nehovorimze som neskusila.. myslim ze kazdy mlady to skusi. no ne kazdy.. ta skazenjesia cast... ci su zle alebo dobre? ..no dobre urcite nie..aspon podla mna.. ale nikedy ten pocit je uuzasnyyy... myslim ze treba vedet kde je hranica... o tom to asi je
skús si čo chceš, ale niečo čo berieš len pre chvílkový pocit, a ničí ti to organizmus, a vôbec teba ako tak, to u mna nemá miesto. Zbytočný prežitok, z ktorého nič dobré nebude.
mam rad, ked rozoberaju drogy ludia, ktory este nemali ani cigaretu v ustach ci pivo ale k teme jebat drogy je to humus, ja mam v zivote ine pozitky ako su drogy ale obcas ulet neni zly ale nic tvrde, vnutrozilne, praskove a navykove
14 podla toho jaka si silna osobnost a či si wieš powedat či stačilo ked si toho das malo hranicu poznáš....je to o tom či si wieš a bo neweš werit....
@10 opat sa ozvala samotna inteligencia kedze zjavne nevies ze heroin patri medzi najvtrdsie drogy a najviac navykove tak ja ti to teraz hovorim teda exsistuje daka droga vraj, ale je to zlata davka mas z nej strasne satvy ale po prvej davke skapes takze to tam neratam
@20 Áno ale iba pri drogách mäkkých. :p Aj to človek nikdy nevie aký to na neho má dopad. Dopredu pred použitím si hovoriť že to zvládnem ľavou zadnou je čistá naivita.
@21 zase sa snazil byt nejaky chudak maximalne zaujimavy? skoda ze ti to nevyslo s tym heroinom ak si slepy alebo strasne prijebany tak si este raz pecitaj co som vtedy napisaala, nebolo tam napisane ze heroin je makka droga... je to napisane medzi tvrdymi ak si si nevsimol lol dobre si sa ojebal
@33 od "0" po "30" okrem vynimiek(delpurr, hajzelod kosti,...) dalsie sa mi nechce hladat, ostatne su na styl: "ahoj, mam 14 a viem vsetko o drogach..." ale sak oni na to pridu neskor...
34 sak ja sa tu s tebou nebudem hadat o pičowynax kaýdy je nejaky a keby si bol apson trošku inteligentny tak sa tu nehadas z babou ktora nemá pestru minulost a akurát dostala obciansky a myslí si že jej patry cely swet??!.....tam sa sxowaj jebko....
@40 ja sa s tebou nehadam ja sa mam schovat? No dobre decko zasosplene s kurvy vypustene mozes mi vies co akorat, presne to co nevies takze mi nemozes nic sevas!
@38 Kde berieš to presvedčenie že to poznám iba z obrázkov? Síce z časti máš pravdu, z tvrdými drogami som sa nestretol ale z mekšími prichádzam do kontaktu pravidelne. (ale to asi každý kto má trošku otvorené oči.) Ale aj tak, ako by som zmenil svoj názor keby som videl ako si to niekto dáva, keby som sa pohyboval v tej spoločnosti? To si musím akože dačo dať aby som o tom mohol rozprávať? Apropo stačilo mi vidieť jedného chalana ktorý kuril marišku cca 3 roky každý druhý deň. Už to mi stačilo na to aby som pochopil že je to pičovina. (sorry za výraz) To čo robia drogy tvrdšie netúžim vidieť nikdy.
drogy su fajn kym si ta neomotaju okolo prsta a nezacnes sluzit ty im a nie oni tebe...a ta hranica je velmi tenka a ani sa nenazdas a zistis, ze to uz nevies ovladat, aj ked zo zaciatku to vyzeralo nevinne...
@45 ano, nerozumies sa do toho, hlavna vec ze sa tu ides hadat! A tym tvojim dementnym kamosom co huli kazdy druhy den si len potvrdil vetu: ked vies kde je hranica, je to ok...
uz by ste sa mohli niektori konecne naucit, ze tu v diskusiach nemozete prejavit na drogy negativny nazor, lebo fetaci sa budu citit dotknuti a budu okolo seba kopat
@49 Pre to som tam asiže napísal tú podstatu, že to kuri každý druhý deň. Od začiatku som tu hovoril v krátkosti toto:
Mäkké drogy užívať môžeš pokiaľ poznáš hranicu.
Pri tvrdých drogách sa hranica ustrážiť nedá.
Ak s tým súhlasíš, fakt neviem o čo ti išlo. Ak nie, ukáž mi nejaký príklad kde si niekto trebárs raz do týždna dával niečo tvrdé aspon nejakých 15 rokov a neskončil závislý.
V podstate až na jednu malú výnimku všetky narážky čo si zatiaľ mal boli iba na moju osobu bez nejakej súvislosti z témov. Takže fakt neviem o čo ti tu ako ide.
zhrnme to a uzavrime to tu...drogy su zle ale s mierou neskodia, ziadne!!! s mierou som povedal... @55 mne sa len paci ako tu 15 rocny idu poucat 18-20 rocnych co vedia o drogach a pritom nemaju ani sajn o com to je...
