Myslim tym objektivne sutaze kde moze hlasovat kazdy. Samozrejme, ze nie ale napr. sutaz oblubeny birdzak bude v novembri dalsia. Inak len take male sutaze ako naj blog a ine.
Blog je, myslím, neptrebné hodnotiť touto formou, keďže blog má vytvorené samostatné hodnotenia. Možno status, ale to mi príde trochu smiešne a kto to sleduje ?
A tamto z @3 je nebezpečné dúchanie škaredej atmosféry . Ale ináč..
Všetko by to bolo na piču. Verejné hlasovania by napr. pri literárnej, alebo výtvarnej súťaži neboli vôbec o literatúre, alebo výtvarnomu umení. Možno tak v súťaži s videami, by to nebolo také zreteľné.
Na druhej strane zariadiť nejakú súťaž a ešte aj zložiť pre ňu nejakú kompetentnú porotu vidím už ako úplne nemožné, keď je tu plno iných vecí s ktorými sa nič nerobí a z pohľadu portálu majú výraznú prednosť.
@flussica ja by som to sledoval tou blog sutazou by slo o dany blog napr. raz za mesiac a kedze kazdy cita rad nieco ine bezohladu na hviezdicky nominantov by bolo vela
@karlotiskot kazdy ma na to iny nazor. Verim, ze su tu aj ludia co su schopny hlasovat podla toho ci sa im blog alebo ine dielo pacilo. Prvu sutaz co som skusil sa celkom vydarila... ale ked mas napad na nejaku inu budem len rad
@flussica ano lenze niektore texty su hodnotene inak . Kazdy ma svoj vkus a verim, ze by sa zapojilo viac ludi a hlasovali by bez ohladu kolko ma hviezdiciek
mohli by dať súťaž, že by trebalo napísať článok (blog) na nejaké témy (dačo vtipné) ale nedať k tomu nick, kto to písal, aby nehlasovali podľa toho, ale podľa kvality alebo spraviť nejaké fotky dačoho, napríklad fotky stromov alebo čo a z toho by bola súťaž...ale proste nick by nemal byť uverejnený...i keď neviem či by sa niekto neprezradil a nepovedal "to je moja fotka hlasujte" no celkovo....radšej kašlať na to
blogy nemaju zmysel, tu ma barjaka pica co napise hovna 200hviezdiciek. vacsina blogov su tu otrasne kokotiny a nechapem ako ludia na to mozu pisat super. cize takato sutaz, to bude fakt len hranie sa na opice.
ale @zeriavka ma nápad najlepší ak už má byť o niečo sútaž tak nech je to anonymné bez nickov leb niekto môže mať polku blogu iba opakované hovno,hovno a aj tak mu všetci bez rozmyslu pridajú hlasy a ešte aj @27
Ako tie súťaže Miss Birdz/naj(ne)obľúbenejší Birdzák/naj(ne)sympatickejší Birdzák/naj(ne)známejší Birdzák mi prídu strašne trápne a také akoby len na honenie ega.
Pochopím, keď sa takáto "súťaž" (disciplína) koná v reálnom svete, kde tie osoby s nami naživo rozprávajú, vidíme im do ksichtu a vôbec ich máme pred sebou hmotných (nie len hŕstka písmeniek a jedna fotka v ktorej vidno jedno oko a pol obočia a tmu). Ale toto posudzovať cez net? Proste nie.
Ale! Tie literárne súťaže sa mi pozdávajú, samozrejme by sa ale nezverejňovali mená autorov, nech je to fér a na základe poroty/hlasovania by sa vybral výherca. Ak by bola súťaž na nejakú tému a bolo by napísaných desať poviedok (ktoré by sa očíslovali), všetkých desať by sa zverejnilo na nejakej stránke pomino, alebo by sa dali stiahnuť naraz ako wordovský dokument a potom by ľudia určili, ktoré číslo sa im páčilo najviac (síce podvádzať by sa dalo aj tak, stačilo by, ak by autor kázal svojim kamarádičkom hlasovať za jedno číslo).
