ja odcudzujem co skusili. lebo ty co skusili uz neprestanu lebo sa im to zacne pacit (tot moj nazor) A kedze droga je navikova tak sa da lahok naviknut. Ak pijes casto kavu a zrzu si bez nej tak nevies co mas robit. (moja mam pije kavu 3-4 krat denne ak by nemala kavu tak by vrazdila) a tu vidno co doakze droga spravit.
takze ja envidim problem toho kto pise a stara sa do iynch co nemali ... lebo ty co nemali vedia, ze to co nemali nie je dobre pre cih zdravie ale je to len moj nazor
Dajvidek, ani ja to neviem pochopit, ale myslim ze to moze byt preto, lebo niektori ludia sa jednoducho v tejto teme _vobec_ neorientuju a viac menej len interpretuju naucene frazy o drogach ktore niekde poculi atp.
Cize to bude prave koly tej neznalosti si myslim. Casy rokov 1980 su uz davno prec, heroin a podobne tvrde veci uz davno vysli z mody, no niektore 'komunisticke' nazory tu pretrvavaju dodnes bohuzial
Kasko: nic v zlom, ale to co je za otazku? Akoze cakas ze ti napise definicu drogy alebo .. ?
Kasko: ja pijem kavu tiez bezne, a ked nepijem nerobi mi to ziaden problem. A preco odsudzujes co skusili? Droga je navykova latka, tak sa da lahko navyknut? A podla tohoto meritka odsudzujes aj svoju mamu za to ze ked nema kavu tak by vrazdila?
Ti co nemali praveze nevedia, a preto maju rozne mylne nazory a siria dezinformacie. Je uplna naivita si mysliet ze ak si niekto raz zafajci travu, alebo si da extazu, ze zrazu je To je smutne ze taketo narozy pretrvavaju, drogy (samozrejme napr heroin nie..) sa daju brat aj absolutne zodpovedne a bez problemov.
Poznam X ludi, ktori sa radi zabavaju, raz za cas si zahulia, daju si na disco Extazu atp. a vobec neriesia zavyslost alebo nieco podobne ...
nj clovek si tu chce precitat nejake rady alebo pribehy zo zivota (co by mala aj tato tema obsahovat) no ale otvorim temu a 9 prispevkov za 10 pisu vsetci to co im mamka hovorila ked mali 10 rokov ze "drogy su FUJ"
"ty co skusili uz neprestanu lebo sa im to zacne pacit"
sorac ale toto je vazne, jemne povedane somarina
Zaujimave ze tu nikto nenadava na alkohol, koly ktoremu zomrie rocne vyse 100.000 ludi, nici rodinne vztahy a ulice su plne homelessakov ktori su vkuse na*rbani...
inak ja som niekde na nete nasiel uz neviem kde ze nejaky vedci testovali drogy a ine latky... a alekohol bol 6. najnebezpecnejsi ,na 9.priecke bol tabak, 11.trava a LSD bolo az na 18. mieste to je len take zbezne info co si pamatam
Jackal ta kava to bol len tak priklad povedzme ano? A zasa ja tu akvu musim neustale kupovat. s casti mas pravdu. nemal by som ale ja odcudzujem najme tych ktory beru tvrde drogy. lebo raz skusia a potom to chcu zazit este raz aa este raz. cize tvrde drogy.
Dajvidek, inak myslim ze je tu toho vo forach celkom dost popisane, no aj ked chapmem Ta ze ked su tie fora popretkavane takymi nazormi ako pises ze ta to nebavi citat. Kazdy druhy post, ste kkti lebo beriete drogy, fetaci umrite...
Ale to uz tak chodi kludne sa spytaj na co chces, mozno tu bude nejaka fit debata nakoniec
Kasko: noo, chapem co myslis, a viem si predstavit ako sa divas na tu situaciu.Ludia ktori su zavisli napr. na heroine a musia si ho pichat 8x denne to maju uz dost na . Ale to neznamena ze by sme ich mali odsudzovat, oni za to svojim sposobom "nemozu", tvrde drogy su fakt svina a clovek do toho moze spadnut s X dovodv.. myslim si ale, ze takymto ludom treba pomoct a nie ich zatracovat.