@58 to aj ja ...tak vyskusaj a daj nam potom vediet ... ci? ale neee ved sak to je jedno aj tak nema zmysel tato diskusia lebo nikto si z toho nic nezobere...
@73 preco by nemohol? Co ked bol chemik? Co ked s tym robil? Co ked mal syna narkomana? A nepovedal som najviac zo vsetkych sa uvedom o com rozpravas, ja som povedal ze ma viac vedomosti teda som to myslel vseobecne nie prave na drogy. Boze ty si strasne decko.
"samozrejme ze ked je niekto starsi ma viac vedomosti" - teda keď je niekto najstarší tak má logicky najviac vedomostí ... A keď si to myslel všeobecne na čo si to sem písal keď sa tu píše o drogách a o vedomostiach o drogách?
74 on sa ma uwedomit čo rozprawa?..sa pozri o čom tu rozpráwas ty...aj newem jake male decko može mat skusenost ked sme tu pri tom že detko bol xemik a syna ma narkomana..može tu byt 13 bo ja newem kolko ročne decko a može mat surodencou seliakyx proste toto je wec nazoru a ty tu nemusíš hned do wšetkyx skakat ked si niekto poweie swoj nazor a mat posledne slowo!...
@79 dobre koncim detom sprostym to nikdy nevysvetlim a o tom je cely birdz o detoch presne tych 80% ... hej ja som kokot lebo ja pisem namiesto ch x hej hej Mozte sa tu podporovat ja viem svoje a viem, ze viem dobre pa
@92 dobre kamarat, tymto si skoncil budes rad ak ma to prejde rychlo a modli sa ak ma to neprejde a stretneme sa raz. SI drzy jak hovno jak wewo to iste drzy jak pica ale ked ho sstretnes drzy picu a ledva vie rozpravat.
na drogy sa musis pozerat z dvoch stran...prva je ta,ze ta to nici a ruky prec,druha je ta,ze ti to dokaze nieco dat,dokaze aj pomoct,atd...takze je len na tebe co si vyberies...a urcite by som netrvrdila ze drogy su zle,viem ze to znie strasne hlupo,ale museli by ste ma najskor pochopit aby ste zistili ako to myslim...
95 no a presne na takuto reakciu som čakala ja si myslím to iste a len nedawno som na to prišla..a preto ma to zaujímalo....drogy z mierow ti otworia oci...a nex su ake xcu....makke twrde hocjake..
tak jasne drogy su zle... ale na kazdeho z nas vplyvaju uplne inak.podla mna ked si niekto da marihuanu a potom za nejaky cas zasa a tak, tak z toho sa nestriela ale na 2. stranu nie kazdy si potom odtvedy dokaze predstavit zivot bez tohoto.
jaaaaaaj takato tema a hlavne taketo pprispevky mi chybali.
15 - rocne picky co si myslia, ze toho uz vedia vela
trosku starsi chlapci, ktori presedia cely den za monitorom a o trave poculi akurat tak z basni
no a este ti, ktori vedia ako to chodi a snazia sa ludom vysvetlit, no ako to tu byva...kokotkovia a picky maju prevahu a z realistov s realnymi nazormy a skusenostami sa stavaju kokoti.
Sice nie som povinny ti vysvetlovat ako viem, ze kto a odkial kolko vie, ale budis.
Bratranec s ktorym som vyrastal, chodili sme spolu vonku, takmer ako bratia...potom zmenil partiu zacal s travou ( co je v pohode ) potom pridal pervitin ( co je tiez este v pohode no lenze neskor si uz zacal pichat horuci pervitin do zili a neskor heroin a tak. A kedze je mi takmer ako brat, tak viem dost vela o tom, ake su drogy , ake stavy z nich mas a ako tazko je toho sa zbavit. A verm ze som toho videl vela, kedze som kazdy den asi 4 mesiace chodil za nim do nemocnice na psychiatricke oddelenie,lebo taky bol v pici z toho.
A este k tomu poznam dost vela ludi z modelingovej brandze, kde su drogy bezna vec.
Tak mi nehovor, ze ty alebo ta 15-rocna viete o drogach viacej do pice.
Písal si o ľuďoch, ktorí o drogách dokopy asi moc nevedia (Nie priamo, ale spojenia "myslí si, že vie veľa", "počul akurát z básní" tak jasne vyznievajú)
Ja sa pýtam odkiaľ ty vieš čo o drogách vedia ľudia, ktorých nepoznáš, vôbec ma netrápi čo o nich vieš ty
Videl si niekde v celom tomto fore, nieco co by aspon naznacovalo tomu, ze o drogach vie nieco viac ako bezny clovek, ktoreho sa drogy osobne nedotkli?
