Myslim, ze normalne Shift+Delete s premazanim registrov by na bezneho uzivatelamalo stacit. Pokial ten, co nechces aby videl tie subory, nevieo moznosti recovery programov, tak by problem nemal byt.
Inak sa mi zda,ze uplne z disku sa to dostat neda.
@Kosmiklove plny format pomoze, quick-format ktory premaze len tabulku suborov veru nie..
len tak pomimo... nechapem tu paranoju preco by niekto take daco robil? navyse ked si uvedomim aka je sanca ze ten konkretny zmazany subor potom ten "technik" aj naozaj obnovi
@Xennus tym formatom by som si nebol taky isty su softy ktore to dokazu...napr ja som raz kupil telefon kde nechali pamatovu kartu ktora bola sformatovana a obnovil som tak 80-90% fotiek co tam predtym boli
raz som mal dokonca aj taky soft ktory mi nasiel na karte fotky z fotaka ktore som fotil skoro rok dozadu to som tiez nechapal
ale ci danu vec najde alebo nie to je tiez otazne lebo je tam vela faktov ktore tomu mozu branit...ak vytvori druhy subor s tym istym menom tak ten predtym u nenajde...atd
@Kosmiklove vravim ze zalezi ako to formatujes, ak premazes cely disk na nuly tak toho moc neobnovis potom, ak len spravis novu tabulku suborov a oznacis miesto ako volne tak potom sa bude nieco dat obnovit
Ono aby sa k tomu nevedeli dostat technici z policie, tak by si musel vymazat tie subory, vytvorit subory, ktore by zaplnili miesto, ktore predstavovali povodne subory a vsetky s nahodnymi znakmi, tie vymazat, vytvorit dalsie subory s nahodnymi znakmi, vymazat aj tie a opakovat este parkrat. Samozrejme, niekto tu uz mohol spomenut nejaky software, ktory to robi automaticky, ale nejak takto asi funguje.
@Ribo pokial viem, tak ccleaner ma v moznostiach metodu vymazavania (3x, 7x prepisanie), a ked vyhadzujes z kosa pomocou ccleanera, tak nevidim problem...
nechce sa mi to cele citat, ale mne sa stalo (mam book po bratovi), ze som stahovala cez U-torrent nejaky serial a namiesto toho ked som si ho sputila sa mi pustili bratove videa z dovolenky !!! a to bol 2x preinstalovany... uplne premazany.. bo tam bol aj ubuntu linux a aj windows... obe particie zmazane a teraz toto... takze fakt ked sa idete bavit komp, tak davajte bacha... nikdy sa nieco nevymaze uplne...
@stmortiis ccleaner je parádička sám ho používam akurát v nastaveniach musíš zmeniť z klasického prepísania súboru na 35 passes (gutmann) potom už vymazané údaje nevzkriesi ani pánboh
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Inak sa mi zda,ze uplne z disku sa to dostat neda.
@Stmortiis bud na disk nahras ine data tak aby to tie zmazane prepisalo alebo skus TuneUp Shredder...
len tak pomimo... nechapem tu paranoju preco by niekto take daco robil? navyse ked si uvedomim aka je sanca ze ten konkretny zmazany subor potom ten "technik" aj naozaj obnovi
raz som mal dokonca aj taky soft ktory mi nasiel na karte fotky z fotaka ktore som fotil skoro rok dozadu to som tiez nechapal
ale ci danu vec najde alebo nie to je tiez otazne lebo je tam vela faktov ktore tomu mozu branit...ak vytvori druhy subor s tym istym menom tak ten predtym u nenajde...atd
len tak ..Nechcem vystaviť nebezpečenstvu ludi na fotkach a videach...preto zháňam dačo taketo
@wewo ti dal asi jedine zarucene riesenie
Inak to skor vyzera akoby planujes teroristicky utok
hovorim stiahnu si tuneup utilities 2010
eh, to s tým magnetom by som neskúšala, vážne