Dajvidek: LSD je halucinogen, ci je to nebezpecne je realtivne. Moze to byt nebezpecne ak by si mal naklonnost k nejakej psychickej chorobe, pripadne nejaku zdedil v genoch. Tak isto zalezi aj kde a skym si to das, set & setting je v pripade LSD velmi dolezity. Dobre je sa na taku akciu dobre psychicky pripravit uz par dni dopredu, byt si isty ze pocas "vyletu" ta nikto nahle nevyrusi atp. Vo vseobecnosti by nemal byt ziaden problem ak nie si nejaky vysinuty magor
Inak ak by si siel do toho prvy krat, doporucujem najprv len 1/2 LSD.
jj no problem. Leto je vyborne obdobie na taketo zalezitosti. Lysohlavky su v podstate viac menej to iste ako LSD (je tam ina aktivna latka - psilocibin, nie kyselina lysergova ako v u LSD), stav je velmi podobny, ale pri lysohlavkach je viac meditativneho a takeho poznavacieho charakteru.
Inak ak si este nemal vobec skusenost s takymito vecami, doporucil by som ti mozno par krat pred tym si skusit zafajcit travu aby si nezacal hned s hribikmi.
ta hulim dost o to nemaj boja ...no a skorej dam asi tie lysohlavky ako LSD predsa prirodne je prirodne ... abo este je tu monost durman ale to vraj je hlupost...
Tak sa pridam aj ja. Pre infochtivych tu hadzem perfektnu stranku » www.biotox.cz/enpsyro/... na ktorej sa dozviete skoro vsetko. Do 16-17 rokov som si aj ja myslel ze drogy je to naj svinstvo ake moze existovat a nikdy by som nepovedal ze neco dakedy budem brat... No potom som prisiel do 2 rocnika na strednu a uz to islo, piatky, chlast, trava...A potom som stiahol aj dajvidka . To len tak na okraj. Nemozete totiz cakat ze typek (mikesh ci jak sa vola , ale samozrejme je ich viac) ktory ma 15 rokov bude tvrdit nieco ine ako frazy z telky, casopisov, letakov bez akychkolvek naznakov rozumneho odargumentovania, kedze do veci nevidi.Aj k nam na zakladke chodili ty tipci z peer skupin a hustili nam do hlavy ze ake su drogy superskodlive a ked zacneme s lahkymi tak nas to stiahne na tvrde...Zatial frcim len na trave, obcas si vypijem, ganja mlieko, ganja kolace, rozky s ganjovym maslom (neodporucam je to kentus) a tak. Planujem hubicky (skoda ze v zime nerastu a aj LSD by som testol. Ale moja zasada je ze ked nieco chcem skusit najprv si vsetko precekujem na nete... Taze si myslim ze uz sa ako tak v tejto teme orientujem...A na synteticke velmi nesom. Chcel by som skusit salviu a peyolta ale nemam sa velmi k tomu ako dostat taze ak tak len taku radu by ste mi mohli dat... Ostatne si vygooglim.
Ok taze dajvidku sa tesim na leto, pojdeme do lesa na hubacku
sorac zo doule post, uz by to pan Abaffy mohol fixnut konecne pff :E.
Tak to je v pohode Kludne mozes ist do lysohlavok pripadne LSD. Durman urcite nie, su z toho sice stavy, ale zvacsa dost neprijemne. Ak by si chcel este nieco z podobneho sudka, tak doporucujem Salviu Divinorum extrakt.
OK.dik za typ...inak tak odveci videli ste niekto film hubicky (shrooms) odporucam celkom sranda, taka partia ide na stanovacku a pojedia take huby potomne ako lysohlavky
Jarage: no super, to som rad ze niekto "vzdelany" sa tu konecne objavil . Presne ja to iste, tiez si nedam nic o com si dopredu neprecitam a nenastudujem. Ta stranka co si poslal je vyborna, sam som sa tam mnoho dozvedel.
O tom typkovi co ma 15 rokov.. no ano, mas pravdu, ale mna zarmucuje, ze tu casto aj ludia nad 20 - 25 rokov su schopni vypotit taky nazor ze je mi az do placu.
Napriklad sa v jednom topicu niekto (39 rocny clovek) pyta na rohypnol, potrebuje poradit, a druha odpoved co dostane je "Ale fuj, dajte pokoj s takými sračkami" ... atp.
berem to ako kompliment. ale ja som tu este dost kratko na to aby som to nejak objektivne posudil (a kedze som z ke tak to asi objektivne ani nikdy nebude )
Small_angel: hm porovnavat uzivanie navykovych latok so zabijanim, to je dost od veci. Takto by si do porovnania mohol postavit dve akekolvek veci. A vrahovia asi nezabijaju preto, lebo sa pri tom dobre citia - lol .