Hm, aha, takže človek, ktorý v ľubovoľnom čase pred tvojim príchodom do témy neuvedie vierohodné dôkazy, že vie o drogách toľko a toľko tak je xročný ko***, prípadne x ročná pi**, ok len to som chcel vedieť
102 pana ked sem niekto napíše príbeh o drogax tak wie wsetko a ked nie thak newie no dobre...každy je iny len mi prosímta wyswetli že prečo sa obuwas do mna??....
Ach podlamna to každý raz musi skusiť šak aj alkohol ej droga aj fajčenie... podlamna na tej strednej je uplne normálne že dava niekdo trafku ale fakt iba výkendovo .....
@91 no tak ty si mi tiež hrdina, tieto tvoje silné reči na tínedžerskom portáli, to je fakt drsné a mohol by si si uvedomiť, že v živote nejde len o fyzickú prevahu.. no teda v tvojom možno, tak to mi je ľúto.
k celej diskusii.. načo vlastne zakladať témy o drogách? vždy to dopadne rovnako.
feťáci sú spokojní so svojou pestrou minulosťou a s tým, že o drogách vedia viac ako bežní ľudia a akí sú oni svetaskúsení. nie každý z nich je závislý, ale mnohí sa tak správajú, keď obhajujú skvelé pozitívne účinky drog, ktore užívajú.
a bežní ľudia bez pestrej drogovej minulosti sú zas spokojní s tým, že do toho nikdy nepadli, nikdy nepadnú a nikdy nezažijú ten skvelý pocit, keď si človek dačo šňupne či šľahne do žily.
a ja osobne proti drogám nič nemám.. bez ohľadu na to, či je to káva alebo heroín. len ja to proste do tela nechcem, ale ostatní nech užívajú hoci aj letecký benzín, je mi to fuk
Ľudia bol som preč, prišiel som po dvoch dnoch. Fakt sa mi nechce čítať všetko čo tu pribudlo takže krátka otázka: vyhrávame? (rozumej tí čo to odsudzujú :p)
chutovo su dobre.....hehe...a moja ty mas este len 15 a uz azda beres drogy...napr marijuana je lieciva rastilna ale ked si das raz za cas..ked hulis kazdy den neni to zdrave..ale koho to jebe..mna nie ...a co sa tyka tvrdisch drog tak sa nechytaju na marijuanu, aspon podla mojho nazoru....
drogy? legalizovať všetky, nielen niektoré, áno deťúrence, aj alkohol je droga a má dokonca väčší dopad na psychiku, zdravie, spoločnosť ako napríklad marihuana. Najlepší boj proti drogám je legalizácia a osveta, ono nestačí urobiť raz za rok výchovný koncert, nejakú besiedku s pánom policajtom, s týchto vecí si akurát ľudia odnášajú 2zabité školské hodiny a nič viac. Ja by som ľuďom poukazoval zahnisané feťácke žily, ľudí ktorý berú pravidelne, ako vábne vyzerajú... každý má dla mňa právo nakladať zo svojim životom, tak ako uzná za vhodné.
@hajzelodkosti nemáš nejakú svalnatú klávesnicu? nevysypal si na ňu pytlík testosterónu? sorry, ale machrovaním cez internet nič nedokážeš. Stretnime sa niekde na opustenom mieste! uvidíme, kto nemá svalnatú len klávesnicu*.
*aj ja občas, ale snažím sa krotiť
všetky 15 ročné deťúrence, som o niečo starší, o niečo viac som toho pobral ako vy, o niečo viac som si odžil ako vy, ale stále si nedovolím tvrdiť, že mám veľa skúseností. Je to skôr úbohé z vašej strany ešte ste ani poriadne nezačali menštruovať a už sa kurvíte, chlastáte a beriete drogy...nehovorím, že ja som neskúšal... ale ako sa mi odďaluje dátum narodenia od aktuálneho dáta, tak stále viac zisťujem, ako je to vlastne všetko trošku inak.
omg.. vzdy ked sa niekto s niecim ohradi tak povie najvacsi extrem - ked niekto povie, ze drogy nemusia uskodit.. tak hned niekto nahodi heroin, lebo heroin je naozaj bezna droga a v jej destrukcii sa lisi uz len aplikaciou.. alebo niekto povie ze starsi vedia o veciach viac.. iste nie je to pravidlo, ale v 99% to tak proste je (101 rocny dedko uz ovplyva aj demenciou atd.. takze tento priklad a doraz na vek je tak detinsky, ze som sa musela zasmiat) *tlieska*
je to rovnake, ako ked niekto povie ze priemerny uzivatel marihuany je strasna troska.. lebo vidi nejake obrazky ludi co uzivali herak.
Pokuste sa zdoraznit rozdiel trosku prijatelnejsimi prikladmi, lebo takto to len vyzera ako neschopnost argumentovat.
A ked sa zamyslite nad tym,kolko ludi rocne zabije alkohol, a kolko ine drogy(take LSD napriklad 0...ano 0),tak Vam rozum musi zastavat nad tym,kto a ako rozhoduje nad tym co je ilegalne a co nie.
