Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaký je váš názor na protiraketový radar u nás v Čechách? Já osobně jsem proti radaru. Myslím, že ten radar je namířený proti Rusku. A až se rusové naštvou, tak proti nám vypustí raketu, a radar nám bude k ničemu..Američani si
Ja si hlavne myslim, ze je kratkozrake od ludi vychadzat z nekompletnych a kusych informacii a podla nich si vytvarat svoje radikalne nazory. Od vlady je zas nezodpovedne tieto informacie neposkytnut.
Preto nemam ziadny super truper nazor na radar - takmer nic o nom a jeho dopade neviem.
@0 no to mate na nic sak americania chcu silou mocou vladnut vsade a ze u vas uspely nic si z toho nerob a nasi politici ty su tiez taky blby jak ty vasi keby im niekto peniazky dal do vacku tak by boli schopny aj dva raketove dazdniky tu na slovensku nechat postavit. blbe je to ze vasi politici vas dostali do pekneho lajna ale sak sracky vzdy odnesu bezny ludia
Nie, už len z toho dôvodu, že o tom majú rokovať všetky krajiny na medzinárodnom poli. Nie je to len otázkou Vašej krajiny len preto, že sa to u vás stavia. Je neskutočné, kde všade sa trepú tí Amíci.
škaredé zlé USA chcú ohroziť Rusko radarom (to len mne sa to zdá pritiahnuté za vlasy?). Veru taký radar je silná a nebezpečná vec, ktorá hatí zájmy Ruska plesnúť nukleárnu hlavicu kamkolvek do Európy! TO NESMIEME DOVOLIŤ! Musíme Rusom nechať plné právo odpariť ktorékoľvek mesto v Európe! Nemôžeme ich predsa takto ohrozovať! (irónia je dúfam jasná...) @4 wtf? pokiaľ viem, Česko je suverénna krajina a môže si nechať na svojom území postaviť aj 50 radarov velkých jak Praha
je to velmi dobra taktika zo strany USA ako posilnit vplyv v Europe ale nastatsie Rusi im neostavaju nic dlzne... v Kirgizku intervenovali aby tamojsia vlada zrusila zmluvu s USA o prenajme pre USA stratigickeho letiska
radar v ČR je iba jedna z epizod boja o moc medzi velmocami na tomto svete
Aj bez informácií sa dá logicky dôjsť k tomu, že ten radar tam nie je len tak pre zábavu, je na ochranu Amíkov...provokácia Rusov a slepota Európy, hlavne českej vlády.
asi nie som kompetentny odpovedat na tu otazku, lebo nebyvam v CR, ale podla mna az tak na skodu nebude, clovek nikdy nevie, co si okolite krajiny kedy zmyslia...
@13 problem je ze aj v CR je minimum ludi kompetentnych na akekolvek vyjadrenia, kedze malokto je dostatocne informovany.
Ale ako vidis, aj tu sa "odbornikov" najde plno :p (ano ironiu citite spravne)
@0 nechapu, proc to řešíš tady. je to nase vnitřní zalezitost, a slovaky do toho nic neni!!!
k teme-nechapem ten rozruch, kedze sa jedna o obrany!! radar. tie rakety nikdy!! na nikoho nezautocia!! su len obrane na zostrelovanie rakiet!!! tak ist ako je na slovensku SA-10 Grumble, len toto je vykonejsie a vecsie.je to len system zem -vzduch!!!nie zem-zem.
@15 A proč bych to tady nemohla řešit? Lidi tady řeší různý věci. Akorát jsem se ptala - chtěla jsem znát názor ostatních. Se slovákama jsme pořád jeden národ, takže se jich můžu zeptat..Když se Ti tohle téma nelíbí, tak nevim proč sem píšeš...