Inak si 2x (pre istotu) precitaj prispevok od Mei, pekne vystihnute a napisane
A este na margo, toto mi tiez vadi, ked niekto napise ze fetak.... fetaci su ludia ktori z flasky fetuju napr toulen vo vyklenku a su vypatalni. Sorry ale ja si tak vazne nepripadama myslim ze Mei a dalsi ludia tu asi tiez nie
Ked niekto opity zabije cloveka, tak v mediach nepovedia ze bol "nafetovany alkoholom"...
Priklad za vsetko, nad cim som sa vcera dost pobavil, na nejakej bulvarnej stranke, bulvar.atlas.sk myslim bol titulok
"Mischa Burton - riadila nafetovaná!"
a az v hlbinach clanku vysvitlo ze mala jeden joint. A takto potom vznika ten mylny obraz...
preboha..sak chlapci viete o tom ze alkohol je stredne tvrda drogaa????a spek je mekkaaa...ta asi asi srok cyberem...drogy ako alkohol nee????co tak ..piko?abo koleso?ha?to je spoko to je pomaly neskodnee....v malych mnozstvaach..ta co?ha?
vidim ze celkovo na tejto stranke je drviva vecsina ludia, ktora o tejto problematike nema ani paru... to bol aj dovod ako som sa dostal ku tomuto foru. kamarat mi poslal link na nejaku diskusiu o trave... 95% ludi tam pisalo o tom, jake su drogy zle a hlavne trava, lebo to je "vstupna droga". no ja som si pri tom ako som to cital podpalil speka (pre neznalych džoint) a ujebeaval sa na tych vasich prispevkoch... ja na vasom mieste keby som nebral dorgy a bol by som proti nim, ani tuto sekciu necitam.. ale vy ne, vy sem pridete, zbadate temu "mam si dat 1 alebo pol tabletky e-cka?" a hned sa musite zapojit do debaty slovami: "drogy su zle, znicia vam zivot atd." pritom ste nikdy nic neskusili a tym padom nemate ziadne argumenty (myslim tym osobnu skusenost..) a nemate co dalej povedat... mohli by ste si sadnut na chvilku za internet a najst nejake osobne skusenosti tych co to beru a az potom pisat tie svoje priblble posty, ktore aj tak nikoho nezaujimaju typu "droga=smrť"
dnes som si tak vsimol ked som bral gres na tom dilerovi ze keby neni ganja vlastne nemal by co robit...zivot travi tym ze chodi po uliciach caka kym mu niekto zavola aby mohol zriesit...nic moc...pre niekoho su drogy zivot a to ani nemusi byt fetak a predsa len neni fetak ako fetak...podla mna fetak je clovek ktoremu drogy prerastaju cez hlavu a nevie si so svojou zavislostou pomoct...to co sa docitam o tom na nete mi neda ani kkt...to mi na drogovej urovni levely neprida...fajcim travu mal som ecko ale nedovolil by som si hovorit o lsd alebo o niecom co som nikdy nemal...preco su potom ludia co sa do toho montuju ked kkt vedia???su to len zaslepenci vsade sa pise ze drogy su zle...mozno aj su do istej miery...obcas lutujem ze som s ganjou zacal ale zas potom si uvedomim ze som s nou prezil najkrajsie obdobie svojho zivota ma vela toho co ludia nemaju-neotoci sa ti chrbtom...haha a jedna otazka volakto ak viete...kolko asi stoji take lsd??