A viem si predstaviť, že by sa mohli dať ceny, samozrejme symbolické, pero za dvadsať centov z papiernictva, alebo nejaká čokoládka a tak.
A takéto súťaže by sa mohli robiť i s fotkami, kresbami, videami, čojaviem čím.
Len si treba uvedomiť, že by to neorganizoval Birdz ako taký (pamätáme si, ako sa končili Birdz súťaže, že áno), lebo by sa na to vedenie zase vyprdlo, ale užívatelia z Birdzu.
@stenatko pekne povedane ale nezda sa mi to blbe napr. ty co skoncili v top 15 sa spravaju normalne islo o to hlavne vytvorit nieco kde sa zapoja vsetci a bol som rad , ze sa to podarilo a nevznikli ziadne hadky... s tou literarnou sa da este pohrat a @purenarcissismdam ti potom vediet
@l1me Ak by si sa nenahneval, tú literárnu súťaž by som si veľmi rada zobrala na starosť ja s Pjúr, nemusíš mať všetko na pleciach ty Do zajtra by som bola schopná vytvoriť nejakú stránku, kam by tie poviedky išli (bez tých mien autorov) s Pjúr by sme len ešte dotvorili nejaké pravidlá, resp. nejaké podmienky A plus vybrali i porotu
(ak niekto chce byť porotca, môže sa hlásiť mne do TS-ky, porota je tiež anonymná viac menej )
@l1me Wewe tu minule organizovala súťaž o naj psa birdzu a vtedy sa nám mnohí súťažiaci sťažovali, že by radi zapojili aj iné zvieratko ako psa, a vtedy mi napadlo, že také niečo nik nezorganizoval...to by mohlo byť fajn poslať fotku, prípadne s nejakým vtipným komentom. Ak by bolo napr. 50 účastníkov, tak by sme spravili 5 ankiet. Jednu ty, jednu ja, jednu z môjho fake, jednu neviemodkiaľ, a tak a potom rozstrel o celkového víťaza. a tomu by som potom poslala nejakú adekvátnu cenu, akú som poslala napr. @husky mu
@stenatko potom to daj nejak oznámiť, cez fórum alebo čo, lebo stavy málokto pozerá, blogy sa môžu prehliadnuť, a na fóra chodí najviac ľudí.. hoci možno by bolo dobré oznámiť to aj cez blog, pretože niektorý bloggeri sem chodia len pre ne... toto bol len taký tip, pretože sa chcem zapojiť do súťaže
@poke Neboj sa, bude dostatočná reklama na to, ale súťaž sa vyhlási až keď to bude mať nejaký tvar, hlavu a pätu (pravidlá pre súťažiacich, pravidlá pre porotcov, pravidlá hlasujúcich, podmienky, nároky, webová stránka (kde tie súťažné poviedky zverejníme), termíny, kontakty na porotcov, atď, atď) a ešte stále hľadáme štyroch porotcov
@stenatko ak smiem, neviem či je to dobrý nápad, ak nie tak ho zahodte do "koša" ale čo keby sa vytvoril nejaký email kde sa budú posielať poviedky, ktoré sa zverejnia na nicku na birdzi určenom presne na to. Každému by bol venovaný jednotlivý blog, pod ktorý by sa zbierali hodnotenia. Je to len môj nápad, pretože dať to na inú stránku vyžaduje trochu viac roboty s tým a navyše môžu sa pridať aj niektorí mimo birdzu, a toto má byť birdzovská súťaž, ale som na to veľmi zvedavý
1, áno, poviedky budú posielané na jeden mail, ku ktorej bude mať prístup iba vedenie. následne bude posielané porotcom, ktorý o sebe navzájom nevedia. každý porotca dá dielu body + slovné hodnotenie - bude to aj potom zverejnené. porotcovia medzi sebou navzájom nebudú vedieť, kto dal koľko bodov, čiže vedenie len spočíta body a ktorá poviedka ich bude mať najviac - vyhráva. aspoň u porotcov
2, na Birdz sa nebudú zrejme zverejňovať, kedže birdz je na blogy limitovaný. nebolo by to fér, kebyže sa desať blogov pridá v priebehu štyroch dní. navyše na stránke (zrejme blog.cz) sa dá nastaviť skrytie komentárov. predstav si, že na birdz by sme museli pod desiatimi blogmi neustále strážiť, či tam niekto nedal komentáre... napríklad sám autor, aby sa prezradil.