@20 ocom preboha tocis?! israel nieje clenom nato a ani ineho podobneho zoskupenia. v nato su aj briti a formalne francuzi a ty maju vlastne jadrove zbrane. myslim ze rusi by skor pouzili nejaku konvecnejsiu raketu, nieco ako tomahawk z konvencnou nalozou,pripade z konvecnou jadrovou hlavicou.
@20 O com tocis ty? Spojene staty maju vojenske zakladne vsade po svete nielen v krajinach NATO. V Kirgizsku, v Izraeli, v Iraku onedlho pravdepodobne aj v Uzbekistane a Tadzikistane. Zo vsetkych tychto krajin mozu behom par minut vystartovat supermoderne americke bombardery a stihacky smerom Rusko. Este je dost mozne si Americania nechali nejake lietadla aj v Japonsku a v Juznej Korei.
@22 Jenže američani tou svou technikou nesahají rusům ani po kotníky. Rusové mají nejlepší zbraně a nejlepší techniku na světě!!! Stačil by jediný ruský Topol M a bylo by nejen po Americe, ale i po celý Zemi!!!
@23 a je uplne naivne a smiesne mysliet si ze jedna raketka znici celu zemegulu (alebo cele USA). to ti kto nahukal taketo debiliny do hlavy? to ako keby poviem ze ak teraz skrtnem zapalkou zhori cele slovensko.
@24 len preto, že Rusko verejne neprezentuje koľko a aké má zbrane neznamená, že ich nemá a že nie sú dobré . Sa mi zdá, že niečo skúľali s vodíkovou bombou, ale to nie je novinka.
@22 tak ako vetsi vtip si ani napisat fakt nemohol ze .."Este je dost mozne si Americania nechali nejake lietadla aj v Japonsku a v Juznej Korei. " JEZISII, ty kde ako zijes?! ved tam maju celu armadu a nie len par lietadiel ale aj tanky a tisice vojakou hovori ti nieco pacaf?! nie?! a co tak pacific air force?! a misawa?! alebo kadena?! vsetko su to letecke zakladne USA v japonsku v juznej koreji maju aj tanky. mal bi si viac studovat veci co sa tyka USA. a Americkej armady ako celku. potom by si nenapisal take vec ako si napisal.
a neviem otom zeby mali nejaku zakladnu, alebo co ilen jednu stihacku alebo tank v israeli. aj tak naco bi tam maly . a irak tam predsa maju aj zakladnu briti a vsetki koalicne vojska co tam este su
ps. zabudol si na afghanistan ale tam je asi " polka" sveta
@0 To chcem vidieť ako na Vás Rusi odpália hoci aj konvenčnú raketu. Už teraz majú dosť posraté vzťahy s EÚ a USA. A s Čínou na tom tiež nie sú bohvieako. Sú radi, že sú radi.
O pár desiatok rokov ich bude 60 miliónov a vedľa seba budú mať neuveriteľne rýchlo množiacich sa Číňanov, ktorí onedlho nebudú mať kde poriadne bývať. Neprekvapilo by ma ak by sa niekedy v budúcnosti dohodli Číňania s Američanmi, že Rusom zoberú Sibír a rozdelia si ho na polovicu.
A ináč čomu vy všetci hovoríte zbrane? V modernej vojne sa už na zemi bojovať nebude. Ovládnutie vzdušného priestoru je 99% úspechu. Bude to boj lietadiel a protileteckých systémov a rakiet a protiraketových systémov. Vojaci aj tanky budú až druhoradé.
@23 Blúzniš? Rusi a technika? Ich najlepší bombardér je pomaly 30 rokov starý. O "neviditeľných" stealth lietadlách ani nechyrujú. A vyrábanie bojových vrtuľníkov prakticky zanechali.
@geordie nikto nepochybuje o jej suverenite, ale ten radar bude zasahovať aj do našej suverenity a na medzinárodnom poli by sa toto malo riešiť ! o čom tu hovoríš inak ty si inak prozápadne orientovaný trepú sa rusi napríklad do kanady ? nie nestranné stanovisko treba obhajovať iba taký ľudia by mali riešiť spory
@hwoarang1 to vieš, že nám do toho je ! .. prosím ťa ale pred kým amerika potrebuje obranu v čechách ?