trava neznamena ziadny vstup do rise drog...to uz zacina cigami a dalej chlast a uz je len na ludoch ci sa posunu dalej a povedal by som ze drviva vacsina tych vysratych sa dalej nepohne...treba na to aj trochu guraz tiez som nevedel co mi prvy krat spravi trava ale bol som odhodlany skusit ale zas nechcem hovorit ze ne ale bile by som si nedal...mozno este volake prirodne haluze ale piko a podobne su fakt sracky je to uz len videt na uzivateloch
a drogy aspon poskytuju docasny utek od reality ktora je niekedy fakt hnusna...rano uz len ked idem na bus a vidim tam tych ludi je mi z nich zle zazeraju jak skurvisyni niektori by sa mohli uvedomit...to je trochu mimo ale chcel som tym povedat ze radsej budem na drogach a stastny(nie nastalo to by som asi dlho nevydrzal)ako na sucho a unundeny!!!!HAHAHAHAHA
a este poznamka:najradsej mam prihody typu bol som taky nahuleny ze som videl skriatkov...omg...fajcim dost dlho ale teda skriatkov som este nevidel ze by sa len tak predo mnou zjavil a rozpraval som sa s nim...ale ved ked si niekto namysla nemam nic proti jeho fantazia
óóó...droga...krásny pocit chvíľového štastia...chvíľkové vyriešenie neakých problémov...ale myslím ,že tá chvíľka rýchlo prejde a sme tam kde sme boli..ba aj horšie.. no a na odviazanie...myslím že sa dá zabaviť aj inak...
chápem alkohol...avšak nie vtedy ,keď je v rodinách...a spôsobuje veľké škody...násilníctvo...alkoholikov..atď..
chápem trávu...avšak všetkého veľa škodí...a je to tenký chodníček dostať sa na niečo tažšie...tvrdšie...syntetické...fuj!!! nikdy...byť závislý na niečom takom?? NIE! ...neskor sa ti to odrazí všetko na zdraví...nie nadarmo je to zakázané...pravidlá nie sú na to aby sa porušovali...niektorí ,ktorí tak skúšali...aj dopadli...
veľa ľudí sa lieči na rozne choroby...aaa niekto si takto ľahkomyselne ničí zdravie za chvíľkové štastie....??!!!! *TIRED*
kolko jebnutych horolezcov zajebe lavina a aj tak to ostava legalne? Sloboda mysle v demokratickom state by mala existovat, ale neexistuje. Skurveny system. Nechceli by nahodou cloveka s neuspesnym pokusom o vrazdu zavriet do basy za takyto precin tiez? Postavene na hlavu. Ak si chcem ublizovat, tak je to moja vec. Ja si veci kupujem veci za legalne zarobene peniaze, tak preco sa mam obavat, ze budem mat problem?
Drogy mozu dat aj zobrat velmi vela. Je to na cloveku.
Vela ludi si povie, ze sa vie zabavit aj bez toho, no tym, ze to neskusia, pridu o nieco velmi velke...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
takze ja envidim problem toho kto pise a stara sa do iynch co nemali ... lebo ty co nemali vedia, ze to co nemali nie je dobre pre cih zdravie ale je to len moj nazor
Cize to bude prave koly tej neznalosti si myslim. Casy rokov 1980 su uz davno prec, heroin a podobne tvrde veci uz davno vysli z mody, no niektore 'komunisticke' nazory tu pretrvavaju dodnes bohuzial
Kasko: nic v zlom, ale to co je za otazku? Akoze cakas ze ti napise definicu drogy alebo .. ?
Ti co nemali praveze nevedia, a preto maju rozne mylne nazory a siria dezinformacie. Je uplna naivita si mysliet ze ak si niekto raz zafajci travu, alebo si da extazu, ze zrazu je To je smutne ze taketo narozy pretrvavaju, drogy (samozrejme napr heroin nie..) sa daju brat aj absolutne zodpovedne a bez problemov.
Poznam X ludi, ktori sa radi zabavaju, raz za cas si zahulia, daju si na disco Extazu atp. a vobec neriesia zavyslost alebo nieco podobne ...
"ty co skusili uz neprestanu lebo sa im to zacne pacit"
sorac ale toto je vazne, jemne povedane somarina
Zaujimave ze tu nikto nenadava na alkohol, koly ktoremu zomrie rocne vyse 100.000 ludi, nici rodinne vztahy a ulice su plne homelessakov ktori su vkuse na*rbani...
Ale to uz tak chodi kludne sa spytaj na co chces, mozno tu bude nejaka fit debata nakoniec
jackal.