@138 porovnavas neporovnatelne na predavkovanie lsdckom sice neumres, ale mozes umret koli tomu co sa ti deje v hlave po jeho uziti a ktovie, kolko ludi takto zomrelo.. a navyse keby bolo LSD legalne, tak by aj rapidne stuplo jeho uzivanie a teda aj umrtia
ano, koli alkoholu umrie ovela viac ludi, ale aj nespocetne viac ludi ho uziva
ja mam drogy rad, ale urcite by som nebol za ich zlegalizovanie.. kto chce, dostane sa k nim aj teraz a pokial na tom neni zle, tak ho ani nikdy nemusia chytit/odhalit
@139 No o tom by sa dalo diskutovat donekonecna...a co ty vies,mozno ak by drogy bolo legalne,tak by sa ich pouzivanie znizilo,kedze by to uz nebolo 'zakazane ovocie'.
A co myslis tym ze mozes umriet kvoli tomu co sa ti deje v hlave po uziti?Ako samovrazdy alebo tak?Dusevne poruchy?
No ono je to tak,ze drogy nesposobuju dusevne poruchy....drogy ti ju len mozu spustit,ak ju uz v sebe mas...tak ako ju moze spustit hocico ine...
Ale čo nezlegalizovať ... Zlegalizovať a také spotrebné dane na to uvaliť ... A robiť pravidelne razie všelikam či tam niekto nezískal drogy ilegálne ... Tak sa získavajú peniažky do rozpočtu ...
rozmohne s akorupcia.. a cela kolumbia, venezuela, ekvador a vsetci ostatni drogovi dileri doletia na slovensko.. svoje miliony vrazia do pody tu u nas.. a miesto obilia a podobnych zivotne dolezitych rastlin budu vsade pestovane drogy ;o)
poviem ti.. napad veru uzasny, ale nevytvoril by som taku ani pc . hru a uz vobec nie skutocnost..
no podla toho ze ake drogy...ale nebral by som any makke any tvrde...proste sa my to hnusy...a ty co to uzyvaju su akurat tak tupcy ze sa nechaly nalakat na taku kravynu
Aké už potrebuješ peniaze na razie? To dúfam nemyslíš vážne ...
Ale čo sa týka tých srandičiek okolo dílerov a por. asi mአpravdu, že by začali "trošku" machinácie, ono je to aj tak utópia už len kvôli tomu, že sme v EU, ale z recesie si rýpnuť musím
@140 no ono najviac ludi s tym zacne do 18ky a pre tych by to bolo zakazane stale.. ale bolo by pre kazdeho, aj pre toho kto ma pod 18, lahsie zohnat si drogu, lebo ti co ju predavaju by sa nemuseli skryvat
ale drogy sa podla mna aj tak nikdy nezlegalizuju (maximalne tak marihuana, aj to len s tazkostami), pretoze by to bolo nieco strasne obrovske a vela veci by sa tym zmenilo su ine, ovela mensie veci, ktore trvaju neviem kolko rokov aby sa odsuhlasili nekde vo vlade..
ano, myslel som tie samovrazdy a mozno aj nejake nehody, nemusia to byt len priamo samovrazdy.. ked pred niecim utekas, pripadne mas pocit, ze dokazes viac, nez skutocne dokazes to ti moze navodit hocijaka droga..
a s tymi dusevnymi chorobami mas pravdu, ale tiez musis na to pozerat tak, ze ak by si si tu drogu nedala, tak mozno sa ti ta choroba neprejavi nikdy, alebo az nekedy v uplnej starobe
LSD takymto sposobom zabilo 1 cloveka niekedy davno..a to tak,ze vyskocil z okna...cize sa to nestava nejako casto..
A aj keby hej,myslim,ze kazdy clovek by mal mat PRAVO ROZHODNUT sa,ci to chce risknut alebo nie...Nepaci sa mi,ak ma niekto rozhodovat za mna,ze co je pre mna dobre a co nie...
urcite nie su spravne ved rozmyslaj ńormalne. ja som ich nikdy neskusila nikdy neskusim a nikdy ani skusit nechcem ved je to zbytocna strata penazi tak ako fajcenie-zaplatis si za svoju predcasnu smrt
@150 alkohol ti nezmeni vnimanie az tak ako napr LSD.. ale aj tak kolko ludi koli nemu zomre, trebars v autonehodach sposobenych opitymi ludmi.. a si predstav co by to bolo, keby ludia sadali za volant pod vplyvom LSD pretoze ak by boli drogy legalne, bola by omnoho vacsia sanca, ze sa taki ludia najdu a sadnu za volant..
nepochybne su ludia, ktori drogu uzivaju rozumne (tiez sa medzi takych snazim zaradit ), ale takych je male percento.. zlegalizovanim drog by stupol pocet najma tych, ktori tomu prepadnu, pripadne sa zblaznia atd
tiez by sa mi pacilo, keby som si mohol LSD kupit v obchode, pripadne marisku v stanku ale nie za tu dan, ktoru by si to bezpochyby vyziadalo
@153 To je ale vsetko len tvoja teoria...a nevies ako by to naozaj bolo...ja povazujem alkohol za najnebezpecnejsiu drogu na svete.A zda sa mi to iracionalne ze prave tato droga ma byt legalna...Ale vravim,kazdy ma na to iny nazor a je to na straaasne dlhu diskusiu...
