Prepáčte, ale hlavne prví dvaja "prispievajúci" sú veľmi trápny. Dievča prosí o radu a skúsenosti a nie o vaše detinské narážky.
P.S. interrupcio, pochybujem o tom kto tu je dieťa
@aguri500 Pretože sa dá predpokladať, že zvyšok jej už povedal lekár. Vieš, ono to je totiž na predpis....
@dollynka7 pokiaľ viem od kamošiek, o ktorých viem, že brali tak to je individuálne pri každom a jednom človeku a niekomu pasujú iné antikoncepčné tabletky ako druhému.
@adsy pozri sa na seba, nauč sa gramatiku a potom niekoho hodnoť či je trápny... vari mi chceš povedať že 17 ročná nie je ešte dieťa? tam nech ide hrať žolíka a gorodky a nie súložiť...
Či je dieťa alebo nie, to ty nemôžeš hodnotiť a mal by si si uvedomiť, že dievčatá dospievajú psychicky skôr ako väčšina chlapcov.
p.s. na tvoju úroveň sa ja znižovať nebudem
@aguri500 Ako som povedal, o vedľajších úrinkoch ju poučí alebo už poučil gynekológ a je iba na jej vlastnom uvážení či sa rozhodne podstúpiť toto riziko.
@7 súhlasím je to individuálne..všetci máme iný metabolizmus a sú rôzne značky tabletiek. Ak ti nebudú vyhovovať vymeníš ich za iné. V dnešnej dobe je to jednoduché. A sú tabletky z rôznym obsahom hormónov.
v prom rade .. z hormonálnej antikoncepcie sa nepriberá.
avšak niektoré zadržiavajú vodu v tele, čiže prechodne môžeš mať pocit takej "zväčšenosti", príp. u niekoho to podporuje chuť do jedla, ale pokiaľ budeš jesť tak, ako predtým, nepriberieš
nepribrala som , ale kamoska co pouziva tie iste tabletky tak ta pribrala dost...ale ona je celkovo ..trocha okruhlejsia tak podla mna to aj s tym suvisi.. a ty pochybujem ze priberes
Po prvých som pribrala 6 kíl za mesiac... a to som ani nejedla... tak mi dali slabšie... tie mi zas zdravotne nepomáhali, a teraz mám » www.docsimon.sk/article_images.... tieto a nepriberám z nich .. ale krabička stojí skoro 40 €
ja som pribrala,lebo som začala aj viac jesť. Ale v mojom prípade to bolo + keďže som bola dosť chudá a teraz je to OK a potom,keď si budeš udržiavať kondičku a cvičiť,všetko bude fine.
@muf Ach, si úžasne dobroprajný, ďakujem ti moc, hádam Boh vypočuje tvoje želanie a ja umrem v ukrutných bolestiach, neplodná, sprostá, urevená a neviem ešte aká.
@interrupcio Tebe gratulujem. Napriek tvojmu veku vidim, ze vies o dievcatach akurat tak velke hovno. Antikoncepcne tabletky sa neberu len kvoli sexu. Este aj moje byvale spoluziacky zo zakladnej ich niektore brali kvoli vyrazkam, menstruacii a podobne. Ale to ti vysvetlovat nebudem, je to pre teba pravdepodobne vysoka skola, ako vsetko co sa tyka zien. Teba asi zaujima len to, ze si raz pichnes aj s to nie so stalou priatelkou a hotovo. Tym to konci. Nebudem sa zachranovat tymi ostatnymi dovodmi na pouzivanie tabletiek - ANO SULOZIM, kedze mam dlhsie trvajuci vztah. Vies, kazdy sa ma inak
@dollynka7 uklidni sa prosim ta ja to vsetko viem ale keby to beres zo zdravotnych dovodov, tak by ti asi neostavalo nic ine a riesit priberanie by stracalo vyznam... z toho som usudil, ze to asi bude na nieco ine..
jaj nech uz pride ten koniec sveta.. sodoma gomora, co sa dnes robi...
@interrupcio Tak asi vsetko ostatne ohladom tabletiek viem, nie? Len na kazdeho posobia tabletky inak, preto ma zaujima ako na to reagovali ostatne baby...Neznasam toto, ked je niekto strasne mudry...teda chcel by byt. Podla mna ma este aj zato sprdni, ze mam uz kramy a taka mladunka. No nic, tam sa staraj radsej o muzske zalezitosti. Hlavne nemudruj, aby si nic nedoplietol. Pekny den
@dollynka7 vies vsetko? tak ked vies vsetko, tak mi vysvetly receptorvy mechanizmus hypofyza-xenoestrogen a o aky typ mechanizmu ide, rozdelenie estrogenov a gestagenov... a mozes mi vysvetlit funkciu progesteronu v zenskom organizme prosim?
