ja som išiel za tým, čo ma najviac bavilo a na čo mám talent (programátor :-S ), ale stále snívam, že raz by som možno (,ale už asi nie) mohol byť psychiatrom
@kajooooooooooooooooooooooooooo
...na elektrotechnickú by som kvôli programovaniu nešiel...
...tak nejak by som povedal, že programovanie sa naučiš najlepšie sám, žiadna škola na slovensku nie je taká že by ti to vedela potiahnuť, maximálne tak ti pomôže, ale aj tak sa budeš stále musieť najviac snažiť a učiť sám.
...ale ak silno chceš aby ťa programovať naučila nejaká škola, tak k tomu sa dostaneš až na výške, a zasa, aj tak budeš musieť najviac snahy a iniciatívy vyvinúť sám. lebo proste (slovenské) školy nevedia učiť programovať, tak maximálne ti poskytnú prehľad tém a techník ktoré si potom môžeš spracovať sám
Vyber si to co ta bude viacej bavit samozrejme. Predstav si v seba v danej praci o 10, 20 rokov ci ta to bude stale bavit a ked hej tak nemas ocom rozmyslat.
@midnight to si o skolach pekne napisal mna zatial skoly o programovani naucili velke NIC vsetko co viem su hodiny citania kniziek a kodenia na vlastne triko.
@midnight práve to som spomínal hore, to podstatné ma stredná nenaučí a tak sa pýtam čo mi vlastne bude prospešnejšie, či zdravotnícka alebo elektrotechnická
@dconan bavili by ma obe, myslím ale že doktor alebo zdravotná sestrička viac (ale finančne by sa to vykompenzovalo)
To je už na tebe. Záleží od toho ako dlho budeš chcieť študovať, lebo budeš pravdepodobne potrebovať aj VŠ. Podľa mňa by si mal ísť na gymnázium a potom si vyberieš až tam.
@midnight no stredna elektrotechnicka velmi programovat neuci a hlavne nie weby, ale zas je to fajn podklad na IT VS, lepsi ako zdravotna. Pokial ale chalan ma na to predpoklady, tak je jedno aku ma SS, staci mu potom spravit prijimacky (lebo maturitne asi nebude mat profilove predmety potrebne, ale oni davaju sancu kazdemu) a udrzat sa ucenim na skole. (jeden moj spoluziak, z elity rocnika je z hotelovej akademie). Ale na druhu stranu, VS tiez velmi nejde do webov. Lenze VS ti da super zaklady a podklady a teoreticky rozhlad na com sa dobre stava potom. A su slovenske skoly, ktore stoja za to - FIIT STU, FEI STU, FRI ZA, matfyz UZ - nie api, ale ta druha len inf. ... a kto hovori, ze VS musi robit na slovensku? Popri SS si kustik zarobi lahkymi webmi, usetri si a moze ist napriklad na Viedensku technicku alebo Prazska Karlova - ak je dobry a chce to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
...na elektrotechnickú by som kvôli programovaniu nešiel...
...tak nejak by som povedal, že programovanie sa naučiš najlepšie sám, žiadna škola na slovensku nie je taká že by ti to vedela potiahnuť, maximálne tak ti pomôže, ale aj tak sa budeš stále musieť najviac snažiť a učiť sám.
...ale ak silno chceš aby ťa programovať naučila nejaká škola, tak k tomu sa dostaneš až na výške, a zasa, aj tak budeš musieť najviac snahy a iniciatívy vyvinúť sám. lebo proste (slovenské) školy nevedia učiť programovať, tak maximálne ti poskytnú prehľad tém a techník ktoré si potom môžeš spracovať sám
@matwejo ...ako veľmi sa mýlim?
@midnight to si o skolach pekne napisal mna zatial skoly o programovani naucili velke NIC vsetko co viem su hodiny citania kniziek a kodenia na vlastne triko.
@dconan bavili by ma obe, myslím ale že doktor alebo zdravotná sestrička viac (ale finančne by sa to vykompenzovalo)