@prygon zato, že nevykrikujú do sveta ako amíci čo všetko majú neznamená, že nemajú...
@31 Banovce?! 12 mrtvich a nieje. slovensko je black hole, medzi nami a ja tu neobhajujem radar ani kroki USA v tomto smere tak neviem preco sa to pitas mna.
@32 ale no tak,uz sem myslel ze je klid no..klidekkk. nech BN nech si radsi vyresej sve problemy z autobusmy
@33 SLovensko je black hole ? a vaša krajina sa topí v sračkách.. totálne vidno, že ani nemáš šajnu o tom čo hovoríš.. jedna vec a tých mŕtvych nechaj na pokoj, že ťa huba nebolí nemáš hrdosť ani črty, ktorým sa hovorí dobré mravy ... kks je mi zle z teba..
@37 lito jo. jenze kdibis tu zila, tak ....a nemam. proc bich mel?! lide umiraj vsude.
@35 no a povedz ze ne?! ved zivotna uroven je...
hrdost?! preboha a naco?! aki su poniektori babraci?! nebudem tu rozoberat dovody havarie ale..uroven a stav autobusou na slovensku. ved tu sa takme onic nestaraju(myslim o autobusoch) moze bit nejaki autobus neviem ako novy, ale ked sa onho nestaraju tak....chapes co myslim?! a o mravoch mi radsej nevrav. mi stacia slovenski bezdomovci v prahe. to uplne staci ked zacnu od cloveka zobrat prachy a otravovat. a unas v cechach je urcite vysia zivotna uroven ako na slovensku. lebo slovensko to nieje len bratislava.....
@hwoarang1 myslím si, že u nás v Čechách jsou autobusy a vlaky taky v dezolátním stavu..každou chvilku slyším ve zprávách nebo čtu v novinách, že se někde vyboural autobus, vlak atd. K těm bezdomovcům - to dokazuje, jaká je u nás životní úroveň a jak je postaráno o lidi! Ty říkáš, že je u nás vyšší životní úroveň, než na Slovensku..možná tak v Praze..A ty chceš jet na západ jo? Myslíš do Ameriky? Tam je životní úroveň horší než v Evropě..víš kolik je tam bezdomovců? Je tam bordel, špína..Já bych tam teda nejela ani za milion!
@41 Jasne bordel spina, ale hlavne ze je podla HDI (Index ludskeho rozvoja - vypracovany OSN) USA desiata najlepsia krajina pre zivot. A siesta je Kanada, dalsia krajina za velkou mlakou. Len tak pre zaujimavost, Cesko je 31. a Slovensko 42.
@44 Proč nejsem v pořádku, že chci jet radši do Ruska než do Ameriky? Vždyť na tom nic není. Rusko je bohatá země a starají se tam o lidi líp, než v Americe...A navíc já jsem nenapsala, že chci jet do Ruska..Já jsem jenom psala, kdybych si měla vybrat mezi Ruskem a Amerikou, tak radši zvolím Rusko..
@45 Inac ked tak ospevujes Rusko, bola si u v nom? Vies ako sa tam o ludi staraju? V rebricku MDI je na tom Rusko este horsie ako Slovensko. Je na 72. mieste. Oproti USA na 10. mieste, Cesku na 31. mieste a Slovensku na 42. mieste je to dost ubohe.
@31@suryailikeu mne sa naopak zdá že je tu zas niekto rusofilný a alergický na USA. pozri sa: čo a ako USA a Česko s radarom spravia, je ich vec. Neviem o žiadnych zmluvách, ktoré by v tom Česku či USA bránili, duplom aby to bolo podmienené súhlasom medzinárodného spoločenstva. Hej, bolo by fajn keby tá základňa fungovala v rámci NATO, ale je to ich vec. Ja s tým súhlasiť nemusím, no stále je to interná vec dvoch štátov vzhľadom na charakter a použitie stavby/systému.
