Čaute.
Čo by ste robili ak by ste chceli ísť na VŠ v hlavnom meste ale vaši rodičia vás tam nepustia lebo je to drahé a chceli by aby ste šli kde najbližšie je to možné, ale tam by vás neoslovil žiaden odbor?
A na ten kde chcete ísť nemôžete ísť sami lebo peňazí niet.
Pardon za zlú kategóriu. Birdz v mobile je zlo.
Kedze je to myslienka predpokladam ze este nestudujes, mas rok na to si zarobit aspon nieco na zaciatok a moznost popri skole pracovat. Ak to teda realne chces
rozhodne zacni brigadovat, po mature hned nechod na VS ale daj si rok pauzu, pracuj prip zahranicie a setri si a potom chod studovat to co chces. och takito rodicia...je mi to luto, ze ta nepodporuju ale brania ti.
maturitný ročník nie je taký hrozný, aby si sa musel permanentne učiť, práveže mi prišiel ako celkom voľnejší, takže v pohode budeš stíhať nejakú brigádu. Ale skús im to vysvetliť, ani ja som nechcela ísť do Prešova a pochopili to, keď som si tam nedala prihlášku (inak skús si našetriť niečo a daj si prihlášku do ba a budeš to riešiť keď ťa vezmu)
a inak pokiaľ nechceš mať v BA život párty párty tak intrak ťa vyjde na nejakých 50 eur, tak sa s nimi dohodni, že ti budú posielať čo ja viem stovku a ty si ostatok zarobiš
No ono teoreticky to stojí 250 ale ako hovorím, skúste nájsť nejaký kompromis, že hoc prvý mesiac nech ti pošlu 200 (to ti podľa mňa sto percent bude stačiť, ak ti treba len jedlo a intrak platiť) a ty si nájdeš brigádu (v ba to nie je problém) a môžu ti postupne posielať menej intrak stojí určite okolo 50tky (napr. trojka na šturaku v mlynskej)
Co mas na STU take co na TUKE nemas? Co sa tyka hodnoteni skol tak je to vecsine o pocte poblikacii a vedeckych pracach co je tebe prd platne ako studentovi. A o tom roku pauzi. Ked studujes nepretrzite tak sa ti studium pocita ako keby si pracoval a v 26 rokoch dostanes o 5 dni viac dovolenky na rok. Ak prerusis na rok studium, tak sa ti dalsich 5 rokov studia na VS nepocita, takze dalsich 5 dni dovolenky dostanes najskor v 31 rokoch. A je to sakra rozdiel ci mas 4 alebo 5 tyzdnov dovolenky.
Podla mna tvojim problemom je prostredie. Potrebujes vypadnut, zazitky z vacsich miest, priatelia, celkovo nieco mimo tvojho rodiska. Ma len osemnast, mohla by si skusit nejaku pracu vo svojom odbore, pripadne nieco ine. To, ze musis hned studovat, ako zmaturujes, je len hlupe pravidlo. Ked mas chut seriozne studovat, mala by si vyskusat TUKE, lebo tam cloveka aj nieco naucia. Pre cloveka z maleho mesta (dediny), je to velky sok a ja si myslim, ze TUKE je na oblasti pedagogiky lepsie, lebo na STU chybaju kvalitni ucitelia. Mohla by si pocas studie vypadnut len pre ich neschopnost a tvoji rodicia by si mysleli, ze maju pravdu. Studovat do 30-ky je uplne fajn. Ked ta ten odbor naozaj zaujima, nasetrila by si si nejake peniaze a potom skusila vystudovat nejaky odbor, co sa ti paci. Externe ponukaju v KE na TUKE len Automatizaciu, ale to by ti asi velmi nesedelo. Ked rodicia nemaju peniaze, tak sa vela neda robit. Treba sa s tym zmierit. Skusit nejaku pracu, nasetrit si a skusit to teda neskor. Je to smutne, ze ludia beru Vysoku skolu ako nejaku samozrejmost a neskumaju, ci ich to naozaj zaujima. Tak ci onak, je treba vela makat, vela sa zrieknut a ziadny odbor nie je na zahodenie. Zivot po case aj tak ukaze, ze VS je len zakladnym bodom celeho snazenia sa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Čo by ste robili ak by ste chceli ísť na VŠ v hlavnom meste ale vaši rodičia vás tam nepustia lebo je to drahé a chceli by aby ste šli kde najbližšie je to možné, ale tam by vás neoslovil žiaden odbor?
A na ten kde chcete ísť nemôžete ísť sami lebo peňazí niet.
Pardon za zlú kategóriu. Birdz v mobile je zlo.
Čo chceš ísť študovať?
Radsej okopavat zemiaky, ne?