Jedna davka a koniec hej?To je blud to je akoby si mala pred sebou celu cokoladu a das si len jednu kocku aj druhu ved preco nie?a tretiu a castejsie a velmi casto a prilis casto a zavislo a uplne a uvidis co s teba ostane uvidis znicis si zivot preco to vlastne vymysleli?Naco je to dobre vsetky drogy co existuju by som zakopala pod carnu zem uplne znicila alekedze sa to neda ostalo nam dufat ze vacsina ludi nebude takych sprostych je to blud neberte to naozaj.Vsetci na vas budu pozerat a zrutia sa vase plany a tuzby nebude s teba nic vobec len zavislak/cka .Nikdy!
@156 Pravdepodobne by stupla...Co ja osobne az za taku katastrofu nepovazujem...pretoze zaroven so zvysenim konzumacie inych drog by pravdepodobne klesla konzumacia alkoholu...A ked uz maju ludia nieco tlacit nieco do hlaby,nech je to radsej trava ako vodka...
Drogy su svinstvo,ktore ludom otravuju telo a mysel a nutia ich robit veci,ktore by za normalnych okolnosti neurobili... zastieraju zdravy usudok a robia z ludi trosky.
Nikdy som neskusila a ani neplanujem nejaku drogu skusit,ak nepocitam alkohol alebo cigarety (s mierou)...
a ja by som brala radsej vodku ako travu,kedze s travou sa spaja ista velmi pocerna skupina ludi...
drogy su jeden sprosty vymysel ktorym sa da pekne pokazit zivot mozno si kopec ludi povie a co skusim raz co sa mi stane ... a ked to skusia raz povedia si a nic mi to nesparvilo tak to skusim este druhy krat... a tak to postupne ide dalej.. je to velak kktina
@160 alee si predstav, ze tak jak teraz mladi piju vodku (kazdy vikend) by namiesto toho davali piko.. nie travu, ale piko, alebo inu tvrdsiu drogu.. bolo by to lepsie? ja si nezastavam alkohol ,ale myslim si, ze vacsina drog je od neho horsia (ak by sa tie drogy uzivali tak casto ako alkohol)..
pokial by islo len o travu, tak kludne.. lenze kto by ostal pri trave, keby mal hned vo vedlajsom obchode aj piko,lsd,heroin?
zjavne vies, o com drogy su a tak im snad nikdy neprepadnes.. ale nezabudaj, ze vacsina ludi je sprosta a tak im aj vacsina prepadne a preto maju taku zlu povest
´"Drogy su svinstvo,ktore ludom otravuju telo a mysel a nutia ich robit veci,ktore by za normalnych okolnosti neurobili... zastieraju zdravy usudok a robia z ludi trosky"
povedz mi co z toho nerobi aj alkohol?
a ten akceptujes a dokonca aj pijes.. a tak isto ho pije aj ta ista pocerna skupina
@166 Podla mna je to uplne jedno, ci su to tvrde drogy alebo alkohol, ked je niekto raz sprosty a nevie kedy ma dost, tak si zivot znici, ci uz s jednym, alebo s druhym...Lenze to chyba drog nie je-drogy zivoty nenicia,to si robia ludia....
@168 mno piko,heroin alebo koks s tebou spravia ine veci nez nejaka vodka
jaa si myslim, ze nebyt heroinu a ludi zavislych na nom, tak by sa o drogach az tak zle nehovorilo a mozno by sme sa dockali aj legalizacie drog ale teraz jednoducho ked niekto povie drogy, tak mu pride na mysel neaka sfetovana socka, co kradne aby mala na dalsiu davku (a to je vacsinou heroin)
@169 No ano heroin je vynimka a extrem, ktoreho sa ziadny normalne zmyslajuci clovek dobrovolne nedotkne...Ale aj tak si myslim, ze ludia by mali mat slobodnu volbu i v tom ,ci to skusit chcu,alebo nie..Zakazovanim sa nic nevyriesi...
@167 - alkohol je droga tiez,ja nevravim ze nie...ale je rozdiel medzi takym herionom a frťanom slivovice.Alkohol pijú aj černy no alkohol sme mali už pred ich príchodom, zatial čo napr. marihuana k nám vo veľkom prišla s ich kultúrou.