Ja som reagoval na postoj Ruska, ktoré ho prezentovalo tak, že sa začalo cítiť ohrozené obrannou technológiou. A to je mi smiešne, lebo sa Rusi zase ukázali tak ako ich v našich končinách poznáme a pamätáme, ale to si akosi nikto nechce všimnúť.
To že ty nevieš prečo je ideálne pre USA postaviť tento radar v týchto zemepisných končinách, a rozkrikuješ sa tu o ňom, mi pripadá smiešne, ale budiš.
A hej som "západne orientovaný", ale nie k USA. Ale zase mám snáď všetko z USA vnímať ako nejaké imperialistické štvanie? A to tu niekto hovoril o nestrannom stanovisku...
a nabudúce používaj čiarky a bodky na oddelenie myšlienok, kto sa má v tom potom vyznať...
@49 sorry ze sa miesam, mas pravdu. prave som cital co pisal a dost dobre nechapem co myslel vetou ze "trepú sa rusi napríklad do kanady ?" lebo jaksi nechapem, ved v celych dejinach ludia z ruska utekaju prec na zapad este som nepocul ze bi dakto napriklad z usa odstahoval sa do ruska a zadalsie, krajinu ktoru spomenul(kanada), ma toho co sa tika polohy a nerastneho bohatstva z ruskom najviac spolocneho.( a teraz tu hadku o morske dno pod severnim polom) takisto usa z tamad beru ropu. je to ich najvecsi obchodni partner.
ps, tak ma napadlo, vedely ste ze skodovki sa kedisi exportovali do kanady? dokonca aj ruska lada (lada niva) sa tam predavala. zaujimave nie?! ze nie v usa ale v kanade. ( som to nasiel teraz kdesi na nete )
@suryailikeu pointa?
celý čas čakám až uvedieš argument ktorý nebude vychádzať len z tvojho subjektívneho presvedčenia. Čakám na nejaký rozumný dôvod PREČO.
medzinárodné právo? pokakám sa. Keď už si začal s tým "kto ďalej dociká", tak ja sa politológii, diplomacii a medzinárodným vzťahom venujem už 3 roky. Špeciálne bezpečnostnej problematike.
Nemyslím to v zlom, ale skutočne mi to prišlo z tvojej strany ako nejaké chvastanie, pričom si nič rozumné k veci za celý čas nepovedal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Preto nemam ziadny super truper nazor na radar - takmer nic o nom a jeho dopade neviem.
@4 wtf? pokiaľ viem, Česko je suverénna krajina a môže si nechať na svojom území postaviť aj 50 radarov velkých jak Praha
radar v ČR je iba jedna z epizod boja o moc medzi velmocami na tomto svete
Ale ako vidis, aj tu sa "odbornikov" najde plno :p (ano ironiu citite spravne)
k teme-nechapem ten rozruch, kedze sa jedna o obrany!! radar. tie rakety nikdy!! na nikoho nezautocia!! su len obrane na zostrelovanie rakiet!!! tak ist ako je na slovensku SA-10 Grumble, len toto je vykonejsie a vecsie.je to len system zem -vzduch!!!nie zem-zem.
@23 neries ho vydis ze je zmeteny
@26 hej ale aj tak na USA nemaju. no ktovie. Americke zbrane su kvalitnejsie. rusi robili na kvantitu a nie na kvalitu.(napr. t72 vs m1)
ps. zabudol si na afghanistan ale tam je asi " polka" sveta
O pár desiatok rokov ich bude 60 miliónov a vedľa seba budú mať neuveriteľne rýchlo množiacich sa Číňanov, ktorí onedlho nebudú mať kde poriadne bývať. Neprekvapilo by ma ak by sa niekedy v budúcnosti dohodli Číňania s Američanmi, že Rusom zoberú Sibír a rozdelia si ho na polovicu.
