden styl, pocuvaj aj hip-hop, aj soul etc., najviac ma bavi grecka a francuzska hudba. Co sa tyka oblecenia nemyslim, ze ked niekto ma rad punk, tak sa aj tak musi obliekat. Ja sa obliekam vacsinou glamour, ale ked idem na hip-hop party, tak si dam siroke gate a volne tricko, lebo sa v tom super tancuje hip-hop.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Mne sa kazdy styl paci, lebo vsetky maju vlastne crty, historiu a svojich hrdinov
Bavi ma to vsetko objavovat a pocuvat
A zase ked si nejaky 40 kilovy hop hop da na seba 2oj metrove tricko a siltovku, ktora je 4x vacsia ako hlava, tiez vyzera ako dement. Nemam nic proti inym stylom, ale ked sa niektori obliekaju ako debili, tak nech sa necuduju, ze reakcia okolia je taka aka je.
hip hoperi su zas _velki sefovia_ pred ktorymi sa musi posrat cely svet, lebo maju handry site v cine za 99999 SKK a sto kilo retzi a su tazki pani. a kto sa im pozre do oci tak toho rozbiju na kasu, lebo oni su proste pani zemegule.
a zvacsa su to ludia, na okraji spolcnosti, ktori ziju (akoro stale) na ulici a tvaria sa aki maju tazky zivot, a zavidia vsetkym ktori nepracuju manualne, a odsudzuju ich... ak niekto robi vo firme alebo za kompom a zataba 75k mesacne, tak to je pre nich uplny looser co nic nevie a najradsej by ho zbili a zakpali do zeme, lebo to je - SLUSAK. a slusakov treba zajebat, lebo len ten stokat co zije cely zivot vo vyklenku a capuje bonga len to je ten spravny zivot a ten vie o zivote najvaic.
pretoze len ked sa 12 hodin denne lopotis s lopatou tak len to je podla nich skutocna praca. zaspali dobu troska ludia ale nevadi. hlavne ze pocuvaju od kontajnerovych raperov co "ziju na ulici" velmi mudre reci o zivote, ako ich bil tatko a vyrastali na sidlisku. (koho z vas nebil tatko, a kto z vas nevyrastal na sidlisku? - mestskych ludi myslim samozrejme)
to su proste zebraci co v zivote nic nedokazali, polka z nich je na piku a hraju sa na nieco, ze respekt a retaze a picoviny, ale realne ludske hodnoty, radost zo zivota, spravit neico pre druheho a tesist sa z toho.. to oni maju tazko v pi*i. hlavne ze mame to pikenko vsakze.
nevravim ze vsetci su taki, zdaleka nie, sam mam velmi dobrych kamaratov ktori si pocuvaju muzicku hopec a tak a su super, idu ted na vysku atd. ale to je nie velmi velke percento.
(tento post bol napisany na zaklade realnej skutocnosti a skusenosti)
a mzote ma zabit ze to neni pravda a teraz sa kazdy bude ohanat ze to tak nie je....ale ved ti interpreti co tu na slovensku hraju.. ved to je dekadencia spolocnosti. a fanusikovia su na par vynimiek, na tej istej urovni...
česť tým spomenutým výnimkám
páči sa mi tvoj názor. lebo mas pravdu.vlastne cely ten koment je fasa napisal si to co som si myslela ale niektore veci proste nedokazem napisat, sformulovat. a je to podla realnej skutocnosti, napriklad ja medzi pankacov chodim a viem ako tu tam u nich chodi. Ale nie vsetci su rovnaki no..ja sa napriklad chystam po gymnaziu na vysku sediet 16hodin za kasou by ma vazne nebavilo. este raz fasa koment =D
Vdaka, @jajooo a @skingirl
@18 opat si vobec nepochopil pointu, ale mne to nevadi. Ja nemam nic proti hudbe - hip hop, ci punk. Ide tu o ludi a o charakter. no zjavne ostatni pochopili, tak skus si to este raz precitat.
vedel by si takto zhodnotit (vlastne zaskatulkovat) aj ludi, ktori pocuvaju ten druh hudby ako ty? rad by som si to precital
ako vidis nikoho som neskatulkoval.
proste existuje velmi vela ludi, ktori su takymi "dusevnymi punkacmi" a clovek by to do nich ani nepovedal. su to skveli ludia, bohuzial ostatni si nazor na punk vytvaraju vyhradne zo skusenosti s tymi "negativnymi" punkacmi, ktori na nich zle zaposobili ci uz svojim vyzorom, alebo spravanim.
len som chcel povedat, ze ak je punkac, ci posluchac punku dobry clovek, vobec to nemusi byt nejaka vynimka, jeden z mala.
ja dufam, ze to plati aj pre ostatne styly, skupiny ludi atd.
myslim, ze sa uz chapeme, heh
Ak je niekto kokot tak moze pocuvat aj sum mora a stale to bude kokot.
O tych dusevnych punkacoch, ja mam presne takeho kamarata co pocuva hip hop, v zivote by si nepovedal donho, noramlny chalanisko, ziadne o 10 cisel vacsie handry a funguje si a hlavne je to super clovek. A to sa mi pocita. A ne ze vsetci ste kokoti lebo punk je super a kto nepocuva punk toho podme dojebat.
Cize sme viac menej mysleli to iste, ale zo zaciatku si to zobral trosku zhurta, bo si si myslel ze ja som asi nejaky presmazeny piker alebo co... .
Este k tvojmu prispveku @13 ja som ani pismenkom nespomenul ze moja hudba by bola ta super alebo co, kazdy si pocuva to co sa mu paci a tak to ma byt.
teraz ked sme si to uz vyjasnili, tak mi nezostava ni ine, len 100% suhlasit s tvojim nazorom
Uricte som sa nechcel vyvysovat to v ziadnom pripade .
skladeam poklonu ja bych to tak nesformulowala ... presne to si myslim ..
ale neeje to len o punk a hoperoch .. w kazdom style hudby , obliekania a ziwota w podstate , je neekto kto nesadne abo komu nesadnu iny ..
tu bola narazka na EMO .. powacsine ano .. typkowia ale poznam aj par dobrych ludi .. zase wynimky ..
a to ze neekto pocuwa wiac hudobnych zanrow neeznamena ze nema na koho narazat .. wzdy sa neeco najde ..
Kazdy ma pravo na styl. V pohode pokecam s ludmi co pocuvaju hip-hop, punk, rock, rnb, dokonca pokecam aj s EMO. No len vtedy ak aj ta druha strana respektuje moj styl.
Nemam vyhraneny jeden styl, pocuvaj aj hip-hop, aj soul etc., najviac ma bavi grecka a francuzska hudba. Co sa tyka oblecenia nemyslim, ze ked niekto ma rad punk, tak sa aj tak musi obliekat. Ja sa obliekam vacsinou glamour, ale ked idem na hip-hop party, tak si dam siroke gate a volne tricko, lebo sa v tom super tancuje hip-hop.
hej nevidim do toho vobec ZREJME, lebo VOBEC tych radoby raperov co tam polka fuka piko a obera ziarovky zo schodisk nepoznam.
ale sak ty si z petrzalky mas nadhlad nad celym svetom od tial ja viem.