@171 mno v tom prvom mas pravdu.. ale tiez je rozdiel medzi litrom vodky a polkou ecka musis sa na to pozerat z obidvoch stran..
lol, trocha menej predsudkov a viac zdraveho rozumu by neuskodilo
@170 nj, lenze aj tak je kopec ludi, ktori sa k nemu dostali a uz sa z toho nevyhrabali.. to je presne to co som uz raz pisal.. ti, co rozmyslaju, tak vedia, ze heroinu sa radsej nedotykat.. lenze kolko takych ludi z tych co uz niekedy skusili drogu je? poznas viac ludi, ktori uzivaju drogu rozumne, alebo takych, co si drbnu co im pride pod ruku?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
173 komentov
skús si čo chceš, ale niečo čo berieš len pre chvílkový pocit, a ničí ti to organizmus, a vôbec teba ako tak, to u mna nemá miesto. Zbytočný prežitok, z ktorého nič dobré nebude.
Suhlasim s @2 - ked vies kde je hranica, je to ok...
Nemáš čo povedať tak sa chytáš za slovíčka alebo čo?
Tak to si jej naozaj dobre vysvetlil keď to medzi tvrdými mala napísané ...
Po pici zistenie, ze uz aj 15-rocne mozu mat pestru minulost
Len tak pre poucenie : To, ze sa daaka 15tka pojebe s pol dedinou este neznamena, ze ma pestru minulost .
A k teme, drogy nie, teda urcite nie tie prudko navykove.
Lysohlavkova prazenica je fajn
Mäkké drogy užívať môžeš pokiaľ poznáš hranicu.
Pri tvrdých drogách sa hranica ustrážiť nedá.
Ak s tým súhlasíš, fakt neviem o čo ti išlo. Ak nie, ukáž mi nejaký príklad kde si niekto trebárs raz do týždna dával niečo tvrdé aspon nejakých 15 rokov a neskončil závislý.
V podstate až na jednu malú výnimku všetky narážky čo si zatiaľ mal boli iba na moju osobu bez nejakej súvislosti z témov. Takže fakt neviem o čo ti tu ako ide.
Fíha, každý druhý deň a 2krát do týždňa, to je brutálny rozdiel ...
ja som taky dobry chlapec: nepijem (je nas par v triede) nefajcim nedrogujem....no takych sa vela nenejade
Tak odhaduj mieru pri heroíne, to by som rád videl
Ja mám dať vedieť?
Ja tu hovorím o tom ako sú všetky drogy s mierou ok?
Úplný súhlas ... Niekto o tom možno nič nevie ... Ale odkiaľ môže niekto vedieť či o tom vie alebo nie len na základe toho, že má ten človek 15?
Aha, takže 110ročný dedko, nezávisle na nejakých skúsenostiach a pod. vie o drogách najviac zo všetkých?
A aký to má súvis s tou blbosťou čo si zadrel?
@74
"samozrejme ze ked je niekto starsi ma viac vedomosti" - teda keď je niekto najstarší tak má logicky najviac vedomostí ... A keď si to myslel všeobecne na čo si to sem písal keď sa tu píše o drogách a o vedomostiach o drogách?
Tak ja sa obávam, že s tvojimi argumentmi to nevysvetlíš nikomi
Špecifikuj prosím ťa kto sú "vy" a čo vedia zle
Lebo ľudia s pestrou minulosťou, viď @hajzelodkosti sa nevedia ani za máriu vykoktať
Moja minulost je urcite pestrejsia nez tvoja minulost. Keby som ta vyfackal asi by si ty zacal koktat a mozno aj koktavo pisat. Ty chudak pojebny.
No samozrejme, že čo sa drog týka máš pestrejšiu minulosť ako ja ...
A je to na tebe dosť vidieť
15 - rocne picky co si myslia, ze toho uz vedia vela
trosku starsi chlapci, ktori presedia cely den za monitorom a o trave poculi akurat tak z basni
no a este ti, ktori vedia ako to chodi a snazia sa ludom vysvetlit, no ako to tu byva...kokotkovia a picky maju prevahu a z realistov s realnymi nazormy a skusenostami sa stavaju kokoti.
Ešte by ma zaujímalo odkiaľ vieš kto koľko a skadiaľ vie ...
Sice nie som povinny ti vysvetlovat ako viem, ze kto a odkial kolko vie, ale budis.
Bratranec s ktorym som vyrastal, chodili sme spolu vonku, takmer ako bratia...potom zmenil partiu zacal s travou ( co je v pohode ) potom pridal pervitin ( co je tiez este v pohode no lenze neskor si uz zacal pichat horuci pervitin do zili a neskor heroin a tak. A kedze je mi takmer ako brat, tak viem dost vela o tom, ake su drogy , ake stavy z nich mas a ako tazko je toho sa zbavit. A verm ze som toho videl vela, kedze som kazdy den asi 4 mesiace chodil za nim do nemocnice na psychiatricke oddelenie,lebo taky bol v pici z toho.
A este k tomu poznam dost vela ludi z modelingovej brandze, kde su drogy bezna vec.
Tak mi nehovor, ze ty alebo ta 15-rocna viete o drogach viacej do pice.
A mne neodpovieš?
Moja otázka smerovala k tomu, odkiaľ vieš, čo vie o drogách @iwet9 atd.