3, hlasovať sa bude na Birdz prostredníctvom ankety
ale to by musel birdz aj normalne aktivne fungovat ale tu to secko stagnuje ... len ludia pisu blogy , fora , pridavaju fotky atď. ale nic ine sa tu nerobi ziadne opravy ziadne inovacie pochybujem ze tu bude nejaka sutaz ... uz ani vysvedcenie birdzovske neni ani nic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Ked ano tak skuste dat aj nejaky navrh okrem debila, imbecila atd. to je jedna kategoria.
A tamto z @3 je nebezpečné dúchanie škaredej atmosféry . Ale ináč..
Na druhej strane zariadiť nejakú súťaž a ešte aj zložiť pre ňu nejakú kompetentnú porotu vidím už ako úplne nemožné, keď je tu plno iných vecí s ktorými sa nič nerobí a z pohľadu portálu majú výraznú prednosť.
@flussica ano lenze niektore texty su hodnotene inak . Kazdy ma svoj vkus a verim, ze by sa zapojilo viac ludi a hlasovali by bez ohladu kolko ma hviezdiciek
Pochopím, keď sa takáto "súťaž" (disciplína) koná v reálnom svete, kde tie osoby s nami naživo rozprávajú, vidíme im do ksichtu a vôbec ich máme pred sebou hmotných (nie len hŕstka písmeniek a jedna fotka v ktorej vidno jedno oko a pol obočia a tmu). Ale toto posudzovať cez net? Proste nie.
Ale! Tie literárne súťaže sa mi pozdávajú, samozrejme by sa ale nezverejňovali mená autorov, nech je to fér a na základe poroty/hlasovania by sa vybral výherca. Ak by bola súťaž na nejakú tému a bolo by napísaných desať poviedok (ktoré by sa očíslovali), všetkých desať by sa zverejnilo na nejakej stránke pomino, alebo by sa dali stiahnuť naraz ako wordovský dokument a potom by ľudia určili, ktoré číslo sa im páčilo najviac (síce podvádzať by sa dalo aj tak, stačilo by, ak by autor kázal svojim kamarádičkom hlasovať za jedno číslo).
A viem si predstaviť, že by sa mohli dať ceny, samozrejme symbolické, pero za dvadsať centov z papiernictva, alebo nejaká čokoládka a tak.
A takéto súťaže by sa mohli robiť i s fotkami, kresbami, videami, čojaviem čím.
Len si treba uvedomiť, že by to neorganizoval Birdz ako taký (pamätáme si, ako sa končili Birdz súťaže, že áno), lebo by sa na to vedenie zase vyprdlo, ale užívatelia z Birdzu.
kto takyto zvuk namodeluje tak ten vyhra
ale ved podme na Missaka Birdzu, nie?
....ale nemyslim že by niekto vyhral
(ak niekto chce byť porotca, môže sa hlásiť mne do TS-ky, porota je tiež anonymná viac menej )
najväčšia piča birdzu by bola fajn súťaž a určite by som ju vyhrala. nemám konkurenciu!
2, na Birdz sa nebudú zrejme zverejňovať, kedže birdz je na blogy limitovaný. nebolo by to fér, kebyže sa desať blogov pridá v priebehu štyroch dní. navyše na stránke (zrejme blog.cz) sa dá nastaviť skrytie komentárov. predstav si, že na birdz by sme museli pod desiatimi blogmi neustále strážiť, či tam niekto nedal komentáre... napríklad sám autor, aby sa prezradil.
3, hlasovať sa bude na Birdz prostredníctvom ankety
4, ešte stále je to len vo výrobe