A ináč čomu vy všetci hovoríte zbrane? V modernej vojne sa už na zemi bojovať nebude. Ovládnutie vzdušného priestoru je 99% úspechu. Bude to boj lietadiel a protileteckých systémov a rakiet a protiraketových systémov. Vojaci aj tanky budú až druhoradé.
@hwoarang1 to vieš, že nám do toho je ! .. prosím ťa ale pred kým amerika potrebuje obranu v čechách ?
@prygon zato, že nevykrikujú do sveta ako amíci čo všetko majú neznamená, že nemajú...
@32 ale no tak,uz sem myslel ze je klid no..klidekkk. nech BN nech si radsi vyresej sve problemy z autobusmy
@35 no a povedz ze ne?! ved zivotna uroven je...
hrdost?! preboha a naco?! aki su poniektori babraci?! nebudem tu rozoberat dovody havarie ale..uroven a stav autobusou na slovensku. ved tu sa takme onic nestaraju(myslim o autobusoch) moze bit nejaki autobus neviem ako novy, ale ked sa onho nestaraju tak....chapes co myslim?! a o mravoch mi radsej nevrav. mi stacia slovenski bezdomovci v prahe. to uplne staci ked zacnu od cloveka zobrat prachy a otravovat. a unas v cechach je urcite vysia zivotna uroven ako na slovensku. lebo slovensko to nieje len bratislava.....
ale poslu ti pohled
@42 diki ze si spomenul krajinu kde pojdem len dodam, ze urcite tam budem sa mat lepsie, ako tu z takimi kktmi ako si ty kkt. sux BLAVA,SUX SK.
@43 OMG, ty nejsi v poradku kdis chces jet do russii
@45 Inac ked tak ospevujes Rusko, bola si u v nom? Vies ako sa tam o ludi staraju? V rebricku MDI je na tom Rusko este horsie ako Slovensko. Je na 72. mieste. Oproti USA na 10. mieste, Cesku na 31. mieste a Slovensku na 42. mieste je to dost ubohe.
Ja som reagoval na postoj Ruska, ktoré ho prezentovalo tak, že sa začalo cítiť ohrozené obrannou technológiou. A to je mi smiešne, lebo sa Rusi zase ukázali tak ako ich v našich končinách poznáme a pamätáme, ale to si akosi nikto nechce všimnúť.
To že ty nevieš prečo je ideálne pre USA postaviť tento radar v týchto zemepisných končinách, a rozkrikuješ sa tu o ňom, mi pripadá smiešne, ale budiš.
A hej som "západne orientovaný", ale nie k USA. Ale zase mám snáď všetko z USA vnímať ako nejaké imperialistické štvanie? A to tu niekto hovoril o nestrannom stanovisku...
a nabudúce používaj čiarky a bodky na oddelenie myšlienok, kto sa má v tom potom vyznať...
ps, tak ma napadlo, vedely ste ze skodovki sa kedisi exportovali do kanady? dokonca aj ruska lada (lada niva) sa tam predavala. zaujimave nie?! ze nie v usa ale v kanade. ( som to nasiel teraz kdesi na nete )
celý čas čakám až uvedieš argument ktorý nebude vychádzať len z tvojho subjektívneho presvedčenia. Čakám na nejaký rozumný dôvod PREČO.
medzinárodné právo? pokakám sa. Keď už si začal s tým "kto ďalej dociká", tak ja sa politológii, diplomacii a medzinárodným vzťahom venujem už 3 roky. Špeciálne bezpečnostnej problematike.
Nemyslím to v zlom, ale skutočne mi to prišlo z tvojej strany ako nejaké chvastanie, pričom si nič rozumné k veci za celý čas nepovedal.