Písal si o ľuďoch, ktorí o drogách dokopy asi moc nevedia (Nie priamo, ale spojenia "myslí si, že vie veľa", "počul akurát z básní" tak jasne vyznievajú)
Ja sa pýtam odkiaľ ty vieš čo o drogách vedia ľudia, ktorých nepoznáš, vôbec ma netrápi čo o nich vieš ty
Pozri dam ti logicku otazku :
Videl si niekde v celom tomto fore, nieco co by aspon naznacovalo tomu, ze o drogach vie nieco viac ako bezny clovek, ktoreho sa drogy osobne nedotkli?
Hm, aha, takže človek, ktorý v ľubovoľnom čase pred tvojim príchodom do témy neuvedie vierohodné dôkazy, že vie o drogách toľko a toľko tak je xročný ko***, prípadne x ročná pi**, ok len to som chcel vedieť
aj nabuduce
k celej diskusii.. načo vlastne zakladať témy o drogách? vždy to dopadne rovnako.
feťáci sú spokojní so svojou pestrou minulosťou a s tým, že o drogách vedia viac ako bežní ľudia a akí sú oni svetaskúsení. nie každý z nich je závislý, ale mnohí sa tak správajú, keď obhajujú skvelé pozitívne účinky drog, ktore užívajú.
a bežní ľudia bez pestrej drogovej minulosti sú zas spokojní s tým, že do toho nikdy nepadli, nikdy nepadnú a nikdy nezažijú ten skvelý pocit, keď si človek dačo šňupne či šľahne do žily.
tak načo sa hádať, keď je vlastne každý spokojný?
drogy? legalizovať všetky, nielen niektoré, áno deťúrence, aj alkohol je droga a má dokonca väčší dopad na psychiku, zdravie, spoločnosť ako napríklad marihuana. Najlepší boj proti drogám je legalizácia a osveta, ono nestačí urobiť raz za rok výchovný koncert, nejakú besiedku s pánom policajtom, s týchto vecí si akurát ľudia odnášajú 2zabité školské hodiny a nič viac. Ja by som ľuďom poukazoval zahnisané feťácke žily, ľudí ktorý berú pravidelne, ako vábne vyzerajú... každý má dla mňa právo nakladať zo svojim životom, tak ako uzná za vhodné.
@hajzelodkosti nemáš nejakú svalnatú klávesnicu? nevysypal si na ňu pytlík testosterónu? sorry, ale machrovaním cez internet nič nedokážeš. Stretnime sa niekde na opustenom mieste! uvidíme, kto nemá svalnatú len klávesnicu*.
*aj ja občas, ale snažím sa krotiť
všetky 15 ročné deťúrence, som o niečo starší, o niečo viac som toho pobral ako vy, o niečo viac som si odžil ako vy, ale stále si nedovolím tvrdiť, že mám veľa skúseností. Je to skôr úbohé z vašej strany ešte ste ani poriadne nezačali menštruovať a už sa kurvíte, chlastáte a beriete drogy...nehovorím, že ja som neskúšal... ale ako sa mi odďaluje dátum narodenia od aktuálneho dáta, tak stále viac zisťujem, ako je to vlastne všetko trošku inak.
je to rovnake, ako ked niekto povie ze priemerny uzivatel marihuany je strasna troska.. lebo vidi nejake obrazky ludi co uzivali herak.
Pokuste sa zdoraznit rozdiel trosku prijatelnejsimi prikladmi, lebo takto to len vyzera ako neschopnost argumentovat.
caf a pozerte sa tu navzajom..
A ked sa zamyslite nad tym,kolko ludi rocne zabije alkohol, a kolko ine drogy(take LSD napriklad 0...ano 0),tak Vam rozum musi zastavat nad tym,kto a ako rozhoduje nad tym co je ilegalne a co nie.
ano, koli alkoholu umrie ovela viac ludi, ale aj nespocetne viac ludi ho uziva
ja mam drogy rad, ale urcite by som nebol za ich zlegalizovanie.. kto chce, dostane sa k nim aj teraz a pokial na tom neni zle, tak ho ani nikdy nemusia chytit/odhalit
A co myslis tym ze mozes umriet kvoli tomu co sa ti deje v hlave po uziti?Ako samovrazdy alebo tak?Dusevne poruchy?
No ono je to tak,ze drogy nesposobuju dusevne poruchy....drogy ti ju len mozu spustit,ak ju uz v sebe mas...tak ako ju moze spustit hocico ine...
budu same problemy s preukazovanim povodu jednotlivych drog..
nespocetne vela novych sudnych pojednavani.. mozno zriadeny novy specializovany sud..
rozmohne s akorupcia.. a cela kolumbia, venezuela, ekvador a vsetci ostatni drogovi dileri doletia na slovensko.. svoje miliony vrazia do pody tu u nas.. a miesto obilia a podobnych zivotne dolezitych rastlin budu vsade pestovane drogy ;o)
poviem ti.. napad veru uzasny, ale nevytvoril by som taku ani pc . hru a uz vobec nie skutocnost..