@dollynka7 preco primitivnych? podla mna si este dieta... a no dovol.. ja si teda nedovolim kategorizovat nazory nikoho.. na to som prilis slusny clovek
@interrupcio To vidim, ze si slusny. Ano som dieta, pretoze nemam 18 rokov takze nedosahujem stupen, alebo vek dospelosti. Gratulujem ti k tvojmu vyspelemu zmyslaniu, inteligent dospely
@interrupcio Ja sa nerobim strasne dospelou, teraz kvoli tomu ze chcem brat antikoncepciu? Nie je to kvoli tomu aby som bola niecim dospelejsia. Pokial vies logicky rozmyslat, z mojho nadpisu a celkovo komentarov vidiet, ze tym nie som nadsena, kedze mam strach, ze priberiem. Samozrejme, viem, ze by som sa nemala bat jedine toho. Ach, dobre darmo ti nieco vysvetlujem...
@happiness11 Zlata, dakujem. Vies, ked ma nieco naserie tak sa rozpisem ako v tomto pripade. Ja nechcem tie tabletky kvoli tomu aby som bola "frajerka" - to nie...Len nechcem mat potom nejake nasledky. Ani ich nechcem brat kvoli tomu, ze ma pretahuje kazdy vikend iny...Ale kvoli tomu, ze mam priatela ktoreho lubim uprimne nie detinsky. A uz mi stacilo z tych krcov, ked mi meskaju mesiac kramy
dollynka7....tak ked sa obavas, ze priberies naco ju beries?......a hlavne ak vies, ze su aj ine, ovela setrnejsie metody....HAk ti moc v zdrav. probelmoch nepomoze, skor naopak....problemy, ktore mas teraz, cize dlhy cyklus, bolesti sa ti raz po vysadeni aj tak vratia a mozno este v horsej miere....a pritom sa da pre telo urobit viac osozneho a zdravsieho, inymi sposobmi ci?
Vela priberu len tie co si to natlacia do hlavy ze to tak je never tomu lebo to zacnes pouzivat ako vyhovorku. Ako ked zena sa 3roky po pvorode vyhovara na to že je tucnucka preto že rodila. Isto budes mat vacsie chutky ale neni to take vyrazne ja by som si skvor sledovala ci ti s toho nezacnu vypadavat vlasy nebude ta napinat a nebudes mat vyrazky antikoncebcia by to mala praveže upraviť ale su opacne pripady vsimaj si to ale nic s toho co sa pise o antikoncepcii si nevsugeruj lebo psychika to potom moze fakt spraviť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
P.S. interrupcio, pochybujem o tom kto tu je dieťa
@aguri500 Pretože sa dá predpokladať, že zvyšok jej už povedal lekár. Vieš, ono to je totiž na predpis....
@dollynka7 pokiaľ viem od kamošiek, o ktorých viem, že brali tak to je individuálne pri každom a jednom človeku a niekomu pasujú iné antikoncepčné tabletky ako druhému.
prečítaj si túto diskusiu » www.zdravie.sk/sz/507/t12489/p...
btw viem ze su na predpis a napr. ja nechcem aby moja priatelka brala antikoncepciu lebo poznam aj vedlajsie ucinky...
ani nikto koho poznám z nich nepribral
a k názorom tých pár...ehm.... radšej nech má tabletky ako by mala otehotnieť, takže isto to už nie je žiadne decko keď nad tým uvažuje
Či je dieťa alebo nie, to ty nemôžeš hodnotiť a mal by si si uvedomiť, že dievčatá dospievajú psychicky skôr ako väčšina chlapcov.
p.s. na tvoju úroveň sa ja znižovať nebudem
@aguri500 Ako som povedal, o vedľajších úrinkoch ju poučí alebo už poučil gynekológ a je iba na jej vlastnom uvážení či sa rozhodne podstúpiť toto riziko.
@happiness11 ďakujem
a máš pravdu s tým tetotenstvom Nechcel som to povedať, dúfal som, že niekomu to dôjde aj samo, nestalo sa
avšak niektoré zadržiavajú vodu v tele, čiže prechodne môžeš mať pocit takej "zväčšenosti", príp. u niekoho to podporuje chuť do jedla, ale pokiaľ budeš jesť tak, ako predtým, nepriberieš
a ešte ku téme, z tabletiek sa zväčšujú prsia
na veľkosti poprsia nezáleží
A beriem to na vyrovnanie hormónov v tele
Hovno o mne vieš, tak nevyprávaj, ďakujem.
jaj nech uz pride ten koniec sveta.. sodoma gomora, co sa dnes robi...
a myslis ze mne by to pomohlo pribrat?
Ale len chcem vyjadriť, že @dollynka7 , sympatizujem tvoje komentáre.