Dajvidek: LSD je halucinogen, ci je to nebezpecne je realtivne. Moze to byt nebezpecne ak by si mal naklonnost k nejakej psychickej chorobe, pripadne nejaku zdedil v genoch. Tak isto zalezi aj kde a skym si to das, set & setting je v pripade LSD velmi dolezity. Dobre je sa na taku akciu dobre psychicky pripravit uz par dni dopredu, byt si isty ze pocas "vyletu" ta nikto nahle nevyrusi atp. Vo vseobecnosti by nemal byt ziaden problem ak nie si nejaky vysinuty magor
Inak ak by si siel do toho prvy krat, doporucujem najprv len 1/2 LSD.
Inak ak si este nemal vobec skusenost s takymito vecami, doporucil by som ti mozno par krat pred tym si skusit zafajcit travu aby si nezacal hned s hribikmi.
Ok taze dajvidku sa tesim na leto, pojdeme do lesa na hubacku
Tak to je v pohode Kludne mozes ist do lysohlavok pripadne LSD. Durman urcite nie, su z toho sice stavy, ale zvacsa dost neprijemne. Ak by si chcel este nieco z podobneho sudka, tak doporucujem Salviu Divinorum extrakt.
O tom typkovi co ma 15 rokov.. no ano, mas pravdu, ale mna zarmucuje, ze tu casto aj ludia nad 20 - 25 rokov su schopni vypotit taky nazor ze je mi az do placu.
Napriklad sa v jednom topicu niekto (39 rocny clovek) pyta na rohypnol, potrebuje poradit, a druha odpoved co dostane je "Ale fuj, dajte pokoj s takými sračkami" ... atp.
Salviu mozem doporucit, ja som ju mal od tialto:
» www.botanic.cz/...
ale momentalne to vyzera ze ju nemaju, tak mzoes skusit tu:
» www.salvej.cz/obchod/index.ph...
jackal.
Proste ak niekto robi hluposti a nici si zivot tak mozem vyjadrit svoje polutovanie nad nim a povedat,ze ja taky nechcem byt...
a ano, ten pocit je proste skvely, ale to vy nikdy nepochopite preto aj zaroven absolutne rozumiem vasmu ucebnicovemu pristupu..
(nie som zavisla) ale viem, ake to je
a este jedna vec.. fetak nie je ako fetak.. hned kazdy povie priklad heroinu (presne ako ty s tym uzasnym zabijanim)
lol opat som sa pobavila
Inak si 2x (pre istotu) precitaj prispevok od Mei, pekne vystihnute a napisane
A este na margo, toto mi tiez vadi, ked niekto napise ze fetak.... fetaci su ludia ktori z flasky fetuju napr toulen vo vyklenku a su vypatalni. Sorry ale ja si tak vazne nepripadama myslim ze Mei a dalsi ludia tu asi tiez nie
Ked niekto opity zabije cloveka, tak v mediach nepovedia ze bol "nafetovany alkoholom"...
Priklad za vsetko, nad cim som sa vcera dost pobavil, na nejakej bulvarnej stranke, bulvar.atlas.sk myslim bol titulok
"Mischa Burton - riadila nafetovaná!"
a az v hlbinach clanku vysvitlo ze mala jeden joint. A takto potom vznika ten mylny obraz...
blessed love & joy,
jackal.
"dej mi petku"
*pleeesk*
toto je vecny boj, hlavne, ze my sme v skutocnosti naozaj ti skusenejsi
*THUBS UP*
jackal.
ale aj tak je to picovina
chápem alkohol...avšak nie vtedy ,keď je v rodinách...a spôsobuje veľké škody...násilníctvo...alkoholikov..atď..
chápem trávu...avšak všetkého veľa škodí...a je to tenký chodníček dostať sa na niečo tažšie...tvrdšie...syntetické...fuj!!! nikdy...byť závislý na niečom takom?? NIE! ...neskor sa ti to odrazí všetko na zdraví...nie nadarmo je to zakázané...pravidlá nie sú na to aby sa porušovali...niektorí ,ktorí tak skúšali...aj dopadli...
veľa ľudí sa lieči na rozne choroby...aaa niekto si takto ľahkomyselne ničí zdravie za chvíľkové štastie....??!!!! *TIRED*
či vám dávajú syntetické drogy aj niečo iné????
Drogy mozu dat aj zobrat velmi vela. Je to na cloveku.
Vela ludi si povie, ze sa vie zabavit aj bez toho, no tym, ze to neskusia, pridu o nieco velmi velke...
skúsili už všetko okrem herkula
čiže aj mladý človek môže vedieť o čo ide .. ale to sú skôr výnimky