!!!!!!!!!!!!!!§
Aké už potrebuješ peniaze na razie? To dúfam nemyslíš vážne ...
Ale čo sa týka tých srandičiek okolo dílerov a por. asi mአpravdu, že by začali "trošku" machinácie, ono je to aj tak utópia už len kvôli tomu, že sme v EU, ale z recesie si rýpnuť musím
a ze peniaze na razie.. ako si hadam nemyslis, ze ti co by ich vykonavali by ich robili zadarmo..
a kedze by to bolo povolene minimalne spociatku by musela byt siroka a casta kontrola..
a to je viac zatahov viac policajtvo ci kuklacov viac ludi i materialu a vsetko stoji prachy!! ;o)
Ale zamestnanci sú, sa im hodia nejaké prémie na konci roka za to a je ...
Určite by sa nejaké peniaze spotrebovali, ale určite nie všetky (ale len ozaj malá časť) z tých daní ...
A kontrolovať by nebol až taký problém, proste by ľudia mali povinnosť si nechať daňový doklad, aby sa ním mohli preukázať a je ...
ale drogy sa podla mna aj tak nikdy nezlegalizuju (maximalne tak marihuana, aj to len s tazkostami), pretoze by to bolo nieco strasne obrovske a vela veci by sa tym zmenilo su ine, ovela mensie veci, ktore trvaju neviem kolko rokov aby sa odsuhlasili nekde vo vlade..
ano, myslel som tie samovrazdy a mozno aj nejake nehody, nemusia to byt len priamo samovrazdy.. ked pred niecim utekas, pripadne mas pocit, ze dokazes viac, nez skutocne dokazes to ti moze navodit hocijaka droga..
a s tymi dusevnymi chorobami mas pravdu, ale tiez musis na to pozerat tak, ze ak by si si tu drogu nedala, tak mozno sa ti ta choroba neprejavi nikdy, alebo az nekedy v uplnej starobe
Ale písať blbosti sa ti zjavne chce
LSD takymto sposobom zabilo 1 cloveka niekedy davno..a to tak,ze vyskocil z okna...cize sa to nestava nejako casto..
A aj keby hej,myslim,ze kazdy clovek by mal mat PRAVO ROZHODNUT sa,ci to chce risknut alebo nie...Nepaci sa mi,ak ma niekto rozhodovat za mna,ze co je pre mna dobre a co nie...
drogy-zaplatis si za skazeny zivot
nepochybne su ludia, ktori drogu uzivaju rozumne (tiez sa medzi takych snazim zaradit ), ale takych je male percento.. zlegalizovanim drog by stupol pocet najma tych, ktori tomu prepadnu, pripadne sa zblaznia atd
tiez by sa mi pacilo, keby som si mohol LSD kupit v obchode, pripadne marisku v stanku ale nie za tu dan, ktoru by si to bezpochyby vyziadalo
Nikdy som neskusila a ani neplanujem nejaku drogu skusit,ak nepocitam alkohol alebo cigarety (s mierou)...
a ja by som brala radsej vodku ako travu,kedze s travou sa spaja ista velmi pocerna skupina ludi...
19 rokov mas a stale si nevyrastla s tej choroby zvanej rasizmus nacizmus... tak to je smutné !!!
pokial by islo len o travu, tak kludne.. lenze kto by ostal pri trave, keby mal hned vo vedlajsom obchode aj piko,lsd,heroin?
zjavne vies, o com drogy su a tak im snad nikdy neprepadnes.. ale nezabudaj, ze vacsina ludi je sprosta a tak im aj vacsina prepadne a preto maju taku zlu povest
´"Drogy su svinstvo,ktore ludom otravuju telo a mysel a nutia ich robit veci,ktore by za normalnych okolnosti neurobili... zastieraju zdravy usudok a robia z ludi trosky"
povedz mi co z toho nerobi aj alkohol?
a ten akceptujes a dokonca aj pijes.. a tak isto ho pije aj ta ista pocerna skupina
jaa si myslim, ze nebyt heroinu a ludi zavislych na nom, tak by sa o drogach az tak zle nehovorilo a mozno by sme sa dockali aj legalizacie drog ale teraz jednoducho ked niekto povie drogy, tak mu pride na mysel neaka sfetovana socka, co kradne aby mala na dalsiu davku (a to je vacsinou heroin)
lol, trocha menej predsudkov a viac zdraveho rozumu by neuskodilo
@170 nj, lenze aj tak je kopec ludi, ktori sa k nemu dostali a uz sa z toho nevyhrabali.. to je presne to co som uz raz pisal.. ti, co rozmyslaju, tak vedia, ze heroinu sa radsej nedotykat.. lenze kolko takych ludi z tych co uz niekedy skusili drogu je? poznas viac ludi, ktori uzivaju drogu rozumne, alebo takych, co si drbnu co im pride pod ruku?